کد خبر 286073
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۴

دوستان می گویند شما راجع به فیلم رستاخیز صحبت نکردید. اولاً من هنوز این فیلم را ندیدم، یعنی در جریان کم و کیف این مطلب نیستم که بتوانم حرفی بزنم، که جامع و مانع باشد. منتها به همه اهل هنر عرض می کنیم، ما وقتی وارد مبانی و مبادی دینی می شویم، توجه به بیانات مراجع عظام، بر ما واجب می شود.

به گزارش مشرق، حاج سعید حدادیان در مراسم هیئت هفتگی منزل خود روز شنبه اشاره به فیلم رستاخیز داشت که در ادامه متن سخنان وی را می خوانید:

دوستان می گویند شما راجع به فیلم رستاخیز صحبت نکردید. اولاً من هنوز این فیلم را ندیدم، یعنی در جریان کم و کیف این مطلب نیستم که بتوانم حرفی بزنم، که جامع و مانع باشد. منتها به همه اهل هنر عرض می کنیم، ما وقتی وارد مبانی و مبادی دینی می شویم، توجه به بیانات مراجع عظام، بر ما واجب می شود. بالاخره اگر ما الان بخواهیم از سینما حرف بزنیم می گویند شما بلد نیستید، نمی توانی تکنیکش را بگویی. خیلی خوب! ما هم عرض می کنیم که در مسائل شرعی مربوط به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، کارشناسش مراجع هستند. اگرکاری می خواهد صورت بگیرد، نطر آنها باید لحاظ شود و اگر آنها جواز داده اند، بنده چه کسی هستم که بخواهم چیزی بگویم. 


اگر مراجع معترض هستند، ما هزار هم اهل هنر باشیم، بالاترین هنر ما این است که از مراجع پیروی کنیم. ما محضر مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) بودیم برای کار دیگری با گروهی از دانشگاه تهران، برای گزارش برنامه های سوختگان وصل، خدمتشان رسیدیم آنجا آقای میرباقری هم آمده بودند. ایشان کارگردانی هستند که به اسلام خیلی خیلی خدمت کرده اند. من چند بار به ایشان عرض کردم که من عبادتی قابل تکیه ندارم اما حاضرم بخشی از عبادت را بدهم، آن دیالوگی که امیر سپاه شام با این زبیر داشت در صحرا در هنگام جنگ، آن گفتگویی که با هم داشته اند، مباحث کلامی بسیار مهمی را آنها مطرح می کند و تعلیمی که این بخش دارد، بسیار بالا است. خیلی برای مکتب و دین کار کرد. ایشان که از این خدمات بحمدلله زیاد دارند، حضرت آقا فرمودند که آقای میرباقری شما کارتان چیست؟ عرض کرد که آقا جان به من گفتند سریال حضرت خدیجه (سلام الله علیها) را بساز، الان ما وضعیت زن را چه کنیم؟ ما حضرت خدیجه، حضرت زهرا(سلام الله علیهما) باید در و دیوار را بگیریم چه کنیم؟ شما چه می فرمایید؟ حضرت آقا بیانات مبسوطی را می فرمودند که ای کاش دوستان بیت مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) متن سخنان رهبری را ارائه بدهند، هنرمندان داشته باشند وزارت ارشاد داشته باشد.

یکی از مطالبی که ایشان فرمودند این بود که لازم نیست شما به نام امیرالمومنین(علیه السلام) برنامه ای بسازید که مجبور بشوید که چهره نشان دهید. شما همان را به نام مالک اشتر بسازید، کاری می خواهید بکنید، به نام سلمان نشان دهید، بسازید. سلمان را در آن مسیر نشان دهید، می توانی آن کاری را که می خواهی انجام دهید، به ثمر برسانید.

پس من الان از خودم حرف نمی زنم این فرمایشات حضرت آقا را نقل به معنا می کنم. ایشان فرمودند که یک مشکلی هم که در بازیگری ها برخی اوقات پیش می آید این است که آن کسی که می خواهد این نقش را بازی کند، سوابقی دارد یا در آینده بازی های دیگری می کند؟ 

من این را از خودم عرض می کنم مثلا من بیآیم نقش قنبر امیرالمومنین (علیه السلام) را بازی کنم بعد از آن بروم نقشی دیگر را بازی کنم که خدشه با آن نقش وارد کند. اما در کل حضرت آقا فرمودند سوابق بازی گری یک مسائلی دارد که اینها کار را مشکل میکند. خلاصه پرهیز دادند. آنچه که بنده شنیدم. پس پرخاش صنفی ندارم حرفی را که به دو گوشم شنیدم عرض کردم. این را گفتند.

ما این حرف را زدیم، شما در جریان باشید اگر قرار است در فیلمی مبانی دینی مطرح شود نماد های دینی مطرح شود، باید به حوزه توجه شود.

نمی توان که اینجا از هالیوود سوال شود، باید از حوزه علمیه سوال شود!

اگر این پرسش ها شده است، اگر جوازی داده شده است، که هیچ اما اگر نشده بلاخره خدایی ناکرده کاری نکنیم که عندلله و عند المعصومین (صلوات الله اجمعین) سرافکنده شویم. تا میتوانیم باید سعی کنیم که به برخی از حریم ها وارد نشویم.

ما که یک روضه خوانیم، گاهی توقعات العیاذ بالله شبیه معصومین(علیهم السلام) از ما دارند. حالا اگر کسی بخواهد نقش حضرت اباالفضل (علیه السلام) را بازی کند بعد فردا روز برود در خنده بازار بازی کند، ببینید چه مکافاتی می شود؟! پس فردا برود مثلا العیاذ بالله رئیس گروه تبه کاران را بازی کند، نمیشود!

فضای ما، فرهنگ ما اینگونه ایجابات را ندارد. ما باید فرهنگ بومی را احترام کنیم. من نمی خواهم بگویم که خدایی نا کرده کسانی که اینگونه فیلم ها را می سازند آدم های منفی هستند اینها هم روی یک عشقی می آیند. طرف هنرمند است می خواهد برای مردم، به زعم خودش به احسن شکل تصویری از عاشورا را به نمایش بگذارد. او نیتش بد نیست اما آیا فضای جامعه و دین این اجازه را می دهد؟ این دیگر مربوط می شود به کارشناسان دینی.

در ادامه حاج سعید حدادیان به وضعیت جسمی والده حاج محمود کریمی اشاره کرد و گفت: مادر حاج محمود آقای کریمی بیمارستان هستند، عمل کردند. مجدداً چند روز دیگر عمل دارند. 

همچنین وی مسبب کسالت والده حاج محمود کریمی را مشکلاتی دانست که برای وی ایجاد کردند و گفت: آنهایی هم که جو سازی کردند، نا جوانمردی کردند، اینها بدانند که چه آتشی برای خودشان فراهم می کنند. بالاخره مسئولینی که مسئول این قصه بودند گفتند که این کار ایشان نبود. مادرشان را عمل کرده اند و بیمارستانند. گفتند از آن روزی که این اتفاق افتاده است، چند بار حمله به ایشان دست داده.

آنهایی که برای خودشان آتش خریدند! ایشان گفتند که من حلال کردم اما بروند توبه کنند. به سادگی بعد از محرم و صفر برای یک نوکر امام حسین(ع) که 45 سال دارد و به اندازه یک فرد 30ساله زحمت می کشد، به اندازه 5 مداح می دود.

به محض اینکه حرف می زنیم می گویند همه یکی هستند اما نه بنده 100سال با آقای کریمی مساوی نمی شوم. ایشان حداقل10برابر من زحمت می کشد، این حرف ها کدوم است. چند نفر مثل او می توانند این همه جوان را به این صورت جمع کنند؟


شعر و روضه خواندن خودش خیلی سخت نیست اما این نو آوری ها سخت است والا بعد از مداح ها هستند که 10 شعر از سبک های مختلف را حفظ هستند و اینها را چند هفته پشت سر هم می خوانند و زحمت نو آوری ندارند و جمعیتشان هم همیشه کهنسالان هستند و جوانها این پا و آن پا می کنند می خواهند سریعتر بروند.

عوض این که بعد محرم و صفر تجلیل کنند، همایشی بگذارند، تشکر کنند که دستت درد نکند تلوزیون هم آمدی خیلی حرف های خوبی زدی، مادر و پسرت هم آمدند، عوض اینکه تجلیل کنند، یک سری حرف هایی زده شد. یک عده هم متاسفانه از هم صنف های منتظرند مثل بنده ای زمین بخورم که شلوغ کنند، انگار عقده هایی ته دلشان است!

می گویند دیده را ندیده بگیر، تو ندیده را جار می زنی؟! به یک نوکر امام حسین(علیه السلام) اینگونه افترا می بندند!

حاج خانم (والده حاج محمود) می گفتند: عکس پدرشان را گذاشتم (که شهید است) گفتم من دیگر نمی دانم! خودت می دانی و فرزندت، که کمر بسته اند آبرویش را ببرند.

شما میتوانی در روی پدر و برادر شهیدش بایستی؟ 

الان که تمام شده است من این را میگویم. آبرویی که اباالفضل (علیه السلام) داده است خودش نگه می دارد. ما چرا این وسط ببازیم؟! تو چرا دلت خنک شد؟!


منبع: وارث