به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي شبکه خبري الجزيره نوشت: علي التريکي، وزير امور خارجه سابق ليبي که از طرف معمر قذافي، رهبري اين کشور مامور تصدي پست نمايندگان ليبي در سازمان ملل شده بود، اعلام کرد که در هيچ پست رسمي در نظام قذافي فعاليت نخواهد کرد.
التريکي اظهار کرد: نسبت به ريخته شدن خون شهيدان بر اثر لجبازي و عدم درک نظام حاکم ليبي متاسفم.
الکتريکي که هم اکنون در قاهره به سر ميبرد، علاوه بر وزارت امور خارجه، وزارت وحدت آفريقا و بسياري از پستهاي عاليرتبه در نظام قذافي را برعهده داشته است.
از سوي ديگر، روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط به نقل از منابع رسمي ليبي نزديک به قذافي گزارش داد که وي از زمان آغاز قيام مردم اين کشور از سفر مسئولان بلندپايه به خارج از ليبي ممانعت ميکند، چرا که نسبت به استعفاي آنها از مقامهاي خود و جدايي از نظام حاکم هراسان است.
منابع آگاه نزديک به نظام حاکم ليبي اعلام کردند که قذافي از هنگام دريافت خبر جدايي موسي کوسا، وزير امور خارجه مستعفي اين کشور از نظام حاکم، دچار شوک شديد و بهت و حيرت شده است.
اين منابع همچنين از تصميم ابوزيد عمر دورده، رئيس سازمان اطلاعات، محمد ابوالقاسم الزوي، رييس پارلمان و البغدادي المحمودي، نخست وزير ليبي جهت جدايي از نظام قذافي خبر دادند و اعلام کردند که اين اشخاص در گفتوگو با نزديکان خود به اين مساله اشاره کردهاند.
از سوي ديگر، وزارت کشور تونس ورود نزديکان قذافي و برخي از اعضاي خانوادههاي فرزاندانش به اين کشور جهت پناهندگي يا سفر به کشورهاي ديگر را رد کرد.
اين در حالي است که خبرهايي مبني بر فرار افرادي نزديک به قذافي از جمله عبدالعاطي العبيدي، مسئول روابط اروپايي، شکري غانم، رئيس شرکت ملي نفت و رفيق الزاوي، مشاور سفارت ليبي در انگليس به تونس منتشر شده بود، اما شکري غانم با رد اين خبر، اعلام کرد که در دفتر خود در طرابلس به سر ميبرد.
در همين حال، الجزيره گزارش داد: يک منبع وزارت دارايي هلند اعلام کرد که اين کشور حسابهاي بانکي قذافي به ارزش چهار ميليارد و 400 ميليون دلار را بلوکه کرده است.