به گزارش مشرق، حجتالاسلام و المسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران صبح امروز در همایش گرامیداشت روز عقیدتی سیاسی در سپاه، هنر شهید مطهری در همان دوره را بسیار ممتاز خواند و گفت: اولین ویژگی شهید مطهری زمانشناسی بود.
وی با بیان اینکه روحانی دیدهبان است و باید به زمان توجه کند، افزود: روحانی باید تشخیص دهد که بیماری چیست و جامعه به چه دارویی نیاز دارد. حضرت امام خمینی(ره) نیز این ویژگی را به نحو شایستهای داشتند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه شهید مطهری و شهید مفتح در دانشگاهها با مارکسیسم مقابله میکردند، اظهار داشت: دستگاه شاه بُعد الحادی مارکسیسم را ترویج میکرد اما با بُعد سیاسی آن مخالف بود. مثل شریعتی که دستگاه، بُعد ضد روحانیت وی را تقویت اما با بعد سیاسی وی مقابله میکرد و در این زمان شهید مطهری مقابل مارکسیسم ایستاد.
سعیدی خاطر نشان کرد: در آن زمان 4 گفتمان لیبرالیستی که به روشنفکری مشهور بود، ملیگرایی ناسیونالیستی، مارکسیستی و التقاطی یعنی نگرش منافقین در برابر اسلام فعالیت میکردند لذا یکی از کارهای شهید مطهری شناسایی و شناساندن این گفتمانها و مقابله با آنها و ترویج اسلام بود.
وی آسیبشناسی در گفتمان دینی را بسیار مهم دانست و گفت: علاوه بر آسیبشناسی، جرات بیان آن نیز بسیار مهم است و شاهد بودیم که شهید مطهری آسیبهای عزاداری در دستگاه امام حسین (ع) را شناسایی کرده و در آن زمان با جرات اعلام میکرد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران یکی از مهمترین وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه را آسیبشناسی عنوان کرد و ادامه داد: ما از ابتدای انقلاب چالشهای زیادی داشتیم، در دولت موقت، بنیصدر، ماجرای منتظری، در دولت سازندگی و تفکر تکنوکراتی کارگزاران، در دوران اصلاح طلبان و دو سال آخر احمدینژاد، با چالشهایی روبرو بودیم.
سعیدی خاطر نشان کرد: در هر کدام از این دورانها، اختلاف رفتارهای زیادی میبینیم مثلا در حوزه فرهنگی یک دولت میآید جلوی چاپ کتاب و فیلمها را میگیرد و دولت دیگر راه را باز میکند و این سوال مطرح است که این اختلاف رفتارها از اختلاف سلیقه نشات میگیرد و یا از اختلاف فکری که به نظر میرسد ریشه همه این اختلافات، فکری و اعتقادی است.
وی با بیان اینکه دو نوع برداشت از حاکمیت دینی وجود دارد، تصریح کرد: در ذهن مسئولان و روحانیون دو نوع برداشت از حاکمیت دینی وجود دارد که یکی به سمت مردمسالاری دینی و دیگری مردمسالاری سکولار میگراید و به طور مثال تفکر بازرگان و منتظری، مردمسالاری سکولار بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: منتظری ولایت فقیه را قبول دارد اما میگوید ولایت از سمت مردم است یعنی همان موضوعی که برخی مذاهب دیگر بیان میکردند و خاتمیت دین را با خاتمیت اولیاء، به هم میزند در حالی که ما ختم نبوت داشتیم، نه ختم اولیاء.
سعیدی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این دو اختلاف دیدگاه در 5 حوزه سایه انداخته است که اولین آنها اصول حاکم بر حاکمیت دینی است. حوزه دوم سیاست خارجی است که در این حوزه تفاوت رفتارها را میبینیم مثلا در قبال فلسطین آیا تعهد اتحادی داریم و یا خیر و در مقابل رژیم صهیونیستی بنا به تعهدات اعتقادی، باید ایستادگی کنیم و یا خیر؟
وی اضافه کرد: حوزه سوم، حوزه فرهنگ است یعنی آن حوزهای که مقام معظم رهبری اعلام کردند، دغدغههای زیادی نسبت به آن دارند؛ حوزه چهارم، حوزه اقتصاد است که برخی حرف از اقتصاد آزاد، برخی دیگر حرف از اقتصاد دولتی میزنند و امام و مقام معظم رهبری به آزادی اقتصادی اعتقاد دارند. پنجمین حوزه نیز تیم اداره کشور است که چه کسانی استاندار، فرماندار و وزیر شوند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران خاطر نشان کرد: فکر میکنم سنگینی باری که بر عهده نمایندگی است این است که آسیبشناسی کند و از آن طریق، پاسداران باید مُر اسلام ناب و در مقابل، جریانهای موازی و انحرافی را بشناسند.
سعیدی با بیان اینکه معاونت سیاسی جریانشناسی میکند، گفت: عقیدتی و سیاسی هر کدام یک مقوله و مکمل یکدیگر هستند و هر دوی اینها لازمند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تاکید کرد: سنگینی باری که بر عهده نمایندگی است این است که آسیبشناسی کند و از آن طریق پاسداران باید مُر اسلام ناب و در مقابل جریانهای موازی و انحرافی را بشناسند.
منبع: تسنیم