کد خبر 329495
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان اینکه تاکنون هیچ‌گونه خاموشی برنامه‌ریزی شده ناشی از کمبود انرژی در تهران اعمال نشده است از نصب یک میلیون و 500 هزار دستگاه کنتور سه‌زمانه در تهران برای کنترل مصرف برق تهرانی ها خبر داد.

 به گزارش مشرق، سیدمحمد هاشمی با اشاره به نصب حدود یک میلیون و 500 هزار دستگاه کنتور سه‌زمانه در تهران گفت:با نصب کنتورهای سه‌زمانه و افزایش بهای برق در ساعت‌های اوج مصرف برق، مردم نسبت به مصرف برق بیشتر توجه می‌ کنند.

*ساعات اوج مصرف برق در تهران

وی افزود: ساعت‌های اوج مصرف برق در تهران در روز 11 تا 15 و در شب از ساعت 21 تا 23 است و از ساعت 11 تا 15 ساعت کار اداری نیز است که با توجه به سهم 625 مگاواتی اداره‌ها در مصرف برق تهران بزرگ، صرفه‌جویی 100 مگاواتی کمک بسیاری به صنعت برق می‌کند که نخستین اقدام نیز در شرکت‌های تابعه وزارت نیرو انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: مشترکان با عدم استفاده از ماشین‌های لباسشویی، اتو، ماشین ظرف‌شویی، جاروبرقی در ساعت‌های اوج مصرف و همچنین خاموش کردن حتی یک لامپ،افزون‌بر کاهش هزینه‌های خود، مانع از اعمال فشار به تاسیسات برق می‌شوند.

*هیچ‌گونه خاموشی برنامه‌ریزی شده ناشی از کمبود انرژی در تهران اعمال نشد


هاشمی با بیان اینکه در هر شرایط و هر فصلی بین 47 تا 49 درصد از برق تولیدی برق منطقه‌ای تهران سهم توزیع تهران بزرگ است،خاطر نشان کرد: تاکنون هیچ‌گونه خاموشی برنامه‌ریزی شده ناشی از کمبود انرژی در تهران اعمال نشده است و درصورت مدیریت مصرف و صرفه‌جویی، خاموشی با برنامه نخواهیم داشت.

وی افزود: از پاییز سال گذشته برای گذر از تابستان، برنامه‌ریزی‌های لازم و برنامه‌های فنی و مهندسی مانند افزایش تعداد خطوط، تقویت و توسعه پست‌ها و اجرای مانورهای مختلف انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: استاندارد استفاده از ظرفیت پست‌ها 70 تا 80 درصد بوده و توسعه و تقویت پست‌ها بر این اساس صورت گرفته است و اگر مصرف برق بی‌رویه باشد و اضافه‌بار به تجهیزات برق تحمیل شود، امکان خلل در شبکه و آسیب دیدن تجهیزات وجود دارد.

وی با بیان اینکه مهندسی شبکه براساس قدرت قراردادی مشترکان صورت می‌گیرد، اظهار داشت: متاسفانه برخی مشترکان با تغییر خودسرانه فیوز موجب به‌وجود آمدن مشکلات و آسیب دیدن تجهیزات می‌شوند که ترمیم این آسیب‌ها به مدت زمانی هرچند اندک نیاز دارد و موجب می‌شود که مردم از نعمت برق محروم شوند.

هاشمی سهمیه اعلامی مدیریت مصرف برای شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ را 190 مگاوات عنوان کرد و گفت: با اقدام‌های صورت‌گرفته درمجموع 250 مگاوات از کانال‌های مختلف نسبت به مدیریت مصرف اقدام شده است.

*تشویق صنایع برای کاهش مصرف

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اظهار داشت: براساس مذاکرات صورت‌گرفته با صاحبان صنایع، برخی از صنایع برنامه تعمیر خود را به فصل تابستان منتقل کرده و برخی نیز دیزل ژنراتورهای خود را به‌منظور کمک به شبکه سراسری وارد مدار می‌کنند که برای این‌گونه از صنایع هم مشوق‌های خوبی درنظر گرفته شده است.

*تشبیه کابل برق به لوله‌های آب


وی با تشبیه کابل برق به لوله‌های آب، گفت: همان‌طور که لوله‌های آب ظرفیتی برای انتقال دارند، خطوط انتقال برق نیز تا حد مشخصی قادر به انتقال انرژی الکتریکی هستند و درصورت افزایش بار، امکان آسیب دیدن و حتی ذوب آنها وجود دارد.

هاشمی مصرف برق در روزهایی به‌غیر از تابستان را درحدود 2000 تا 2500 مگاوات ذکر کرد و افزود: در بدترین شرایط در تاریخ 9 تیر میزان مصرف برق در تهران به چهارهزار و 33 مگاوات رسید که حکایت
منبع: فارس