مشرق- بررسي طرح استيضاح مجيد نامجو وزير نيروي دولت دهم دقايقي پيش (8:20) در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي آغاز شد.
طرح استيضاح وزير نيرو چهارم اسفند ماه با 45 امضا و 6 محور در خانه ملت اعلام وصول شد.
بر اساس آئيننامه داخلي مجلس، در جلسه استيضاح، پس از بيانات استيضاح کنندگان، رئيس جمهور مىتواند به دفاع از وزير يا وزيران مورد استيضاح بپردازد، همچنين وزير يا وزيران مورد استيضاح نيز مىتوانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استيضاح براى رئيس جمهور يا چند وزير پنج ساعت و براى يک وزير سه ساعت خواهد بود.
وزير يا وزيران مورد استيضاح مىتوانند حداکثر يک ساعت از وقت دفاع خود را در اختيار يک يا دو نفر از نمايندگان موافق قرار دهند.
بيانات استيضاح کنندگان و پاسخ آنها در يک يا چند جلسه بايد بهطور متوالى صورت گيرد و استيضاح کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلائل و توضيحات خود، موضوعات ديگرى را که به مورد استيضاح مربوط نيست مورد بحث قرار دهند.
پس از پاسخ وزير يا وزيران مورد استيضاح و يا پاسخ رئيسجمهور از طرف هيئت وزيران مورد استيضاح، حداکثر دو نفر از نمايندگان استيضاح کننده حق دارند توضيحات تکميلى بدهند، به شرطى که صحبت هرکدام از ربع ساعت تجاوز نکند. رئيس جمهور مىتواند حداکثر يک ساعت به دفاع از هيأت وزيران بپردازد و وزير مورد استيضاح هم مىتواند حداکثر نيم ساعت مجدداً از خود دفاع کند.
در بخشي ديگر از آئيننامه آمده است که پس از انجام استيضاح، رئيس، عدم اعتماد وزير يا وزيران را به رأى مىگذارد و درصورتى که وزير يا هيئت وزيران مورد استيضاح در مجلس حاضر نشوند، استيضاحکنندگان مطالب خود را بيان مىکنند و رئيس اعلام اخذ رأى عدم اعتماد مىکند.
* نامجو وارد صحن علني مجلس شد
مجيد نامجو وزير نيرو لحظاتي پيش در صحن علني مجلس شوراي اسلامي حاضر شد.
بر اساس آئين نامه داخلي مجلس، وزير يا هيئت وزيران موظفند ظرف 10 روز پس از طرح استيضاح، در مجلس حاضر شوند و توضيحات لازم را بدهند، تعيين وقت استيضاح در مهلت مقرر با پيشنهاد وزير يا هيئت وزيران و تصويب هيئت رئيسه مجلس در دستور هفتگى قرار مىگيرد. حضور وزير يا هيئت وزيران در اين وقت مقرر الزامى است.
مجيد نامجو در جلسه علني آبانماه سال گذشته توانست راي 210 نفر از نمايندگان را از آن خود کند و از مجلس براي تصدي مسئوليت وزارت نيرو راي اعتماد بگيرد؛ ولي امروز طرح استيضاح وي با محورهايي به دلايل فقدان مديريت و برنامهريزي براي تصدي اين وزارتخانه مهم، عدم رعايت عدالت و ادغام تبعيضآميز در مناطق مختلف کشور، عدم اجراي تعهدات ارائه شده در گزارش برنامه کاري وزير در زمان رأي اعتماد و طولاني شدن اجراي مصوبات دولت و تعهدات وزارت نيرو براي اجراي سدهاي آبرساني و فاضلابها، فقدان برنامهريزي و اولويتبندي طرحهاي آبرساني و تأمين برق شهري و روستايي و طولاني شدن اجراي سدها به جاي پروژه سدها و آبرساني و مشکلات متعدد مردم و تضاد درون وزارتخانه در مجلس مطرح شده است.
بر پايه اين گزارش نامجو سومين وزير استيضاحي در مجلس هشتم و دومين وزير دولت دهم است که طرح استيضاح وي در مجلس مطرح ميشود.
* رحيمي آمد
محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور نيز دقايقي پيش در جلسه علني امروز (يکشنبه) با دستور کار استيضاح وزير نيرو حاضر شد.
گفتني است ميرتاجالديني معاون پارلماني رياست جمهوري و رياض و معاونين وزير نيرو در حال حاضر در صحن علني مجلس حضور دارند.
* قيداري: بدهيهاي وزارت نيرو دردسرساز شد
سعدالله نصيري قيداري نماينده مردم زنجان در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز يکشنبه طي سخناني به عنوان يکي از استيضاحکنندگان وزير نيرو، گفت: موارد و دلايل استيضاح نامجو در 7 بند به چاپ رسيده است که بنده در مورد بند اول که فقدان مديريت و برنامه ريزي است، صحبت خواهم کرد.
وي افزود: در اسناد بالا دستي کشور که همواره در سخنان رهبر معظم انقلاب مورد تاکيد بوده، بر صنايع و توليدات داخلي مورد توجه زياد واقع شده است.
نماينده مردم زنجان در مجلس تصريح کرد: با توجه به اينکه استکبار جهاني همواره سعي داشته است که کشورها را تحت سلطه خود قرار دهد لذا مسئولان بايد تلاش کنند تا در بخش صنايع به خودکفايي برسيم.
قيداري ادامه داد: از حدود 2000 شرکتي که وزارت نيرو به آنها بدهکار است، يکي از اين شرکتها، شرکت ايران ترانسفو است که نياز اصلي اين وزارتخانه را در بخش ترانسفورماتور رفع ميکند.
وي خاطرنشان کرد: شرکت ايران ترانسفو سالها است که ترانسفورماتور را در کشور ساخته و در بازار عرضه ميکند، البته برخي موارد اوليه ساخت ترانسفورماتورها از جمله هسته آهني و يک نوع روغن را نيز وارد ميکند اما در کل اين شرکت تقريبا خودکفاست.
نماينده مردم زنجان در مجلس ادامه داد: اين شرکت با تمام تلاش خود توانسته که جزء 10 شرکت برتر کشور باشد، شرکتي که تمام نيازهاي ترانسفورموتوري کشور را تامين ميکند؛ پيشرفتهاي اين شرکت به حدي رسيده که شرکت ايران ترانسفو در خاورميانه بهترين شرکت بوده و فقط يک رقيب ترکيهاي دارد.
قيداري ادامه داد: اين شرکت 4 هزار و 200 کارگر و کارمند و 15 هزار نيروي کار غير مستقيم دارد، اما متاسفانه وزارت نيرو به اين شرکت با اين حجم نيروي کار حدود 300 ميليارد تومان بدهکار است؛ بارها از مسئولان امر درخواست کرديم که بدهي خود را به اين شرکت بپردازند اما اين بدهي پرداخت نشد.
وي با تأکيد مجدد بر اينکه بارها از وزارت نيرو درخواست کردهايم که بدهي خود را به اين شرکت بپردازد، گفت: هماکنون شرکت ايران ترانسفو در حال ورشکستگي و بيکار کردن تعداد زيادي از کارمندان و کارگران خود است.
اين طراح طرح استيضاح وزير نيرو همچنين به اين نکته اشاره کرد که با وجود اين بدهکاري، وزارت نيرو از شرکتهاي چيني، هلندي و اوکرايني ترانس خريداري کرده است، امري که عليرغم توليد اين محصول در داخل صورت ميگيرد.
وي در پايان با تاکيد بر اينکه امروز 2 هزار شرکت به خاطر بدهکاري که وزارت نيرو به آنها دارد، در آستانه تعطيلي قرار دارند، از نمايندگان مجلس خواست که به وظيفه خود در قبال عملکرد وزير نيرو عمل کنند.
* ناصري نژاد: ما حامي دولت هستيم ولي موافق استيضاح
عضو کميسيون انرژي مجلس گفت: وزير نيرو برنامه مشخص و مدون روشني براي آينده ندارد و در بسياري از بخشهاي با مشکل مواجهايم.
مجيد ناصرينژاد در موافقت با استيضاح وزير نيرو در جلسه امروز-يکشنبه- مجلس گفت: ما جزء براي اداي تکليف و وظيفه، و خدمت صادقانه به مردم، براساس همان سوگندي که براي خدمت و دفاع از مردم و نظام ياد کرديم، هدفي ديگر در رابطه با اين استيضاح نداشتيم .
وي افزود: برخي مطرح ميکنند اين استيضاح در جهت تضعيف دولت يا لجاجت با دولت مطرح شده است که قاطعانه اعلام ميکنم اصلا اين گونه نيست. اکثر امضاء کنندگان از حاميان دولت بوده و هستيم و خواهيم بود. نظر ما بر اين است که اين گونه اسيتضاحها موجب تقويت دولت ميشود.
نماينده مردم شادگان در مجلس با بيان اين که استيضاح وزير نيرو قبل از استيضاح وزير راه و ترابري مطرح بوده، تصريح کرد: سلامت و زندگي مردم و اقتصاد کشور همه وابسته به آب است و معتقديم بايد با اين قضيه با حساسيت ويژه برخورد کرد.
عضو کميسيون انرژي مجلس به بند اول استيضاح وزير نيرو در مورد فقدان مديريت اشاره کرد و گفت: وزارت نيرو،وزارتخانه ويژه و مهمي است که بايد براي آن برنامه داشت. وزيري که متصدي اين وزارتخانه ميشود بايد برنامه داشته، قاطع باشد و ميداني عمل کند و در بحرانها فوري تصميم بگيرد.
وي گفت: متاسفانه مهندس نامجو در اين مدتي که سکاندار وزارت نيرو بوده نتوانسته برنامه لازم و مديريت درست را براي اين اداره وزاتخانه داشته باشد.
ناصرينژاد تصريح کرد: آينده وضعيت آب شرب مردم که بايد براي آن برنامهريزي شود، چگونه خواهد بود؟ در استانهاي مختلف مخصوصا استانهاي کمآب ببينيد چه بر سر مردم ميگذرد.
عضو کميسيون انرژي مجلس با تکراري دانستن پاسخهاي وزير نيرو در برابر سوالات نمايندگان گفت: يکي ديگر از معضلات کشور بخش فاضلاب است، فاضلاب به ويژه در مناطق مرزي رو به بحران است.
وي به بحث خشکسالي به عنوان تهديد جدي کشور اشاره کرد و گفت: تامين آب کشاورزي بر عهده وزارت نيرو است. در اين راستا چه کردهايد؟ درعمل چيزي به عنوان يک برنامه براي آينده خيلي دور هم در اين راستا نديدهايم.
* شعباني: انتقاد از عدم بازسازي شبکه توزيع آب
نماينده مردم سنندج در مجلس مشکلات در حوزهي آب را مهمترين دليل استيضاح وزير نيرو برشمرد و با انتقاد از وضعيت فاضلاب و آب شرب روستايي گفت: وزير نيرو با وجود سياستهاي ابلاغي اعتبارات اختصاص داده شده براي مهار آبهاي مرزي را براي افتتاح سدهاي استاني تخصيص ميدهد.
امين شعباني به عنوان يکي از استيضاح کنندگان وزير نيرو در صحن علني امروز - يکشنبه - مجلس با تاکيد بر اينکه تذکر، سوال و استيضاح به معناي مخالفت با سياستهاي دولت و رييس جمهور نيست، گفت: با وجودي که در شرايط کنوني مشکلات در حوزهي برق نسبت به چند سال گذشته حل شده است، اما همچنان مشکلات بخشي آب باقي مانده و حتي بيشتر شده است.
شعباني با بيان اينکه از 100 درصد ميزان تخصيص آب بايد 6 درصد سهم آب شرب، 2 درصد سهم صنعت و 92 درصد در بخش کشاورزي هزينه شود، گفت در دوران خشکسالي پي در پي در طي ساليان گذشته، مجلس و دولت از طريق وام و کمکهاي بلاعوض تا اندازهاي مشکلات کشاورزان را حل کرد اما وزارت نيرو با وجود امکانات و اعتباراتش نتوانست گام مثبتي در اين راه بردارد و طبق برنامهي چهارم پيش نرفت.
نمايندهي مردم سنندج در مجلس به بودجه وزارت نيرو در طول سه سال گذشته اشاره و اظهار کرد: بودجه وزارت نيرو در سال 1388، 6 هزار ميليارد تومان در قالب اعتبارات عمراني، در سال 89، 4800 ميليارد تومان و در لايحه پيشنهادي بودجه سال 1390 ، بالغ بر 5200 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
شعباني با بيان اين که برنامه وزارت نيرو در سال آينده براي اجراي پروژههاي متعدد در حوزهي آب در استانهاي مختلف با توجه به افزايش تورم و آزادسازي حاملهاي انرژي و بودجه پيش بيني شده، چيست؟ گفت: در اين بين طبق آمار مرکز پژوهشهاي مجلس تاکنون از 280 سد با حجم مخزني 35 ميليارد متر مکعب بهرهبرداري شده است و 120 سد با حجم 22 ميليارد متر مکعب در حال اجراست.
وي با بيان اينکه مبناي اعتبارات به وزير نيرو توسط مجلس در سالهاي 88 و 89 ، ميزان آبياري و زه کشي سدها بوده است گفت: با اين وجود متاسفانه درسفرهاي هيات دولت به استانها توجهي به آبياري و زه کشي نشد و فقط اعتبارات براي احداث سدها در نظر گرفته شده که امروز شاهد افتتاح اين سدها در کشور نيستيم.
به گفتهي شعباني، به علت عدم اجراي آبياري و زه کشي در سطح کشور روز به روز شاهد از بين رفتن کشاورزي در سطح کشوريم و امروز در نظام جمهوري اسلامي با سهلانگاري و عدم مديريت وزير نيرو هنوز آبياري به صورت سنتي انجام ميشود.
وي پايين بودن توليدات و واردات بيرويه محصولات کشاورزي را به عنوان عواقب آبياري سنتي عنوان و اظهار کرد: اکنون شرايط به حدي رسيده است که 60 درصد ميوه کشور از خارج وارد ميشود.
شعباني خاطرنشان کرد: در اين بين به دليل نبود امکانات براي آبياري و زه کشي، کشاورزان توان کشاورزي به صورت سنتي را ندارند و با توجه به پايين آمدن کيفيت محصولاتشان بدهکاري بسياري دارند.
نمايندهي مردم سنندج در مجلس ادامه داد: با وجودي که مجلس 20 درصد اعتبارات را براي ورود بخش خصوصي در پروژههاي زيربنايي و زيرساختها اختصاص ميدهد و با وجود تاکيد آن در برنامه پنجم، اين موضوع در لايحه پيشنهادي دولت رعايت نشده است.
شعباني با بيان اينکه 30 درصد آبهاي شبکه توزيع به علت فرسودگي از بين ميرود، افزود: در اين زمينه هم اقدامي براي بازسازي شبکه انجام نشده است.
وي خاطرنشان کرد: در مورد مشکلات فاضلاب روستايي و آب شرب روستايي اقدام اساسي انجام نشده است.
* نجفي: استيضاح به معناي مخالفت با دولت يا وزير نيست/وزارت نيرو به تعهداتش عمل نمي کند
يک عضو هيات استيضاح کننده وزير نيرو با رد نگاه سياسي، طرح استيضاح را تنها جهت روشن شدن ابعاد عملکرد اين وزير و کمک به رييس جمهور اعلام کرد.
يوسف نجفي در موافقت با استيضاح مجيد نامجو، وزير نيرو، اصليترين دليل امضاء استيضاح را اعتقاد به آرمانها و تعهدات قانون اساسي و حفظ ارزشهاي انقلاب اسلامي عنوان کرد.
عضو کميسيون اقتصادي، استيضاح وزير را مخالفت با احمدينژاد و نامجو ندانست و افزود: هدف از استيضاح وزير برخورد سياسي نبود بلکه روشن شدن ابعاد عملکرد نامجو در وزارت نيرو بود، ضمن آنکه اعتقاد دارم مصوبات رئيس جمهور بايد اجرا شود.
اين عضو کميسيون اقتصادي، تسلط مدير بر حوزه مسئوليتي را اولين دليل استيضاح وزير نيرو عنوان و تصريح کرد:کارکنان وزارت نيرو وفادار به ماموريتها و مصوبات دولت و وزارت نيرو نيستند. يک سال و نيم پيش از وزير سوال کردم وي نيز تعهدات و وعدههايي داد ولي هيچ يک از تعهدات اجرا نشد چنانچه يکي از معاونان نامجو به صراحت به بنده گفت که « هيچ اعتقادي به مصوبات سفرهاي استاني دولت ندارم چرا که کارشناسي نيست».
وي با بيان اينکه ماده 32 به ابزاري براي اجرا نشدن هيچ يک از مصوبات دولت مبدل شده است، گفت: در سفر دوم دولت به آذربايجان شرقي اين موضوع را به رئيس جمهور اطلاع دادم ايشان نيز پرسيد که مگر دو سال طول ميکشد که طرحها و پروژهها به کميسيون ماده 32 برود؟
نمايندهي مردم مراغه از احداث نشدن مصوبات سد سازي با وجود مصوبات سفرهاي اول تا سوم دولت گلايه کرد و افزود: علاوه بر اين در بحث بهرهوري آب، فقدان برنامهريزي را شاهديم و اين در حالي است که در برنامههاي چهارم و پنجم به اين موضوع توجه ويژه شده است. بهترين راه براي افزايش بهرهوري آب، مدرن سازي شبکههاي آبرساني است. مطالبات محلي و منطقهاي سايه مطالبات ملي است پس نبايد گفت هدف نمايندگان مطالبات منطقهاي و محلي است، اين توهين به نمايندگان است.
نماينده مردم مراغه خود را متعهدتر از وزراي دولت دهم براي اجراي مصوبات سفرهاي استاني دانست و اظهار کرد: موفقيت دولت را موفقيت مجلس و کشور ميدانم. مديريت منابع آبي و چالشهاي آب وظيفهي اصلي وزارت نيروست. خشکسالي دوسوم درياچه اروميه را خشک کردهاست و اين در حالي است که بحران زيست محيطي اين اتفاق، علاوه بر استانهاي همجوار کل کشور و کشورهاي همسايه را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد.
وي گفت: بحران درياچه اروميه در جلسات مختلف با وزير نيرو در ميان گذاشته شد ولي هيچ اقدام موثري در اين خصوص انجام نشد. درحالي که 11 ميليارد و 250 ميليون تن نمک در درياچه اروميه محلول است و اين يعني 160 کيلو نمک به ازاء هر متر مربع براي دو استان آذربايجان شرقي و غربي.
وي حفاظت از منابع زير زميني را از ديگر بيتوجهيهاي وزير نيرو عنوان کرد و افزود: وزارت نيرو در اختصاص منابع و امکانات به استانها تبعيض زيادي قائل است. به طور مثال براي برخي پروژهها در بودجه 1390 تا 120 درصد افزايش اعتبار داشته ولي براي برخي از طرحهاي اساسي هيچ بودجهاي اختصاص نيافته است. علاوه بر آن پروژههايي به سرعت اجرايي شده است که نه جزو مصوبات 5 سال پيش است و نه جزو مصوبات سفرهاي استاني بلکه بر اساس روابط و سلايق به سرعت به اجرا گذاشته شده است.
* عثماني: استيضاح هم تهديد است هم فرصت/تغيير مثبتي در وزارت نيرو نديديم
يکي عضو کميسيون برنامه و بودجه در مجلس با انتقاد از عمل نکردن وزير نيرو به برنامههاي ارائه شده در زمان کسب راي اعتمادش، درخصوص عدم انجام برخي مصوبات وزارت نيرو سوالاتي پرسيد.
محمدقسيم عثماني، نماينده بوکان در موافقت با استيضاح وزير نيرو در جلسه علني امروز مجلس - يکشنبه - با بيان اينکه استيضاح يک ابزار قانوني است که طي آن نمايندگان در مواردي که لازم بدانند از وزير توضيح ميخواهند، افزود: اين توضيح ميتواند يک فرصت و يا تهديدي براي وي به حساب بيايد و اين بستگي به پاسخهاي وزير دارد.
وي با بيان اينکه اگر وزيري خوب عمل کرده باشد ميتواند از اين موقعيت به عنوان فرصتي براي توضيح عملکرد خود و رفع شبهات استفاده کند، گفت: آنچه در استيضاح بايد مراقب بود اين است که بايد حقيقت روشن شود تا در شفافيت کامل براي ماندن يا رفتن وزيرتصميمگيري شود.
نمايندهي بوکان در ادامه گفت: ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هر جا ببينيم قوه مجريه و وزراي آن در جهت انجام وظيفهي قانوني خود عمل ميکند از ابزارهاي قانوني حمايتي خود استفاده ميکنيم و در مقابل هر جا احساس کنيم بخشي از قوه مجريه ناکارآمد است و نميتواند وظايف خود را هماهنگ با ساير بخشها انجام شود، جلوي فرصت سوزي را ميگيريم.
عثماني گفت: حضرت علي درنامهاش به مالک اشتر چنين ميفرمايند که اگر بين خود و دشمنت( چه برسد به دوستت) پيمان بستي به پيمانت وفادار باشد. آقاي وزير چقدر به قول وعدههايي که براي اجراي پروژهها و رفع نيازهاي مردم در بخش تحت مديريت خود دادهايد تا به حال عمل کردهايد؟
عثماني در ادامه سوالات خود از وزير نيرو گفت: جناب آقاي نامجو! در طول يک و سال و نيمي که به عنوان وزير نيرو مسئوليتي داشتهايد چه تغيير مثبتي در اين وزارت نامه ايجاد کردهايد؟ غير از حفظ وضع راکد موجود و تشديد کندي کار، آيا در اين وزارت خانه اتفاق ديگري افتاده است؟
وي با بيان اينکه واقعيت عيني و کمي موجود از ديد نمايندگان پنهان نيست، گفت: آقاي وزير! شما در جايگاه وزير نشستهايد اما وزارت را کساني ديگر براي شما انجام ميدهند و همانها هستند که امروز شما را به اين روز انداختهاند.
عثماني همچنين گفت: جناب آقاي وزير! اين چند گانگي در مديريت زيبنده جمهوري اسلامي و دولت عدالت محور ميدانيد؟ حيف نيست که يک وزارتخانه کليدي اين گونه در رکود به سر ببرد؟
وي با اشاره به محدوديت منابع و نامحدود بودن نيازها گفت: جناب آقاي نامجو! هنر شما به عنوان وزير اين بود که اين منابع را به نحو بهينه تخصيص دهيد. آيا عمکرد خود را در راستاي مهرورزي و عدالت محوري ترجمه ميکنيد؟ آيا جز دلخوش کردن نمايندگان به وعدهها پاسخي به نيازهاي مردم دادهايد؟
عثماني با بيان اين که شجاعت به معناي در رفتن زير باري که غير قابل تحمل است، نخواهد بود زيرا به مقصد نميرسد، بلکه شجاعت در تحمل باري است که از توان انسان بر ميآيد، افزود: من اگر تشخيص دهم در انجام وظيفهي نمايندگي ناتوانم آن را تقديم فرد تواناتري مي کنم در غير اين صورت دچار خودخواهي ميشوم و هم به فرد و هم به جامعه ظلم ميکنم.
وي در ادامه سخنان خود گفت: مگر براي ثبت چاههاي آب کشاورزي قانون تصويب نشد و مگر قرار نشد براي آن پروانه صادر کنيد؟ چرا انجام نميدهيد و به قانون عمل نميکنيم؟
عثماني با اشاره به نامهي اخير رييس جمهور به نمايندگان و التزام موجود در آن به اجراي قانون افزود: اگر اين چاهها ثبت نشوند با افزايش قيمت گازوييل، کشاورزان در تامين هزينهي سوخت به مشکلات زيادي مواجه ميشوند، چرا به وضعيت کشاورزان رسيدگي نميکنيم؟
وي با انتقاد از وزير نيرو در انجام ندادن برنامههاي ارائه شده در هنگام راي اعتماد گفت: به کداميک از برنامههايتان جامعه عمل پوشانديد؟ احتمالا به ياد داريد که برنامههاي خود را در سه بخش برق و انرژي ، آب و فاضلاب و مديريت ارائه کرديد اما از تحقق آنها خبري نيست و شما دچار نوعي روزمرگي در اين وزارت شدهايد.
نمايندهي بوکان در ادامه گفت: در سايهي نظارت دستگاه شما مجوزهايي که براي برداشت 40 سانتيمتر از کف رودخانهها صادر شده است در عمل به 4 متر برداشت تبديل شد و کشاورزي مناطق بسياري را با تهديد رو به رو کرده است.
وي با اشاره به بحران درياچه اروميه گفت: علي رغم تاکيدات رياست جمهوري چه کار کردهايد؟
عثماني در پايان با بيان اينکه وزير نيرو از داخل بالگرد شاهد وضعيت سد شهيد کاظمي بوده است، افزود: آقاي وزير! اين جمله بنده را در داخل بالگرد به ياد داريد که گفتم تا آنجا که خشک است، حوزهي انتخابي بوکان است و از آنجا که سرسبز است حوزهي انتخابي ديگري است، شما پاسخ داديد که اين ناعادلانه است؛ اما چه عملي براي رفع آن انجام داديد؟
* رضاحسيني: وزير نيرو همشهري من است / زيرمجموعه وزارت نيرو هرکدام ساز خودشان را مي زنند
مصطفي رضاحسيني نماينده مردم شهر بابک در مجلس شوراي اسلامي که به عنوان يکي از طراحان استيضاح وزير نيرو در جلسه علني صبح امروز مجلس سخن ميگفت، اظهار داشت: قرار گرفتن بنده پشت تريبون مجلس براي استيضاح وزير همشهري خودم کاري سخت است اما بنا به سوگندي که ياد کردهام و براي دفاع از حقوق مردم و احقاق حق آنها، امروز در اين جايگاه قرار گرفتهام.
وي افزود: مطالبي که قصد دارم در جلسه امروز بيان کنم، در واقع مطالب مردم روستاهاي دورافتاده و شهرهاي محروم از نعمت آب و برق است.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه آقاي نامجو انگيزهاي براي رفع مشکلات مردم ندارد، ادامه داد: من امروز حرف همان افرادي را ميزنم که از آنها به نام دهکهاي پايين جامعه ياد ميشود، امروز همان دهکها به دليل نداشتن آب شرب، روستاها و شهرهاي دورافتاده خود را ترک کردهاند و به سمت شهرها سرازير شدهاند.
رضاحسيني از رئيس جمهور اين سؤال را مطرح کرد که آيا ميدانيد در حوزه وزارت نيرو به دليل عدم مديريت وزير عوامل زيرمجموعه هر کدام ساز خود را ميزنند.
وي افزود: آقاي وزير نيرو توجهي به موضوع آب شرب روستاها ندارد، اين موضوع بارها و بارها در مجلس مطرح شد.
نماينده مردم شهر بابک از همکاران خود در مجلس اين سؤال را پرسيد که آيا شما در حوزههاي انتخابيه خود مشکل آب شرب مردم را نداريد و آيا مردم از شما مشکل آب خود را مطالبه نميکنند؟ مگر شما در جريان امور مردم خود قرار نداريد که بر اساس آن تنها روزي نيم ساعت تا 2 ساعت آب خوردن در برخي روستاها وجود دارد.
بنابراين گزارش، در اين هنگام ديگر نمايندگان با "نه، نه " گفتن پاسخ رضاحسيني را دادند.
رضاحسيني در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بنده به عنوان يک اصولگرا که هم در عمل و هم در گفتار و رفتار آنرا اثبات کردهام، براي دلسوزي به آقاي احمدينژاد ميگويم که وقتي نمايندگان ملت در ارتباط با ناکارآمدي وزير شما صحبت ميکند، يقينا خود شما هم در جريان برخي قضايا هستيد، لذا از شما ميخواهيم که اين فرصت را بدهيد تا فرد ديگري جايگزين وزير نيرو شود.
نماينده مردم شهر بابک گفت: زماني که وارد برخي روستاها ميشويم، حال انسان منقلب ميشود، مردم براي انجام جزئيترين امور خود هم آب ندارند. ولي ميبينيم که برخي افراد در سطح استانها و وزارتخانه مسائل را بهگونهاي ديگر مطرح ميکنند.
* مرادي: وزير نيرو در اجراي شعار "عدالت محوري " موفق نيست
عبدالرضا مرادي نماينده مردم ممسني در مجلس شوراي اسلامي به عنوان موافق استيضاح مجيد نامجو وزير نيرو در جلسه علني صبح امروز، اظهار داشت: يکي از موارد ذکر شده در طرح استيضاح وزير نيرو عدم رعايت عدالت و اقدامات تبعيضآميز در مناطق مختلف و طولاني شدن اجراي مصوبات دولت است که لازم است اين موضوع بررسي شود.
وي افزود: برخي سايتهاي حامي وزير نيرو، نمايندگان مجلس را به سياهنمايي و کليگويي متهم کردهاند تا از اين طريق اذهان عمومي را نسبت به خدمتگذاران خود مخدوش کنند؛ غافل از اينکه مردم عزيز خادمان خود را به خوبي ميشناسند و آنها را از هر گونه اتهام مبرا ميدانند.
مرادي ادامه داد: يکي از شعارهاي محوري و اساسي رئيس جمهور، عدالت محوري بوده و اين ويژگي در شخص آقاي احمدينژاد قابل مشاهده است؛ اما شخص رئيس جمهور نيست که به تنهايي اداره امور را به عهده دارد، بلکه وي به تبعيت از قانون اساسي و قوانين موضوعه برخي وظايف خود را به وزارتخانهها واگذار ميکند.
نماينده مردم ممسني در مجلس گفت: يکي از وزارتخانهمهم، کليدي و حساس در کشور ما وزارت نيروست؛ متاسفانه وزير نيرو در اجراي شعار "عدالت محوري " در اين وزارتخانه موفق نبوده و نتوانسته در برنامهريزيها، تنظيم بودجه و استفاده از نيروهاي بيطرف در اداره امور وزارتخانه بر اساس عدالت عمل کند.
وي به جدول شماره 20 بودجه سال 1389 اشاره کرد و گفت: اين جدول نمونهاي ديگر از تبعيض و بي عدالتي بود؛ در سال 1388 وزارت نيرو بنا داشت که اعتبارات جدول 16 را از افزايش قيمت تامين کند و به اين موضوع توجه نداشت که افزايش قيمت نفت بايد به حساب ذخيره ارزي وارد شود و لذا در کميسيون تلفيق بندي که اين موضوع را تائيد ميکرد، حذف شد و پروژهها بدون اعتبار ماندند.
مرادي افزود: در سال 89 دويست ميليارد تومان براي پروژههاي جدول 20 در نظر گرفته شده بود که هيچکدام از آنها اجرايي نشد و اين مسأله، طولاني شدن اجراي مصوبات دولت را به همراه داشت.
اين نماينده ملت در پايان اظهار داشت: برخي پروژهها در بودجه وجود دارد که حتي کوچکترين مطالعهاي روي آنها نشده و اين درحالي است که پروژههاي مندرج در جدول 20 و بسياري پروژههاي ديگر، سالهاست که منتظر مصوبه کميسيون هستند.
* لاهوتي: وزارت نيرو به هدر رفت آب بيتفاوت است
مهرداد لاهوتي نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز يکشنبه طي سخناني به عنوان يکي از استيضاحکنندگان وزير نيرو، گفت: فقدان مديريت و برنامهريزي براي تصدي وزارت نيرو، عدم رعايت عدالت و اقدام تبعيضآميز بين مناطق مختلف، عدم اجراي تعهدات داده شده در گزارش و برنامههاي ارائهشده در زمان اخذ راي اعتماد و برخي مسائل ديگر از جمله دلايل نمايندگان براي استيضاح مجيد نامجو وزير نيرو است.
وي با بيان اينکه در قانون برنامه چهارم تعهد تأمين آب آشاميدني شهرها صد در صد و تأسي فاضلاب شهري 40 درصد، تأمين آب آشاميدني روستاها 86 درصد، ايجاد فاضلاب روستايي 8 درصد بوده است، افزود: در تأمين آب آشاميدني شهرها تقريبا به هدف برنامه با توجه به برنامههاي انجام شده، نزديک هستيم اما تنها نگراني هدر رفت آب است که حدود 30 درصد از آب توليد شده بهراحتي هدر ميرود و متأسفانه وزارت نيرو نسبت به اين امر مهم بيتفاوت است.
نماينده مردم لنگرود در مجلس تصريح کرد: مردم بايد قيمت تمام شده 30 درصد هدر رفت آب که بر اثر بي توجهي و عدم مديريت صورت ميگيرد را هم پرداخت کنند.
لاهوتي ادامه داد: وزارت نيرو با پروژههاي در دست اقدام چه هدفي را دنبال ميکند و قصد دارد به کجا برسد؛ پروژهاي در يک شهرستان 50 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد و ساليانه حداکثر يک ميليارد تومان براي آن منظور ميگردد، يعني زمان اتمام پروژه اگر برآورد اعتباري آن تغيير نکند، 50 سال ديگر خواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: در حوزه انتخابيه بنده پروژه فاضلاب با برآورد ريالي 48 ميليارد تومان از سال 82 آغاز شده است، اما اين پروژه کمتر از 3 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
"بنده بارها به وزير نيرو گفتهام که آلودگي بيش از حد آب، مردم را کلافه کرده است، اما خود وزارت نيرو هم نميداند که بايد چه کند. "
نماينده مردم لنگرود در مجلس اضافه کرد: فاضلاب روستاها بر اساس قانون برنامه چهارم قرار بود تا 8 درصد پيشرفت داشته باشد، يعني 8 درصد از مردم روستاهاي کشور بايد از نعمت تصفيه فاضلاب بهرهمند ميشدند، اما متأسفانه به دليل عدم برنامهريزي مشخص هيچ اقدام قابل توجهي در اين ارتباط انجام نشده است.
* موسوي: آب شرب پروژه آبادان - خرمشهر چه شد؟
سيد علي موسوي جرف نماينده مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز يکشنبه طي سخناني به عنوان يکي از استيضاحکنندگان وزير نيرو، گفت: نمايندگان بر اساس اصل 89 قانون اساسي و مستند به ماده 219 آئيننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي پس از برگزاري دهها نشست و قرائت تذکرات کتبي و شفاهي مجبور به طرح استيضاح وزير نيرو شدند.
وي افزود: موارد استيضاح در 7 مورد تنظيم شده است و بنده اميدوارم که وزير نيرو بتواند پاسخ قانعکنندهاي به نمايندگان و ملت شريف ايران بدهد.
نماينده مردم آبادان در مجلس تصريح کرد: مديران اجرايي در حوزه وزارت نيرو در سفرهاي اول، دوم و سوم هيئت دولت به استانها، وعدههاي متعددي دادهاند که اجرايي نشده است، اگر اين وعدهها قابل اجرا نبود چرا تصويب شدند و اگر در حال اجرا بوده و تکميل نشدهاند، چرا به صورت ناقص از آنها بهرهبرداري ميکنيد.
موسوي ادامه داد: مثال واضح افتتاح ناقص پروژهها، پروژه انتقال آب شرب آبادان - خرمشهر است؛ در آبادان اين پروژه 5 مهرماه رسماً افتتاح شد اما از مردم آبادان بپرسيد که آيا يک قطره از اين آب شرب استفاده کردهاند.
وي در ادامه تاکيد کرد: حدود 400 ميليارد متر مکعب نزولات آبي در کشور داريم، در حدود 110 تا 120 ميليارد مکعب آن مورد استفاده قرار ميگيرد که بخش عمده آن در بخش کشاورزي استفاده ميشود.
نماينده مردم آبادان گفت: وزارت نيرو آب را به عنوان توليدکننده برق مورد توجه قرار ميدهد و در زمانهايي که نياز به آب وجود ندارد همانند تابستان آب را براي توليد برق رها ميشود.
موسوي در پايان با بيان اينکه رئيس جمهور و نمايندگان احساس تکليف کنند که براي تغيير مديريت بايد اقدامي اساسي صورت گيرد، اظهار داشت: يکي از نکتههايي که برخي از نمايندگان آن را احساس ميکنند، اين است که آنها نگران وزير بعدي هستند که شايد مديريتش از وزير فعلي بهتر نباشد.
* فلاحتپيشه: برخي معاونتهاي وزارت نيرو به دستورات نامجو توجه ندارند
حشمتالله فلاحتپيشه نماينده مردم اسلامآباد غرب در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز يکشنبه طي سخناني به عنوان يکي از استيضاحکنندگان وزير نيرو، گفت: هدف استيضاح کنندگان روشن شدن موضوع است و ما اميدواريم که هر نتيجهاي که حاصل شد به نفع ملت باشد.
وي افزود:در مورد مهار آب از وزير نيرو ميخواهم بگويد که تا چه حد نظرات مسئولان عالي اين مملکت در مورد مهار آب را تاييد ميکند؛ امروز منابعي از کشور خارجي ميشود که همه افرادي که در اين رابطه تصميم گرفتهاند، پشيمان خواهند شد.
فلاحت پيشه ادامه داد: سند ملي آب هم که به کميسيون کشاورزي ارائه نشده است، البته مشکل عدم تامين آب هم وظيفه وزارت نيرو است.
"وزارت نيرو تا چه حد توانسته است که ميانگين 8 ساله احداث سد را کاهش دهد "، نکته ديگري بود که فلاحتپيشه به آن اشاره کرد و گفت: افزايش سقف اعتبارات وزارتخانه در بودجه عمراني است، آيا وزارت نيرو معيار خود را در اين باره امسال قرار ميدهد يا سال گذشته، بودجه امسال که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وي خاطرنشان کرد: معتقدم بنيان کاهش بودجه در زمان وزارت مجيد نامجو گذاشته شد، البته برخي معتقدند که شخص وزير کاهش بودجه سدها را خواستار شده است.
نماينده مردم اسلام آباد غرب در مجلس تاکيد کرد: بايد هزار ميليارد تومان در قالب اوراق مشارکت توسط وزارت نيرو اخذ ميشد، اما اين اقدام صورت نگرفته است از طرفي هم اگر کارها در اين وزارتخانه کارشناسي شده است چرا بسياري در اين حوزه دخالت ميکنند.
فلاحتپيشه با طرح اين سؤال که آيا در حوزه آب استراتژيکتر از موضوع سدها وجود دارد، خاطرنشان کرد: در زمينه مديريت، برخي معاونتها و زير مجموعههاي وزير نيرو هم به دستورات وزير توجه ندارند، آيا اصل اول وزارت اين نيست که شما وزارتخانه را مديريت کنيد.
وي با اشاره به لزوم مهار آبي کشور افزود: ما هنوز براي آب شرب نيازمند قضا و قدر هستيم، اين در حالي است که کشورمان منابعي آبي زيادي دارد.
نماينده مردم اسلام آباد غرب در مجلس با ذکر اين نکته که اگر نمايندگان نسبت به وزير نيرو قانع شده و خواستار باقي ماندن او در اين وزارتخانه شدند، به وزير نيرو راي اعتماد خواهيم داد، اظهار داشت: در غير اين صورت نمايندگان دغدغه نداشته باشند که فرد ضعيفتري پس از نامجو وزير خواهد شد.
* ثروتي: استيضاح وزير نيرو در شرايط فعلي "استحکام نظام " را نشان ميدهد
موسيالرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي صبح امروز يکشنبه طي سخناني به عنوان يکي از استيضاحکنندگان وزير نيرو، گفت: با اينکه 69 نفر طرح استيضاح وزير نيرو را امضا کرده بودند، ما چند بار خدمت رئيس و نايب رئيس مجلس رسيده و خواستار اعلام وصول طرح استيضاح شديم، اما آنها نميپذيرفتند تا جايي که اصرار کرديم و گفتيم که خواهان اصلاح امور هستيم.
وي افزود: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستار اجراي عدالت هستند و وزير نيرو بايد پاسخگوي عملکرد خود باشد، البته رئيس جمهور بارها مطرح کرده که خواهان اجراي عدالت است، ما هم از رئيس جمهور درخواست کرديم که در توزيع بودجه و اعتبارات بايد بر اساس شاخصها عمل شود، رئيس جمهور بايد اين دغدغه را جواب داده و دستوري در اين زمينه صادر کند.
نماينده مردم بجنورد در مجلس ادامه داد: عدهاي اشاره کردهاند که بررسي اين استيضاح در موقعيت زماني خوبي صورت نگرفته است اما اين اقدام استحکام نظام ما را نشان ميدهد که در هر شرايط مباحث جدي را مطرح ميکنيم.
ثروتي در ادامه خاطرنشان کرد: مهمترين دغدغه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي موضوع مديريت است و ما خواهان حضور مديريتي قوي در وزارت نيرو هستيم.
وي در پايان تأکيد کرد: عدم پاسخگويي دستگاهها و وزارتخانه و همچنين عدم توجه به عدالت و تبعيض هاي ناروا مسائلي هستند که درباره آن صحبت نميکنم اما تضاد دروني وزارتخانه به دليل مشکلات مديريتي، بايد مورد توجه واقع شود چرا که ما در مقابل مردم مسئوليت داريم.
* سخنان وزير نيرو در جلسه استيضاحش
وزير نيرو در مراسم استيضاحاش در جلسه علني امروز (يکشنبه) مجلس گفت: از پروردگار متعال سپاس و ستايش دارم که رحمت الهي را در کشورمان نازل کرد چون نگران بوديم که فصل بارندگي که در پاييز ما را دچار مشکل کرده بود ادامه پيدا کند که خوشبختانه مقدار زيادي از اين نگرانيها رفع شد و اميدواريم عقبماندگي که از سال گذشته هم در موضوع باران داشتيم با دعاي مردم جبران شود.
نامجو با بيان اينکه جلسه استيضاح فرصتي براي ارائه گزارش به مردم و نمايندگان است گفت: اميدوارم اين فرصت باعث به وجود آمدن توجهي ويژه به وزارت نيرو شود تا مشکلات و مسائل اين وزارتخانه برطرف گردد.
وزير نيرو به ارائه گزارشي از عملکرد وزارت نيرو در دولت دهم پرداخت و گفت: طول شبکه انتقال و توزيع در کشور حدود 7/6 رشد داشته است همچنين ظرفيت پستهاي انتقال کشور در طول دوره دولت دهم 3/12 رشد وجود داشته است.
به گفته نامجو ظرفيت پستهاي فوق توزيع کشور در طول دوره دولت دهم 2/11 درصد رشد داشته و همچنين ميزان رشد تعداد مشترکين برق 5/9 درصد بوده است.
وي افزود: در مقايسهاي ميتوان اينگونه دريافت که تعداد روستاهاي برقدار کشور و جمعيت برخوردار از برق کشور 6/1 درصد رشد داشته و در موضوع راندمان نيروگاههاي کشور روند رو به رشدي طي شده به گونهاي که ميتوان گفت ميزان رشد آن در سال 89 ، 38 درصد رسيده است.
وزير نيرو باتاکيد بر کاهش تلفات کل شبکه برق کشور به ميزان 5/16 درصد در سال 89 گفت: در اين بين ميزان افزايش صادرات برق به 8/84 درصد بوده است.
نامجو در مورد وضعيت خصوصي سازي نيروگاههاي کشور نيز گفت: وضعيت خصوصي سازي نيروگاههاي کشور در شروع دولت دهم 15درصد بوده است که نيروگاههاي خصوصي ظرفيت برق کشور را تامين ميکردند که اين ميزان که تا کنون به 31 درصد رسيده است. اين موضوع نشان دهنده نگاه خوب وزارت نيرو به موضوع خصوصي سازي است.
وي به ارائه گزارشي از شاخصههاي برتر صنعت برق پرداخت و توضيح داد: از لحاظ ظرفيت نصب شده، ايران در رتبه شانزدهم کشورهاي جهان از لحاظ ظرفيتهاي نامي نيروگاهها، توليد برق و ظرفيت تبادل برق، در رتبه نخست کشورهاي منطقه و از لحاظ راندمان نيروگاهها در بالاترين رتبه در منطقه و همچنين طول شبکه برق در رتبه دوم کشورهاي منطقه و توانمندي ساخت تجهيزات نيروگاهي انتقال ، توزيع و انجام خدمات فني و مهندسي و اجرايي پروژههاي بزرگ به مرز خودکفايي رسيدهايم.
وزير نيرو همچنين با بيان اينکه تعادل الکتريکي با تمام کشورهاي همسايه که مرز خاکي داريم انجام ميشود گفت: با توجه به اين ظرفيت ميتوان برق را صادر و دريافت کرد .
به گفته نامجو ظرفيت احداثشده نيروگاهها در کشور در برنامه سوم 12 هزار مگاوات و در برنامه چهارم 23 هزار و 377 مگاوات وارد مدار شده است که نشان دهنده رشد 93 درصدي نسبت به برنامه سوم است .
وي همچنين به ارائه گزارشي از عملکرد وزارت نيرو در بخش آب و آبفا در سال 89 پرداخت و گفت: ذخاير مخازن سدها در سال 89 به 42 ميليارد متر معکب رسيد، همچنين احداث شبکههاي آبياري و زهکشي در سال جاري به يک ميليون و 812 هزار هکتار رسيد و برنامه ما اين است که تا سال 92 اين ميزان به دو ميليون و 762 هزار هکتار برسد.
نامجو افزود: ظرفيت نيروگاههاي برق آبي کشور در دولت دهم 10 درصد رشد داشته که با اين ميزان به مرز هشت هزار و 444 مگاوات نيروگاه برق آبي رسيدهايم که ظرفيت بسيار خوبي است. همچنين در مورد ساماندهي رودخانهها نيز برنامهريزي و کار بسيار خوبي انجام شده است.
وزير نيرو در ادامه با بيان اينکه در موضوع تغذيه مصنوعي در سال 89 ، 570 ميليون متر مکعب تغذيه مصنوعي انجام شده است در مورد وضعيت اعتبارات بخش آب گفت: اعتبارات بخش آب که شامل طرحهاي تملک دارايي است در سال 89 ،7/2 درصد رشد داشته است که در اين رابطه بايستي دولت در حال حاضر که در فصل بودجه قرار دارد در جهت افزايش اعتبارات اين وزارتخانه تلاش نمايد.
وي همچنين با بيان اينکه در دولت دهم 402 ميليون متر مکعب آب شرب براي شهرها تامين شده است گفت: جمعيت تحت پوشش آب شرب شهري در سال 89 به 9/98 رسيده است و همچنين تعداد شهرهاي تحت پوشش آب شرب شهري در اين دولت به 22 شهر رسيده است به گونهاي که تعداد شهرهاي برخوردار از شبکه آب شرب شهري به 1024 شهر رسيده است.
نامجو همچنين با تاکيد بر اينکه حجم مخازن ذخيره آب شرب شهرها به ميزان 3 ميليون متر مکعب در دولت دهم افزايش يافته است گفت: جمعيت تحت پوشش فاضلاب شهري نيز در سال 89 به 34 درصد رسيده و همچنين 932 هزار مشترک به تعداد مشترکان آب شهري در سال 89 اضافه شده است.
وي در ادامه با بيان اينکه در سال 89 ، 11 تصفيهخانه به مجموع تصفيهخانههاي آب اضافه شده است گفت: گزارشها نشان ميدهد که وزارت نيرو با برنامهريزي خوب درصد هدر رفت آب را کاهش دهد به گونهاي که در سال 89 عليرغم اضافه شدن تعداد زياد روستا به شهر اين ميزان به 9/28 درصد کاهش يابد.
نامجو با اشاره به رشد بالغ بر 548 هزار انشعاب فاضلاب شهري در سال جاري گفت: تعداد روستاهاي تحت پوشش آب در سال 89 به 31 هزار و 45 روستا رسيده که در اين بين در سال جاري 78 درصد جمعيت روستايي تحت پوشش شبکههاي آب قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه تعداد تاسيسات آب شيرکن در سال 89 به 25 دستگاه رسيده است گفت: ظرفيت اين تاسيسات به 400 هزار متر مکعب در شبانهروز رسيده که برنامه ما اين است که اين ميزان در پايان سال 92 به يک ميليون و 50 هزار متر مکعب در شبانهروز برسد.
نامجو همچنين با بيان اينکه جذب تسهيلات اعتباري بانکهاي توسعهاي بينالمللي در بخش آب و فاضلاب در سال جاري به 611 ميليون دلار رسيده است گفت: در اين بين آب شرب شهرها 9/98 درصد و در روستاها 78 درصد بوده است.
وي به ارائه نمونهاي از شاخصهها و کارهاي خوب وزارت نيرو در بخش آب پرداخت و گفت: آبگيري از سد کارون 4 به عنوان بلندترين سد بتني منطقه با ارتفاع 230 متر و حجم مخزن 3/2 ميليارد متر مکعب و راهاندازي سه واحد نيروگاه آن به ظرفيت 750 مگاوات از جمله برنامههاي خوب وزارت نيرو بود .
وزير نيرو بهرهبرداري از فاز اول طرح غدير در استان خوزستان با ظرفيت 4 هزار ليتر بر ثانيه با طول خط 120 کيلومتر و همچنين بهرهبرداري از طرح آبرساني شهرهاي حاشيه خليج فارس و سد کوثر در استان کهگيلويه و بويراحمد تا بندر لنگه در استان هرمزگان و ظرفيت چهار و 500 ليتر بر ثانيه و طول خط 762 کيلومتر از افتخارات وزارت نيرو برشمرد.
وي همچنين بهرهبرداري از سدهاي عظيم البرز در استان مازندران ، تهران ، کرمان ، آذربايجان غربي و اراک را از ديگر کارهاي اين وزارتخانه برشمرد و گفت: به زودي بهرهبرداري از سد بزرگ کمال صالح با حجم مخزن 110 ميليون متر مکعب و سامانه انتقال به طول 86 کيلومتر براي تامين آب شرب شهر اراک به زودي با حضور رييسجمهور افتتاح ميشود و مردم از منابع اين طرح بهرهمند ميشوند.
نامجو بهرهبرداري ازتصفيهخانه فاضلاب تهران با ظرفيت 110 هزار مترمکعب در شبانه روز را به عنوان بزرگترين تصفيهخانه فاضلاب در منطقه برشمرد و گفت: فاز آزمايشي طرح آبرساني به شهر مقدس قم و سامانه انتقال به طول 180 کيلومتر و 56 کيلومتر تونل در فروردينماه افتتاح ميشود.
نامجو همچنين با ياد از شهداي انقلاب و امام گفت: امروز ايدههاي حضرت امام از مرزهاي ايران عبور کرده و باعث بيداري اسلامي در سراسر دنيا شده است اين شرايط تن خسته ما انقلابيون را از خستگي در ميآورد و ما را به وجد ، تلاش و کار مضاعف وادار ميکند.
وي افزود: در اين شرايط انسان به رسالتهاي واقعياش آگاهي پيدا ميکند و مطمئن ميشود که نداي جمهوري اسلامي که همان ارزشهاي والاي انساني و ديني است به سراسر دنيا ميرسد انشاءالله جامعه جهاني را براي قدوم مبارک حضرت مهدي(عج) آماده کنيم.
نامجو در ادامه گفت: پروژهها در وزارت نيرو بر اساس مزيتهاي سرزميني تعريف ميشود. از اين رو اولويت سد سازي در استانهايي است که بارندگي بيشتري دارند.
وزير نيرو در ادامه گفت: در راستاي سند چشمانداز 20 سالهي کشور، سند چشمانداز نيرو و استراتژيها را بر اساس برنامههاي اين وزارتخانه تدوين کرديم.
وزير نيرو افزود: پس از راي اعتماد اولين کاري که انجام دادم توجه به عقل جمعي و سراسري بود. در اين راستا يک برنامه را در دولت دهم تدوين کردم که مشتمل بر آب، برق، کانالها و ... بود که اين کار به صورت کتاب چاپ و منتشر شد. تدوين بستهي سياستي آب و برق در برنامه پنجم از ديگر اقدامات وزارت نيرو بود. افزون بر آن توجه به انرژيهاي تجديدپذير و حل مشکلات آب در قالب برنامهي پنجم از اقدامات خوب ماست.
وي افزود: تدوين بستهي قانون هدفمندسازي در بخش آب و برق، جداسازي موارد تصديگري و حاکميتي در بخشهاي آب و برق از ديگر برنامههاي ما بوده است. تاکتيک کار در وزارت نيرو مشخص است و هر کس وزير شود بايد تکنيک و سرعت را تعريف و دنبال کند. تدوين بستهي سياستي عبور از تحريمها از ديگر افتخارات ماست. وابستگي ما در توليد نيست بلکه عمدهي مشکلاتمان به دليل محدوديتهايي است که در عرصهي بينالمللي با آن مواجهيم.
وزير نيرو بااشاره به موفقيتهاي وزارتخانهي متبوعش گفت: قانون هدفمند سازي يارانهها نگرانيهاي زيادي در مردم و مسئولان به وجود آورد و ما بايد در وهله اول نگراني رييس جمهور و در وهله دوم نگراني مردم را برطرف ميکرديم. وزير نيرو نقش خوبي در برطرف کردن نگرانيها و آرام کردن مردم و رييس جمهور انجام داد. 84 شرکت را در راستاي کوچکسازي دولت تعيين تکليف کرديم و يکي از شرکتهاي مادرتخصصي را تعطيل کرديم. فعال سازي شوراي آب با حضور رييس جمهور و نمايندگان نيز از ديگر اقدامات وزارت نيرو بوده است.
نامجو اظهار کرد: افزايش ظرفيت نصب شده بيش از 60 هزار مگاوات، برق رساني به روستاهاي بالاي 60 خانوار، آغاز برق رساني به روستاهاي بيش از 20 خانوار و برق رساني به روستاهاي بالاي 10 خانوار نيز تا پايان دولت دهم انجام خواهد شد. همچنين افزايش يک درصدي راندمان نيروگاهها و کاهش نيم درصدي تلفات آنها، راهاندازي بورس برق به صورت آزمايشي، کاهش بدهيهاي وزارت نيرو به بانکها و پيمانکاران، توجه ويژه به پروژههاي با پيشرفت بيش از 70 درصد و تبديل وضعيت 20 هزار نفر از کارکنان شرکتهاي پيمانکاري به ثابت، از ديگر اقدامات وزارت نيرو است.
وي مزيتهاي سرزميني را اصليترين رويکرد وزارت نيرو در انجام پروژهها عنوان کرد و افزود: سد سازي در استانهايي بارندگي بيشتري دارند، متمرکز شده است، از اين رو اعتبارات نيز به اين استانها افزايش يافته است، و به اعتقاد ما اين نگاه، نگاه عدالت محور دولت دهم بوده است. گذشته از آن عقل حکم ميکند پروژههاي نيمه تمام زودتر به اتمام برسد. در شوراي عالي آب نيز شاخصهايي براي چگونگي برخورد با پروژههاي بالا دست و پايين دست تعريف شده است.
وزير نيرو در دفاع از پايبندي به تعهداتش گفت: تشکيل ستادهاي نيرو در سراسر کشور، حرکت بر اساس شفاف سازي، يکسان سازي و ساده سازي قبوض آب و برق و ايجاد سامانه متمرکز صدور قبوض براي آرامش مردم، از جمله اقداماتي است که درراستاي پايبندي به تعهداتم انجام دادهام.
نامجو عمل به قانون را از ديگر تعهداتش برشمرد و افزود: در اين راستا سايت مناقصات را فعال کرديم و مناقصات مشکوک را برگردانديم. علاوه بر آن تهيه و ابلاغ 10 نظامنامه را انجام داديم که شامل توسعه صادرات و ارتباط با مجلس نيز ميشود. اصلاح الگوي مصرف، کاهش هدررفت آب، افزايش راندمان نيروگاهي و کاهش پيک مصرف به 1800 مگاوات، در اين راستا انجام شد. علاوه بر آن با آماده سازي 35 نيروگاه براي واگذاري، 6 نيروگاه در جهت رفع ديون دولتي، واگذار و اقدامات مقدماتي براي فروش 4 نيروگاه نيز انجام شده است. در بخش مشارکت بخش خصوصي نيز مجوز 8 نيروگاه حرارتي با 57 واحد صادر شد. همچنين 4600 مگاوات برق نيروگاه کوچک و 760 نيروگاه تجديد پذير نيز محقق شد. طي دورهي مسئوليتيام 250 جلسه با نمايندگان داشتم علاوه بر آن معاونانم نيز 500 جلسه با نمايندگان جلسه داشتند و 93 درصد از سوالات نمايندگان پاسخ داده شد.
وي با تاييد طولاني شدن پروژههاي وزارت نيرو گفت: مشکلاتي که از سوي استيضاح کنندگان مطرح شده است جملگي واقعيت دارد و مردم و نمايندگان توقع اتمام آنها را دارند ولي بايد زحمات انجام شده را نيز مورد توجه قرار داد.کاهش زمان ساخت نيروگاههاي گازي از 30 به 14 ماه از افتخارات ماست. اتمام 8 سد و رشد 10 و يک دهم درصدي در نيروگاههاي برق آبي از جمله اين زحمات است. براي احداث شبکههاي آبياري نيز بايد منابع را به اين بخش سوق ميداديم که داديم.
نامجو تصريح کرد: با امضاي تفاهم نامه با وزارت خانههاي صنايع، جهادکشاورزي و مسکن، پيکرهي دولت را از رقابت به رفاقت تغيير جهت داديم.
وي با اشاره به تامين برق شهري و روستايي گفت: صد در صد شهرها و 9/99 دهم روستاها داراي برق هستند و برق رساني به روستاهاي 20 خانوار را شروع کرده و روستاهاي بيش از 10 خانوار را نيز تا پايان دولت دهم انجام خواهيم داد.
وزير نيرو با تاکيد بر اين که کشور ظرفيت تامين آب در شهرها را ندارد، با اشاره به مکانيزمهاي تامين آب گفت: بايد با اتخاذ سياستهايي از جمله صرفهجويي، چرخاندن آب، استفاده بهينه از پسابها، آب مورد نياز کشور را تامين کنيم.در اين راستا اولويت در مديريت قيمتها از ساز و کارهاي وزارت نيرو است.
نامجو وزارت نيرو را در دورهي انتقالي دانست و افزود: به دليل اجرا کردن اصل 44 در وزارت نيرو در دورهي انتقالي به سر ميبريم، به همين دليل بايد تصديها را به شرکتهاي مادر واگذار و حاکميت را تقويت کنيم. از اين رو نمايندگان بايد فرصت دهند تا برنامههايمان اجرا شود. از سوي ديگر منابع وزارت نيرو بسيار کم است و يک سوم بودجه 90 در اختيار ما گذاشته شده است. اين پول را با پروژههاي با بهرهوري خوب و اشتغال زايي مناسب که در مناطق کمتر توسعه يافته واقع است را متمرکز کردهايم.
وي با اشاره به برخي از محدوديتهاي قانون برنامهي پنجم توسعه گفت: محدوديتهاي اعمال شده از سوي نمايندگان در قالب ماده 32 قانون برنامهي چهارم که در برنامهي پنجم نيز تمديد شده است کار ما را سختتر کرده است، البته از همکاري و همراهي نمايندگان بهره برديم.
وزير نيرو، اقتصاد آب و برق را از مشکلات اصلي وزارت نيرو دانست و خاطرنشان کرد: اقتصاد آب و برق بايد حل شود و طرح هدفمند سازي يارانهها در پي حل اين مشکل است.رويکرد برنامهي پنجم و ساير قوانين نيز کمک خوبي به رفع اين مشکل است.
نامجو با اشاره به منابع تامين مالي پروژههاي وزارت نيرو جذب 2 هزار ميليارد تومان از طريق اوراق مشارکت و پيگيري براي فاينانس را از جمله اقدامات وزارت نيرو برشمرد.
وي با تشکر از زير مجموعههاي وزارت متبوعش براي توسعه آب و برق در کشور گفت: وزارت نيرو سعي کرده است براي اجراي قانون هدفمند سازي يارانهها اين اقدام بزرگ را در کنار دولت و مجلس با تمام توان و ظرفيتش دنبال کند.
وزير نيرو با تاکيد بر اينکه همچون يک سرباز تسليم تصميم نمايندگان خواهم شد، گفت: اگر قرار شد در اين صحنه کارم را ادامه دهم بايد حتما شما نمايندگان و دولت پشتوانه وزارت نيرو باشيد.
نامجو همچنين در آخرين دفاعيهاش در جلسه استيضاح امروز - يکشنبه - مجلس با تاکيد بر اين که وزارت نيرو طي برنامهاي کارش را پيش ميبرد، گفت: وزير نيرو در چارچوب برنامهها کار را دنبال ميکند.
وي با اشاره به گزارش ارايه شدهاش در مورد عملکرد وزارت نيرو گفت: اميدوارم با دقتي که در مورد اين گزارش کرديد بتوانيد تصميم گيري کنيد.
وزير نيرو هم چنين از نمايندگان استيضاح کننده خواستار بررسي مسايل و مشکلات مطرح شده به صورت جزيي در جلسه مشترک شد و گفت: در تمام صحبت ها و سوالات مطرح شده از سوي نمايندگان استيضاح کننده موضوع گم شده اي وجود نداشت. وزارت نيرو شفاف و با برنامه همه مسايل را رصد و دنبال مي کند. بنده شرط شما نمايندگان را درک مي کنم.
نامجو با اشاره به بررسي لايحه بودجه درمجلس گفت: در حال حاضر که مجلس در فصل بودجه قرار دارد شايد فرصتي بسيار استثنايي براي وزارت نيروست که اين چنين مورد توجه دولت و مجلس قرار گرفته است. انشاالله بتواند اين وزارتخانه در فرصتي استثنايي بحث مشکلات و مسايل مالي اش را در بودجه ببيند. در همين جا لازم است از نمايندگان خواهش کنم که در مورد بودجه به اين وزارت خانه توجه لازم راداشته باشند تا اين وزارتخانه بتواند به اهداف مهمش برسد.
به گفته وي، تنها يک سوم اعتبارات براي کار کردن در اختيار وزارت نيرو قرار مي گيرد.
وزير نيرو با بيان اين که مشکل و مسايل مطرح شده از سوي نمايندگان استيضاح کننده را قبول دارم گفت:بايد در جلسه اي پس ازبررسي اين مشکلات، درجهت حل آن تلاش نماييم.
نامجو در ادامه تاکيد کرد: بنده از خودم مطمئنم که هر چه ظرفيت و توان داشتم از تجربه و تخصصم براي کار دروزارت نيرو گذاشتهام و اين رابطه هيچ شکي ندارم. از يک چيز ديگر نيز مطمئنم که شما نمايندگان به دليل انجام يک عملکرد يا يک کاري مورد توجه مردم قرار گرفتهايد و مردم به شما براي نمايندگي راي داده اند، بنابراين بنده مطمئنم که شما در هنگام راي دادن براي استيضاح بنده از همه ظرفيتتان براساس رايي که به شما داده اند استفاده خواهيد کرد.
وي افزود: اگر قرار باشد براساس تصميم نمايندگان جاي ديگري به کشورم خدمت کنم مطمئن باشيد که بدون ذره اي ناراحتي و کوچکترين دغدغه اي، به دوستي با شما نمايندگان ادامه خواهم داد و براي اين دوستي ارزش قائلم.
وزير نيرو در پايان از دولت و رييس جمهور و رحيمي معاون اول رييس جمهور براي حمايت از خود تشکر کرد و گفت: از همکاران خودم آقاي ميرتاجالديني و ساير عزيزان و هم چنين کميسيونهاي تخصصي مرتبط با وزارت نيرو و از همه نمايندگان محترمي که مي خواستند درحمايت از وزارت نيرو صحبت کنند، سپاسگزارم.
* رييس جمهور هم وارد صحن علني مجلس شد
رييس جمهور دقايقي پيش براي دفاع از وزير نيرو، وارد صحن علني مجلس شد.
دکتر محمود احمدينژاد به همراه تني چند از معاونان و وزراي خود دقايقي پيش وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد تا در سخناني از وزير نيروي خود دفاع کند.
در جلسهي علني صبح امروز - يکشنبه - مجلس شوراي اسلامي استيضاح وزير نيرو آغاز شده و پس از صحبت نمايندگان مخالف و موافق، وزير نيرو نيز به دفاع از خود پرداخت.
محمدرضا رحيمي پيش از رييسجمهور به همراه وزاي اقتصاد، بازرگاني،امورخارجه، رفاه و فرهنگ و ارشاد در جلسه امروز استيضاح وزير نيرو حضور پيدا کردند.
* کوهکن در دفاع از عملکرد نامجو: وزارت نيرو در اجراي سياستهاي اصل 44 موفق است
محسن کوهکن نماينده مردم لنجان در مجلس شوراي اسلامي امروز يکشنبه در دفاع از عملکرد مجيد نامجو وزير نيرو در صحن علني مجلس اظهار داشت: ما بايد براي تصميمگيريهاي خود مصالح کشور و واقعيتها را در نظر بگيريم.
وي افزود: بنده با آن تعداد از نمايندگان که خود من جزء آنها نبودم و درخواست متوقف شدن استيضاح وزير نيرو را داشتند، صحبت نکردم؛ چرا که واقعا معتقدم استيضاح حق نماينده است.
کوهکن بر همين اساس خاطر نشان کرد که نبايد درباره استيضاح طوري صحبت کنيم که به اختيار قانوني نمايندگان مجلس کوچکترين خدشهاي وارد شود.
سخنگوي هيئت رئيسه مجلس اظهار داشت: نمايندگان استيضاحکننده ايرادات و اشکالاتي را در مورد عملکرد وزارت نيرو مطرح کردند و بنده وارد ماهيت اين صحبتها نميشوم و اصل را بر اين ميگذارم که آن ايرادات وارد است.
کوهکن تاکيد کرد که اگر نمايندگان مجلس تشابه در توزيع اعتبارات را يک اصل بدانند، ايراد آنها به وزير نيرو وارد است اما اگر عدالت در توزيع اعتبارات را مدنظر قرار دهند و ويژگيهاي پروژهها را ببينند، شايد به جمعبندي ديگري برسند.
نماينده مردم لنجان در مجلس گفت: وزارت نيرو مطابق آنچه استيضاحکنندگان در جلسه امروز مطرح کردند، در عمل به تکاليف قانوني در مورد واگذاريهاي اصل 44 قانون اساسي، وزارتخانه موفقي بوده است.
کوهکن در پايان با تاکيد بر اينکه برخي اشکالات که مطرح ميشود، وزن استيضاح را ندارد بلکه ايراداتي هستند که بايد آنها را بررسي و رفع کرد، متذکر شد: مطالبي که استيضاحکنندگان مطرح کردند، در حدي نيست که صلاحيت يک وزير را در يک حوزه گستردهاي مانند وزارت نيرو براي ماندن زير سؤال ببرد.
* نماينده بويراحمد: جهت گيري وزارت نيرو عدالت خواهانه است
نماينده بويراحمد و دنا به عنوان مخالف استيضاح وزير نيرو گفت: تخصيص طرح هاي عمراني جديد در لايحه بودجه 90 به مناطق کمتر توسعه يافته حاکي از جهت گيري عدالت خواهانه دولت و وزارت نيرو است.
ستار هدايت خواه اظهار کرد: ما بايد با توجه به مسايلي همچون نيازها و مطالبات مردم، مقدورات و امکانات کشور، بودجههاي تخصيص يافته و تحريمها و محدوديتهايي که دشمنان ايجاد مي کنند عملکرد وزير را بررسي کنيم.
وي با بيان اين که بودجه مورد نياز بخش آب و برق کشور حدود 15 هزار ميليارد تومان است، گفت: در سال 1389 در مجلس 3 هزار و 300 ميليارد تومان براي اين بخش بودجه تصويب کرديم و در لايحه بودجه سال1390 که طبق اظهارنظر بعضي همکاران بودجه به شکل انبساطي بسته شده، 3 هزار و 900 ميليارد تومان براي اين بخش پيش بيني شده است يعني حدود26 درصد بودجه مورد نياز.
نماينده بويراحمد و دنا افزود: اگر مواردي همچون آبهاي مرزي و پروژههاي نيمه تمام را به عنوان اولويت مدنظر قرار دهيد، تصديق خواهيد کرد که همه خواستهها برآورده نخواهد شد و حدود 74 درصد مطالبات ما بي پاسخ خواهد ماند. ضمن اين که اين بودجه در مجلس است و مجلس مي تواند متناسب با نيازهاي کشور تصميم گيري کنند.
وي با تاکيد براين که براي قضاوت بر عملکرد ديرينه بايد به شاخصهاي کلان توجه کنيم، گفت: مجلس جايي است که بايد نگاه کلان گر حاکم باشد و نگاه بخشي و منطقهاي در شان مجلس نيست. در گزارش وزير هم در همه يا اکثر شاخصهاي کلان شاهد رشد بودهايم.
هدايت خواه با بيان اين که بايد فاصله زماني را که وزير در اختيار داشته در نظر بگيريم، گفت: وزير نيرو يک سال ونيم مديريت اين وزارت خانه را به عهده دارد و اين در حالي است که بسياري از خواستههاي ما از گذشته باقي مانده و برخي از اين پروژهها نيز مدت زمان طولاني تري را مي برد تا به نتيجه برسد.
وي در ادامه اختصاص 27 طرح جديد به مناطق کنند توسعه، برق دار کردن کليه روستاهاي بالاي 20 خانوار، توجه به آب شرب روستاها. برق دار کردن 18هزار حلقه چاه کشاورزي جديد - که سه برابر دوره شايد در قبل بوده است - را نشانه جهت گيري عدالت خواهانه وزارت نيرو عنوان کرد که با نتيجه رسيدن مجموعه اقدامات شاهد تحقق عدالت در اين بخش خواهيم بود.
نماينده بويراحمد ودنا با اشاره به مصوبات سفرهاي استاني گفت: در همه اين مصوبات قيد اخذ مصوبه کميسيون ماده 32 ميآيد که اخذ مصوبه کميسيون ماده 32 گاهي يکسان به طول ميانجامند چون برخي مطالعات مقدماتي آن شايد دو سال يا بيشتر طول بکشد بنابراين يکسال و نيمي که وزير دراين حوزه مسووليت داشته است نمي تواند تمامي آنچه را که به عنوان مصوبه است عملياتي و اجرايي کند. به هر حال برخي از اين مطالباتي که گفته شد در دوره تصدي وزير نيرو قابل تحقق نيست.
* احمدينژاد در جلسه استيضاح وزير نيرو: لطف کنيد تا آقاي نامجو در دولت باشند
دکتر محمود احمدي نژاد ظهر امروز(يک شنبه) در جلسه استيضاح وزير نيرو ضمن ابراز خرسندي از ديدار با نمايندگان مجلس گفت: اي کاش که اين ديدار براي جلسه استيضاح نبود و ما براي همکاريهاي بيشتر بين دولت و مجلس خدمت شما ميرسيديم.
وي با ابراز تشکر از نمايندگان استيضاحکننده گفت: مطالبي که مطرح شد، گرچه از روي دلسوزي بود، اما به هر ترتيب آقاي ثروتي ميخواهد با سرعت دو هزار جلو برود، در حالي که دو هزار ظرفيت بودجه نيست. امکانات دولت مشخص است و دولت و وزارت نيرو از همين ظرفيت استفاده ميکند و جلو مي رود.
احمدينژاد خطاب به نمايندگان مجلس تصريح کرد: بدانيد ما در خدمت شما پاي آرمان عدالت و خدمتگذاري هستيم در اين ميان آقاي مهندس نامجو نيز وزير موفق، مخلص و پرکاري است، شما کارهاي انجام شده را ببينيد و نسبت به قبل مقايسه کنيد، در دوره آقاي نامجو کار وزارت نيرو سريعتر ،بهتر و پربارتر جلو ميرود.
احمدينژاد همچنين تصريح کرد: اصلا بحثها و سوال و جوابها را کنار بگذاريد، شما از آقاي نامجو پسر مومن، دلسوز و پاک حيفتان نميآيد.
وي افزود: همچنين شما نمايندگان لطف کنيد تا آقاي نامجو در دولت باشند و خدمتشان را ادامه دهند. ما تمام تعهداتي که خودمان در سفر استاني پذيرفتيم، انجام ميدهيم و در خدمت شما هستيم.
رييسجمهور با بيان اينکه اعداد و ارقام مطرح شده از بودجه ناقص بوده است، گفت: همين امسال تخصيص عمراني ما به فضل الهي عليرغم اينکه روي صندوق توسعه هم حساب کرده بوديم، بالاي 75 درصد تخصيص خواهيم داشت که در نوع خود کار بسيار ارزشمندي است.
* وقت جلسه علني مجلس 10 دقيقه تمديد شد
جلسه علني صبح امروز يکشنبه مجلس شوراي اسلامي براي رأي گيري در خصوص عدم اعتماد به مجيد نامجو وزير نيرو 10 دقيقه تمديد شد.
علي لاريجاني رئيس مجلس بعد از اتمام سخنان محمود احمدينژاد رئيس جمهور خطاب به نمايندگان گفت: براي اينکه در خصوص راي عدم اعتماد به وزير نيرو رأيگيري کنيم، جلسه علني مجلس بايد دقايقي ادامه پيدا کند که ما براي تمديد وقت جلسه نيازمند رأي نمايندگان هستيم.
نمايندگان مجلس با 221 رأي موافق، 6 رأي مخالف و 3 رأي ممتنع از 247 نماينده حاضر در صحن علني مجلس با تمديد 10 دقيقهاي وقت جلسه علني صبح امروز مجلس موافقت کردند.
* نامجو با 1 رأي در وزارت نيرو ماندني شد
نمايندگان مجلس در جلسه علني امروز(يکشنبه) بعد از استماع توضيحات مجيد نامجو وزير نيرو، عدم راي اعتماد به وي را به راي گذاشتند که نامجو توانست مجددا با 101 راي موافق استيضاح، 102 راي مخالف و 6 راي ممتنع از مجموع 209 راي مأخوذه از مجلس راي اعتماد بگيرد.
گفتني است پيش از اين مجيد نامجو در جلسه علني آبان ماه سال گذشته توانست 210 راي نمايندگان را از آن خود کند و از مجلس براي تصدي مسئوليت وزارت نيرو راي اعتماد بگيرد.