گروه سیاسی مشرق -روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

وطن امروز

پاسخ پوتین به آمریکا چه خواهد بود؟

محمد ایرانی: «اگر کاهش قیمت فرآورده‌های انرژی تعمدا روی دهد، این امر کسانی را که این محدودیت‌ها را ایجاد کرده‌اند نیز دربرخواهد گرفت. مشکلاتی بروز خواهد کرد که اوضاع را نه‌تنها برای روسیه بلکه برای شرکای ما نیز وخیم‌ خواهد کرد.»
 این جملات متعلق به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری فدراتیو روسیه است. دانستن اینکه چه کشورهایی بیشترین آسیب را از کاهش قیمت نفت خواهند دید، از جهاتی دشوار به نظر می‌رسد. البته تا به حال که روسیه، ایران و ونزوئلا بیشترین لطمات را متحمل شده‌اند اما آنچه دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا را باید نگران کند، آثار ثانویه کاهش قیمت نفت است که در نهایت به بیکاری فزاینده، بی‌ثباتی بازار و نابسامانی فعالیت بانک‌ها حتی در خود آمریکا خواهد انجامید که در نهایت به یک بحران مالی همه‌جانبه منجر خواهد شد به‌گونه‌ای که سایت «اویل پرایس» در تحلیلی نوشت: «براساس ارزیابی صورت گرفته از سوی بانک مرکزی دالاس، در صورتی که قیمت نفت افزایش پیدا نکند این امر باعث از بین رفتن حدود 250 هزار شغل در سراسر آمریکا خواهد شد. بیش از 50 درصد از بیکاری‌ها در تگزاس روی خواهد داد که هدایت تولید نفت آمریکا را برعهده دارد». چنین ارزیابی‌هایی، نشانه‌های نخستین این واقعیت است که کاهش تولید نفت، شریان اصلی تولید نفت آمریکا را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو خواهد کرد به‌گونه‌ای که اکنون سروصدای مدیران صنایع آمریکایی درآمده است. یکی از مدیران شرکت‌های تولید فلز اعلام کرده: «کاهش قیمت نفت، اوضاع را به سرعت وخیم خواهد کرد. قیمت پایین نفت باعث بیکار شدن سکوهای حفاری در آمریکا خواهد شد که این امر به بازار محصولات ما آسیب جدی می‌زند». دیگر تولیدکنندگان نیز نارضایتی‌های مشابهی را بروز می‌دهند این در حالی است که ایالت‌هایی چون تگزاس، داکوتای شمالی، اوکلاهما و لوئیزیانا طی چند سال گذشته در پی افزایش قیمت نفت با جهش اقتصادی چشمگیری روبه‌رو شده بودند اما به نظر می‌رسد اقتصاد این ایالت‌ها بزودی دچار نوسان شده، هر روزه به تعداد افرادی که به صف طویل بیکاران می‌پیوندند، افزوده خواهد شد و بر بودجه ایالتی تاثیر خواهد گذاشت.
این آثار در عین حال که بر رشد اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود، براساس ارزیابی‌ها صنایع معدنی و تولیدی آمریکا را نیز دربرخواهد گرفت به‌گونه‌ای که سایت اویل پرایس در تحلیلی نوشت: تولید نفت و گاز یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های اشتغالزا در حوزه معادن و تولید است. از سال 2000 هنگامی که جهش قیمت نفت روی داد، ایالت تگزاس براساس ارزیابی بانک مرکزی این ایالت بیش از 40 درصد از تمام مشاغل در سراسر کشور را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که اکثر شغل‌های ایجادشده از زمان بحران مالی عمدتا مشاغل با دستمزدهای پایین نظیر درمان و دیگر بخش‌های اقتصادی خرد بوده است. بر عکس مشاغل ایجادشده در بستر تولید انرژی تعدادی از پردرآمدترین فرصت‌های شغلی موجود در مهندسی، فناوری، حسابداری، حقوقی و... بوده است. در واقع هر شغل ایجادشده در حوزه‌های مرتبط با انرژی تاثیر نوسانی در ایجاد 8/2 شغل دیگر دارد.
در صورت تداوم کاهش قیمت نفت که در دهه نخست ژانویه 2015 به یک سوم قیمت اواسط سال 2014 سقوط کرده است، بیکاری افزایش خواهد یافت، فعالیت‌های اقتصادی بشدت آسیب خواهد دید و البته این آسیب صرفا گریبانگیر آمریکا نخواهد بود. روزنامه تلگراف انگلیس در مقاله‌ای نوشت: یک‌سوم شرکت‌های نفتی و گازی شناخته شده انگلیس در خطر از دست دادن سرمایه‌های خود هستند و در بحبوحه کاهش قیمت نفت حتی ورشکست خواهند شد. جالب آنکه آمریکا در این اوضاع آشفته، صادرات نفت سبک خود را از سر گرفته به‌گونه‌ای که رویترز هفته گذشته به این موضوع واکنش نشان داد و در گزارشی نوشت: دولت اوباما جبهه جدیدی را در مبارزه جهانی در قبال سهم بازار نفت گشوده و به طور موثری مسیر صادرات میلیونی نفت بسیار سبک آمریکا به دیگر بخش‌های دنیا را هموار کرده است. وزارت بازرگانی آمریکا نیز سه‌شنبه 16 دی/ 6 ژانویه به سکوت طولانی‌مدت خود درباره ممنوعیت صادرات نفت پایان داد و اعلام کرد تایید درخواست‌ها برای فروش نفت سبک فرآوری شده به خارج را آغاز کرده است.

اما چرا باراک اوباما به ناگهان قوانین بازی را تغییر داده؛ آن هم زمانی که وی می‌داند این امر باعث افزایش عرضه و کاهش هر چه بیشتر قیمت نفت خواهد شد؟ آیا وی واقعا به دنبال تحمیل صدمات بیشتر به تولیدکنندگان داخلی است؟
شاید گفته‌های اوباما در مصاحبه‌ با شبکه NPR در هفته گذشته باعث روشن شدن موضوع شود. وی در پاسخ به مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا از کاهش قیمت نفت و کاهش ارزش پول کشورهای رقیب خوشحال است، گفت: «اگر توجه داشته باشید، اقتصاد روسیه در حال حاضر هم در حال انقباض است و سرمایه‌ها حتی قبل از سقوط قیمت نفت در حال خروج از این کشور بود. بخشی از منطق ما در این روند این بوده که تنها چیزی که باعث روی پا ماندن مسکو می‌شود، قیمت نفت است و اگر در حقیقت ما بر اعمال مستمر تحریم‌ها پافشاری کنیم- که می‌کنیم- این امر با گذر زمان اقتصاد روسیه را به حد کافی آسیب‌پذیر خواهد کرد و اگر خللی به قیمت نفت وارد شود به طور اجتناب‌ناپذیری، آنها در مدیریت کشورشان، دچار مشکلات جدی‌ خواهند شد». این اعتراف شخص اوباما به این واقعیت است که وی خواهان «اخلال» در «قیمت نفت» است زیرا بر این باور است ولادیمیر پوتین با «مشکلات جدی» روبه‌رو خواهد شد و البته تاییدی بر این حقیقت است که کاهش قیمت نفت بخشی از سناریوی واشنگتن برای ضربه زدن به اقتصاد روسیه است و توضیح خواهد داد، چرا اوباما تصمیم گرفت به تولیدکنندگان داخلی اجازه عرضه نفت بیشتر به بازار را بدهد؛ حتی با وجود آنکه این امر باعث کاهش هرچه بیشتر قیمت نفت خواهد شد و البته توجیه‌کننده هماهنگی آمریکا و سعودی برای پایین آوردن قیمت نفت است که با سفر ناگهانی سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان در هنگامه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در وین و مذاکره 3 ساعته وی در هواپیمای شخصی‌اش با وزیر خارجه آمریکا آغاز شد و با سفر جان کری به ریاض تداوم یافت و تاکنون هم ادامه دارد که نتایج آن را در کاهش کم‌سابقه قیمت نفت شاهدیم.

به نظر می‌رسد سوای جمهوری اسلامی ایران که رقیب همیشگی گفتمانی آمریکا و نظام سلطه است و با این کاهش قیمت انرژی ظرف 4-3 ماه، 10 میلیارد دلار متضرر شده و در عمل، آورده ارزی مذاکرات همان طور که ما در «وطن امروز» با عنوان «هیچ» آوردیم، تبدیل به صفر شد، تمام این طرح‌ها و نقشه‌های اوباما یک فرد جدید را نیز هدف قرار داده است؛ «ولادیمیر پوتین».

دلایل متعددی را می‌توان درباره تلاش واشنگتن برای به حاشیه راندن پوتین ارائه داد.

یک- رئیس‌جمهوری روسیه به مانعی در برابر طرح‌های آمریکا برای چرخش به سوی آسیا تبدیل شده است. تا زمانی که پوتین در راس قدرت باشد، مقاومت فزاینده‌ای در قبال حرکت ناتو به شرق و توسعه نظامی واشنگتن در سراسر آسیای مرکزی وجود خواهد داشت که طرح‌های آمریکا برای جلوگیری از احاطه چین و باقی ماندن به عنوان تنها ابرقدرت جهان را تضعیف خواهد کرد. نگاهی به کتاب «صفحه شطرنج بزرگ» زبیگنیو برژینسکی در توضیح اهمیت اوراسیا در ارتباط با جاه‌طلبی‌های جهانی آمریکا می‌تواند کمک‌کننده باشد: «اینکه آمریکا چگونه اوراسیا را «مدیریت» کند، از اهمیت برخوردار است. قدرتی که اوراسیا را تحت سلطه خود داشته باشد، بر 2 بخش از 3 بخش از پیشرفته‌ترین و از لحاظ اقتصادی حاصلخیزترین مناطق جهان کنترل خواهد یافت. حدود 75 درصد مردم جهان در اوراسیا زندگی می‌کنند و بیشتر سرمایه فیزیکی جهان چه در روی زمین و چه در زیر زمین نیز در این منطقه قرار دارد. اوراسیا دربرگیرنده سه‌چهارم ذخایر شناخته شده جهان است».

دو- پوتین یکی از موانع مهم در برابر اهداف راهبردی آمریکا در قبال سوریه و اوکراین است. رئیس‌جمهور روسیه در قبال سوریه از بشار اسدی حمایت می‌کند که آمریکا خواهان سرنگونی وی است؛ به منظور آنکه نقشه خاورمیانه را بازترسیم کند و زمینه‌ساز ساخت خطوط لوله انتقال گاز از قطر به ترکیه برای دستیابی به بازارهای اروپایی شود.

سه- پوتین شماری از ائتلاف‌ها و اتحادها را تقویت کرده است؛ بانک BRICS، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان شانگهای و... چالش‌هایی را در برابر سلطه آمریکا در این منطقه ایجاد می‌کند و در عین حال جایگزینی عملی برای نهادهای نولیبرالی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است.

تضعیف و سپس زمین زدن پوتین به عنوان یکی از اعضای موسس و حامی اصلی این سازمان‌ها (و زمینه‌ساز توافقات در حوزه انرژی با چین، هند و ترکیه) به بزرگ‌ترین هدف منطقی- راهبردی آمریکا برای فروپاشی مسکو تبدیل شده است.

چهار- پوتین در عین حال دست به هر کاری می‌زند تا از تجارت و معاملات مالی براساس دلار اجتناب کند؛ امری که حمله مستقیم به بزرگ‌ترین منبع قدرت آمریکا محسوب می‌شود، به همین دلیل است که پوتین به دشمن شماره یک آمریکا تبدیل شده است. در یک کلام او مانع چرخش آمریکا به سوی آسیا شده، ائتلاف‌های ضدواشنگتن را تقویت کرده، باعث اختلال در اهداف سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه شده و نهادهایی را در رقابت با صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی ایجاد کرده و در عین حال با توافق با متحدان آمریکا بر سر انرژی، آنها را به سوی خود جلب می‌کند و در حال افزایش عضویت کشورها در یک بازار واحد منسجم تحت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حمله به دلار به عنوان پی و بنیانی است که کل امپراتوری آمریکا بر آن استوار شده است.

به نظر می‌رسد ارکان قدرت آمریکا نگران تحولاتی هستند که به‌تدریج در حال شکل دادن به تحرکات جهانی تحت هدایت پوتین است اما تا به حال نتوانسته‌اند برای جلوگیری از آن اقدام خاصی انجام دهند. باید دید نظم نوین مدنظر پوتین چه زمانی پایه‌های امپراتوری آمریکا را سست و خرد خواهد کرد. شاید آنچنان طول نکشد!

خصوصی‌سازی مدارس ممنوع!

حسین کرمانی: طرح واگذاری مدارس به بخش خصوصی که از جمله برنامه‌های همزاد سال تحصیلی جدید به شمار می‌رود دوباره از سوی وزارت آموزش و پرورش در بودجه94مطرح شده تا به‌عنوان یکی از برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای اداره مدارس رنگ و بوی قانونی به خود بگیرد اما تمرکز نمایندگان بر شیوه عملکرد وزارت آموزش و پرورش در نحوه واگذاری مدارس و مغایرت‌های قانونی این برنامه باعث شد پیشنهاد ممنوعیت واگذاری مدارس به بخش خصوصی روی میز بهارستان قرار گیرد. روز گذشته مهرداد بذرپاش، عضو هیات رئیسه مجلس با اعلام پیشنهاد نمایندگان برای ممنوعیت واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی در لایحه بودجه 94 از تصویب این پیشنهاد در کمیسیون آموزش مجلس خبر داد.

مخالفت نمایندگان با واگذاری مدارس

بذر‌پاش درباره واگذاری مدارس به بخش خصوصی اظهار داشت: با توجه به اخبار واصله، واگذاری‌ مدارس از آیین‌نامه مشخصی تبعیت نمی‌کند. به گفته وی، در قانون اساسی کشورمان آموزش و پرورش رایگان برای همه مردم در نظر گرفته شده که بیم آن می‌رود نحوه واگذاری فعلی نظام تعلیم و تربیت ما را از مسیر خود منحرف کند. نماینده مردم تهران به فارس خاطرنشان کرد: با چنین رویکردی در چند سال آینده به نام آنکه سرانه پرداختی برای دانش‌آموزان را به مدارس می‌دهیم، شاهد آن خواهیم بود که مدارس خوب، دانش‌آموزان را فقط با پول در حد شهریه‌های مدارس غیرانتفاعی جذب می‌کنند و در چنین وضعیتی دانش‌آموزان محروم‌تر جامعه باید به مدارس بی‌کیفیت‌ بروند یا به پرداخت هزینه‌های هنگفت مجبور شوند. بذرپاش با بیان اینکه دغدغه نمایندگان در زمینه واگذاری مدارس سبب شد پیشنهاد ممنوعیت واگذاری‌ها تا پایان برنامه پنجم توسعه را ارائه کنند، تصریح کرد: این پیشنهاد در کمیسیون آموزش مجلس به تصویب رسید و در انتظار طرح و تصویب در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس است.

عملکرد برخلاف قانون مصوب  

هرچند براساس بند2ماده 13قانون بودجه 93 به آموزش و پرورش اجازه داده شده در مناطقی که ظرفیت کافی در مدارس دولتی وجود ندارد برای تکمیل پوشش تحصیلی از بخش خصوصی خدمات خریداری کند اما در حقیقت آموزش و پرورش اجازه پیدا کرده در مناطق محروم و نقاطی که مدارس دولتی کافی وجود ندارد و ساخت و تجهیز مدارس با توجه به تعداد کم متقاضیان مقرون به‌صرفه نیست از امکانات مدارس غیردولتی موجود با پرداخت سرانه دانش‌آموزان استفاده کند. در این شرایط به باور بسیاری از کارشناسان، رویه‌ای که در حال حاضر در آموزش و پرورش اجرا شده خلاف این قانون مصوب است. آنچه این روزها اتفاق افتاده واگذاری مدارس دایر و فعال دولتی به موسسان غیردولتی است. این موضوع از جمله مباحث مناقشه‌برانگیز میان نمایندگان و وزارت آموزش و پرورش به شمار می‌رود، چرا که به نظر می‌رسد شیوه اجرای این قانون با دستورالعمل مطرح شده فاصله بسیاری دارد.

کیفیت آموزش زیر ذره‌بین بهارستان

از دیگر نکاتی که همزمان با اجرای واگذاری مدارس به بخش خصوصی همواره از سوی اعضای کمیسیون آموزش مجلس مورد انتقاد قرار دارد قربانی شدن کیفیت آموزش در این شیوه عملکرد است. به باور برخی اعضای کمیسیون آموزش مجلس، نگاه اقتصادی به مقوله آموزش آفت بزرگی محسوب می‌شود که نگرانی‌ها درباره آینده کشور را دوچندان می‌کند. طبیعی است هر زمان که پای مباحث مالی به میان کشیده شود هر بنگاه اقتصادی مسیر افزایش درآمد را در پیش گرفته و در این راه از هزینه‌های جاری تا حد امکان کم خواهد کرد. این اتفاقی است که تجربه آن در مباحث تعلیم و تربیت می‌تواند بسیار تلخ باشد، چرا که با واگذاری مدارس و پرداخت سرانه آموزشی از سوی آموزش و پرورش، مدارس تبدیل به بنگاه اقتصادی شده برای جذب بیشتر سرانه از کیفیت آموزش به طور حتم کاسته خواهد شد.

مغایرت با قانون اساسی

جالب اینجاست که در کفه انتقادات مطرح شده درباره واگذاری مدارس به بخش خصوصی وزنه سنگینی با عنوان مغایرت با قانون اساسی نیز به چشم می‌خورد. آنچنان که برخی نمایندگان معتقدند براساس قانون اساسی تحصیل رایگان بوده و وظیفه دولت است زمینه و امکانات تحصیل را برای همه اقشار جامعه فراهم آورد اما با واگذار شدن مدارس به بخش خصوصی زمینه پولی شدن مدارس فراهم می‌شود که سنخیتی با قانون ندارد. هرچند آموزش و پرورش باید برای دانش‌آموزان سرانه تحصیلی پرداخت کند اما مشکلات پیش‌روی این وزارتخانه این نگرانی را هم ایجاد کرده که در آینده وزارت آموزش و پرورش از پس مخارج برنیامده و چشم مدیران مدارس به جیب والدین دوخته شود.

جلوگیری از تکرار دوباره یک اشتباه

البته جمع‌بندی واگذاری همین تعداد از مدارس به بخش خصوصی به‌عنوان سنگ محک برای نمایندگان ملت در نظر گرفته شده و براساس اشکالات پیش آمده که از قضا تعدادشان هم کم نیست برای جلوگیری از تکرار آن در سال آینده دست به کار شده‌اند. جواد هروی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره به «وطن امروز» می‌گوید: براساس اصل 44 قانون اساسی، خصوصی‌سازی مورد توجه نمایندگان است اما نباید این نوع واگذاری‌ها مبتنی بر رانت و لابیگری باشد.  به‌گفته وی، نباید آموزش و پرورش با واگذاری مدارس به بخش خصوصی به گونه‌ای عمل کند که منافع و اهداف آموزشی زیر سوال رود. این نماینده مجلس با تاکید بر اقدام عجولانه و غیرکارشناسی آموزش و پرورش در واگذاری مدارس می‌افزاید: عملکرد آموزش و پرورش در این باره احساسی و غیرکارشناسی است و در حد قابل قبولی نیست که اگر ادامه پیدا کند در آینده دچار بحران می‌شویم.

آزمون و خطا در آموزش و پرورش

همچنین هروی با اشاره به مباحث مالی مطرح شده در آموزش و پرورش خاطرنشان می‌کند: کشور توجه ویژه‌ای به آموزش و پرورش دارد و سهم قابل توجهی از بودجه آموزشی کشور یعنی حدود 25 هزار میلیارد تومان به آموزش و پرورش اختصاص دارد.
به باور این عضو کمیسیون آموزش مجلس، بهانه‌های مالی از وزارت آموزش و پرورش در این مسائل پذیرفتنی نیست و نباید هر مقوله‌ای در این وزارتخانه مورد آزمایش قرار گیرد. مدیران آموزش و پرورش باید در نظر داشته باشند که مدرسه آزمایشگاه نیست.

اتمام حجت نمایندگان

هروی درباره نتایج این طرح بیان داشت: هر زمان که بر نمایندگان حجت تمام شود که طرحی برای نظام آموزشی مفید است تمام قد از آن دفاع می‌کنند و هر زمان هم که متوجه شوند با اجرایی شدن برنامه‌ای نظام آموزشی به خطر افتاده و اشتباهی در حال جریان است از ادامه آن جلوگیری می‌کنند. به گفته وی، بهانه ضعف مالی و موارد شبیه آن از آموزش و پرورش پذیرفتنی نیست تا نظام آموزشی را به خطر اندازد بنابراین نمایندگان با تکرار واگذاری مدارس به بخش خصوصی در بودجه 94 مخالف هستند.


با حکم اوباما، دیوید کوهن فرد شماره 2 سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا شد؛ ورود متفاوت سیا به تحریم ایران

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، دیوید کوهن، مسؤول فعلی اعمال تحریم‌های اقتصادی ایران و روسیه را به‌عنوان فرد شماره دو سیا منصوب کرد. کوهن، قائم‌مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا بود و طی 2 سال گذشته تحرکات گسترده‌ای برای اثرگذاری تحریم‌های آمریکا بر ایران داشت. به گزارش «وطن‌امروز»، برنامه‌های کوهن به گونه‌ای بود که با سفرهای متعدد به گوشه و کنار جهان تلاش کرد منافذ تحریم‌ها علیه ایران و اخیرا علیه روسیه را مسدود کند. حضور او در ترکیه در ماجرای توطئه اقتصادی علیه اردوغان که فشاری بود بر این کشور تا مراودات اقتصادی خود را با ایران محدود کند و نیز سفرهای متعدد به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نشان داد او به دنبال محکم کردن کمربند تحریم‌ها علیه ایران است. همراهی کوهن با وندی شرمن در کنگره برای اقناع اعضا مبنی بر اثرگذاری تحریم‌ها هم نشان داد او از جمله افرادی است که اوباما حساب ویژه‌ای روی آنها باز کرده است. در چنین شرایطی که دیوید کوهن برای بستن منافذ تحریم‌ها به توفیقاتی نیز رسید؛ باراک اوباما او را به‌عنوان فرد دوم سیا انتخاب کرد. انتخابی که سر و صدای فراوانی در آمریکا
به پا کرد. بر اساس گزارش «وطن‌امروز» از رسانه‌های آمریکایی، تحلیلگران در آمریکا معتقدند حضور کوهن در سیا به معنای رویکرد جدید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا برای تمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی بویژه در حوزه تحریم‌های ایران و روسیه و نیز مراودات مالی گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس است. روزنامه واشنگتن پست در این‌باره به نکات مهمی اشاره کرده است. براساس گزارش این روزنامه، دیوید کوهن فعالیت خود را در سیا در معاونت اطلاعات اقتصادی و تروریسم آغاز خواهد کرد و این نشان می‌دهد اوباما به دنبال آن است تا براساس اطلاعاتی که کوهن در چند سال اخیر درباره تحریم‌ها به‌دست آورده، تحریم‌ها علیه ایران و روسیه را تقویت کند. به عبارتی، دیوید کوهن اکنون اطلاعات مهمی از مراودات اقتصادی کشورها و گروه‌های مخالف آمریکا در اختیار دارد که اوباما تلاش می‌کند این اطلاعات را از کانال سیا به کار بسته و اثرگذاری بیشتر بر کشورها و گروه‌های مخالف را محقق کند. واشنگتن‌پست همچنین گزارش داده یکی دیگر از موضوعاتی که اوباما با این انتصاب به دنبال آن است؛ فشار گسترده بر گروه‌هایی است که آمریکایی‌ها آنها را در لیست تروریست‌ها قرار داده‌اند. واشنگتن‌پست سپس به تجربیات دیوید کوهن اشاره کرده و نوشته است کوهن از سال 2011 بسیاری از برنامه‌های تهاجمی در بیرون از مرزهای آمریکا را برای مبارزه با تامین مالی گروه‌های تروریستی و مبارزه با جاه‌طلبی‌های نظامی به کار برده است.از سوی دیگر برنان، رئیس سیا نیز درباره این انتصاب گفته است: با وجودی که کوهن تاکنون در آژانس‌های اطلاعاتی نبوده است اما تجربه خوبی در مسائل مالی و اقتصادی در دنیا دارد و ما الان روی این مسائل تمرکز بیشتری داریم. این اظهارات برنان در واقع فاش می‌کند سیا یک برنامه یا در واقع پروژه تهاجمی با تمرکز بر حوزه اقتصاد را دنبال می‌کند که هدف آن فشار گسترده به کشورهایی نظیر ایران و روسیه است.

*کیهان

گلی که روحانی وسط مذاکرات به دروازه ظریف زد

طرح مسئله همه‌پرسی و ربط دادن آن به مسئله هسته‌ای فقط یک عایدی دارد و آن خالی کردن دست تیم مذاکره کننده است.

تابناک در ارزیابی اظهارات سیاسی روحانی در همایش اقتصادی هفته گذشته نوشت: برخی از طرفداران دولت و اصلاحات، مشخصاً طرح همه‌پرسی را به برنامه هسته‌ای متصل و مطالب متعددی در این باره در روزهای اخیر منتشر کرده‌اند. بدون وارد کردن هیچ دلیلی در رد همه‌پرسی و با پذیرش این نکته که منع قانونی درباره همه پرسی هسته‌ای وجود ندارد و حتی دو سوم نمایندگان هم به همه‌پرسی رأی داده باشند، سؤال اینجاست که اکنون و در این برهه، آیا زمان طرح همه‌پرسی هسته‌ای در کشور است؟

در ماه‌های گذشته، مذاکره کنندگان کشور درگیر مذاکرات هسته‌ای بودند تا در چهارچوب اصول اساسی انقلاب اسلامی و توجه به منافع ملی کشور، حقوق قانونی و منافع مردم را با ابزار دیپلماتیک در مذاکره باشش قدرت جهانی حفظ کنند. مذاکره کنندگان تاکنون در مذاکره با طرف‌های غربی، طرح اقدام مشترک یا همان توافق‌نامه ژنو را توافق کرده‌اند و به دلیل اختلاف دیدگاه‌ها، نتوانسته‌اند به توافق جامع برسند و همان طرح را تا اوایل تابستان آینده تمدید کرده‌اند؛ این بدان معناست که هنوز مذاکره در جریان است و مذاکره کنندگان ایرانی در حال کار بر روی طرح‌ها و ایده‌هایی هستند تا به بهترین وجه، منافع کشور را در توافق جامع احتمالی در آینده تأمین کنند.

تابناک افزود: در ماه‌های آینده حمایت بی‌قید و شرط و همه‌جانبه افکار عمومی و کارشناسان از تیم مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات هسته‌ای، پشتوانه بسیار خوبی جهت نیل به تأمین منافع حداکثری ملت ایران تلقی می‌شود؛ اما طرح عجولانه همه‌پرسی از یک سو و گره‌زدن همه‌پرسی به مذاکرات هسته‌ای، طبیعتاً در میانه راه، فقط به نفع طرف غربی تلقی می‌شود. وقتی طرف غربی احساس کند تا همین جای مذاکرات، که تحریم‌ها هنوز بر جای خود مانده‌اند و آنان به حداقل حقوق ایران معترف شده‌اند و افکار عمومی هم با القائات برخی، خواهان مختومه کردن این پرونده حتی از طریق همه‌پرسی هستند، چرا باید امتیازات بیشتری بدهد؟ اگر تا به امروز طرف غربی با فشار افکار عمومی ایران با تیم مذاکره کننده ایرانی مذاکره می‌کرد، چه لزومی دارد با خطی که برخی مقامات و جناح‌های ایرانی می‌روند، این فشار را احساس کند و تن به پذیرفتن منافع ملت ایران بدهد؟

تابناک تصریح کرد: طرح مسئله همه‌پرسی و ربط دادن آن به مسئله هسته‌ای و القای اشتیاق برای کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای، فقط یک عایدی دارد و آن خالی کردن دست تیم مذاکره کننده ایرانی است. این عده این بار، گل به خودی زده‌اند!

حتی اگر هیچ مانعی برای همه‌پرسی هسته‌ای نبود، این عده باید منتظر می‌شدند تا تیم مذاکره کننده ایرانی با اتکای به حمایت افکار عمومی، همه تلاشش را برای به دست آوردن منافع حداکثری ملت ایران تا پایان مذاکرات انجام می‌داد و اگر نتیجه‌ای قطعی حاصل می‌شد که لازم بود مردم مستقیم درباره آن نظر بدهند، آن موقع وارد این مباحث می‌شدند. نه در حین مذاکرات! ضرباتی که تیم مذاکره کننده از برخی حامیان داخلی می‌خورد، بدون تردید گاه از کارشکنی غربی‌ها و برخی کشورهای عربی سخت‌تر است!

تحریف صورت مسئله در عبارت «آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست»

آیا صورت مسئله‌ای که رئیس‌جمهور درباره مناقشات هسته‌ای ایران و 5+1 نوشته مبنی بر اینکه آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، درست است؟

روزنامه رسالت با طرح این سوال نوشت: شعار ملی «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست» که از متن فهم مردم ما صادر شده است ناظر به حفظ استقلال علمی کشور است. استقلال یکی از آرمان‌ها و شعارهای اصلی انقلاب اسلامی است. اینکه چند کشور قلدر جهان بیایند و بگویند شما حق ندارید در فلان رشته علمی که موجب اقتدار و تضمین امنیت شما می‌شود کار کنید و باید کرکره تحقیقات علمی و عملی خود را پایین بکشید، نوعی مقابله با استقلال کشور است.

انبارلویی در این یادداشت خاطرنشان کرد: اینکه گفته شود آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، یک مغالطه است. مثل اینکه به رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت گفته شود این همه داد و فریاد و درگیری با امپریالیسم انگلیس و آمریکا درست نیست، آرمان ما وصل به چند بشکه نفت ناقابل نیست! اما دیدیم در دهه 30 همه ملت با هر نوع گرایش ایستادند و از استقلال اقتصادی کشور دفاع کردند. اکنون هم ملت ایستاده است و از استقلال علمی و شرافت دانشمندان خود دفاع می‌کند.

نویسنده تصریح می‌کند: اینکه مسئله مهمی نیست که زحمتی برای ادراکات ما از باب رعایت مصالح و امنیت ملی داشته باشد، گاهی ممکن است «زدن پکی به یک قلیان»، نه تنها آرمان ما را به خطر بیندازد حتی ممکن است ما را از دین خارج کند. در قضیه جنبش تنباکو و فتوای میرزای شیرازی ما با همین صورت مسئله روبه‌رو بودیم. ملت ما با همین فتوا برای حفظ استقلال کشور قلیان‌ها را شکستند و حاضر نشدند حتی پکی به یک قلیان بزنند. حال اگر آن موقع کسی می‌گفت چه ربطی بین زدن پک به قلیان با آرمان و دین ما دارد آیا مسموع بود؟! اکنون غرب به رهبری آمریکا بیش از یک دهه است که با اعلام جنگ مستقیم اقتصادی تحت عنوان تشدید تحریم‌ها به مقابله با ملت ایران آمده است. آنها به این هم اکتفا نکرده و دانشمندان هسته‌ای ما را ترور کردند و پول‌های ما را بلوکه نمودند. این اقدامات اعلام جنگ مستقیم با ملت برای اخلال در استقلال علمی کشور است. حالا پس از 10 سال بیاییم بگوییم؛ «آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیستیعنی چه؟ آیا این کوچک‌سازی یک موضوع مهم در حوزه استقلال ملی نیست؟ صورت مسئله‌ای که رئیس‌جمهور برای چنین نتیجه‌گیری‌ای نوشته‌اند کاملا غلط است. موضوع مذاکرات چانه‌زنی روی چند عدد سانتریفیوژ نیست موضوع مذاکرات مربوط می‌شود به چگونگی صیانت از استقلال سیاسی، اقتصادی، نظامی و ... بنابراین ربط به آرمان‌های ملت دارد. غربی‌ها در ازای اقدامات عملی اعتمادساز ما کاری نکردند.

با این همه تحریم چیزی هم از توافق ژنو ماند؟!

در حالی که 6 روز از تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران می‌گذرد با این حال تاکنون وزیر امور خارجه و تیم هسته‌ای ایران هیچ واکنشی به این «اقدام غیرقانونی» نشان ندادند.

به گزارش رجانیوز، پس از آنکه وزارت خزانه‌داری آمریکا در اقدامی جدید، 9 شخص و نهاد را به بهانه کمک به تهران در دور زدن تحریم‌ها، در لیست سیاه خود وارد کرد با این حال تاکنون هیچ یک از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران به این موضوع واکنش نشان ندادند. تنها خانم افخم سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری به خبرنگاران تحریم‌های جدید را برخلاف توافق ژنو دانست: «اقدام جدید آمریکا در تحریم برخی افراد و شرکت‌ها را شدیداً تقبیح کرده و خلاف تعهدات آمریکا بر اساس توافقنامه موقت ژنو می‌دانیم... چنین حرکتی نقض صریح اصل حسن نیت است

در توافق ژنو ذیل تعهداتی که طرف مقابل در قبال توقف فعالیت هسته‌ای در ایران ملزم به انجام آن است، از عدم تصویب تحریم مجدد علیه ایران به عنوان یکی از این تعهدات نام برده شده است.

مقامات آمریکایی تنها 18 روز پس از امضای توافق ژنو 4 شرکت خارجی و 5 نهاد ایرانی را به علت همکاری هسته‌ای با ایران تحریم کردند.
همان زمان مقامات وزارت امور خارجه ایران به جای واکنش عملی به اقدام «خلاف توافق» آمریکایی‌ها تحریم‌های جدید برخلاف روح توافق ژنو عنوان کردند.

با این حال 22 دی ماه سال گذشته، عباس عراقچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری وضع «هرگونه تحریم علیه ایران» را سبب توقف توافق هسته‌ای ژنو اعلام کرد.

17 بهمن ماه همان سال (یعنی کمتر از یک ماه از اظهارات آقای عراقچی) آمریکا 18 شرکت و 14 فرد ایرانی را به لیست تحریم‌های خود اضافه کرد. هر چند وزارت امور خارجه روسیه این تحریم‌ها را برخلاف توافق ژنو عنوان کرد، اما مقامات ایرانی از جمله وزیر امور خارجه اقدام به توجیه این اقدام ضد ملی آمریکایی‌ها کردند. ظریف تحریم‌های آمریکا که برخلاف تعهدات این کشور در توافق ژنو بوده است را اینگونه توجیه کرد: «ببینید، اینها اگر بخواهیم واقع‌بین باشیم و واقعیت را بگوییم نقض توافق نیست، درست است که این تحریم‌ها غیرقانونی و بی‌اثر هم بوده اما خب این تحریم‌هایی که قبلاً هم وجود داشته و افراد و گروه‌های جدیدی برای اجرای آن تحریم‌ها وارد شدند

به عقیده کارشناسان، بی‌تفاوتی مقامات ایرانی به نقض توافقنامه ژنو توسط کاخ سفید و پرهیز از اقدامات متقابل در برابر تحریم‌های جدید آمریکا، راه را برای فشار بیشتر به ایران هموار کرد به گونه‌ای که از زمان امضای توافق ژنو تاکنون آمریکا 16 مرتبه شرکت‌ها و افراد گوناگون که با ایران مرتبط بودند را تحریم کرده است.

رهبر معظم انقلاب تیرماه امسال در دیدار سفرا و مسئولان وزارت خارجه با اشاره به مذاکرات انجام شده فرمودند: از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه بیشتری را بیان کردند. آمریکایی‌ها نه تنها دشمنی‌ها را کم نکردند بلکه تحریم‌ها را هم افزایش دادند! البته می‌گویند این تحریم‌ها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینه تحریم هم، فایده‌ای نداشته است

رجانیوز می‌پرسد: سؤال از تیم مذاکره‌کننده ایران این است که چرا با وجود مشاهده رفتار 5+1 در وضع تحریم‌های جدید که سخنگوی وزارت امور خارجه نیز آن را برخلاف توافق ژنو دانسته است، تاکنون هیچ واکنش متناسب و متوازن از سوی تیم ایرانی صورت نگرفته است؟ و یا حتی اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده مانند آقای ظریف و عراقچی از اظهارنظر رسمی خودداری کرده‌اند؟

عطریانفر: دولت عمل کند تورم با حرف از بین نمی‌رود

عضو مرکزیت کارگزاران گفت رفتار دولت ممکن است این احساس را در مردم به وجود آورد که دولت از جنس مردم نیست.

محمد عطریانفر در مصاحبه با روزنامه آرمان و درباره لغزش‌های روحانی گفت: آقای احمدی‌نژاد پایه‌گذار رابطه بی‌واسطه و بی‌ضابطه مسئولان و مردم بودند و آقای روحانی این رویکرد را قبول ندارد. در نتیجه این مسئله می‌تواند به رابطه دولت و مردم صدمه وارد کند.

وی ادامه می‌دهد: رفتار دولت روحانی ممکن است در طبقات محروم این احساس را به وجود بیاورد که این دولت با مردم فاصله دارد و از جنس مردم نیست. به همین دلیل ممکن است دولت آقای روحانی نتواند به صورت اصولی و منطقی و نه توده‌گرایانه با طبقات محروم جامعه ارتباط برقرار کند. دولت آقای روحانی نباید صرفاً در اتاق‌های دربسته تصمیم‌گیری کند؛ چرا که جامعه از نظر عاطفی و احساسی نیاز به دیدارهای مستقیم با رهبران سیاسی خود دارد.

عطریانفر گفت: نکته بعدی این است که مردان ریاست جمهوری که قاطبه همراهان آقای روحانی در دولت را در بر می‌گیرند و شامل فرهیختگان، برجستگان و متخصصان هر حوزه هستند باید طبقات و گروه‌های اجتماعی مختلف را نمایندگی و رهبری کنند. ارتباطات مردان ریاست جمهوری با گروه‌های اجتماعی نباید تنها به چند جلسه برای حل مشکلات مقطعی این گروه‌ها خلاصه شود.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است به جای اینکه رئیس جمهور هر چند ماه یک بار در صدا و سیما به صورت مستقیم با مردم سخن بگوید نماینده این گروه‌های خاص در مقاطع مختلف عملکرد دولت را در مقابل هر کدام از گروه‌ها برای زیرمجموعه‌های خود تشریح و تبیین کنند. من فکر می‌کنم دولت در این زمینه دچار ضعف است. نکته بعدی امنیت معیشتی و امنیت خاطر مردم در زمینه اقتصادی است. به صرف اینکه دولت اعلام می‌کند تورم را کنترل کرده‌ایم یا رشد اقتصادی افزایش پیدا کرده است، امنیت خاطر مردم فراهم نمی‌شود. مردم باید اقدامات عملی دولت در جهت بهبود وضعیت معیشتی خود را به صورت عینی و ملموس مشاهده و درک کنند. متأسفانه دولت آقای روحانی هنوز نتوانسته در عمل این باور را در بین مردم به وجود آورد.

*خراسان

مجوز دولت براي تداوم فعاليت 10 معاون وزير

بر اساس بررسيهاي يک نهاد نظارتي، طبق مجوزهاي صادره توسط وزيران عضو کميسيون امور اجتماعي و دولت الکترونيک که به استناد ماده ۴۱ قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، توسط مسئولان ارشد اجرايي ابلاغ شده است، مقرر شده ضمن موافقت با تداوم اشتغال به کار 10 بازنشسته که اکنون در جايگاه معاون وزير در وزارتخانههاي مختلف مشغول کار هستند، فعاليت آنها از تاريخ انقضاي اعتبار مجوز قبلي براي مدت يکسال ديگر مجاز باشد.

هشدار درباره انتقال کارمند به برخي دستگاهها

بر اساس نامه تعدادي از مديران ارشد دستگاههاي اجرايي به ادارات و واحدهاي زيرمجموعه، تاکيد شده است که با توجه به ضرورت تدوين دقيق برنامه هاي جامع نيروي انساني و مصوبات شوراي عالي اداري در خصوص تعديل هرم نيروي انساني، هرنوع به کارگيري نيروي انساني اعم از جذب، مامور و انتقال در اين دستگاهها، ممنوع بوده و مسئوليت عدم رعايت اين دستور بر عهده مسئول مربوطه خواهد بود.

*ایران

مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران، چهارم جهان شدند

تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران به خاطر تلاش هایشان برای «رفع حساسیت» از برنامه هسته‌ای کشورمان به عنوان چهارمین شخصیت سال 2014 انتخاب شدند. انتخاب شخصیت سال 2014 از سوی مؤسسه «کنترل سلاح» و با رأی‌گیری اعضای مؤسسه که اغلب امریکایی بودند، صورت گرفت. نکته قابل توجه این نظرسنجی فاصله اندک دیپلمات‌های ایران با «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان است. دراین نظرخواهی «الکساندر کمینت» سفیر استرالیا به خاطر برنامه‌ریزی سومین کنفرانس بین‌المللی تأثیرات انسانی سلاح‌های هسته‌ای اول شد.

بازجویی از بابک زنجانی در پرونده تأمین اجتماعی

 بابک زنجانی در ارتباط با پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی به دادسرا احضار و توضیحاتی در این باره ارائه کرده است. به گزارش فارس و به گفته «سید سعید زمانیان دهکردی» عضو هیأت تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی، پرونده تحقیق و تفحص از این سازمان حدود یک سال است که به قوه قضائیه ارسال شده و هم‌اکنون نیز در حال رسیدگی است و تا پایان سال ۹۴ به نتیجه نهایی می‌رسد.

رونق قاچاق سیگار

ایران در کنار کشور میانمار بیشترین میزان قاچاق سیگار در جهان را دارد. به گزارش تابناک، سالانه 60 میلیارد نخ سیگار در ایران مصرف می‌شود که حدود 25 میلیارد آن تولید داخل است.

بنابراین گزارش 20میلیارد نخ سیگار به صورت مشترک و با سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی در داخل کشور تولید شده و 20 میلیارد نخ آن قاچاق می‌شود. دانا نیز گزارش داد، بخش اعظم واردات سیگار به ایران از کشورهای سوئیس، ترکیه و امارات صورت می‌گیرد.

نقص فنی هواپیمای حامل وزیر بهداشت

هواپیمای حامل وزیر بهداشت در فرودگاه زابل دچار نقص فنی شد. به گزارش ایلنا، یکی از موتورهای این هواپیما در آغاز عملیات پرواز قبل از جدا شدن چرخ‌ها از کار افتاد و خلبان حرکت را متوقف کرد. این هواپیما قرار بود وزیر بهداشت و 64 مسافر دیگر را از زابل به تهران بازگرداند.
رئیس فرودگاه زابل با بیان اینکه خلبان بموقع از اوج‌گیری پرواز خودداری کرد، گفت: پس از توقف پرواز، هواپیما به پارکینگ منتقل شد و یک سری اقدامات فنی توسط مهندس پرواز انجام شد که فایده‌ای نداشت.

شایعه مرگ کاسترو برای 639 امین بار

بازار شایعه تنها در ایران داغ نیست، روز جمعه برخی رسانه‌های آفریقایی خبر دادند «فیدل کاسترو» رهبر سابق کوبا فوت کرده است. این برای639 امین بار بود که شایعه مرگ «فیدل کاسترو» منتشر شد. سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد، علت این شایعه اشتباه رسانه‌ها در مخابره خبر فوت «فیدل اودینگا» فرزند رئیس جمهوری کنیا رخ داد که برخی آن را با فیدل کاسترو اشتباه گرفتند. این شایعه خیلی زود در صدر اخبار قرار گرفت و برخی تلویزیون‌ها و سایت‌ها این خبر را به سرعت پوشش داده و زیرنویس کردند. نام «فیدل کاسترو» در کتاب رکوردهای گینس به عنوان فردی که بیشترین شایعه درباره مرگ او منتشر شده، آمده است.

محاکمه مدیرمسئول «مهرنامه»

 مدیرمسئول نشریه «مهرنامه» امروز در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه می‌شود. به گزارش ایرنا، این دادگاه رسیدگی در شعبه 79 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی و با حضور اعضای هیأت منصفه مطبوعات برگزار خواهد شد. مدیر مسئول «مهرنامه» به «نقل مطالب از گروه‌های منحرف و مخالف منتهی به تبلیغ آنها» متهم است.

*اعتماد

ناطق نوري براي شركت در همايش اصلاح‌طلبان نه دعوت شده و نه قولي داده است

دفتر حجت‌الاسلام والمسلمين ناطق نوري موضوع دعوت از وي براي شركت در همايش اصلاح‌طلبان را از ريشه تكذيب كرد. در پي اعلام زمان برگزاري همايش اصلاح‌طلبان و طرح موضوع دعوت از حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري براي سخنراني در اين همايش، دفتر اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اين موضوع را از ريشه تكذيب كرد. يك عضو دفتر حجت‌الاسلام والمسلمين ناطق نوري در پاسخ به سوال خبرنگار فارس گفت: براي اين مراسم نه با شخص آقاي ناطق نوري و نه دفتر ايشان تماسي گرفته نشده است. وي تاكيد كرد: دراين باره هيچ دعوت‌نامه‌يي نيز براي حجت‌الاسلام والمسلمين ناطق نوري ارسال نشده و ايشان نيز هيچ قولي در اين باره نداده‌اند. همايش اصلاح‌طلبان در ٢٥ دي برگزار خواهد شد.

اظهار بي‌اطلاعي سعيدلو از فعاليت‌هاي انتخاباتي احمدي‌نژاد

معاون امور بين‌الملل دولت دهم ضمن حمايت از وحدت اصولگرايان گفت: اگر صلاح باشد هر جايي از سنگر نظام كه احمدي‌نژاد نياز به پشتيباني داشته باشد، حاضر مي‌شويم. علي سعيد‌لو، وزير ورزش و جوانان دولت دهم در گفت‌وگو با ايسكانيوز با اشاره مواضع جناحي خود عنوان كرد: از مواضع اصولگرايي حمايت مي‌كنم و علاقه‌مند به شكل‌گيري وحدت بين اصولگرايان در انتخابات مجلس آتي هستم. وي ضمن اينكه كانديداتوري خود را در انتخابات مجلس آينده رد نكرد، گفت: پيش از وزارت در دولت نهم و دهم نماينده مجلس بودم و اگر صلاح باشد هر جايي از سنگر نظام كه نياز به پشتيباني داشته باشد حاضر مي‌شويم. سعيد لو با اشاره به واكنش‌ها نسبت به مباحث مطرح شده از سوي رييس‌جمهور تصريح كرد: يك كشور و مجموعه پويا در همه صحنه‌ها حاضر است و چهره نقادانه قوي‌تر هم از خود بروز مي‌دهد. وي ادامه داد: به‌طور طبيعي كلام مسوولان مورد تحليل قرار مي‌گيرد و بايد مطالب در جهت وحدت مجموعه نظام و استقامت در برابر دشمن بيان شود. گفتني است معاون امور بين‌الملل رييس‌جمهور دولت پيشين از جلسات و فعاليت‌هاي انتخاباتي احمدي‌نژاد و حاميان وي اظهار بي‌اطلاعي كرد.

مديرمسوول «مهرنامه» امروز محاكمه مي‌شود

مديرمسوول نشريه «مهرنامه» امروز در دادگاه كيفري استان تهران محاكمه مي‌شود. به گزارش ايرنا، دادگاه رسيدگي به پرونده مديرمسوول «مهرنامه» در شعبه ٧٩ دادگاه كيفري استان تهران به رياست قاضي محمدي كشكولي و با حضور اعضاي هيات منصفه مطبوعات برگزار خواهد شد. بر اساس اين گزارش، پرونده مديرمسوول «مهرنامه» به اتهام نقل مطالب از گروه‌هاي منحرف و مخالف منتهي به تبليغ آنها تشكيل شده است.

گزينه‌هاي تازه براي  معاونت سياسي وزارت كشور

به گزارش سايت «انتخاب»؛ چندي پيش با توجه به طولاني شدن روند انتخاب معاونت سياسي وزارت كشور و همچنين «گزينه‌هاي نه چندان مناسب اين معاونت»، رييس‌جمهور گزينه خود را به رحماني فضلي، وزير كشور معرفي مي‌كند و خواستار معرفي «صالحي اميري» در اين سمت حساس مي‌شود. ديروز سايت انتخاب به نقل از منابع خود، از مشخص شدن گزينه اصلي معاونت سياسي وزارت كشور به دستور رييس‌جمهور خبر داد. بيش از هفت ماه از استعفاي معاون سياسي وزارت كشور و عدم معرفي گزينه جديد مي‌گذرد، هفته گذشته نوبخت، سخنگوي دولت در پاسخ به اين سوال كه گفته‌ مي‌شود حسنعلي اميري قرار است براي اين سمت انتخاب شود، افزود: «آقاي اميري شخصيت محترم و مقبول دولت است اما شخص مورد نظر براي معاونت سياسي به زودي مشخص مي‌شود.» گفتني است برخي منابع خبري نيز از دو تن از استانداران دولت يازدهم به عنوان گزينه‌هاي احتمالي معاونت سياسي وزارت كشور ياد كرده‌اند و گفته مي‌شود احتمال حضور يكي از اين استانداران در پست خالي وزارت كشور بيش از ديگر احتمالات است.

*جمهوری اسلامی

* در ایالت اوکلاهامای آمریکا، پوشاندن سر برای مردان و زنان ممنوع می‌شود. به موجب قانون، متخلفان 500 دلار جریمه خواهند شد و تنها در زمان بارندگی و مشارکت در جشن‌های هالووین استثناء شده است. قانون جدید قرار است از بهمن ماه در اماکن عمومی اجرایی شود در نتیجه مدل‌هایی از لباس جوانان که اخیراً در این ایالت مد شده است ممنوع خواهد شد. یکی از سناتورهای اوکلاهاما از طراحان این قانون است درباره علت تصویب آن گفت: هدف امنیت بیشتر اماکن عمومی است. می‌خواهیم مطمئن شویم افراد هویت خود را از دیگران کتمان نمی‌کنند، تاکنون تخلفات زیادی را شاهد بوده‌ایم که متخلفان برای شناسایی نشدن، سرهایشان را می‌پوشانند. برخی از پایگاه‌های اینترنتی هدف از این قانون را تحت فشار قرار دادن سیاه‌پوستان در اوکلاهاما دانستند.

* تروریست‌هائی که به هفته نامه «شارلی ابدو» در فرانسه حمله کردند، هنگام کشتن افراد «الله اکبر» می‌گفتند. همین اقدام، موجی از اعتراض فرانسویان علیه مسلمانان را باعث شده و خانواده‌های مسلمان در فرانسه را نگران کرده است. «حسن شلقومی» رئیس انجمن فرهنگی مسلمانان در انسی از روحانیون و افراد مذهبی خواست علیه وحشی‌گری اسلامگرایان تندرو به پا خیزند وگرنه شاهد جنگ تمدن‌ها خواهند بود. این مسئول مسلمان در این باره گفت: آن‌ها از هیچ اسلامی دفاع نمی‌کنند. آن‌ها شعار‌الله اکبر سر می‌دهند؛ اما‌الله از خشونت و بربریت و کینه آن‌ها بزرگتر است. کسی که در واقع اعتقاد داشته باشد و به خدا ایمان داشته باشد چنین جنایتی مرتکب نمی‌شود. آن‌ها یک مشت آدم وحشی هستند. آن‌ها می‌خواهند انتقام کدام پیامبر را بگیرند. پیامبر آن‌ها قطعاً پیامبر اسلام نیست. وی افزود: مردم فرانسه واقعاً نباید کار افرادی مثل این افراد را به همه مسلمانان نسبت دهند و فکر کنند دیگر مسلمانان نیز آدم‌های تروریستی مانند این جنایت‌کاران هستند. مسلمانان نیز کار این گروه را محکوم می‌کنند و قربانیان خشونت‌ها و افراطی‌گری‌های آن‌ها هستند. در عراق و سوریه هر روز مردم قربانی اقدامات تروریست‌ها هستند.

* گروه تروریستی جبهه النصره وابسته به القاعده مقبره یکی از علمای معروف اهل تسنن را در استان درعا در جنوب سوریه ویران کرد. مقبره «امام النووی» از علمای مشهور اهل تسنن در قرن سیزدهم در 45 کیلومتری غرب مرکز شهر نوی در استان درعا قرار داشت. وزارت اوقاف سوریه با محکوم کردن این اقدام تاکید کرد: هدف این جنایت‌های گروه‌های تندرو ویران کردن تاریخ و تمدن این کشور است. دستان ناپاکی که مرتکب اینگونه جنایات می‌شوند با جدیت تلاش می‌کنند تمدن سوریه و تاریخ و عظمت آن را نابود کنند.

* ساخت و فروش اقلام تبلیغاتی داعش، راه جدیدی برای کاسبی سودجویان. یک فروشنده اقلام تبلیغاتی گروه تروریستی داعش در منطقه «بندر باروبنگی» در حومه شهر کوالالامپور از سه ماه پیش کار فروش محصولات این گروه را آغاز کرده است. صاحب این مغازه که نامی از وی منتشر نشده مدعی شد این کار را برای خدا انجام می‌دهد و چون در راه رضای خدا کار می‌کند، ترسی هم ندارد. وی در عین حال پول خوبی می‌گیرد. در مغازه این فرد، پرچم، کلاه و لباس‌هایی با نمادهای داعش به فروش می‌رسد. محصولات این مغازه ساخت اندونزی است و از این کشور به مالزی وارد می‌شود. این مغازه پایگاهی برای تجهیز افرادی است که از مالزی به گروه تروریستی داعش می‌پیوندند. تی شرت‌های گروه داعش در این مغازه با قیمت 59 رینگیت (17 دلار) به فروش و برچسب‌های مرتبط با گروه داعش نیز با قیمت 5 تا 10 رینگیت (حدود یک تا سه دلار) به فروش می‌رسد. مشروح این خبر را در صفحه 16 روزنامه امروز بخوانید.

*قدس

اعتراف یکی از تروریستهای پاریس

الف: شریف کواشی یکی از عوامل تیراندازی در ساختمان نشریه فکاهی «شارلی ابدو» فرانسه تاکید کرد این حمله را بر اساس خواست القاعده یمن انجام داده است.

لغو دومین شب کنسرت شجریان

ایرنا: در حالی که بر اساس تبلیغات و اعلام قبلی، قرار بود همایون شجریان افزون بر نوزدهم، بیستم دی ماه نیز در بندرعباس کنسرت برگزار کند، اما دومین شب اجرای این برنامه لغو شد.

روحانی به پاکستان سفر می کند

ایرنا: علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان که برای انجام دیدار و گفت و گو با مقامهای  ایالت بلوچستان پاکستان، به «کویته» مرکز این ایالت سفر کرده است، گفت: در پاسخ به سفر اردیبهشت ماه سال جاری نخست وزیر پاکستان به تهران، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز به پاکستان سفر می کند.

وزیر نفت عراق در تهران

فارس: یک مقام آگاه گفت: وزیر نفت عراق روز دوشنبه برای مذاکره درباره میدانهای مشترک نفتی ایران و عراق به ایران سفر کرده و با مقامهای نفتی ایران دیدار خواهد داشت.

جنبش اعتراضی جوانان مسلمان اروپا

تابناک: گروهی از جوانان اروپایی، با راه انداختن جنبشی در شبکه های اجتماعی مظلومیت مسلمانان جهان و بویژه اقلیت مسلمان در کشورهای اروپایی را در قالب پلاکاردهایی در دست، یادآور شده‌اند.

«اشرف‌غنی» به تهران می‎آید

فارس: سخنگوی رئیس جمهور افغانستان گفت: «محمد اشرف‌غنی» رئیس جمهور افغانستان بزودی به تهران سفر خواهد کرد که در این سفر امضای یک پیمان امنیتی بسیار محتمل خواهد بود.

جوانها از نگاه حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

ایسنا: حجت الاسلام والمسلمین  قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز دیروز در نشست «نماز، ورزش و جوان» که با حضور وزیر ورزش و جوانان و معاونان این وزارتخانه در وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد، با بیان اینکه 5 نوع جوان در کشور زندگی می‌کنند، تاکید کرد: برخی از آنها مانند توت شیرین هستند که بچه‌های مذهبی را شامل می‌شوند. آنان از یک فراخوان هم استقبال می‌کنند. برخی دیگر مانند انار هستند و باید آنان را دانه دانه چید و در جلسات خصوصی با آنها حرف زد. برخی از جوانان مانند گل هستند، علاوه بر اینکه باید دانه دانه چیده شوند، ولی خار هم دارند. بعضی دیگر مثل نارگیل پوست سختی دارند، اما از ذات پاک و سفیدی برخوردار هستند. برخی جوانان هم مانند گردو متکبر و کوچک هستند و پشت برگ درختان پنهان می‌شوند و حتی اگر با چوب بر سر آنان بزنیم خود را نشان نمی‌دهند.

«داعش» به شافعی‌ها هم رحم نکرد

مشرق: منابع خبری و فعالان خبری نزدیک به ارتش آزاد سوریه، از تخریب کامل بارگاه و مقبره «یحیی بن شرف النووی» روحانی بلندپایه و مورد احترام پیروان مذهب شافعی اهل سنت خبر می دهند.