جانشين فرمانده کل سپاه با اشاره به ويژگي‌هاي فضاي جديد ماموريت در سازمان حفاظت اطلاعات گفت: در فضاهاي جديد فعاليت‌هاي حفاظت اطلاعات‌، انسان موضوعيت محوري‌تر پيدا مي‌کند .

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از سپاه نيوز، سردار حسين سلامي جانشين فرمانده کل سپاه، در همايش حفاظت اطلاعات آينده اظهار داشت: ذات اين تفکر که حفاظت اطلاعات تصميم گرفته در آينده زندگي کند و تصور کند خود را به آينده امتداد دهد فصل مبارکي از يک نگرش جديد است.
وي افزود: اين يک تحول بسيار ارزشمند است که يک سازمان پويا و خلاق که در محيط رقابت سنگين و تنازع حقيقي زندگي مي‌کند، پلي به گذشته حال و آينده ايجاد کند.
سردار سلامي با تاکيد بر اينکه حفاظت اطلاعات در خلاء زندگي نمي‌کند تصريح کرد: نوع فضايي که حفاظت در آن زندگي مي‌کند متفاوت با فضاهاي آشکار، قابل رويت، حس پذير و قابل لمس است.
جانشين فرمانده کل سپاه در تبيين شاخصه‌هاي اصلي محيط نبرد حفاظت اطلاعات گفت: اين نبرد در يک فضاي نامرئي، ناملموس، تدريجي، نرم و حس ناپذير اتفاق مي‌افتد و شاخصه اصلي حفاظت اطلاعات آينده هوشمندي است.
سرتيپ سلامي افزود: درک واقعي، دقيق و به موقع رخدادها، استراتژي‌ها، سياست‌ها، تاکتيک‌ها و تکنيک‌ها ذات و سرشت اصلي حفاظت اطلاعات آينده است.
سردار سلامي با بيان تفاوت‌هاي نبردهاي عملياتي و اطلاعاتي اظهار داشت: جنگ اطلاعاتي يک واقعيت دائمي و مستمر است که شرط موفقيت در آن حفظ پيوستگي است چرا که اگر طرفين درگير‌،دچار انقطاع يا گسست اطلاعاتي شوند سرگردان خواهند شد، بنابر اين حفاظت اطلاعات در معرض يک نبرد پيوسته قرار‌دارد.
وي عنصر اصلي نبرد اطلاعاتي را ادراک انسان ها عنوان کرد و افزود: درنبرد اطلاعاتي دو عامل اساسي روي مي دهند که يکي از اين عوامل جلوگيري از نفوذ دشمن و پيشگيري از مديريت ادراک خودي توسط دشمن و عامل ديگر نفوذ به دنياي تصورات دشمن و مديريت ادراک نگرش ها ، ساخت فرضيات مجازي ، تصرف ساختار و الگوي ذهني و سازماندهي باورهاي دشمن است.
سردار سلامي با تشريح ويژگي ها فضاي جديد ماموريت در سازمان حفاظت اطلاعات گفت: در فضاهاي جديد فعاليت‌هاي حفاظت اطلاعات‌، انسان موضوعيت محوري‌تر پيدا مي‌کند و به تدريج اهداف جغرافيايي‌، سرزمين و ژئوپلوتيک در قالب يک جابجايي و تغيير الگوي هدف به حاشيه رانده شده و اراده انسان ها، طرز تفکر، اعتقادات‌، نگرش ها و باورهاي آنها ميدان اصلي منازعه و نبرد را تعيين مي‌کنند.
وي افزود: هر چه زمان پيش مي رود ميدان نبرد از حوزه‌هاي درگيري فيزيکي به حوزه‌هاي نبردهاي ذهني، اعتقادي و تفکري تغيير موقعيت مي‌دهند و امروز شاهد پويايي و گرايش منحصر به فردي در سازمان دهي نبردهاي جديد هستيم.
جانشين فرمانده کل سپاه تصريح کرد: عصر جديد عصر ارتباط کامل انسان ها در زمان حقيقي و مرگ فاصله‌هاست و در آن افراد در شبکه‌هاي به هم پيوسته جهاني در چهارچوب يک واحد جهاني قرار گرفته و امکان نفوذ ذهني تک تک آدم ها وجود دارد.
سردار سلامي عمليات اطلاعاتي‌، عمليات رواني و جنگ سايبري را سه حوزه اساسي در جنگ‌هاي اطلاعاتي عنوان کرد و اظهار داشت: انجام عمليات اطلاعاتي که شکل سنتي اين گونه نبردهاست به برداشت‌هاي اطلاعاتي با انواع مختلف ابزارها از وضعيت طرف مقابل منجر مي‌شود ولي در عمليات رواني مدريت ادارک و برداشت دروني انسان از واقعيت‌هاي بيروني براساس اطلاعاتي که به ذهن متبادر مي شود بهمراه قدرت تحليل و قضاوت انسان ها مورد هدف قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: در حوزه جنگ سايبري هم انواع نرم افزارها براي مديريت و کنترل انواع سيستم‌هاي حمل و نقل، جابجايي اطلاعات ، سامانه‌هاي خدمات اجتماعي و شبکه هاي رايانه‌اي بکار گرفته مي شوند تا دشمن به اهداف خود دست يابد.
سردار سلامي با تاکيد بر لزوم هوشمندي اطلاعاتي در برابر ترفندهاي دشمن اظهار داشت: جلوگيري از نشت اطلاعات و دستيابي دشمن به اطلاعات بديع و بر هم زدن تعادل ذهني دشمن از کارهاي مهم و اساسي حفاظت اطلاعات است که هوشمندي و ظرافت خاصي را مي طلبد.
سردار سلامي با اشاره به ناکامي دشمن در عرصه‌هاي مقابله با نظام مقدس جمهوري اسلامي يادآور‌شد: شکست دشمنان ناشي از عدم شناخت آنها از واقعيت‌هاي جامعه اسلامي ايران است زيرا ابزارهاي تحليل براي شناخت به جامعه شيعي همان ابزارهاي تحليل جوامع غربي است لذا دائم اشتباه کرده و ناکام مانده اند بنابر‌اين بايد با تفکر خلاق دشمن را عقب نگه داريم.
سردار سلامي با اشاره به تلاش هاي ناکارآمد دشمن براي نابودي انقلاب اسلامي افزود: تلاش دشمن براي نفوذ به دنياي تصورات و باورهاي مردم ما ناکام مانده و چقدر جاهلانه و خيانت کارانه است که انسان‌هايي در يک سرزمين انقلابي به حرف هاي دشمن قسم خورده که زخم هاي او هنوز بر پيکر ماست، گوش مي‌کنند.
جانشين فرمانده کل سپاه در پايان گفت: جبهه وسيعي که اسلام براي مردم باز کرده روز به روز در حال گسترش است و امروز به فضل الهي انقلاب از هميشه محکمتر بوده و براساس سنت هاي لايتغير الهي نبرد بين حق و باطل به نفع جهان اسلام تمام خواهد شد.
گفتني است همايش سراسري حفاظت اطلاعات آينده به همت دانشکده امام هادي دانشگاه جامع امام‌حسين (ع) و با مشارکت مراکز دانشگاهي‌، علمي و آموزشي و جامعه اطلاعاتي کشور و با حضور فرماندهان، مسئولين، مديران و کارشناسان سازمانهاي حفاظت اطلاعات نيروهاي مسلح در تهران برگزار‌ شد