کد خبر 344563
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰

مراسم تجلیل از اکبر کشاورزشیرازی عکاس ویژه حضرت امام (ره) و چهره ماندگار هنری کشور با پیام حجت الاسلام سید حسن خمینی تولیت آستان امام خمینی (ره)، ۲۱ شهریور ماه در شهرستان ری برگزار شد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، در این مراسم حسین طاهری مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی کشور، برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، هدایت اله جمالی‌پور معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری و جمعی دیگر از مسئولان هنری حضور داشتند.



در پیام حجت‌الاسلام سید حسن خمینی که توسط «مهدی ابوالحسنی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری قرائت شد، از تلاش‌های عکاس و هنرمند فرهیخته کشور تقدیر شده است.

در این پیام آمده است: هنر و جایگاه آن در گسترش تمدن و ارزش هنرمند متعهد در این حوزه بر هیچ کس پوشیده نیست و در این میان هنرهایی که به سبب پیشرفت‌های بشر به وجود آمده‌اند، محتاج توجه بیشترند.

سید حسن خمینی افزود: از جمله این هنرهای جدید، هنرهای عکاسی است که برادرم آقای اکبر کشاورزشیرازی به آن همت گمارده است.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: تقدیر از این عزیز که همت و تعهد را همراه با هنر و تیزبینی و عشق به امام بزرگوار در خود جمع کرده است، کاری است ارزشمند که امروز به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحقق می‌یابد.

سید حسن خمینی در بخش پایانی این پیام آورده است: اینجانب ضمن عرض تشکر از این برادر عزیز و مسئولان برگزار کننده، برای همه شما صحت و سلامت آروزومندم.

نیم نگاهی به فعالیت‌های اکبر کشاورزشیرازی

اکبر کشاورزشیرازی متولد 1341 در شهرری، محقق، نویسنده و عکاس معاصر از سال 1357 تا 1390 بیش از 350 میلیون قطعه عکس هنری و تصاویری از حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و همچنین عکس‌هایی از بزرگان فرهنگ و هنر و شخصیت‌های مذهبی برای توزیع در داخل و خارج از کشور به چاپ رسانده است.

وی از آغاز دفاع مقدس و عملیات آزادسازی خرمشهر تا پایان جنگ و عملیات مرصاد به مدت 81 ماه در جبهه‌های نبرد حضوری فعال داشته و در هر قسمت از بدن خویش یادگاری از جبهه دارد و در دیدار با مقام معظم رهبری در سال 1380 به عنوان جانباز نمونه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

«کشاورز» از سال 57 علاوه بر عکاسی ویژه از حضرت امام (ره) عکس و بیوگرافی رجال، افراد فرهیخته فرهنگستان‌ها و شخصیت‌های سیاسی علمی و فرهنگی هنری که بیشتر آن‌ها فوت کرده‌اند، را تهیه کرده است.

وی قبل از سال 60 در چندین نمایشگاه عکس جمعی و انفرادی حضور داشته که مورد تجلیل رئیس جمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان نظام از جمله حجت‌الاسلام سید حسن خمینی قرار گرفته و به پاس این همه کوشش در عرصه هنر، پنج بار به‌عنوان عکاس نمونه و چهره ماندگار معرفی شده است.

وی بالغ بر یک‌هزار و 600 لوح سپاس از مراجع معظم تقلید، مقام‌ها و شخصیت‌های مختلف سیاسی، هنری، فرهنگی کشور دریافت کرده است و 10 دکترای افتخاری از دانشگاه‌های مختلف نیز دریافت کرده است.

این هنرمند 250 جلد کتاب نوشته که از بین آن‌ها تاکنون 15 جلد به چاپ رسیده است. دیوان شمس تبریزی با عکس‌های تزئینی وی و چاپ مجموعه نگارستان عشق و عرفان که حاصل عکس‌های این هنرمند از امام (ره) و اشعار عرفانی اوست، ازجمله دیگر آثار گران‌بهای وی است.

کارگردانی یک مجموعه هنری عرفانی بانام خرابه‌های عشق نیز در کارنامه فعالیت‌های کشاورزشیرازی وجود دارد.

همچنین کتاب احکام جانبازان مجموعه‌ای از استفتائات مقام معظم رهبری در ارتباط با جانبازان، حدیث عارفان، تاریخ و بررسی رجال شهرری که به چند چاپ رسیده، چراغ راه کمال وصال حضرت معشوق، کتاب ستارگان هدایت، زندگی‌نامه علامه طباطبایی، زندگی‌نامه شیخ صدوق، زندگی‌نامه حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، زندگی‌نامه آیت‌الله بهجت، زندگی‌نامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی، زندگی‌نامه آیت‌الله شیخ حسین لنکرانی، زندگی‌نامه علامه محمدتقی جعفری، زندگی‌نامه دکتر الهی قمشه‌ای، خاطرات جبهه و دیوان اشک شفق (حاوی اشعاری از این هنرمند) به زیور طبع آراسته شده است.
منبع: تسنیم