من آثار و برکات دانشگاه آزاد را می‌دیدم و مطلع بودم. از سوی دیگر ارتباط تنگاتنگی با دکتر جاسبی داشتم و ...

گروه سیاسی مشرق - علی اکبر ناطق نوری نقش موثری در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین انصراف عارف داشت که پس از پایان انتخابات  و فروکش کردن هیجانات رقابت های انتخاباتی، روایت های زیادی توسط چهره های سیاسی از نقش موثر او منتشر شد. در فاصله کمتر از چهار ماه از انتخابات گفت و گویی از تیمور علی‌عسگری معاون سابق پارلمانی مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد که در آن برای اولین بار ناگفته‌هایی از واپسین روزهای منتهی به انتخابات و پشت پرده‌های آن مطرح شده بود.

‌عسگری که یکی از نزدیک‌ترین یاران هاشمی به شمار می‌آید ضمن اشاره به تصور عمومی مبنی بر نقش مهم خاتمی در انصراف عارف، گفت: «خاتمی در نامه‌ای به ناطق پیشنهاد کرد که سه نفر از طرف روحانی و سه نفر از طرف عارف معرفی شوند و چند نفر هم مرضی الطرفین باشند و این شورا تصمیم بگیرند. بعد ناطق در جلسه ای به آقای خاتمی گفته بود فرصتی برای تشکیل این چنین شورایی وجود ندارد و گفته بود که مگر غیر از این است که آقای عارف گفته که «اگر آقای خاتمی به من بگویند، من کنار می روم» این موضوع را مکتوب کنید. بنابراین آقای ناطق نقش اثرگذاری داشت که آن نامه را خاتمی بنویسد».

با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی اخبار متفاوتی در خصوص احتمال ورود ناطق به عرصه انتخابات منتشر شد، در پی احتمال حضور ناطق نوری در انتخابات و احتمال سرلیستی وی توسط اصلاح طلبان، محمد رضا عارف اعلام کرده در این صورت به صورت مستقل و با لیست حزب خود در انتخابات شرکت خواهد کرد. به همین دلیل است که اکنون رسانه ها تحرکات ناطق نوری را به دقت دنبال می کنند و وی در بین سایر چهره های سیاسی از حساسیت بالایی برخوردار شده است.

روزنامه شرق امروز به گفت و گو با ناطق پرداخت و در ابتدای گفت و گوی خود به عنوان مقدمه نوشت: روزی بهاری، بلندی‌های لواسانات، دشتی که سبزشده و هوا هم به‌راستی هوا! قابل‌تنفس و سرخوشانه برای روزی مهم، قراری مهم و البته گفت‌وگویی مهم؛ گفت‌وگو با مردی که باوجود شهرتش سال‌هاست سکوت اختیار کرده و کمتر تن به گفت‌وگو می‌دهد. با چای و سوهانی که از کشوی میز بیرون می‌آورد، پذیرایی صمیمانه‌ای از ما می‌کند و سربه‌سر من و حاضران می‌گذارد! می‌خندد و ما هم ‌می‌خندیم، حاضران در اتاق در گفت‌وشنودی غیررسمی، از مسایل روز کشور و سال‌های گذشته می‌پرسند و او با روی باز و دقیق تحلیل می‌کند و پاسخ می‌دهد...

- در ادامه بخش هایی از سخنان ناطق نوری در گفت و گو با روزنامه شرق را می خوانید؛

- آقای هاشمی از من خواستند جایگزین مرحوم حبیبی که عضو هیات موسس بودند، بشوم. همان‌طور که گفتم، دیدم زیبنده نیست که آقای هاشمی از من درخواستی داشته باشد و نه بگویم. به همین خاطر پذیرفتم. به هر روی هیات موسس دانشگاه آزاد قبلا اختیارات بیشتری داشت، ولی در این دوره‌های اخیر، اختیارات هیات موسس کم شد و بخشی از آن به هیات‌امنا داده شد.

- من از ابتدا تقریبا در جریان تاسیس دانشگاه بودم و البته از موافقان آن بودم به همین خاطر زمانی که دانشگاه آزاد گسترش پیدا می‌کرد، خوشحال می‌شدم چرا که آثار و برکاتش را می‌دیدم و مطلع بودم. از سوی دیگر ارتباط تنگاتنگی با دکتر جاسبی داشتم به این صورت که بعضا ایشان به دفتر من می‌آمدند یا گاهی من به دفتر او می‌رفتم و به مناسبت‌های مختلف در جریان دانشگاه بودم.

- در یک مقطع هم آقای هاشمی از من خواسته بود که عضو هیات‌امنای دانشگاه‌های مازندران شوم که این را هم پذیرفته بودم و در مقطعی عضو هیات‌امنای دانشگاه‌های آزاد استان مازندران بودم. طبیعتا در جریان مسایل قرار می‌گرفتم. از این جهت درباره کلیات دانشگاه بی‌اطلاع نیستم.

- آقای جاسبی روابطش با نمایندگان خیلی قوی و خوب بود و هم انصافا مدیر قوی‌ای بود. از سوی دیگر دانشگاه آزاد در همه استان‌ها بود. هر نماینده‌ای هم توقع داشت که در شهر خود شعبه‌ای داشته باشد بنابراین خودشان را مدیون می‌دانستند و بستر را خراب نمی‌کردند؛ یکی از امتیازات نماینده این بود که توانسته یک دانشگاه را به شهرش ببرد. بنابراین هر زمان که قرار بود برای دانشگاه آزاد تصمیمی گرفته و رای‌گیری شود، رای می‌دادند. حتی در مجلس سوم که مخالفت‌ها تندتر بود، باز هم رای می‌آورد.

- دانشگاه آزاد یک نعمتی است که نصیب جمهوری‌اسلامی شد البته با پسوندی که خود جمهوری و این انقلاب دارد یعنی «اسلامی». به نظر من هیچ مکتبی مثل مکتب اسلام انسان‌ها را تشویق به فراگیری علم و دانش نمی‌کند.