کد خبر 29230
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۸

فرمانده کل نيروي مرزباني جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها قاچاق سوخت از ايران کاهش 23 درصدي داشته است.

به گزارش مشرق به نقل از ترند نيوز فرمانده کل نيروي مرزباني جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد افزايش قيمت حاملهاي انرژي در ايران موجب کاهش 23 درصدي قاچاق سوخت در کشور شده است .
بر اساس اين گزارش حسين ذوالفقاري تصريح کرد از ماه اکتبر سال 2009 مجلس ايران قانون افزايش قيمت حاملهاي انرژي و طرح هدفمند سازي يارانه ها را تصويب کرد. بر اساس اين قانون قيمت نفت، بنزين و فرآورده هاي نفتي در ايران بايد بتدريج افزايش يابد و اين رقم نبايد کمتر از 90 درصد قيمت فروش حاملهاي انرژي در خليج فارس با شرط فوب باشد.
ميانگين قيمت گاز طبيعي نيز بايد حداقل 75 درصد از قيمت گاز صادراتي را با احتساب ماليات بر ارزش افزوده بخود اختصاص دهد.
وي افزود پس از اصلاح قيمت حاملهاي انرژي در ايران کاهش چشمگير در قاچاق سوخت مشاهده مي شود. بر اساس اطلاعاتي که من ظرف 45 روز گذشته داشتم حدود 23 درصد کاهش قاچاق سوخت مشاهده شده است .
در سال 2009 به گزارش ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز با استناد به نتايج آخرين بررسي ها حجم قاچاق کالا در ايران حدود 19 ميليارد دلار اعلام شد. يکي از دلايل قاچاق کالا از ايران به خارج وجود يارانه هاي دولتي خصوصا در بخش انرژي عنوان شده است. ايران از دو ماه پيش طرح حذف يارانه ها را اجرا کرده است . بدين ترتيب قيمت حاملهاي انرژي افزايش يافته است و به اعتقاد برخي کارشناسان قاچاق حاملهاي انرژي ديگر براي قاچاقچيان صرفه اقتصادي ندارد.
وي در ادامه گفت همزمان با اين در برخي مناطق ايران آمار قاچاق سوخت کاهش داشته است. اما در منطقه خليج فارس ميزان قاچاق سوخت هنوز نسبت به گذشته بالا است. دليل اين مساله ، تفاوت قيمتي که در داخل ايران و در برخي کشورهاي حوزه خليج فارس وجود دارد، مي باشد .