به گزارش مشرق، این در حالی است که واشنگتن در حال کاهش 32 هزار نظامی مستقر در افغانستان پس از حدود 13 سال جنگ در این کشور است و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این هفته اعلام کرد همه نظامیان آمریکایی تا پایان سال 2016 از افغانستان خارج خواهند شد.
در حالی که آمریکا در تلاش برای پایان دادن این جنگ طولانی است ، بسیاری از بیش از 19 هزار آمریکایی زخمی در افغانستان باید طی سال های آتی با جراحات خود دست و پنجه نرم کنند.
در آمریکا این کهنه سربازان زخمی شده در حال حاضر با جدالی سخت رو به رو هستند: تلاش برای دریافتن درمان های پزشکی در مواجهه با تأخیرهای بی پایان مسائل اداری مربوط به این موضوع که اداره امور مربوط به کهنه سربازان در دولت اوباما عامل آن شناخته می شود.
اریک شینسکی رئیس اداره امور کهنه سربازان آمریکایی روز جمعه از سمت خود استعفا کرد و تاوان رسوایی گسترده بر سر ناکامی در تأمین کمک های پزشکی برای این جنگجویان بازنشسته آمریکایی را پرداخت.
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد بررسی های اقدامات شینسکی 71 ساله نشان می دهد این تأخیرها و دیگر سوء مدیریت ها در ارتباط با مراقبت های پزشکی کهنه سربازان آمریکایی موضوعی سیتماتیک و سراسری است.
هفت سال پیش، گروه خوزه ناوارو - نظامی آمریکایی - در افغانستان هدف حمله سنگین شبه نظامیان طالبان قرار گرفت. این نظامیان که تحت محاصره شبه نظامیان طالبان قرار گرفته بودند خواستار انجام حملات هوایی علیه نیروهای طلبان شدند. در این درگیری ناوارو از ناحیه شکم هدف اصابت گلوله قرار گرفت و پزشکان در ابتدا گمان می کردند او کشته شده است.
اما این هفته ناوارو پس از چند سال و انجام دهها عمل جراحی بار دیگر در یونیفورم نظامی به افغانستان بازگشت و به همراه یک نظامی دیگر آمریکایی که در آن حمله زخمی شده بود در یک بالگرد نظامی به بازدید از محلی پرداخت که در آنجا زخمی شده بود.
او گفت:« آخرین باری که در این کشور بودم از ناحیه شکم هدف اصابت گلوله قرار گرفتم و یک خمپاره نیز به پایم اصابت کرد.»
ناوارو پس از آن حمله ، پنج سال را در بیمارستان سپری کرد و بیش از 100 بار تحت عمل جراحی قرار گرفت.
گزارش های منتشر شده از ارائه امکانات ناکافی درمانی برای آن دسته از نظامیان آمریکایی حکایت دارند که در جنگ در افغانستان مصدوم شده اند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما