کد خبر 32407
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۲

مفتي هاي سفلي با برشمردن تحولات اخير جاري در جهان عرب با عنوان "فتنه" و محکوم کردن آنها، از جوانان جهان اسلام و عرب خواستند، انجام اصلاحات اجتماعي را به رژيم‌هاي خود حتي اگر فاسد و خونريز و فاسق باشند، بسپارند.

به گزارش مشرق، رهبران جريان سلفي سنتي اردن با توصيف اين که تحولات جاري در جهان عرب، "فتنه" و "آشوب" هستند، بشدت به فتواهايي مانند فتاواي شيخ يوسف قرضاوي که در حمايت و تأييد اين انقلاب‌هاي صادر شده‌اند، حمله برده و با محکوم کردن اين فتواها، آنها را خروج و عدول از اطاعت از "ولي امر" برشمردند.
پايگاه اطلاع رساني "کل السفليين" (تمام سلفي‌ها) با انتشار سخنان ضبظ شده و متن سخنراني‌هاي شيخ "مشهور حسن" که يکي از مهمترين مراجع جهاني سلفي‌ بشمار مي‌آيد و در اردن اقامت دارد و شيخ "علي الحبلي" نسبت به فتنه‌هايي که در پس اين انقلاب‌ها نهفته است هشدار دادند.
مشهور الحسن، در يکي از سخنراني‌هاي خود که جمعه ايراد گرديد و پايگاه اطلاع رساني کل السفليين آن را منتشر کرد، بشدت به يکي از نويسندگان روزنامه "السيبل" که سخنگوي جماعت اخوان المسلمين به شمار مي‌آيد، جمله برد و او را به خاطر بيان مواضعش در برابر انقلاب‌هاي مصر و تونس و ليبي مورد انتقاد شديد قرار داد.
شيخ حسن روزنامه السيبل را به تشويق و تحريک مسلمانان به خون و خونريزي و قتل يکديگر متهم و آشکارا عدم حمايت خود از انقلاب‌هاي مردمي جهان عرب را اعلام کرد.
پايگاه اطلاع رساني سلفي‌ها در اين اواخر مواضع شيخ "يوسف قرضاوي" رئيس اتحاديه جهاني علماي اسلام را نيز زير سؤال برده و او را به خاطر اتخاذ مواضع جانبدارانه از انقلاب‌هاي مردمي محکوم کرد.
"حسن ابو هنيه" پژوهشگر امور جماعت‌هاي اسلامي در مورد موضع گيري اخير سفلي‌هاي سنتي تأکيد کرد: اين موضع گيري با موضع دستگاه‌هاي امنيتي، همسويي دارد و اين جريان هم چنان تلاش مي کند که به جوانان عربي القا کند که اصلاحات اجتماعي بايد بدون دخالت مذهب و از طريق حکومت‌ها حتي اگر فاسد و فاسق و خونريز باشند، اعمال شود.
وي افزود: الساعدي القذافي، يکي از پسران قذافي رابطه تنگاتنگي با اين علماي سلفي داشته و همواره خواسته‌ها و سياست‌هاي مورد نظر خود و رژيم پدرش را در گوش مفتي سلفي پيرو شيخ "الالباني" و شيخ علي حلبي زمزمه مي‌نمايد تا بدين وسيله آنها توجيه‌گر سياست‌هاي رژيم قذافي باشند.
ابو هنيه در ادامه تأکيد کرد: اين مفتي هاي سفلي بشدت مخالف انقلاب مصر و برکناري حسني مبارک ديکتاتور پيشين اين کشور از قدرت بودند.