کد خبر 28793
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۵

سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني مسابقه بين‌الملل بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر به «داريوش مهرجويي» اهدا و فيلم «لولا» از فيليپين بهترين فيلم جشنواره شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مراسم اختتاميه بخش بين‌الملل بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر برگزار شد. در اين مراسم که از ساعت 20.30 با اجراي ايرج نوذري آغاز شد، برگزيدگان بخش‌هاي مختلف معرفي شدند.
در اين مراسم جواد شمقدري معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مهدي مسعودشاهي دبير جشنواره، شفيع آقامحمديان، هاشم ميرزاخاني، احمد نجفي، سيداحمد ميرعلايي، جمال شورجه، احمدرضا معتمدي، سعيد سعدي، عليرضا سجادپور، مهران احمدي، مهتاب کرامتي، عليرضا شجاع نوري، محسن علي اکبري، مهدي فيوضي و ... حضور داشتند.
مهدي مسعودشاهي دبير بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر در ابتداي مراسم ضمن خوشامدگويي به ميهمانان گفت: خوشحالم در چند روز گذشته در خدمت ميهمانان بودم و اميدوارم در اين چند روز اقامت در ايران به مهمانان خوش گذشته باشد. البته مهمانان برنامه سخت و فشرده‌اي داشتند ولي اميدوارم در چند روز آينده اقامت خوبي در ايران داشته باشند و در کنار عزيزان فيلمساز ايام خوبي را بگذرانند.
وي ادامه داد: اميدوارم بخش بين‌الملل جشنواره فيلم فجر با موفقيت اين دوره را هم پشت سر بگذارد. شبي خوب و آينده‌اي پايدار برايتان آرزومندم.
پس از سخنان مسعودشاهي، گروه رستاک چند موسيقي محلي را اجرا کردند.

در ادامه مراسم برگزيدگان بخش‌هاي مختلف به شرح زير معرفي شدند:

* جايزه بخش بين‌الاديان

در بخش بين‌الاديان جليل عرفان‌منش عضو ايراني داوران بين‌الاديان بيانيه داوران را قرائت کرد. در اين بيانيه داوران اين بخش ضمن تقدير از کليه فيلمسازاني که به مذاهب و آموزه‌‌هاي ديني پرداخته‌‌اند، با قدرداني از دو فيلم سينمايي «آينه‌هاي روبرو» ساخته نگار آذربايجاني و «آسمان محبوب» ساخته داريوش مهرجويي، جايزه ويژه بين‌الاديان را به فيلم سينمايي «گلچهره» به کارگرداني «وحيد موسائيان» اهدا کردند.

* بخش بيرق طلايي (ويژه مصطفي عقاد)

در ادامه مراسم جايزه بيرق طلايي (جايزه ويژه مصطفي عقاد) با حضور مهدي مسعودشاهي به «احمدرضا معتمدي» براي فيلم سينمايي «آلزايمر» اهدا شد.

* بخش جلوه‌گاه شرق

فيلم سينمايي «مادر مغولي من» ساخته نينگ کاي بهترين فيلم بخش جلوه‌گاه شرق جشنواره بيست و نهم فيلم فجر شد.
در ادامه مراسم داوران بخش جلوگاه شرق (مسابقه سينماي آسيا) در جايگاه حاضر شدند.
داوران اين بخش محمد الدراجي، عليرضا شجاع‌‌ نوري، ناصر سعيد اف، جبار پاتل بهترين دستاورد فني يا هنري را به دليل طراحي توليد فوق العاده به «پروين صفري» براي فيلم سينمايي «راه آبي ابريشم» به کارگرداني (محمد بزرگ‌نيا) اهدا کردند.
جايزه فيلمبرداري اين بخش به فيلمبرداري «بهرام درخشاني» براي فيلم سينمايي «راه آبي ابريشم» تعلق گرفت.
هيئت داوران جايزه ويژه بهترين بازيگر اين بخش را تقديم چهار بازيگر فيلم سينمايي «آلزايمر» (مهتاب کرامتي، مهران احمدي، فرامرز قريبيان و مهدي هاشمي) کرد.
مهران احمدي پس از دريافت جايزه خود گفت: خبردار و با احترام مي‌ايستم در مقابل باورهاي فردي شريف در سينماي ايران به نام «احمدرضا معتمدي».
در اين بخش جايزه ويژه هيئت داوران براي فيلم «دهکده يک نفره» ساخته سيون الحابه به خاطر سبک نامتعارفي از به تصوير کشيدن روستايي در لبنان تعلق گرفت.
جايزه فيلمنامه به لوجيان فان و نينگ کاي براي فيلم «مادر مغولي من» از کشور چين به به خاطر تصوير دروني‌ترين لحظات انساني اهدا شد و امير باقري به عنوان نماينده فيلم اين جايزه را دريافت کرد.
جايزه بهترين کارگرداني براي فيلم «در اعماق ابرها» به ليو جيه از چين اهدا شد.
جايزه بهترين فيلم بخش جلوه گاه شرق نيز به «مادر مغولي من» از چين و مغولستان تعلق گرفت.

* جايزه حقوق بشر

در بخش بين‌الملل جايزه حقوق بشر توسط جواد شمقدري و تيري ميسان به «جمال شورجه» براي فيلم داستاني «33 روز» اهدا شد.
شورجه در صحبتي کوتاه گفت: متاسفانه نسخه ناقصي از فيلم ما آماده شده بود و من تا بعدازظهر مشغول ميکس کار بودم و در حقيقت کپي DVD ارزيابي شده است. من تشکر مي‌کنم که اين جايزه را به من دادند و از همه عزيزاني که زحمت کشيدند، خصوصا بازيگران ارزشمند لبنان و سوريه و نيز يکي از عزيزان پير گابر که اينجا حضور دارند و خواهشمندم ايشان را تشويق بفرماييد، تشکر مي‌کنم.
در اين بخش جواد شمقدري معاون امور سينمايي يک جلد قرآن با ترجمه انگليسي به دليل علاقه پير گابر به کتاب آسماني مسلمانان به ايشان اهدا کرد.
گابر بخشي از قرآن را با وجود اين که مسيحي است، حفظ کرده است.
وي در سخنان کوتاهي از مهمان نوازي و لطف مردم کشورمان تشکر کرد و افزود: تاريخ و انقلاب شما عجيب و غريب است. انقلاب و تاريخ شما براي ما خوب جا نيفتاده و فکر مي کنم تنها انقلاب قرن بيستم است.

* بخش مسابقه بين‌الملل

در اين بخش لوح افتخار به محمد الدراجي براي فيلم «پسر بابل» محصول کشور عراق تعلق گرفت. سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به فيلمنامه نويسان فيلم «عسل» محصول ترکيه و آلمان اهدا شد.
جايزه بهترين بازيگر به بازيگران فيلم لولا تقديم شد و جايزه بهترين دستاورد هنري به فيلمبردار فيلم «چگونه من اين تابستان را گذراندم» اهدا گرديد.
در ادامه مراسم سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني به «داريوش مهرجويي» براي فيلم سينمايي «آسمان محبوب» اهدا شد و سيمرغ بلورين جايزه ويژه هيئت داوران به «فرشته طائرپور» تهيه کننده و «نگار آذربايجاني» کارگردان فيلم سينمايي «آينه‌هاي روبه رو» تقديم شد.
«داريوش مهرجويي» در اين مراسم حضور نداشت و جايزه او را «يحيي منصور مويد» تهيه کننده فيلم دريافت کرد.
همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلم به فيلم «لولا» ساخته برليانت مندوزا از فيليپين اهدا شد.