کد خبر 320667
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق مصوبه اخیر شورای معاونین وزارت رفاه، به معتادان بهبود یافته که دو سال از پاکیشان بگذرد تسهیلاتی چون مسکن، شغل و بیمه‌های اجتماعی داده می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، میزگرد تخصصی پیشگیری و درمان اعتیاد با حضور همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور و بابک دین‌پرست معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.

دین‌پرست در ابتدای این میزگرد با اشاره به اینکه ساختار ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1367 و با فرمان تاریخی حضرت امام تشکیل شد اظهار داشت: مسئولیت سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و ماموریت در حوزه‌های مختلف به مبارزه با مواد مخدر به عهده این ستاد است.

وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر 12 عضو اصلی دارد که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: پس از حدود 26 سال از فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر با موافقت رئیس ستاد 4 وزیر نیز به اعضای اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شدند که از آن جمله می‌توان به وزرای وزارت ورزش و جوانان، وزیر علوم، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین امور خارجه اشاره کرد.

دین‌پرست ادامه داد: همه کشورهای دنیا در رابطه با فرد معتاد نگاه متفاوتی دارند و این در حالی است که در کشور ما برای فردی که دچار اعتیاد شده است تمهیداتی برای برگشت و درمان او در نظر گرفته شده و فرد مورد‌نظر می‌تواند با مراجعه به مراکز خصوصی، دولتی، NGO ها از خدمات در حوزه درمان استفاده کند.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: در قانون آمده است چنانچه فرد معتاد برای مراجعه به مراجع درمانی امتناع کند این فرد به عنوان مجرم محسوب می‌شود و در نهایت با وی برخورد قانونی خواهد شد.

دین‌پرست افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر نگاه متفاوتی با فرد معتاد و فرد مصرف‌کننده دارد و در ماده 16 ستاد مبارزه با مواد مخدر آمده است چنانچه فرد معتاد از مراجعه به مراکز درمانی امتناع کند، طبق قانون دستگاه‌های انتظامی می‌توانند با وی برخورد و در نهایت فرد معتاد را برای درمان به مراکز اجباری معرفی کنند.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: یکی از دستگاه‌هایی که در حوزه پیشگیری و درمان معتادان قدم‌های خوبی را برداشته است سازمان بهزیستی است به طوری که این سازمان در حوزه اشتغال، حرفه‌آموزی و ... کارهای خوبی را انجام داده است.

دین‌پرست با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان بهزیستی طرح آگاه‌سازی را برای خانواده‌ها از خطرات اعتیاد در نظر گرفته است گفت: در سال گذشته بالغ بر 13 میلیون نفر در این طرح شرکت کردند.

وی اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر رویکرد فرهنگی و پیشگیری را در حوزه مبارزه با مواد مخدر دارد و این کار را با دو هدف از جمله کاهش بار اعتیاد کشور و همچنین پایش و میزان اثر‌بخشی برنامه‌ها انجام می‌دهد.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه کشور ایران در همسایگی کشور افغانستان قرار دارد و 85 درصد از تریاک از این کشور به کشور ما وارد می‌شود گفت: خوشبختانه دستگاه‌های مسئول در این زمینه اقدامات خوبی را برای مبارزه با قاچاقچیان انجام داده است.

دین‌پرست ادامه داد: سال گذشته حدود 570 تن کشفیات مواد مخدر بود که البته در کنار این حجم باید به حجم تهدیداتی که کشور ما را در بر می‌گیرد، نگاه کرد.

وی گفت: در طول 15 سال گذشته و به اعتراف نهادهای ذیربط در بسیاری از کشورها جمهوری اسلامی پرچمدار مبارزه با مواد مخدر بوده و اقدامات قابل توجهی را در این بخش انجام داده است.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: خوشبختانه در حال حاضر با تعاملی که با وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است، ممنوعیت‌های گذشته برطرف شده است و هم‌اکنون قرار است کتاب‌هایی برای آگاه‌سازی و پیشگیری از اعتیاد برای 4 مقطع تحصیلی در سال جاری به چاپ برسد.

دین‌پرست با بیان اینکه آمار مرگ و میر ناشی از مواد مخدر در کشور ما از سال 80 تا 90 روزانه 10 نفر بود گفت: در حال حاضر این آمار به 8 نفر رسیده است یعنی اینکه هر 3 ساعت یک نفر جان خود را به دلیل استفاده از مواد مخدر از دست می‌دهد.

وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر برخورد، پیشگیری و درمان افراد معتاد را از وظایف اصلی خود می‌داند و در این زمینه اعتبارات خوبی پیش‌بینی کرده است.

در ادامه این میزگرد همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه فرد معتاد از نگاه سازمان بهزیستی یک فرد بیمار محسوب می‌شود گفت: بهزیستی برای درمان این افراد تمهیدات خوبی در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: در حوزه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی به عنوان یک مددکار ورود پیدا می‌کند و در این زمینه در حوزه‌های مداخله و پیشگیری خدمات خوبی را ارائه می‌کند.

هاشمی گفت: سازمان بهزیستی کشور از جمله سازمان‌هایی است که در سال‌های اخیر تجارب خوبی را در حوزه پیشگیری و درمان به دست آورده است و در این زمینه آموزش‌هایی را به خانواده‌ها جهت آگاه‌سازی از خطرات مواد مخدر ارائه می‌کند.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: در حوزه درمان و مداخله بهزیستی بالغ بر 96 درصد پاسخگویی دارد و خانواده‌هایی که فرزندان یا نزدیکانشان دچار استفاده مواد مخدر شده‌اند می‌توانند با مراجعه به دفاتر بهزیستی و یا تماس با این سازمان از خدمات بهزیستی استفاده کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حوزه مداخله سازمان بهزیستی بالغ بر 2 هزار و 230 مرکز دارد که این مراکز آماده ارائه خدمات به خانواده‌ها هستند.

وی گفت: در ماه‌های اخیر اقدام خوبی نیز از سوی سازمان بهزیستی و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر شکل گرفت و در نهایت مراکز توانمند‌سازی و حرفه‌آموزی معتادان بهبود‌یافته راه‌اندازی شد.

هاشمی گفت: این مراکز منجر می‌شوند تا زنجیره درمان معتادانی که در گذشته ناقص بود تکمیل شود و در نهایت معتادان بهبود یافته می‌توانند با حضور در این مراکز از خدمات مختلف از جمله شغل و حرفه‌آموزی استفاده کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر 5 مرکز توانمند‌سازی و حرفه‌آموزی ویژه معتادان بهبود یافته در سطح کشور راه‌اندازی شده‌اند که به زودی در تمامی استان‌ها این مراکز راه‌اندازی خواهند شد.

وی افزود: خوشبختانه بودجه سازمان بهزیستی نیز در سال جاری در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد 28 درصد افزایش داشت که این نشان دهنده نگاه دولت و مجلس به موضوع پیشگیری و درمان اعتیاد در کشور است.

هاشمی در ادامه این میزگرد با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر در کشور گفت: هم‌اکنون سن استفاده از مواد مخدر به شدت کاهش پیدا کرده است ضمن اینکه مواد سنتی مجددا جایگزین مواد صنعتی شده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سازمان بهزیستی دارای مراکز درمان سرپایی از جمله متادون‌درمانی و همچنین مراکز بستری از جمله کمپ‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته یکی از مشکلاتی که سازمان بهزیستی با آن روبرو بود افزایش تعداد قابل توجه کمپ‌های غیراستاندارد بود که در این زمینه و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر این کمپ‌ها تعطیل شد و در نهایت سازمان بهزیستی تعداد کمپ‌های مجاز خود را افزایش داد و در حال حاضر بالغ بر 800 کمپ مجاز در سطح کشور وجود دارد.

هاشمی خاطرنشان کرد: مهمترین برنامه سازمان بهزیستی در سال جاری آگاه‌سازی خانواده‌ها از خطرات اعتیاد  (مواد صنعتی و مواد سنتی) بسته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: این سازمان در 440 نقطه از کشور حضور دولتی و در بیش از 10 هزار نقطه به صورت غیردولتی حضور فعال دارد ضمن اینکه خط ملی 09628 به صورت شبانه‌روز آماده پاسخگویی به خانواده‌ها در حوزه درمان و پیشگیری اعتیاد است.

وی در پایان گفت: یکی از سیاست‌های اصلی سازمان بهزیستی در سال جاری حمایت ویژه از معتادان بهبود‌یافته‌ای که 2 سال از پاکی‌شان بگذرد است به طوریکه در این راستا و با مصوبه شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این پس خدمات ویژه‌ای به معتادان بهبود یافته در حوزه اشتغال حمایت‌های بیمه‌های و مسکن ارائه خواهد شد و در این زمینه قرار است 5 درصد از اعتبارات سازمان بهزیستی کشور در این زمینه هزینه شود.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس