کد خبر 384343
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵

یک مقام مسئول در شرکت ملی پالایش و پخش نفتی با تشریح طرح جدید خودکفایی از واردات بنزین، از افزایش روزانه 6 میلیون لیتر تولید بنزین یورو 4 در کشور در سال 94 خبر داد.

 به گزارش مشرق، حمید شریف‌رازی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت ساخت مجتمع عظیم بنزین سازی پالایشگاه نفت بندرعباس، گفت: در حال حاضر پیشرفت اجرایی این طرح بنزین سازی به حدود 93 درصد رسیده است و پیش بینی می‌شود از سال آینده به تدریج واحدهای مختلف فرآیندی این طرح پالایشگاهی در مدار بهره برداری قرار بگیرند.

مدیر امور اجرایی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اعلام اینکه طرح بنزین سازی پالایشگاه نفتی بندرعباس از ظرفیت تولید روزانه حدود 6 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو 4 اتحادیه اروپا برخوردار است، تصریح کرد: خوراک موردنیاز این طرح با استفاده از نفتای سبک و سنگین پالایشگاه بندرعباس که به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود، تامین خواهد شد.

این مقام مسئول در تشریح واحدهای فرآیندی این طرح بنزین سازی اظهار داشت: واحد تصفیه هیدروژنی نفتای سنگین با ظرفیت 25 هزار بشکه، واحد CCRبا ظرفیت 25 هزار بشکه، واحد تصفیه هیدروژنی نفتای سبک با ظرفیت 20 هزار بشکه و واحد ایزو مریزاسیون با ظرفیت 20 هزار بشکه از مهمترین واحدهای فرآیندی این مجتمع بنزین سازی به شمار می رود.

مجری طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس با یادآوری اینکه ارتقای عدد اکتان بنزین تولیدی به 90 تا 95 و امکان تولید بنزین سوپر، کاهش میزان بنزن به کمتر از یک درصد، کاهش میزان گوگرد فرآورده های نفتی به ویژه گازوئیل به کمتر از 10 پی پی ام و کاهش ترکیبات حلقوی و آروماتیک‌های بنزین به کمتر از 35 درصد از مهمترین مزیت‌های ارتقای کیفیت تولید بنزین و گازوئیل در این پروژه است.

شریف رازی با بیان اینکه ارتقای کیفیت گازوئیل و کاهش میزان گوگرد این فرآورده و در نهایت تولید گازوئیل با استاندارد یورو 5 اتحادیه اروپا از دیگر ویژگی‌های این پروژه است، بیان کرد: با اجرای این طرح علاوه بر ارتقای بنزین و گازوئیل با جداسازی و جمع آوری گوگرد، امکان تولید روزانه بیش از 120 تن گوگرد گرانول هم فراهم می شود.

این مقام مسئول، ظرفیت تولید گازوئیل با استاندارد یورو 5 این پروژه پالایشگاهی را حدود 7 میلیون و 750 هزار بشکه در روز عنوان کرد و افزود: برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این پروژه پالایشگاهی حدود 400 میلیون یورو و 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که برای تکمیل و بهره برداری آن حدود 700 میلیون یورو منابع مالی باید به پروژه تزریق شود.

مدیر امور اجرایی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به استفاده از دانش فنی دو شرکت فرانسوی اکسنز و پروسرنات، خاطرنشان کرد: دانش فنی از این دو شرکت فرانسوی برای طراحی پایه و بنیادی واحدهای مختلف واحدهای CCR، تصفیه نفتای سبک و سنگین، واحد ایزومریزاسیون و واحد گوگردزدایی مورد استفاده قرار گرفته است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ظرفیت فعلی پالایشگاه نفت بندرعباس حدود 320 هزار بشکه در روز است، گفت: پیش بینی می‌شود سال آینده با بهره برداری از واحدهای مختلف فرآیندی، حدود 90 هزار بشکه به ظرفیت پالایش نفت کشور اضافه شود ضمن آنکه امکان خودکفایی از واردات بنزین هم فراهم خواهد شد.

منبع: مهر