کد خبر 368160
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴

هادیان اظهار داشت: علائم ابتلا به HIV ایدز، کاهش وزن بدن بیش از ۱۰ درصد در ماه، تعریق شبانه، سرفه و تب،‌ آفت‌های دهانی و تبخال بی‌علت و اسهال طولانی مدت و بیش از یک ماه است.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، رضا هادیان متخصص بیماری‌های عفونی، با بیان اهمیت خودمراقبتی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی و HIV ایدز، اظهار داشت: آموزش مهارت‌‌های خودآگاهی، عزت نفس، قدرت «نه» گفتن، توان حل مسئله و پر کردن اوقات فراغت به شیوه‌های جامعه‌پسند به افراد به ویژه کودکان و نوجوانان، نقش مؤثری در کاهش ابتلا به بیماری‌های عفونی دارد.

بسیاری از مبتلایان مهارت «نه» گفتن ندارند

وی افزود: متأسفانه بسیاری از موارد ابتلا بر اثر عدم داشتن مهارت «نه» گفتن و قاطعیت ایجاد می‌شود که بر این اساس لازم است این مهارت به همه افراد به ویژه کودکان و نوجوانان، آموزش داده شود. این مدرس بین‌المللی ایدز گفت: آموزش مهارت‌های زندگی به ویژه خودآگاهی باید از دوران پیش دبستانی آغاز شود.

نحوه تعامل با دیگران را به کودکان خود آموزش دهید

وی ادامه داد: یکی از موارد ابتلا به بیماری‌های عفونی به علت سوء استفاده جنسی از کودکان رخ می‌دهد. بر این اساس توصیه می‌شود والدین هرگز اجازه ندهند که کودکانشان توسط دیگران لمس شوند و علاوه بر آن باید به کودکان آموزش داد تا سوار خودروی افراد غریبه نشده و از آنها خوراکی نگیرند.

وی افزود: لزوم یادگیری مراحل رشد کودکی و نوجوانی و آموزش آن به فرزندان اهمیت زیادی دارد. از طرفی آموزش‌ باید در فضای مناسب و دور از جمع باشد، همچنین محتوای آن باید به شیوه رسمی بیان شود تا کودک یا نوجوان بداند که موضوع جدی است.

به کودکان بگویید به سرنگ‌های آلوده دست نزنند

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ایدز پرچمدار بیماری‌های عفونی رفتاری است بنابراین می‌توان از سنین دبستان نحوه مراقبت و پیشگیری از این بیماری را به فرزندان خود آموزش دهیم. یکی از آموزش‌های رایج این است که به کودکان بگوییم چنانچه سرنگی را در پارک و خیابان پیدا کردند به آن دست نزنند زیرا برخی کودکان عادت دارند برای بازی و آب پاشیدن از سرنگ‌های آلوده استفاده می‌کنند حتی می‌توان به آنها گفت که این کار می‌تواند موجب مرگ ما شود.

وی افزود: در گام بعدی باید به آنها آموزش دهیم چنانچه به بیماری مبتلا شدند باید چه شیوه‌‌ای را در پیش گیرند. لزوم آموزش خودمراقبتی در زمینه عدم ابتلا به بیماری‌های عفونی و HIV ایدز در سنین دوست یابی به ویژه در مورد پسران اهمیت زیادی دارد، همچنین لازم است راه‌های انتقال ایدز به آنها آموزش داده شود. متأسفانه هنوز برخی افراد معتقدند که رفتارهای پرخطر جنسی عامل ابتلا به HIV ایدز نیست.

الفبای پیشگیری از ایدز کدام است؟

هادیان گفت: الفبای پیشگیری از ایدز با «پرهیز»، «پایبندی»، «استفاده از ابزار ایمن» و «درمان» است. وی افزود: در «پرهیز» باید به افراد یاد دهیم که از رفتارهای پرخطر جنسی بپرهیزند و پیش از ازدواج خویشتن‌داری کنند. مدرس بین‌المللی ایدز ادامه داد: لزوم «پایبندی» به ارزش‌های اخلاقی و اسلامی و آموزش به افراد مجرد و متأهل برای پایبندی به خانواده، جامعه و همسر نقش مؤثری در کاهش ابتلا به بیماری‌های عفونی و HIV‌ ایدز دارد.

وی تصریح کرد: استفاده از ابزاری که مانع از ابتلا به ویرویس HIV ایدز می‌شود نیز اهمیت زیادی دارد. متأسفانه برخی فکر می‌کنند پیشنهاد در این خصوص به معنی این است که آموزشگران با رفتارهای جنسی مبتلایان موافقند در حالی که این روش برای عدم ابتلای سایر افراد پیشنهاد می‌شود.

اهمیت درمان در ۲۴ ساعت اول ورود ویروس به بدن

هادیان گفت: در گام آخر توصیه می‌شود افراد در ۲۴ ساعت اولیه ورود ویروس به بدن که معمولا در پی تماس‌های جنسی، نامطمئن و تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده اتفاق می‌افتد به درمانگاه‌های بیماری‌های رفتاری مراجعه کنند. وی افزود: این درمانگاه‌ها به مدت یک ماه داروهای «زیدوودین» و «لاموودین» را به صورت رایگان در اختیار مبتلایان می‌گذارند و مشخصات و نشانی فرد را نیز ثبت نمی‌کنند. این دارو به صورت قرص و کپسول وجود دارد و مبتلایان باید از هر کدام ۳ عدد به صورت روزانه مصرف کنند.

علائم ابتلا به HIV ایدز چیست؟

هادیان اظهار داشت: علائم ابتلا به HIV ایدز، کاهش وزن بدن بیش از ۱۰ درصد در ماه، تعریق شبانه، سرفه و تب،‌ آفت‌های دهانی و تبخال بی‌علت و اسهال طولانی مدت و بیش از یک ماه است.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه افراد زمانی متوجه ابتلا به HIV ایدز می‌شوند که ویروس وارد بدنشان شده است. ممکن است این ویروس تا ۲۰ سال علامتی نداشته باشد. این در حالی است که ویروس در مدت نهفتگی قابل انتقال به دیگران است حتی ممکن است نتیجه آزمایش پس از ورود ویروس تا یک ماه نیز منفی باشد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس