به گزارش مشرق، نايب رئيس فدراسيون فوتبال درگفتگو با مهر، با رد هرگونه اختلاف بين وي و علي کفاشيان پيرامون تصميم گيري هاي فدراسيون فوتبال، اظهار داشت: خوشبختانه تعامل خوبي بين مديريت فدراسيون فوتبال وجود دارد و طرح اينگونه اختلافات تنها براي فاصله انداختن بين مسئولان فدراسيون است.
وي افزود: فدراسيون فوتبال و مجموعه هيئت رئيسه اين فدراسيون در راستاي سند چشم انداز برنامه هاي خود را پيش مي برد و اميدواريم با برنامه هاي پيش بيني شده بتوانيم دريک سال باقيمانده از عمر مديريت فدراسيون فوتبال گام هاي بلندي را در جهت موفقيت هاي اين رشته پرطرفدار برداريم.
* آقاي تاج، با سلسله ناکامي هاي فوتبال ملي ايران در سال 89 افکار عمومي انتظار داشت تا با انتخاب يک سرمربي بزرگ براي تيم ملي تا حدودي اين ناکامي ها کمرنگ شود اما با گذشت چند ماه هنوز تيم ملي سرمربي ندارد و اين وضعيت به سوژه اي ملال آور و خسته کننده تبديل شده و مردم و علاقه مندان فوتبال از اين بابت دلخورند و فدراسيون را مقصر اين کم کاري مي دانند، پاسخ شما چيست؟
- تاج: ببنيد، فدراسيون پيگيري هاي لازم را از طريق کميته روابط بين الملل انجام داده و حتي به گزينه خوبي هم رسيديم ولي اينکه کارلوس کرش مشکلات خانوادگي را مطرح کرد و به ايران نيامد اين ديگر از اختيار ما خارج بود. او زمان زيادي را از ما گرفت که قابل جبران هم نبود.
* ولي مي گويند عوامل ديگري در پاسخ منفي "کرش" نقش داشته است؟
- من اين موضوع را نه رد مي کنم نه تاييد. آنچه به حوزه فوتبال مربوط مي شود مذاکرات و توافقاتي بوده که با کرش انجام شد ولي او درنهايت از آمدن به ايران صرفنظر کرد.
* يعني بايد پرونده کرش را بسته شده تلقي کنيم؟
-او پس از رد درخواست ايران علاقه مندي خود را براي همکاري به گونه اي ديگر با فدراسيون فوتبال اعلام کرد ولي شرايط مورد نظر او با شرايط ما مغاير بود و تاکنون با او به توافقي در اين زمينه نرسيده ايم.
* خبرهايي از مذاکرات فدراسيون فوتبال با مربيان ترک شنيده مي شود؟
- بله، اين مذاکرات را رد نمي کنم و کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال با استراتژي جديدي درحال مذاکره با اين مربيان است. اين را هم بگويم که براي تيم ملي قحطي مربي خارجي وجود ندارد و خيلي ها دوست دارند به ايران بيايند و در تيم ملي کار کنند.
* گفته مي شود شما مذاکراتي با فاتح تريم ، گونش و دنيزلي انجام داده ايد؟
- بهتراست فعلا اسمي ازهيچ مربي برده نشود ولي مذاکرات با مربيان مطرح ترکيه به طور جدي از طريق کميته بين الملل در حال انجام است.
* يعني سرمربي آينده تيم ملي از ترکيه خواهد بود؟
- هنوزهيچ چيز مشخص نيست و تا توافقات نهايي در اين زمينه انجام نشود نمي توان بطور قطعي در اين باره اظهارنظر کرد.
* يکي از انتقاداتي که در بحث انتخاب سرمربي خارجي به فدراسيون فوتبال وارد است نداشتن استقلال لازم براي انتخاب گزينه نهايي است، گفته مي شود سازمان تربيت بدني نيز در خصوص انتخاب سرمربي تيم ملي دخالت هايي دارد؟
- آقاي سعيدلو اعلام کرده اند هر تصميمي که فدراسيون فوتبال و هيئت رئيسه بگيرد آن را مي پذيرد و همواره نيز حمايت همه جانبه خود از جمله حمايت هاي مالي براي انتخاب سرمربي تيم ملي اعلام کرده که تصور مي کنم ايشان موضع اصولي داشته اند و همواره از فدراسيون فوتبال حمايت کرده اند.
* يعني سازمان دخالتي در انتخاب سرمربي تيم ملي نخواهد داشت؟
- به اعتقاد من تصميمي که فدراسيون بگيرد سازمان موافق آن خواهد بود و اين طورنيست که سازمان بخواهد نظر خود را به فدراسيون تحميل کند.
* با مشکلاتي که براي انتخاب سرمربي خارجي وجود دارد باز هم استراتژي فدراسيون گزينه خارجي است؟
- ببينيد، اين تصميمي است که کميته فني اتخاذ کرده و در شرايط فعلي سرمربي خارجي را به نفع فوتبال ملي مي داند ولي نه هر مربي خارجي را. کميته فني به دنبال گزينه قوي، مستدل و مناسب براي تيم ملي است که مذاکرات براي پيدا کردن چنين گزينه اي ادامه دارد.
* تصور نمي کنيد اين انتخاب به سوژه اي خسته کننده براي مردم تبديل شده و حتي برخي از آن به نفع خود بهره برداري تبليغاتي مي کنند؟
- به هرحال پروسه انتخاب سرمربي تيم ملي يک پروسه زمان بر و حساس است که بايد با در نظر گرفتن تمامي جوانب در مورد آن تصميم گيري شود. تيم ملي فعلا رويداد مهمي در پيش ندارد و به همين خطر فدراسيون فوتبال در نظر دارد در نهايت آرامش و با دقت به دنبال گزينه مناسب براي هدايت تيم ملي باشد.
* براي تيم اميد چه برنامه اي داريد و آيا آقاي جلالي گزينه اصلي است؟
- اولويت اصلي فدراسيون انتخاب سرمربي تيم اميد است و آقاي جلالي گزينه اصلي فدراسيون فوتبال است. ايشان برنامه هايشان به صورت مکتوب به فدراسيون ارائه کرده اند که درحال بررسي آنها هستيم.
* آيا برنامه هاي آقاي جلالي براي فدراسيون قابل اجراست؟
- درخواست هاي ايشان جنبه ماهوي دارد که بايد روي آنها فکر شود و ببينيم تا چه اندازه مي توانيم آنها را انجام دهيم. آقاي کفاشيان خواسته است اين درخواست ها درکميته فني بررسي شود و نظر نهايي در اختيار فدراسيون قرار بگيرد.
* آقاي جلالي روي چه مسائلي تاکيد داشتند؟
- اينکه همه ايشان را بخواهند و از او حمايت کنند. اينکه اختلافي بين فدراسيون و کميته المپيک وجود نداشته باشد و سازمان و فدراسيون از برنامه هاي ايشان حمايت کنند.
* به نظر نمي رسد اينها خواسته هاي زيادي باشد؟
- خواسته هاي زيادي نيست، ولي برخي درخواست هاي ايشان نياز به يک هماهنگي ويژه بين تمامي اين دستگاه ها دارد که اميدواريم بتوانيم چنين تعاملي را با ساير بخش هاي ديگر با تيم اميد داشته باشيم.
* آقاي جلالي اعلام کرده تا پايان فصل در تيم فولاد خواهد ماند آيا اين با برنامه هاي فدراسيون و تيم اميد تداخل ندارد؟
- اين موضوع قابل مذاکره است. به هرحال تيم فولاد تا پايان فصل نه به دسته اول سقوط مي کند و نه قهرمان مي شود. بنابراين مي توانيم با مذاکره نظر باشگاه فولاد را هم جلب کنيم.
* گفته مي شود که آقاي شفق مسئوليت تيم اميد را بر عهده خواهد گرفت؟
- فدراسيون چنين قصدي را دارد چرا که اعتقاد داريم ايشان براي تيم اميد نافذ است و مي توانيم از تجربيات و مدريت آقاي شفق براي هدايت تيم اميد در مسير سختي که براي صعود به المپيک دارد استفاده ويژه اي ببريم.
* احتمال دارد براي تيم ملي بزرگسالان هم چنين مديري انتخاب شود؟
- همه چيز به انتخاب سرمربي تيم ملي بستگي دارد. اگر احساس کنيم که وجود چنين مديري به تيم ملي کمک مي کند حتما در اين زمينه اقدام خواهيم کرد.
* احتمال حضور شما به عنوان مدير تيم ملي بزرگسالان به چه اندازه است؟
- بنده زماني که مسئوليت رياست کميته تيم هاي ملي را برعهده داشتم به طور همزمان علاوه بر مسئوليت نايب رئيسي وظايف اين کميته را هم برعهده داشتم که تصور مي کنم تا حدودي براي من سنگين بود و به همين خاطرتصميم ندارم دوباره درتيم ملي مسئوليتي برعهده بگيرم.
* به نظر مي رسد در يک سال اخير نقش کميته فني در تصميم گيري هاي فدراسيون پر رنگ تر شده اين در حاليست که پيش از اين کميته تيم هاي ملي چنين نقشي را داشت، آيا اين تغيير استراتژِي باعث تضعيف کميته تيم هاي ملي نشده است؟
- به هرحال اعضاي کميته فني جزو چکيده هاي فوتبال ايران هستند و نقطه نظراتشان براي فدراسيون صائب و قابل وثوق است و به تازگي اغلب تصميم گيري ها بر اساس نظرات اين کميته اتخاذ مي شود اما اين دليل تضعيف جايگاه کميته تيم هاي ملي نيست و اين کميته هم کمافي السابق نقش خود را در تصميم گيري ها دارد .
* کميته فني در حالي جلسات خود را به تيم ملي بزرگسالان اختصاص مي داد که تيم هاي جوانان و اميد هم فاقد سرمربي هستند؟
- بله، اين انتقاد وارد است، تمرکز اصلي فدراسيون درحال حاضر انتخاب سرمربي تيم اميد است چرا که اعتقاد داريم زمان لازم براي انتخاب سرمربي تيم ملي و جوانان وجود دارد و نداشتن سرمربي چندان براي اين تيم ها آسيب زننده نيست.
* گفته مي شود فدراسيون در صدد بازنگري در اساسنامه فدراسيون فوتبال است؟
- نه، چنين برنامه اي در دستور کار فدراسيون نيست.
* اما آقاي کفاشيان بارها نسبت به اشکالاتي که در اساسنامه وجود دارد و اختيارات رئيس فدراسيون را محدود کرده، انتقاد کرده اند؟
- بنده به عنوان نايب رئيس در جريان تغييري در اساسنامه نيستم و درصورت نياز اين مسئله بايد درمجمع عمومي فدراسيون مطرح و مورد بررسي قرار گيرد.
* شما رياست کميته تخلفات حرفه اي بازيکنان فوتبال را برعهده داريد اما از فعاليت اين کميته خبري نيست؟ آيا پرونده اي براي رسيدگي نداريد يا ترجيح مي دهيد فعاليت هاي خود را رسانه اي نکنيد؟
- حوزه وسيع فوتبال با چنين گستردگي بدون پرونده نمي شود ولي ترجيح مي دهيم مسائل مورد طرح در اين کميته رسانه اي نشود .
* موضوع تخلف فوتبالي هايي که در پارتي شبانه دستگير شدند به کجا کشيد ؟
- پرونده اين بازيکنان در حال حاضر در مراجع قضايي مفتوح است و تا زماني که آنها رايي در اين زمينه صادر نکردند ترجيح مي دهيم اين پرونده مسکوت بماند.
* يکي از موضوعات روز فوتبال کشور بحث حق پخش تلويزيوني مسابقات فوتبال است، به نظر مي رسد فدراسيون فوتبال در اين زمينه برنامه هاي اساسي دارد تا مبالغ بيشتري از اين راه درآمدزايي کند؟
- ببينيد، به اعتقاد من با چنين موضوع مهمي بايد با خردمندانه برخورد شود و با تندروي و جبهه گيري مشکلي حل نمي شود. در بحث حق پخش دو موضوع اهميت ويژه اي دارد اول اينکه اين مسئله قانوني است و دوم اينکه مبلغي که به فدراسيون اختصاص مي يابد کافي نيست.
* يعني مي گوييد فاصله زيادي بين مبلغي که صدا و سيما پرداخت مي کند و رقمي که کشورهاي اطراف ايران از همين راه به دست مي آورند فاصله زيادي وجود دارد؟
- نمي گويم فاصله زياد است اما اعتقاد دارم حق واقعي فوتبال هم پرداخت نمي شود. فدراسيون فوتبال امروز 13 ميليارد تومان از اين راه جذب درآمد دارد که با کشورهاي همسايه فاصله دارد.
* به نظر مي رسد صدا و سيما هم در اين زمينه با موانع قانوني روبروست و بيش از اين قادر به پرداخت مبالغ بيشتر نيست؟
- آنها حرفشان اين است که فدراسيون و صدا و سيما حرفشان را از طريق رسانه ها مطرح نکنند بلکه اين صحبت ها بيشتر رو در رو همراه با دليل و منطق باشد. آنها مي گويند به هرحال بزرگترهايي هستند که در اين ميان وساطت کنند و موضوع به طريق مسالمت آميزي حل شود.
* به نظر مي رسد صدا و سيما معتقد است مبلغ حق پخش را بايد از طريق تبليغات جذب کند و راهکار قانوني ديگري در اين زمينه وجود ندارد؟
- بله، آنها چنين محدوديت هايي را دارند و ناگزيرند اين مبلغ را از طريق تبليغات تلويزيوني و پيراموني مسابقات جذب کنند و طبيعي است در اين زمينه با محدوديت هايي روبرو باشند. بنده به شخصه معتقدم اين مشکل متوجه صدا و سيما نيست بلکه بايد موضوع را از طريق مجلس پيگيري کرد.
* يعني مجلس بايد اين موضوع را قانوني کند؟
- دقيقا. مجلس بايد در اين بحث ورود پيدا کند و در کميسيون تلفيق پولي که به اداره باشگاه ها تخصيص مي دهد را به طور مستقيم در اختيار باشگاهها قرار دهد.
* يعني براي باشگاه ها بودجه جداگانه در نظر گرفته شود؟
- امروز مجلس پولي را که به وسيله دولت به باشگاه ها اختصاص مي دهد مي تواند به طريق ديگري اين پول را به حقوق شناخته شده فوتبال و به خود باشگاه ها بدهد تا آنها بتوانند هزينه هاي جاري خود را تامين کنند. اين پول مي تواند شامل حق پخش، تبليغات دور زمين و حتي واگذاري ورزشگاه ها به باشگاه ها باشد. به اعتقاد من با اين شيوه فوتبال مي تواند مثل بقيه دنيا خود را اداره کند و اين انتقاد که باشگاه ها تنها "هزينه زا" دارند، ديگر متوجه آنها نباشد.
* فکر مي کنيد تا چه اندازه اين راهکار قابل اجراست؟
- به هرحال من فکر مي کنم اين راهکاري است که بايد به سمت آن برويم و در کنار آن با منطق مي توانيم با صدا و سيما هم وارد مذاکره شويم و اين مشکل را به نوع ديگري حل کنيم.
* به نظر مي رسد فدراسيون رايزني هايي را هم با شبکه هاي خارجي انجام داده؟
- بله ما مذاکراتي داشتيم که حاضرند با چند برابر قيمت حق پخش مسابقات ليگ برتر را از ما بخرند ولي اين موضوع هم موانع قانوني خودش را دارد.
* از تغييرات کميته داوران تا چه اندازه رضايت داريد و آيا مسئول جديد توانسته انتقادات داوري را کاهش دهد؟
* به اعتقاد من شرايط بهتر از گذشته است و تا حدودي انتقادات از داوري کاهش يافته است. به هرحال ليگ هر چه به روزهاي پاياني خود نزديک تر مي شود حساسيت ها هم افزايش مي يابد. بايد مراقبت از داوري در کميته داوران بيشتر شود اين خواست همه است و کميته داوران بايد اين خواست را اجابت کند.
* و سئوال آخر اينکه برخي کميته هاي فدراسيون نظير کميته روابط بين الملل، کميته داوران و کميته تيم هاي ملي هنوز به صورت سرپرست اداره مي شود، آيا تصميم نداريد مسئولان ثابتي را براي اين کميته ها انتخاب کنيد؟
- چرا بايد فکري هم براي اين کميته ها بکنيم و مسئولان اين کميته ها هرچه زودتر مشخص شوند تا مديريت ها با ثبات و قوي به کار خود ادامه دهند.