کد خبر 362249
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در پنج تا شش سال گذشته وقف جدید بیش از 10 برابر افزایش داشته است و مردم علاقه‌مند به وقف هستند‌.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام محمدمهدی حاتمی بعد از ظهر امروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه جلسات در استان‌ها امر غیرمترقبه‌ای نیست و این جلسات به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود، اظهار کرد: در این جلسات ارزیابی پیشرفت استان با توجه به برنامه‌های ابلاغی انجام می‌شود.

وی افزود: جلسه‌ای نیز با نماینده بهبهان برگزار شد که در آن در خصوص موقوفات این شهرستان بحث شد و نتایج آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

حاتمی با بیان اینکه موقوفات بر‌اساس نیازهای موجود وقف می‌شوند، گفت: مردم هر زمانی نیاز باشد در حوزه‌های اجتماعی و مذهبی، برای وقف در زمینه خدمات اجتماعی و درمانی ورود می‌کنند.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در استان قم همه بیمارستان‌ها وقفی هستند تصریح کرد: بیش از 500 بیمارستان و مرکز درمانی در کشور وجود دارد که فقط در تهران بیش از 60 درصد بیمارستان‌های مهم وقفی هستند.

وی با بیان اینکه احساس نیاز به قرآن باید در جامعه درک شود، تصریح کرد: اگر رسانه‌ها و فعالان قرآنی بتوانند این موضوع را در میان مردم جای بدهند، کار ارزنده‌ای است.

حاتمی با اشاره به اینکه در یکی دو سال گذشته موقوفات قرآنی نیز داشته‌ایم، یادآور شد: سازمان اوقاف کشور نیز برنامه‌هایی در این حوزه دارد و طرح‌هایی برای موقوفات قرآنی در نظر گرفته است.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: عمده‌ترین مشکل در وقف خوزستان فرهنگ‌سازی در این زمینه است زیرا مردم چندان با فرهنگ وقف آشنا نیستند، با وجود اینکه علاقه‌مند هستند وقف را گسترش دهند.

وی ادامه داد: بسیای از مردم در شهرهای وقفی به دنبال این هستند که محل‌هایی را از وقف خارج کنند و این موضوع یعنی اینکه نتوانسته‌ فرهنگ‌سازی در این زمینه انجام دهیم.

حاتمی با تاکید بر اینکه اگر موقوفات احیا شود ثمرات آن می‌تواند در کشور و استان اثرگذار باشد، خاطرنشان کرد: اگر موقوفات استان احیا شود و همه مسئولان به دنبال این مسئله باشند، در استان یک ریال بودجه فرهنگی نیاز نخواهد داشت و همه فضای فرهنگی به بهترین نحو قابل اداره خواهد شد.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به وضعیت رامشیر و اینکه آیا تنها شهرستان رامشیر وقفی است، خاطرنشان کرد: اگر مردم حقوق وقف را بپردازند، یک تعامل دوطرفه در سایه این امر برقرار می‌شود که بخشی از زندگی مردم با امر خیر آمیخته می‌شود.

وی ادامه داد: دستور صریحی از مقام معظم رهبری در خصوص شهرستان رامشیر که تبدیل به احسن شود نداریم و تنها در این ارتباط فرمودند که به نظر کارشناسان مراجعه شود.

حاتمی یادآور شد: در این زمینه جلسه مفصلی در رامشیر گذاشته شد و باید در این شهرستان در ارتباط با موقوفات فرهنگ‌سازی مناسبی به وجود آید؛ ضمن اینکه بناست مردم از مشکل رهایی یابند.

وی با بیان اینکه وقف باید موجب توسعه و نه موجب کندی در استان شود اضافه کرد: اگر منظور از تبدیل به احسن در دیدگاه مردم این باشد که صرفا مشکل یک جانبه حل شود و تنها مشکل مردم حل شود و کاری به وقف نداشته باشند،‌ باید گفت که از این لحاظ معذوریم و وظیفه اولیه ما حفظ موقوفه است.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در کشور رشد وقف جدید بسیار خوب بوده است و در آمار شش ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته رشد 40 تا 50 درصدی وجود دارد.‌

وی با بیان اینکه در پنج تا شش سال گذشته وقف جدید بیش از 10 برابر افزایش داشته است گفت: مردم علاقه‌مند به وقف هستند اما باید شیوه‌ها را تغییر داد و امروزی کرد.

حاتمی در پایان تاکید کرد: تعامل اوقاف با دولت برای احیای موقوفات خوب است و امیدواریم این تعاملات بیشتر شود.
منبع: فارس