به گزارش مشرق، یکی از لوازمی که امروزه در بسیاری از آشپزخانهها به چشم میخورد، همزن برقی است که کار آشپزی را خیلی راحتتر میکند، همزن برقی وسیلهای است که برای مخلوط کردن و هم زدن مواد غذایی با سرعتهای مختلف به کار میرود. برای درست کردن خمیر نان و کیک و شیرینی، بستنی، زدن تخممرغ، مخلوط کردن آرد و کره، درست کردن سوسیس و هم زدن خامه و خیلی کارهای دیگر کاربرد دارد. هم زدن با آن خیلی سادهتر از هم زدن با چنگال یا قاشق است.
انواع همزن برقی در ۲ دسته کلی برقی و دستی وجود دارد.
همزن دستی باید با دست نگه داشته شده و هم زده شود. معمولاً دوتیغه برای هم زدن و یک موتور دارد. تیغهها را باید در ماده غذایی فرو کنید که خیلی اوقات در کاسه خود همزن ریخته میشوند. همزن دستی بدون ظرف یا پارچ مخصوص بوده و فقط دارای سریهای مختلف برای هم زدن موادی است که از قبل درون ظرفی ریخته شدهاند. همزن دستی نسبت به همزن کاسهای، معمولاً برای مقادیر کمتر مواد غذایی استفاده میشود. این وسیله برای کارهای سبکتر مانند هم زدن سفیده تخممرغ یا خامه به کار میرود.
نوع دوم همزن کاسهای رومیزی است و نیازی به حرکت دست ندارد. همزن کاسهای حاوی یک کاسه پلاستیکی یا شیشهای بوده که مواد غذایی برای هم خوردن در آن ریخته میشوند.
اینگونه همزن با کاسه، یک همزن تخت، یک چنگک برای ورز دادن و همزن مفتولی برای هم زدن سریع است. همزن کاسهای یا پایهدار برای آشپزهایی کاربرد دارد که نیاز به مخلوط کردنهای جدیتر دارند. این ابزار اضافی را گاهی جداگانه هم میتوان برای دستگاه خرید.
همزن برقی وسیله سادهای است پس در خرید آن کافی است بهسرعت، سروصدا و وزن آن توجه کنید.
موتور همزن برقی
موتور همزنهای برقی از نوع اونیورسال با سرعتی حدود 10هزار دور در دقیقه است. با استفاده از چرخدنده دور بازوهای همزن را به نزدیک ۵۰۰ دور در دقیقه کاهش میدهند. چرخدندهها در کنار کاهش دور باعث بالا رفتن گشتاور اعمالی و تبدیل حرکت افقی آرمیچر موتور به حرکت عمودی بازوهای همزن میشوند. در برخی از انواع این همزنها بازوهای چرخان را میتوان با توجه به غلظت مواد انتخاب کرد. انتخاب مناسب بازوها در افزایش عمر مفید چرخدندهها مؤثر خواهد بود.
یک نکته مهم درباره همزن کاسهای لبهدار بودن پارچ آن است بهنحویکه مایعات بهراحتی با خم کردن آن سرریز شوند. ریختن مایعات با پارچهای بدون لبه نهتنها سخت است بلکه ممکن است در حین ریختن مایعات، مقادیری از آنها هدر رفته و در فضای اطراف بریزد.
اگرچه از نظر برخی افراد همزن جزء وسایل ضروری آشپزخانه نبوده و هم زدن مواد را میتوان بهراحتی با دست هم انجام داد، اما این وسیله برای بسیاری از آنهایی که هم علاقهمند به آشپزی، شیرینیپزی و درست کردن دسرها بوده و هم در مقابل از وقت کمی برخوردارند یا به هر دلیلی نمیتوانند بهراحتی از قدرت دستان خود استفاده کنند، وسیلهای معجزه آور است.
سرعت همزن
در هنگام خرید بهسرعت چرخیدن پرهها هم توجه کنید، همزنهایی که پنج سرعت یا بیشتر دارند کمک میکنند کنترل بیشتری روی ماده غذایی که مخلوط میکنید داشته باشید. بهطورکلی همزن از درجههای سرعت متفاوت تشکیل شده که میتوان آن را برحسب نوع مواد و مراحل متفاوت تهیه آنها تنظیم نمود. در برخی از همزنها نیز سرعت بهصورت دیجیتالی کموزیاد میشود که این امکان را به شما میدهد تا بتوانید سرعت را کمکم زیاد کنید.
همچنین، همزنی را انتخاب کنید که خیلی سروصدا نداشته باشد و دقت کنید که دستگاه موردنظر بی سروصدا باشد.
طرز کار همزن برقی
همزن برقی را با مخلوطکن اشتباه نگیرید. طرز کار همزن برقی با مخلوطکن متفاوت است. همزن برقی با سرعت خیلی پایینتر از مخلوطکن مواد غذایی موردنیاز را با سرعتهای متفاوت هم میزند و هیچ تیغهای هم برای بریدن یا خرد کردن مواد غذایی ندارد.
وزن همزن برقی
همزن دستی انتخاب کنید که وزن آن از یک کیلو بیشتر نباشد و البته وزن آن متعادل پخش شده باشد و وقتی آن را در ماده غذایی فرو میبرید یکنواخت کار کند.
و البته دقت کنید یک انتخاب خوبی زمانی اتفاق میافتد که شما با بودجهای که در نظر گرفتید بهترین وسیله را بخرید و گران بودن و ارزان بودن لزوماً نشانه یک انتخاب خوب نیست.
منبع: بازار خبر
انواع همزن برقی در ۲ دسته کلی برقی و دستی وجود دارد.
همزن دستی باید با دست نگه داشته شده و هم زده شود. معمولاً دوتیغه برای هم زدن و یک موتور دارد. تیغهها را باید در ماده غذایی فرو کنید که خیلی اوقات در کاسه خود همزن ریخته میشوند. همزن دستی بدون ظرف یا پارچ مخصوص بوده و فقط دارای سریهای مختلف برای هم زدن موادی است که از قبل درون ظرفی ریخته شدهاند. همزن دستی نسبت به همزن کاسهای، معمولاً برای مقادیر کمتر مواد غذایی استفاده میشود. این وسیله برای کارهای سبکتر مانند هم زدن سفیده تخممرغ یا خامه به کار میرود.
نوع دوم همزن کاسهای رومیزی است و نیازی به حرکت دست ندارد. همزن کاسهای حاوی یک کاسه پلاستیکی یا شیشهای بوده که مواد غذایی برای هم خوردن در آن ریخته میشوند.
اینگونه همزن با کاسه، یک همزن تخت، یک چنگک برای ورز دادن و همزن مفتولی برای هم زدن سریع است. همزن کاسهای یا پایهدار برای آشپزهایی کاربرد دارد که نیاز به مخلوط کردنهای جدیتر دارند. این ابزار اضافی را گاهی جداگانه هم میتوان برای دستگاه خرید.
همزن برقی وسیله سادهای است پس در خرید آن کافی است بهسرعت، سروصدا و وزن آن توجه کنید.
موتور همزن برقی
موتور همزنهای برقی از نوع اونیورسال با سرعتی حدود 10هزار دور در دقیقه است. با استفاده از چرخدنده دور بازوهای همزن را به نزدیک ۵۰۰ دور در دقیقه کاهش میدهند. چرخدندهها در کنار کاهش دور باعث بالا رفتن گشتاور اعمالی و تبدیل حرکت افقی آرمیچر موتور به حرکت عمودی بازوهای همزن میشوند. در برخی از انواع این همزنها بازوهای چرخان را میتوان با توجه به غلظت مواد انتخاب کرد. انتخاب مناسب بازوها در افزایش عمر مفید چرخدندهها مؤثر خواهد بود.
یک نکته مهم درباره همزن کاسهای لبهدار بودن پارچ آن است بهنحویکه مایعات بهراحتی با خم کردن آن سرریز شوند. ریختن مایعات با پارچهای بدون لبه نهتنها سخت است بلکه ممکن است در حین ریختن مایعات، مقادیری از آنها هدر رفته و در فضای اطراف بریزد.
اگرچه از نظر برخی افراد همزن جزء وسایل ضروری آشپزخانه نبوده و هم زدن مواد را میتوان بهراحتی با دست هم انجام داد، اما این وسیله برای بسیاری از آنهایی که هم علاقهمند به آشپزی، شیرینیپزی و درست کردن دسرها بوده و هم در مقابل از وقت کمی برخوردارند یا به هر دلیلی نمیتوانند بهراحتی از قدرت دستان خود استفاده کنند، وسیلهای معجزه آور است.
سرعت همزن
در هنگام خرید بهسرعت چرخیدن پرهها هم توجه کنید، همزنهایی که پنج سرعت یا بیشتر دارند کمک میکنند کنترل بیشتری روی ماده غذایی که مخلوط میکنید داشته باشید. بهطورکلی همزن از درجههای سرعت متفاوت تشکیل شده که میتوان آن را برحسب نوع مواد و مراحل متفاوت تهیه آنها تنظیم نمود. در برخی از همزنها نیز سرعت بهصورت دیجیتالی کموزیاد میشود که این امکان را به شما میدهد تا بتوانید سرعت را کمکم زیاد کنید.
همچنین، همزنی را انتخاب کنید که خیلی سروصدا نداشته باشد و دقت کنید که دستگاه موردنظر بی سروصدا باشد.
طرز کار همزن برقی
همزن برقی را با مخلوطکن اشتباه نگیرید. طرز کار همزن برقی با مخلوطکن متفاوت است. همزن برقی با سرعت خیلی پایینتر از مخلوطکن مواد غذایی موردنیاز را با سرعتهای متفاوت هم میزند و هیچ تیغهای هم برای بریدن یا خرد کردن مواد غذایی ندارد.
وزن همزن برقی
همزن دستی انتخاب کنید که وزن آن از یک کیلو بیشتر نباشد و البته وزن آن متعادل پخش شده باشد و وقتی آن را در ماده غذایی فرو میبرید یکنواخت کار کند.
و البته دقت کنید یک انتخاب خوبی زمانی اتفاق میافتد که شما با بودجهای که در نظر گرفتید بهترین وسیله را بخرید و گران بودن و ارزان بودن لزوماً نشانه یک انتخاب خوب نیست.