کد خبر 330577
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶

رئیس پیشین فدراسیون دوچرخه‌سواری گفت: در بازی‌های آسیایی متوجه خواهید شد چه بلایی سر دوچرخه‌سواری آمده است.

به گزارش مشرق، علی‌ زنگی‌آبادی رئیس پیشین فدراسیون دوچرخه‌سواری با بیان اینکه نمی‌دانم چرا دوپینگ‌های دوچرخه‌سواری زیاد شده است، اظهار داشت: متاسفانه من هم از رسانه‌ها متوجه شدم که دوپینگ یکی دیگر از ورزشکاران دوچرخه‌سواری مثبت اعلام شده است.
 
وی گفت: دوچرخه‌سواری ایران نابود شده است. دیگر رشته‌ای با نام دوچرخه‌سواری‌ وجود ندارد. وقتی بی‌برنامه باشیم تمام افراد همه چیز را رها کرده و به سراغ زندگی خود می‌روند. در ایران دیگر دوچرخه‌سواری وجود ندارد و تنها چند ورزشکار در تیم پتروشیمی حضور دارند و با این تیم تمرین می‌کنند.
 
رئیس پیشین فدراسیون دوچرخه‌سواری ادامه داد: به استان‌های کشور سر بزنید، در آنجا خواهید دید که همه چیز تعطیل است. خود فدراسیون تعطیل شده چه رسد به هیئت‌های استانی. استان کرمان زمانی یکی از قطب‌های دوچرخه‌سواری ایران بود اما امروز فقط یک دوچرخه‌سوار دارد.
 
زنگی‌آبادی در خصوص اینکه چرا فدراسیون دوچرخه‌سواری به این حال و روز افتاده است، عنوان کرد: کسی باید علاقمند باشد که کار کند. وقتی در اتاق کاری خود می‌نشینند و کاری انجام نمی‌دهند، همین می‌شود. نتایجی که دوچرخه‌سواری کسب کرده، چیزی نیست؛ تازه در بازی‌های آسیایی متوجه می‌شوید چه بلایی سر دوچرخه‌سواری آمده است. همین امروز به شما می‌گویم بهترین مقامی که رکابزنان ایران در بازی‌های آسیایی کسب می‌کنند، پنجم یا ششم است.
 
وی با بیان اینکه فدراسیون برنامه‌ای ندارد، گفت: زمانی که در راس فدراسیون دوچرخه‌سواری بودم، 24 ساعته اردو داشتیم و رکابزنان با برنامه در تمرینات حضور پیدا می‌کردند. امروز نه تنها مربی‌ای وجود ندارد، بلکه ورزشکاری هم نیست که در اردو باشد. هیچ برنامه‌ای وجود ندارد و وقتی برنامه هم نباشد ورزشکار انگیزه‌ای برای آماده شدن و خوب تمرین کردن ندارد.
 
«علت دوپینگ‌های اخیر چیست و چرا دوپینگ مجددا در دوچرخه‎سواری زیاد شده است؟» زنگی‌آبادی در این مورد به تسنیم گفت: باید مبارزه در این راه پیگیر و مداوم باشد. ورزشکاران فکر آینده خود را نمی‌کنند و از روی ناآگاهی دست به چنین کاری می‌زنند. باید کلاس گذاشته شود و آنها  آگاهی پیدا کنند. وقتی آگاهی وجود نداشته باشد، ورزشکار ممکن است حرف هرکسی را باور کنند. این خانمی که تازه دوپینگش مثبت اعلام شده، تنها 17 سال سن دارد. یک دختر 17 ساله دوپینگ نمی‌کند و قطعا کسانی به او توصیه‌هایی کرده‌‌اند.
 
وی در خصوص اینکه فدراسیون دوچرخه‌سواری چقدر در این زمینه مقصر است، عنوان کرد: فدراسیون باید آگاه‌سازی انجام بدهد. فدراسیون کاری با دختران نداشته و نظارتی بر روی آنها ندارد. باید نظارت وجود داشته باشد و کلاس‌هایی برگزار شود. زمان ما همواره کلاس‌هایی با همکاری پورکاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی برگزار می‌شد و ورزشکاران در جریان این مسائل قرار می‌گرفتند و علمشان نسبت به بحث دوپینگ افزایش می‌یافت. اوایلی که به فدراسیون آمده بودم، خیلی دوپینگ صورت می‌گرفت اما با تلاشی که صورت دادیم اواخر کار ما در فدراسیون دوچرخه‌سواری بحث دوپینگ به صفر رسیده بود.
 
رئیس پیشین فدراسیون دوچرخه‌سواری با اشاره به نتایج بد ایران در مسابقات قهرمانی آسیا، عنوان کرد: این نتایج کاملا مشخص بود. واضح بود که چنین نتایجی به دست می‌آید. همه به خوبی می‌دانستند که نتایج نمی‌تواند مانند دوره‌های گذشته باشد چرا که برنامه‌ای وجود نداشت. دوچرخه‌سواران نیمه استقامت یک روز هم در اردوی تیم ملی حضور نداشتند اما ورزشکار را از خانه دعوت کرده و به مسابقه بردند.
 
زنگی‌آبادی خاطرنشان کرد: امروز یک مربی خارجی را به ایران آورده‌اند که شنیده‌ام بچه‌های سرعت گفته‌اند با او تمرین نمی‌کنیم. فدراسیون باید آنقدر ضعیف باشد که ورزشکار برایش تصمیم بگیرد؟ باید نظمی وجود داشته باشد. هم اکنون در فدراسیون دوچرخه‌سواری ورزشکاران تصمیم گیرنده هستند. نتیجه هم این شده است که 10 ورزشکار خوب سرعتی ایران به خانه‌هایشان برگشتند. شخصی که در اردوی تیم ملی حضور دارد و می‌گوید خودم تمرین می‌‎کنم، خودش هم تیم را انتخاب می‌کند!
 
وی تصریح کرد: یک باند 4،5 نفره تشکیل شده و خودشان تصمیم می‌گیرند کجا و چگونه تمرین کنند. برنامه تمرینی آنها با سایرین فرق دارد و نتیجه هم همین می‌شود. دیگر بحث نتیجه مطرح نیست که اگر بود؛ این همه جوان خوب کنار گذاشته نمی‌شدند. شنیدم جوانی را از شهرستان به اردو می‌آورند. دو روز به او تمرین‌هایی متفاوت‌تر از برنامه‌های خودشان می‌دهند. آن ورزشکار را خسته می‌کنند و بعد از وی زمان می‌گیرند. پس از آن می‌بینند زمان این فردی که از شهرستان آمده کمتر از آنها است و به همین سادگی وی را کنار می‌گذارند. یک گروه مافیایی تشکیل شده و فدراسیون هم هیچ نظارتی ندارد.
 
«نمی‌دانم چرا وزارت ورزش و جوانان واکنشی نسبت به اتفاقات فدراسیون دوچرخه‌سواری نشان نمی‌دهد.» وی با بیان این جمله گفت: هرکسی قرار باشد به فدراسیون بیاید باید 7، 8 سال زحمت بکشد و عرق بریزد تا این رشته مجددا رونق بگیرد. از همه قهرمانان، پیشکسوتان و اهالی این رشته ورزشی سوال کنید، همه به شما می‌گویند که این رشته نابود شده است. از دوچرخه‌سواری فقط یک تیم پتروشیمی باقی مانده که فدراسیون هیچ دخالتی در آن ندارد. جالب اینجاست که مسئولان فدراسیون به آنها گفته‌اند باید بخشی از جوایزی را که دریافت می‌کنید به ما بدهید. خیلی جالب است هیچ کمکی نمی‌کنند اما سهم هم می‌خواهند.
منبع: تسنیم