به گزارش مشرق، فارس به نقل از روزنامه "القدس العربي " چاپ لندن نوشت: "بروس ريدل " کارشناس امور خاورميانه سابق سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا "سيا " در سخناني درباره وضعيت عربستان سعودي درپي تظاهرات عليه رژيم حاکم در اين کشور گفت: با وجود اين تئوري سنتي که عربستان در معرض بروز ناآراميها قرار ندارد اما به نظر ميرسد که خود دستگاه حاکمه اين کشور، اکنون در نگراني به سرميبرد.
وي افزود: از نظر من، اين بدان معناست که خاندان سعودي حاکم نگران هستند و اين پرسش مطرح است که اگر يکي از کشورهاي عرب حوزه خليج فارس ساختار قانوني پيدا کند (تبديل نظام پادشاهي به نهادهاي منتخب مردمي) در اين صورت، کار تا کجا پيش خواهد رفت؟
"توبي جونز " استاد تاريخ دانشگاه "راتجرز " نيز گفت: ابزاري وجود ندارد که بتوان براساس آن پيش بينيکرد آيا ناآراميهاي بزرگي در عربستان روي خواهد داد يا نه اما اگر از من سوال کنيد که آيا احتمالي هرچند اندک در اين زمينه وجود دارد، پاسخ من به اين سوال مثبت خواهد بود.
وي افزود: وضعيت نااميدي در عربستان از ساليان سال وجود دارد که نميتوان آن را ناديده يا کماهميت دانست و مردم عربستان از فساد موجود در سايه ريخت و پاشهاي خاندان حاکم خشمگين هستند و در نتيجه، علل قوي براي خشم مردمي وجود دارد لذا اين علل ميتواند باعث بسيج مردم شود.
کارشناسان آمريکايي ميگويند که منطقه نفت خيز شيعه نشين "الشرقيه " در معرض بروز بيشترين ميزان ناآرامي سياسي قرار دارد.
مردم اين منطقه از سياستهاي تبعيض آميز رژيم سعودي و به حاشيه راندن آنها به تنگ آمدهاند و خواهان اصلاحات واقعي و گسترده و ريشهاي در کشورشان، آزادي زندانيان سياسي و رعايت حقوق بشر هستند.
جوانان سعودي تحت عنوان "انقلاب حنين " ديروز جمعه براي برگزاري تظاهرات در 17 شهر عربستان عليه رژيم حاکم فراخوان دادند که باعث نگراني آل سعود شد و آنها هزاران نفر از نيروهاي ويژه و ضد شورش مسلح به سلاح، گاز اشک آور و باتوم را در شهرهاي مختلف بويژه شهر "رياض " پايتخت اين کشور مستقر کردند و بالگردهاي سعودي نيز بر فراز اين شهر به پرواز درآمدند. با اين وجود مردم توانستند به رغم حضور گسترده نيروهاي سعودي، تظاهراتي را در چند منطقه برگزار کنند.