کد خبر 362471
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴

آژانس بین المللی انرژی اتمی برآورد قبلی خود از ذخایر اورانیوم جمهوری اسلامی ایران را اصلاح کرد.

به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۱۳ نوامبر، ۲۲ آبان) اطلاعات خود درباره ذخایر گاز اورانیوم با غنای پنج درصد ایران را اصلاح و مقدار آن را با ۱۰۰ کیلوگرم کاهش نسبت به گزارش قبل، ۸ هزار و ۲۹۰ کیلوگرم اعلام کرد.
 
این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش هفته گذشته خود اعلام کرده بود ذخایر ایران از اورانیوم با غنای پایین، تا ۶۲۵ کیلوگرم افزایش یافته و از زمان انتشار گزارش آژانس در ماه سپتامبر، به حدود ۸.۴ تن رسیده است.
 
آژانس بین المللی انرژی اتمی در اصلاحیه خود برآورد کرد ذخایر اورانیوم با غنای پایین که ایران در اختیار دارد تقریبا ۸ هزار و ۳۹۰ کیلوگرم است.
 
آژانس هیچ توضیحی در رابطه با این اختلاف و عدم دقت گزارش ارائه نکرده است. سخنگوهای آژانس نیز تاکنون از اظهارنظر در این رابطه خودداری کرده اند.
 
این در حالی است که میزان ذخایر اورانیوم ایران یکی از نکات مطرح در مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) به شمار می رود.
 
آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی برآورد قبلی خود را تصحیح کرده است که در روز سه شنبه مقامات عالی رتبه ی ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه ، چین و آلمان) در مسقط، پایتخت عمان، به دور اخیر مذاکرات خود درباره برنامه انرژی هسته ای ایران پایان دادند.
 
این نشست به ریاست محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون، نماینده اتحادیه اروپا که نماینده گروه ۱+۵ در این مذاکرات است، برگزار شد.
 
قرار است دور آتی مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت جهانی 27 آبان در وین، پایتخت اتریش برگزار شود.
 
ایران و گروه ۱+۵ نوامبر سال گذشته (۲۰۱۳ میلادی) در شهر ژنو سوئیس به توافق موقت هسته ای دست یافتند که ۲۰ ژانویه ۲۰۱۴ به اجرا در آمد و شش ماه بعد مهلت معین آن پایان یافت ؛ این در حالی است که طرفین توافق کرده اند با توجه به ادامه اختلافات بر سر برخی از مسائل کلیدی، روند مذاکرات را تا ۲۴ نوامبر تمدید کنند.
 
منابع نزدیک به گروه مذاکره کننده ایران می گویند تعداد سانتریفیوژها یا سطح غنی سازی اورانیوم مانع اصلی در برون رفت از بن بست بر سر برنامه انرژی هسته ای تهران نبوده است، بلکه رفع تمام تحریم های تحمیل شده بر جمهوری اسلامی همچنان مانع اصلی حل این مناقشه است.
 
تهران خواستار لغو همه تحریم های تحمیل شده بر ایران است در حالی که واشنگتن، تحت فشار لابی حامی اسرائیل، تاکید دارد دست کم تحریم های سازمان ملل باید به قوت خود باقی بمانند.
منبع: ایسنا