به گزارش گروه بين الملل مشرق، يک کارشناس زمين شناسي سعودي در گفتگو با روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط تاکيد کرد: دو سال پس از وقوع زلزله "العيص" در مدينه منوره و از بررسي روند زلزلههاي بوقوع پيوسته در قاره آسيا و براساس دادهها و اطلاعات تاريخي به اين نتيجه رسيده که اين بار نوبت ايران است که شاهد زلزلهاي نه چندان قوي باشد.
"زهير نواب" رئيس اداره زمين شناسي عربستان سعودي در ادامه گفت: پيشبيني ووقع زلزله امري علمي و درست است و هر سازمان و ارگان زمين شناسي که اقدام به پيشبيني وقوع چنين امري نمايد، بالطبع بر برخي دادهها و اطلاعات تکيه مي کند، اما تاکنون هيچ کس نتوانسته تاريخ و مکان دقيق وقوع چنين حادثهاي را پيشبيني کند.
وي درباره امکان وقوع چنين زلزلهاي در عربستان گفت: هيچ کس نميتواند به شکلي دقيق بگويد که آيا در عربستان زلزله حادث ميشود يا خير با اين حال ميتوان گفت مناطق غربي و شرقي در حال حاضر بيش از مناطق ديگر در معرض تهديد زلزله قرار دارند.
زهير نواب از اين جهت مناطق غربي و شرقي را ناامنتر از ديگر مناطق ميداند که مناطق غربي در جوار درياي سرخ قرار دارند و حوادث منطقه العيص و تبوک که هر چند سال يکبار حادث ميشود، مويد اين گفته است و مناطق شرقي نيز از اين جهت که با رشته کوههاي زاگرس در ايران ارتباط دارند و از تغيير و تحولات ژئوفيزيکي اين رشته کوه تاثير ميپذيرد، بيشتر در معرض خطر زلزله قرار دارد.
بر اساس اطلاعات و دادههاي بين المللي منتشره در رسانههاي انتظار ميرود که اين بار ايران شاهد زلزلهاي البته نه چندان قوي باشد که تاثيرات آن بر کشورهاي حوزه خليج فارس نيز قابل ملاحظه است و اين نکتهاي است که زهير نيز با آن همعقيده و مواقق است.
رئيس اداره زمين شناسي عربستان درباره تاثير زلزله ايران بر مناطق شرقي عربستان سعودي گفت: از آنجا که پيشبيني شده زلزله ايران در مقياس ريشتر زلزله چندان قدرتمندي نباشد، بنابراين انتظار نميرود مناطق شرقي عربستان تاثيرات زيانباري از آن ببينند.
کد خبر 37239
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۴
يک زمين شناس سعودي پيشبيني کرده که طي چند ماه آينده در ايران زلزلهاي بوقوع خواهد پيوست که تاثير زيانباري بر مناطق شرقي عربستان نخواهد گذاشت.