کد خبر 34355
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۳

برخي با داستانسرايي در اين زمينه که دولت از روحانيت و مرجعيت فاصله دارد درصدد القاي اين مطلب هستند که مباني دولت ' اسلامي و ديني' نيست درحاليکه تنها دولتي که بيشترين مباحث را پيرامون دولت اسلامي انجام داده و بالاترين گفتمان را با حفظ مباني انساني و الهي د

به گزارش مشرق اين بخشي از پاسخ مجتبي ثمره هاشمي به برخي ادعاهاي مخالفان دولت است که در گفت و گو با ايرنا مطرح شده است . البته ثمره هاشمي ضمن پاسخ به برخي شبهات از جمله نحوه و کيفيت ارتباط آقاي احمدي نژاد با رهبر معظم انقلاب ، از احتمال فعاليت انتخاباتي آنچه که او حاميان گفتمان دولت ناميد خبر داد.

به گزارش مشرق، ايرنا در گزارش خود مي نويسد:
اين 'چهره آرام دولت' که معمولا در قاب عکاسان خبري، عکسش در کنار آقاي احمدي نژاد ثبت مي شود اينبار سکوت را شکست. او در پاسخ به سوالي مبني بر القائات برخي در مورد اينکه احمدي نژاد با کسب راي بالايي در انتخابات رياست جمهوري خود را در اوج محبوبيت مي داند و اعتنايي به رهبر معظم انقلاب ندارد؟ گفت: اين سخنان جفاي بزرگي به دولت است و با اين سخن رهبر معظم انقلاب که ' دولت نهم قطار انقلاب را به ريل خود بازگرداند' مي توان پاسخ اينگونه القائات را داد.

****
همکلاسي احمدي نژاد در دانشگاه علم و صنعت که از ابتداي دولت نهم در قامت مشاور ارشد رييس جمهور به ايفاي نقش پرداخته و از تير ماه 1388 به اين سو دستيار ارشدي وي را عهده دار بوده در عرصه هاي مختلفي رييس جمهور را همراهي کرده است.
وي تا فروردين 1388 مشاور ارشد احمدي نژاد بود اما براي فعاليت در ستاد انتخاباتي او از سمت خود استعفا داد.

ثمره هاشمي پس از انقلاب، معاونت سياسي و سپس سرپرستي استانداري آذربايجان غربي را بر عهده داشت .

دوست دوران کودکي احمدي نژاد تا پيش از به قدرت رسيدن وي در سال 1384 در سمتهاي شهردار سنندج، مشاور سياسي استاندار کردستان، قائم مقام دانشگاه آزاد کردستان، مدير کل ارزشيابي وزارت امور خارجه، مشاور حوزه برنامه ‌ريزي صدا و سيما ، معاون آموزشي و رئيس دانشکده صدا و سيما فعاليت کرده‌ است.
وي در دولت نهم علاوه بر پست مشاور ارشد رييس جمهور مدتي هم معاونت سياسي وزارت کشور را بر عهده داشت . متن گفت و گو را که با موضوع هسته اي آغاز شد در پي مي خوانيد.

** محروم شدن از حق هسته اي توسط قدرتهاي زورگو در شان ملت ما نيست
ثمره هاشمي با اشاره به تفاوت دولتهاي نهم و دهم با دولتهاي گذشته در موضوع هسته اي ، اظهار داشت: در گذشته برنامه هسته اي کشورمان به يک چالش ملي تبديل شده بود و مردم در آن زمان برداشت رضايتمندانه اي از اين موضوع نداشتند و احساس مي کردند عزت و کرامت آنان مورد هجمه قرار گرفته است.

دستيار ارشد رييس جمهور، ملت ايران را ملت بزرگي خواند و ادامه داد: با توجه به پايبندي ملت ايران به اسلام و مباني آن و ويژگي هاي اين ملت در رابطه با حقجويي، محروم شدن از يک حق مسلم توسط قدرتهاي زورگو در شان ملت ما نبوده و نيست، به همين دليل هنگاميکه احمدي نژاد دستور داد همه مهر و موم هايي که بر سيستم ها و دستگاه هاي توليد انرژي هسته اي پاک زده شده بود، گشوده شود ملت هم جانانه و مقتدارانه در هر شهر و روستايي از اين تصميم دولت حمايت کرد.

وي يادآور شد : در آن هنگام دولت اعلام کرد که ملت ايران سر سوزني از حق خود عقب نشيني نخواهد کرد و پس از آن با اتکا به قدرت الهي وارد ميدان شد.

 

ثمره هاشمي ادامه داد: پس از اين مرحله دولت براي مردم جهان توضيح داد که کسي نمي تواند مانع پيشرفت هاي علمي ايران شود و ملت ما را به انحراف از استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي متهم کند، به ويژه صاحبان سلاح هسته اي در جهان در جايگاهي نيستند که بخواهند عليه ملت ايران وارد عمل شوند بلکه ابتدا بايد خودشان خلع سلاح شوند.

دستيار ارشد رييس جمهور با ذکر اين جمله که 'اگر انرژي هسته اي خوب است چرا ما نداشته باشيم و اگر بد است چرا شما داريد'، گفت: اين بيان عادلانه که همه در مقابل آن تسليم هستند موجب شد که ايران با اتکا به خود ، جوانان و دانشمندان، موضوع هسته اي را پيش ببرد و حتي به نسل هاي دوم و سوم توليد دسترسي يابد به گونه اي که ايران اکنون به عنوان يک کشور هسته اي در جهان تثبيت شد.

ثمره هاشمي تصريح کرد: بر اين مبنا خسارات بسياري به برخي از سازمانهاي بين المللي و قدرتهاي مدعي به دليل تصميمات اشتباه وارد شد زيرا شوراي امنيت اکنون ابهت و اعتباري ندارد و ديگر شوراي امنيت سابق نيست .

وي افزود: شوراي امنيت با اتخاذ تصميمات تبعيض آلود و عمل تحت فشار قدرتها ، به طور طبيعي ديگر اعتباري ندارد .

دستيار ارشد رييس جمهور ادامه داد: با اراده دولت و ملت ايران در سطح بين المللي، بسياري از ملتهاي ديگر هم تشويق شدند که در مقابل زورگويان باستند و از حق خود در همه موضوعات دفاع کنند لذا آثار جهاني اين موضوع امروز به طور کامل هويداست به گونه اي که اکنون شاهد يک نوع جنبش و حرکت مردمي براي دفاع از استقلال و مبارزه با استبداد در سطح جهان هستيم.

**بهترين زمان براي ايجاد رابطه با آمريکا زماني است که آنان تسليم عدالت باشند
ثمره هاشمي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه بهترين زمان براي ايجاد رابطه با آمريکا چه زماني است، گفت: بهترين زمان هنگامي است که آنان علاوه بر قانع بودن به حق خود ، تسليم عدالت باشند و دست از تجاوز به حقوق ديگران بردارند .

وي با يادآوري اين موضوع که مسئولان جمهوري اسلامي ايران هميشه به اين مفهوم اشاره کرده اند که معيارهاي ايران در ارتباط با ساير کشورها عدالت و احترام متقابل است، تصريح کرد: هر زمان اين موضوع از سوي آمريکا نيز اثبات شود آن وقت مشکلي باقي نمي ماند.

** پايبندي به گفتمان امام بازگشت به مباني انقلاب است
ثمره هاشمي همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر ديدار رهبر معظم انقلاب در شهريور 87 با هيات دولت و تاکيد ايشان بر اين موضوع که ' دولت نهم قطار انقلاب را به ريل خود بازگرداند' در مورد اينکه قطار انقلاب در چه حوزه هايي از ريل خارج شده بود؟ اظهار داشت: يکي از مباحث مهم گفتمان دولت است و هنگاميکه گفتمان دولت عدالت ، خدمت ، دوستي ، محبت ، پيشرفت و تعالي کشور باشد گفتمان انقلاب اسلامي شکل خواهد گرفت.
وي افزود: اين گفتمان در پرتو مبارزه با فساد ، تبعيض و بي عدالتي ها رخ مي نماياند و شجاعت و دفاع قاطع از حقوق ملت از جمله مباني فکري اين انديشه و گفتمان ناب است لذا اين گفتمان همان گفتمان امام و انقلاب است .

دستيار ارشد رييس جمهور اضافه کرد: با تحليل سخنان رييس جمهور در مقاطع مختلف و مرور بر اقدامات و عمليات اجرايي رييس جمهور، کاملا به اين معنا دست مي يابيم که دولت به اين مباني از باب نظري و عملي اعتقاد دارد.

ثمره هاشمي تاکيد کرد: با پشتيباني و حمايت رهبر معظم انقلاب قدم هاي مهمي در راه اجراي عدالت در دولتهاي نهم و دهم برداشته شد .

وي توزيع سهام عدالت براي حدود 40 ميليون نفر ، کاهش فاصله حقوق ها ، سفرهاي استاني و توزيع عادلانه امکانات و توجهات دولت به همه مناطق کشور از جمله مناطق محروم و همچنين اقدامات دولت در عرصه سياست خارجي را مويد پايبندي دولت به گفتمان امام و انقلاب دانست و گفت: همه اين موارد بازگشت به مباني انقلاب محسوب مي شود.

ثمره هاشمي با اشاره به اين فرمايش امام راحل مبني بر اينکه 'انقلاب اسلامي ايران ادامه نهضت انبياء الهي است'، تصريح کرد: اگر قرار باشد دولتي پايبند به انقلاب شود بايد عميقا از لحاظ نظري ، معرفتي ، مباني فکري و عملي تلاش کند در راه انبياء الهي که اهم آن توحيد و عدالت است حرکت کند .

وي افزود: البته 'عدالت' يک امر عام است و برپادارندگان عدالت مردم هستند لذا پيامبران به اين علت مبعوث شده اند که مردم را به سوي عدالت هدايت و براي آن قيام کنند .

ثمره هاشمي ادامه داد: حکومتها بايد بدانند بدون هماهنگي مردم نمي توانند عدالت را اجرا کنند و مردم هم بدون اينکه بخواهند نمي توانند دولتي را سر کار بياورند و طرفدار دولت شوند زيرا دولت منبعث از مردم است و دولت مبعوث مردم وقتي مي تواند عدالت را اجرا کند که آن مردم عدالت را خواسته باشند لذا دولت نتيجه تلاش مردم و خواست ملت است.
وي تصريح کرد: مردم از دولتي که در جهت عدالت حرکت کند حمايت کرده و بر عملکرد او نظارت خواهند کرد به گونه اي که اگر به اين اطمينان دست يابند، دست به دست هم خواهند داد و قدم هاي بلندي برخواهند داشت.

ثمره هاشمي 'عدالت' را بالاترين مقصدي خواند که اوليا آن را تعقيب کرده و در آرزوي تحقق آن هستند.

** دولت احمدي نژاد صد در صد ولايي است
به گزارش البرز او در بخش ديگري از اين گفت و گو ، در پاسخ به سوالي مبني بر القائات برخي در مورد اينکه احمدي نژاد با کسب راي بالايي در انتخابات رياست جمهوري خود را در اوج محبوبيت مي داند و اعتنايي به رهبر معظم انقلاب ندارد؟ گفت: اين سخنان جفاي بزرگي به دولت است و با اين سخن رهبر معظم انقلاب که ' دولت نهم قطار انقلاب را به ريل خود بازگرداند' مي توان پاسخ اينگونه القائات را داد.

ثمره هاشمي افزود: دولت به اين معنا توجه و تاکيد دارد که 'معرفت ديني و شناخت' بايد تا آن اندازه تقويت شود که هيچ گونه ناهنجاري اجتماعي بروز نکند و اين موضوع برتر و اولا بر اعمال قانون است البته اين جمله به اين مفهوم نيست که نبايد اعمال قانون شود بلکه در مرحله اول ، مردم بايد به طور اختياري و با روشنگري از غفلت بيرون بيايند.

وي در ادامه در پاسخ به اين سوال که اساسا نوع رابطه احمدي نژاد با رهبري چگونه است؟ اظهار داشت: احمدي نژاد در سخنان خود دائم مطرح مي کنند که اساس نظام اسلامي مبتني بر 'ولايت' است لذا همه نظام اسلامي مشروعيت ديني خود را از مقام ولايت مي گيرد و هر اقدامي که ما انجام مي دهيم اگر تنفيذ رهبر معظم انقلاب را به دنبال نداشته باشد و هر قانوني که قانونگذار طراحي مي کند يا هر حکمي که قاضي صادر مي کند اگر متنهي به تنفيذ نباشد، مردود و باطل است و تصرف در بيت المال و عرض و آبروي مردم محسوب مي شود.

ثمره هاشمي خاطرنشان کرد: بسيار واضح است که اين نظام يک نظام ولايي است و دولت هم صد در صد ولايي است و در همين جهت کار مي کند.
**احتمال ارسال پيامهاي ديگري به سران کشورها وجود دارد
دستيار ويژه رييس جمهور همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا شما همچنان پيامهايي را براي سران کشورها مي بريد يا خير؟ تصريح کرد: در سال 89 پيامي را براي رييس جمهور سودان بردم و در موارد ديگري هم ماموريتهايي داده شد که برخي از آنها انجام و برخي ديگر هم انجام نشده است لذا هر زمان انجام شود خبر آن نيز منتشر خواهد شد.
وي ادامه داد: بردن پيام ها منوط به نظر رييس جمهور است و وي هر زمان صلاح بداند اين ماموريتها را انجام مي دهم.

** دولت و مردم به راحتي از گردنه اجراي قانون هدفمندي يارانه ها عبور کردند
دستيار ارشد رييس جمهور در بخش ديگري از اين گفت و گو در پاسخ به سوالي در مورد اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها ،‌ گفت: هدفمند کردن يارانه ها در حقيقت گذر دولت و مردم از يک گردنه بلند و صعب العبور بود به گونه اي که بسياري در کمين بودند تا در اين گردنه فشارهايي را به مردم و دولت وارد کنند و دل مسئولان را براي اجراي قانون هدفمندي يارانه ها خالي کنند و در اين نقطه تعرضاتي را داشته باشند اما به لطف پروردگار چون همه چيز از قبل پيش بيني شده بود و همه اقشار مردم حقيقتا به دولت خود اعتماد کرده بودند ، دولت اين قانون را با موفقيت اجرا نمود.

وي با بيان اينکه عبور از اين گردنه بسيار راحت انجام شد ، افزود: با اجراي اين قانون ظرفيت ملت ايران در اجراي برنامه هاي بزرگ بيشتر نمايان شد و مشخص گرديد که اين ملت، ظرفيت برداشتن گام هاي بسيار بلندتري را دارد.

ثمره هاشمي با تاکيد بر اينکه اجراي قانون هدفمندي يارانه ها سطح ملت ايران را در جهان بالا برد، ادامه داد: بسياري از کشورها در زمان اجراي هدفمندي و يا حذف يارانه ها با مخاطرات بسياري مواجه شدند به گونه اي که حتي از وسط راه بازگشتند.

وي همچنين گفت: تصور برخي اين بود که در ايران هم اين اتفاق خواهد افتاد و دولت از وسط راه بازخواهد گشت اما نه تنها اين اتفاق نيفتاد بلکه حمايت مردم وسيعتر و گسترده تر شد.
دستيار ارشد رييس جمهور در ادامه تصريح کرد: دولت در اين مقطع در بين مردم احساس همدلي مي کند.

وي همچنين با اشاره به حضور خود در اکثر سفرهاي استاني گفت: در اين سفرها تعداد بسياري از مردم به ويژه اقشار کم در آمد ، تشکر و رضايت خود را به دليل اجراي قانون هدفمندي يارانه ها اعلام کرده اند به گونه اي که اکنون احساس همبستگي بين ملت، دولت و نظام اسلامي با مردم اتفاق افتاده و اين نکته بسيار مهم است البته برخي از خارجي ها هم در کمين بودند.
دستيار ارشد رييس جمهور با اشاره به شيطنت بيگانگان در اجراي اين قانون گفت: بسياري از خارجي ها تصور مي کردند که با استفاده از اين فرصت و با کمک برخي از عناصر داخلي مي توانند در ايران آشوب برپا کنند و برنامه هايي را تدارک ببينند اما همگي خنثي شد.

ثمره هاشمي با تاکيد بر اينکه در اين رابطه مستنداتي نيز وجود دارد، تصريح کرد: وزارت اطلاعات موارد مختلفي را در اين خصوص اعلام کرد به گونه اي که برخي در تماسهايي از خارج کشور اجراي اين قانون را پيگيري مي کردند و دائم منتظر بودند که با اجراي اين طرح ، برنامه هاي خود را عملي کنند اما با تدابير الهي اين قانون در بهترين زمان ممکن اجرا شد.

** گفتمان توحيدي بالاترين گفتمان دولت احمدي نژاد بوده است
وي در بخش ديگري از اين گفت و گو در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه برخي معتقدند دولت با روحانيت و مرجعيت زاويه دارد و درصدد کمرنگ کردن نقش آنان است، گفت: بسيار واضح است که مباني تفکر اين دولت مبتني بر معارف و آموزه هاي اسلامي است و گفتمان دولت گفتمان توحيدي، عدالتخواهانه ، پاکي ، خدمت به مردم ، پيشرفت و عدالت است لذا طبيعي است که برخي از جهات مختلف براي خنثي و مخدوش کردن اين گفتمان حرکت مي کنند.

ثمره هاشمي تصريح کرد: برخي با سر دادن داستانهايي مبني بر اينکه دولت از روحانيت و مرجعيت فاصله دارد درصدد القاي اين مطلب هستند که مباني دولت ' اسلامي و ديني' نيست درحاليکه تنها دولتي که بيشترين مباحث را پيرامون دولت اسلامي انجام داده و بالاترين گفتمان را با حفظ مباني انساني و الهي داشته دولت احمدي نژاد است.

وي همچنين گفت: هنگاميکه موضوع دست پاکي مسئولان دولت مطرح مي شود تلاش مي کنند به نحوي اين موضوع را مخدوش نمايند و زمانيکه بحث عدالت مي شود به نحو ديگري وارد عمل مي شوند و تلاش مي کنند عدالت محوري دولت را زير سوال قرار بدهند.
دستيار ارشد رييس جمهور در ادامه تصريح کرد: بالاخره دشمنان تلاش مي کنند هر جهت مثبتي را از بين ببرند و اين طبيعي است که دشمنان ملت ايران و کساني که قائل به تفکر توحيدي نيستند به خود حق مي دهند عليه دولت اقداماتي را انجام دهند اما خوشبختانه دولت و مردم در صحنه بوده و اقشار مختلف پشتيبان اين گفتمان هستند.

ثمره هاشمي گفتمان توحيد و کرامت را يک گفتمان جهاني دانست و گفت: اين گفتمان فقط يک گفتمان ايراني نيست و اکنون همه از آن استقبال مي کنند .

دستيار ارشد رييس جمهور با طرح اين سوال که در شرايط حاضر چه کسي در جهان، مخالف گفتمان توحيد و کرامت دادن به انسانها، ايستادن در مقابل قدرتهاي زورگو، دفاع از مظلومان ، جاري شدن آموزه ها و معارف الهي و حکومت صالحان است؟ گفت: هنگاميکه اين گفتمان مبتني بر مباني الهي و اسلامي مطرح مي شود، همه از آن استقبال مي کنند.

ثمره هاشمي همچنين خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران امروز به عنوان پرچم دار شجاعت، عدالت و مبارزه با ظلم مطرح مي شود و نام ايران در همه جا بلند است زيرا اين مباني، مباني عام جهاني و انساني است و همه مردم وقتي به جوهر انساني خود مراجعه مي کنند درمي يابند که اين فريادها همان فريادهاي دروني است که در وجود خود آنان نيز وجود دارد.

** احتمال فعال بودن حاميان گفتمان دولت براي انتخابات وجود دارد
دستيار ويژه رييس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد فضاي زود هنگام انتخابات رياست جمهوري و انتشار برخي خبرها مبني بر اينکه افرادي از دولت براي فعال کردن ستادهاي انتخاباتي به استانها سفر مي کنند ، گفت: دولت به معناي دولت وارد اين مباحث نمي شود اما ممکن است طرفداران گفتمان دولت تحرکاتي در استانهاي مختلف داشته باشند.

ثمره هاشمي ادامه داد: برخي تحرکاتي را از همان ابتداي انتخاب احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور دولت دهم آغاز کرده اند و در همه جا مشغول سازماندهي هستند.

وي با اظهار تاسف از اينکه گاهي اوقات جرياناتي براي مطرح شدن تلاش مي کنند از سلاح تعرض به ديگران و بي انصافي استفاده کنند، تصريح کرد: اين عده تلاش مي کنند با شايعات اقدامات دولت را زير سوال برده و دولت را مشغول به اموري کنند، به گونه اي که آن امور ممکن است بخشي از انرژي دولت را که در جهت خدمت به مردم مصرف مي شود ، معطوف به خود نمايد که اين کار درستي نيست.

ثمره هاشمي خاطرنشان کرد: نکته مهم اين است که انصاف، عدالت، منافع حقيقي و مصلحت کشور تحت الشعاع اين فعاليتها قرار نگيرد.