به گزارش مشرق، هفته گذشته پايگاه خبري اسلام تايمز در خبر از مرگ پادشاه عربستان در کشور مراکش(مغرب) خبر داد که اين خبر با واکنشهاي متفاوتي مواجه شد.
اين خبر که به صورت گسترده از سوي رسانههاي منطقهاي و جهاني منتشر شد واکنش برخي مسؤولان رسمي عربستان را در پي داشت.
اولين تکذيبه اين خبر را خبرگزاري رويترز از قول مشاور يکي از اعضاي خانواده سلطنتي عربستان منتشر کرد.
اين تکذيبه به قدري سست بود که تنها بر صحت اين خبر افزود؛ چرا که مسلماً مرگ پادشاه عربستان آنقدر مهم است که اگر قرار است تکذيبي در اين زمينه صورت بگيرد از سوي مقامات رسمي عربستان انجام بشود، نه از سوي مشاور يکي از اعضاي خانواده سلطنتي.
جالب آنکه عليرغم پايين بودن جايگاه و مقام فرد تکذيب کننده ذکري از نام وي نيز به ميان نيامده تا اين تکذيبه حداقل زمينه باورپذيري را پيدا کند.
چند ساعت پس از اين تکذيبيه سست اين بار وزير خارجه عربستان پا به صحنه گذاشت و براي جبران گاف قبلي دولت خود تمام قد به ميدان آمده و از صحت حال پادشاه سعودي خبر داد.
اما اين سخنان در حالي انجام ميشد که چند ساعت قبل سعود فيصل با لغو سفر خود به الجزاير به مراکش تغيير مسير داد و عازم اين کشور شد.
رويترز همچنين اعلام کرد که انتشار شايعاتي پيرامون مرگ پادشاه عربستان قيمت نفت را به حدود 103 دلار رساند.
گرچه اين پايگاه خبري از صحت خبر خود يعني مرگ پادشاه سعودي اطمينان دارد اما گويا مسئولان سعودي در شرايطي نيستند که بتوانند اين خبر را اعلام کنند به همين جهت سعي دارند با انتشار اخباري از وخامت حال پادشاه سعودي زمينه سازي لازم براي اعلام خبر مرگ او را اعلام کنند.
البته دلايل متعددي براي عدم اعلام مرگ پادشاه سعودي وجود دارد که درگيري بر سر جانشيني وي نيز از مهمترين علل موجود است.
به اين دلايل بايد شرايط منطقهاي را افزود چرا که با توجه خيزش اسلامي در سراسر منطقه و بهخصوص شکست متحد قديمي سعوديها يعني مبارک مقامات سعودي به شدت احساس خطر ميکنند که مبادا با اعلام خبر مرگ ملک عبدالله اوضاع اين کشور نيز شرايطي مشابه مصر پيدا کند.
اين پايگاه خبري مي افزايد: به جد معتقديم مرگ ملک عبدالله تأثير مستقيمي در سقوط مبارک داشت و همان طور که قبلاً ذکر شد مبارک وقتي پشت خود را از بزرگترين متحدش خالي ديد راهي جز فرار از مصر در پيشروي خود نداشت.
حال اگر مسؤولان سعودي و يا برخي رسانهها بر صحت و سلامت حال پادشاه سعودي اصرار دارند ميتوانند با انتشار اخباري مستند و نه ابهام انگيز صحت اين ادعاي خود را به اثبات برسانند؛ در غير اينصورت با گذشت يک هفته از انتشار خبر مرگ ملک عبدالله، سعوديها ميتوانستند پادشاه خود را به بهانهاي چون اظهار نظر در مورد تحولات مهم مصر به عرصه رسانهها بياورند و ابهامات را از اذهان عمومي بزدايند و مسلماً اين کار از افزايش قيمت جهاني نفت کم هزينهتر بود.