رئیس کمیته نظارت، بازرسی و ارزشیابی سازمان لیگ فوتبال از برخی مشکلات مربوط به این رشته پرده برداشت و گفت که از برخی نهادهای نظارتی گلایه دارد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام علیرضا علیپور عنوان کرد: در زمان اجرای قانون سقف قرارداد در سال‌های گذشته برخی دوستان که نتوانستند مقابل این قانون دوام بیاورند اصل موضوع را زیر سوال می‌بردند. در آن زمان ملی‌پوشانی که دو قرارداد داشتند برای اینکه نمی‌توانستند شکایت کنند از بقیه پول خود می‌گذشتند زیرا اگر دست به شکایت می‌زدند باید دو برابر قرارداد خود را پرداخت می‌کردند. هنوز هم یکی از سرمربیان معروف می‌گوید من بابت آن قانون به 800 میلیون تومان پولم نرسیدم.

وی اضافه کرد: در قانون جدید، سقف بودجه جای سقف قرارداد را گرفته است. ما به 16 باشگاه لیگ برتری سر زدیم و قراردادهای آنها را مورد بررسی قرار دادیم و راهکارهایی که وجود دارد را با مدیران باشگاه‌ها در میان گذاشتیم. 11 باشگاه ما این قانون را رعایت و حتی 40 درصد پایین‌تر از سقف بودجه خود هزینه کردند و فقط در 5 باشگاه بحث جدی وجود دارد. با پیگیری تاج و وزیر صنایع نامه‌ای به این باشگاه‌ها ابلاغ شد که قراردادهایشان را منتشر کنند. باشگاه‌ها ملزم هستند آن را اجرا کنند و اگر این کار را نکنند زمانی که قراردادهایشان به سازمان لیگ می‌آید آن را منتشر می‌کنیم و مشخص می‌شود چقدر هزینه کرده‌اند.

علیپور در خصوص برخی قراردادهایی که در آن ویلا و ماشین به بازیکنان داده می‌شود گفت: پول رایج کشورمان ریال است و اینکه در قراردادها، دلار، یورو، ماشین و ویلا بدهند را قبول نمی‌کنیم. تاکنون تخلفی ندیده‌ایم و اگر تخلفی نسبت به آنچه به سازمان لیگ ارائه می‌شود دیده شود با آنها برخورد و آنها را به نهادهای نظارتی معرفی خواهیم کرد.

رئیس کمیته نظارت، بازرسی و ارزشیابی سازمان لیگ در خصوص اینکه چه ضمانتی وجود دارد که دوباره دو قرارداد ثبت نشود اظهار داشت: قراردادی که به سازمان لیگ ارائه می‌شود معتبر است و اگر تفاهم نامه‌ای وجود داشته باشد باید ضمیمه آن قراردادی که به سازمان لیگ می‌آید، باشد تا معتبر باشد.

وی در مورد فساد در فوتبال گفت: فساد در فوتبال را قبول نداشته و ندارم و معتقدم کلمه فساد در فوتبال باید اصلاح شود. ما در فوتبال مشکل داریم و برحسب اطلاعاتی که دارم -اگرچه نان‌خور فوتبال نیستم- فوتبال از بسیاری از حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی کشورمان پاک‌تر و مشکلاتش کمتر است.

علیپور در ادامه گفتگوی خود در خصوص کلاهبرداری و اخاذی در مدارس فوتبال گفت: والدین باید مطلع باشند و فریب دلالان را نخورند. در مدارس فوتبال کلاهبرداری و اخاذی صورت می‌گیرد و والدین به ما مراجعه می‌کنند و ما هم نمی‌توانیم کاری انجام دهیم زیرا در صلاحیت ما نیست. ما آنها را به محاکم قضایی معرفی می‌کنیم و آنجا مراحل خود را دارد و معلوم نیست بعد از دو سه سال به پول خود برسند یا خیر.

وی تاکید کرد: پرونده‌هایی در مدرسه فوتبال وجود دارد که اکثرا اشخاصی که فاقد صلاحیت بودند کلاهبرداری کرده‌اند. در یکی از پرونده‌ها مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان کلاهبرداری شده و باخبر شدیم فرد متخلف به یکی از استان‌های شمال کشور رفته و با حضور در شورای شهر و همچنین گرفتن نامه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجوز یکی از تیم‌های لیگ دو را در اختیار گرفته است. ما از طریق دبیرکل فدراسیون و رئیس هیئت فوتبال آن استان ورود کردیم تا از ناحیه این شخص، افراد دچار مشکل نشوند.

رئیس کمیته نظارت، بازرسی و ارزشیابی سازمان لیگ گفت: من رسما اعلام می‌کنم از نهادهای حمایتی به شکل جدی گلایه مندم چون وظیفه‌شان را انجام نمی‌دهند. فردی را آوردیم، تشکیل پرونده دادیم و به واسطه شاکی خصوصی به محاکمه قضایی معرفی کردیم. این فرد محکوم، حکم جلب برایش صادر شد و از خدمات اجتماعی محروم و یک سال حبس برایش در نظر گرفته شده اما با این حال، از یک نهاد رسمی مثل شورای شهر امتیاز می‌گیرد و اگر دبیرخانه ما این موضوع را پیگیری نمی‌کرد معلوم نبود چه بلایی سر جوانان این کشور می‌آمد.

علیپور خاطرنشان کرد: یک مادر نزد ما آمد و گفت که طلاهایم را فروخته‌ام و 30 میلیون به این آقا داده‌ام که پسرم را به یک تیم لیگ برتری ببرد اما بعد از تخلف این فرد این خانواده دچار بحران شدید شد. بنده از نیروی انتظامی، کمیسیون اصل 90 و سایر نهادهای نظارتی که وظایفشان را به خوبی انجام نمی‌دهند گلایه‌مندم. آنها باید اینگونه مسائل را رصد و با این موضوع برخورد کنند.

وی در مورد اینکه کمیسیون اصل 90 قرار بود خاطیان فوتبال را اعلام کند گفت: خبری از پیگیری‌های کمیسیون اصل 90 ندارم. قطعا هر وقت کارشان به جمع بندی برسد اقدام خواهند کرد.
منبع: تسنیم