کد خبر 311384
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷

رئیس مجمع جهانی شیعه‌شناسی گفت: در ابتدا که شیمیایی شده بودم ۳۰ درصد از ریه‌هایم از کار افتاد، کم‌کم به ۵۰ درصد رسید و در حال حاضر ۷۰ درصد ریه‌هایم از کار افتاده و قلبم نیز سال به سال کارایی خود را از دست می‌دهد.

گروه فرهنگی مشرق - حجت‌الاسلام علی انصاری بویراحمدی، رئیس مجمع جهانی شیعه‌شناسی که در بیمارستان بستری است، درباره آخرین وضعیت جسمانی خویش به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر نزدیک به دو هفته است که در بخش ccu بیمارستان شهید رجایی بستری هستم.
 
وی اظهار داشت: به دلیل اینکه در دوران هشت سال دفاع مقدس، شیمیایی شده بودم حدوداً سه ماه است که در بیمارستان شهر مقدس قم و تهران، تحت مراقبت پزشکان قرار دارم.
 
رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی در خصوص زمان شیمیایی شدنش عنوان کرد: دو مرتبه در سال 1364 شیمیایی شدم، یکبار در منطقه شلمچه در عملیات بدر و دیگری در عملیات کربلای چهار بود البته ماسک داشتم ولی هنگام پایان عملیات، ترکشی به ماسکم اصابت کرد و آن را پاره نمود و از آنجایی که مجروح شده بودم حواسم به بحث شیمیایی نبود.
 
وی افزود: در ابتدا که شیمیایی شده بودم 30 درصد از ریه‌هایم از کار افتاد، کم کم به 50 درصد رسید و در حال حاضر 70 درصد از ریه‌هایم از کار افتاده است همچنین وضعیت قلبم نیز سال به سال بدتر می‌شود و کارایی خود را به دلیل افزایش سموم شیمیایی از دست می‌دهد.
 
انصاری بویراحمدی ادامه داد: زمستان هر سال که فرا می‌رسد اثر این مواد شیمیایی در بدنم عود می‌کند و علائم آن به مدت یکی ـ دو هفته در بدنم نمایان می‌شود و بعد از یک مدتی حالم بهبود می‌یابد اما امسال، طول کشیده است و هر سال که می‌گذرد شدت اثر مواد شیمیایی بیشتر می‌شود. لذا قلبم عمل شده اما اثرات سوء مواد شیمیایی تقریباً ریه‌، کلیه و قلبم را از کار انداخته است.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا داروی خاصی برای بهتر شدن وضعیت وی تجویز شده است، گفت: جراحت شیمیایی درمان خاصی ندارد اما با این وجود، پزشکان تمام تلاش خود را در این خصوص انجام می‌دهند منتها هیچ داروی قطعی برای شیمیایی وجود ندارد و پزشکان، تنها می‌توانند تا حدودی از پیشروی سموم مواد شیمیایی در بدن جلوگیری کنند.
 
رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی تصریح کرد: داروی درمان قطعی شیمیایی منحصراً در اختیار کشورهای سازنده آن از جمله کشور آلمان قرار دارد؛ ما به طور کلی در زمینه تأمین دارو مشکلی نداریم اما داروهای درمان مواد شیمیایی، مخفی مانده و همان طور که به لحاظ فنی، فناوری شیمیایی را پنهان نگه داشته‌اند نحوه درمان آن را هم برای خود و کشورهای سازنده مواد شیمیایی نگه داشته‌اند.
منبع: فارس