کد خبر 33459
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۲

معاون وزير بازرگاني4 سناريوي هدفمند کردن يارانه شير در سال 90 را تشريح کرد.

به گزارش مشرق، محمد علي ضيغمي در گفت و گو با فارس، در پاسخ به اين سؤال که آيا اعتبار تکميلي براي شير يارانه‌اي تخصيص يافته يا خير اظهار داشت: ما هنوز موفق نشده‌ايم، اعتبار مصوب سال جاري را دريافت کنيم چه برسد به اعتبار تکميلي.
وي افزود: کماکان پيگير هستيم تا اعتبار لازم را دريافت کرده و بين توليد کنندگان توزيع کنيم.
معاون وزير بازرگاني در واکنش به اين سؤال که آيا ممکن است در سال آينده يارانه شير هدفمند شود؟ اظهار داشت: در صلاحيت من نيست در اين خصوص اظهار نظر کنم و هر گونه تصميم گيري در اين خصوص مربوط به کار گروه تحول اقتصادي است.
وي افزود: نظر کارشناسي ما اين است که پرداخت يارانه شير بايد تداوم داشته باشد و اين يارانه توليد کننده و مصرف کننده را منتفع کند.تجربياتي که تاکنون داشته‌ايم اين است که اين يارانه دو وجهي است و دامداران نيز از اين يارانه استقبال مي‌کنند.
ضيغمي با بيان اينکه براي يارانه شير در سال آينده 4 سناريو وجود دارد،‌ گفت: سناريوي اول بر اين اساس است که که روند جاري ادامه داشته باشد که طبق قانون هدفمند کردن يارانه‌ها اين رويه بايد تغيير کند و در طول 5 سال اجراي قانون يارانه آن هدفمند شود.
وي افزود: سناريوي دوم به اين مسئله مي‌پردازد که يارانه به صورت نقدي بايد پرداخت شود و سناريوي سوم مي‌گويد يارانه بايد به بخش توليد تخصيص داده شود.
معاون وزير بازرگاني گفت: سناريوي چهارم تلفيقي سناريوهاي فوق است و مبين اين موضوع است که يارانه شير بايد هم به توليد کننده و هم به مصرف کننده پرداخت شود.
وي در پاسخ به اين سؤال که شما موافق کدام سناريو هستيد، گفت: ما مجري انجام کار هستيم و هر سناريويي که اعلام شود اجرا مي‌کنيم، اما اگر قرار باشد پرداخت يارانه به شکل امروز و همراه با تعويق و بدهي باشد، سناريوي اول را توصيه نمي‌کنيم. معتقديم بهتر است معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري يارانه مستقيم به مصرف کننده و توليد کننده بدهد که اين موضوع باعث افزايش رقابت در بازار فرآوردهاي لبني هم مي‌شود.