کد خبر 32001
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۴

محققان دانشگاه علوم پزشکي شيراز موفق به ساخت واکسن پيشگيري از عفونت‌هاي زخم‌هاي ناشي از سوختگي در فاز تحقيقاتي شدند.

به گزارش مشرق، دکتر داوود مهرباني، استاديار دانشگاه علوم پزشکي شيراز و مجري طرح در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: سودوموناس به عنوان باکتري سوختگي يکي از مهمترين عوامل عفونت بيمارستاني است و مي‌تواند به عفونت خون و مرگ منجر شود.

وي تصريح کرد: معمولا بيشتر افرادي که دچار سوختگي حاد با درجه‌ 3 مي‌شوند به دليل عفونت باکتري «سودوموناس اروجينوزا» فوت مي‌کنند.

مهرباني افزود: اين ميکروب مانند ميکروب کزاز است که مي‌توان سم آن را جدا و غير فعال کرد تا از آن در درمان استفاده شود؛ بنابراين سم اين ميکروب را جدا و غير فعال کرديم و از خاصيت ايمني‌زايي آن بهره برديم.

وي با بيان اينکه سم ضعيف شده از «‌اگزوتوکسين‌ آ» از سوش‌هاي سم‌زاي «سودوموناس اروجينوزا» تهيه شد، تصريح کرد: 50 موش به وسيله تزريق با «توکسين» ضعيف شده ايمن شدند و سپس پشت آ‌نها به وسيله فلز گداخته شده سوزانده شد و در مرحله بعد سطح سوزانده شده با 108 ميکروب از باکتري «سودوموناس» سمي آلوده شدند؛ در گروهي از موش‌ها که پس از تزريق واکسن، سوختگي ايجاد شد و گروهي که پس از سوختگي واکسن تزريق شد، هيچ گونه مرگ و ميري مشاهده نشد.

مهرباني ادامه داد: از اين رو اين واکسن مي‌تواند در جلوگيري از مرگ افراد در شغل‌هاي پر خطري که دچار سوختگي مي‌شوند استفاده شود.

به گفته وي، مقاله مربوط به اين تحقيق در مجله British medical journal of microbiology چاپ شده است.