کد خبر 39200
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۰

از خيلي وقت پيش به اين طرف، هر زمان اسم «سطان علي پروين» به ميان مي‌آمده، مخاطبان به ياد المان و نشانه‌هاي سنتي خاصي مثل کله‌پاچه و ديزي سنگي مي‌افتادند.

به گزارش مشرق، همشهري تماشاگر در آخرين شماره خود به سراغ متناقض ترين ترين ها در فوتبال ايران رفته است که قسمتهايي از آن را انتخاب کرده ايم.

خارجي‌ترين ايراني سال
اين لقب بدون کوچک‌ترين ترديدي برازنده افشين قطبي است؛ مردي که اواخر سال گذشته خوشيدي فوتبال ما را ترک کرد، اما هويت او همواره در کشاکش ايراني يا خارجي‌ بودن گرفتار بود. قطبي، اسم و فاميلي ايراني داشت و فارسي حرف مي‌زد، اما در بسياري از اوقات خودش را از جنسي متفاوت مي‌پنداشت. جمله مشهور او در آخرين روزهاي حضورش در ايران،از اين قرار که «من لقبي ايراني، مغزي هلندي و روحيه‌اي آمريکايي دارم»

مدرن‌ترين سلطان سال
از خيلي وقت پيش به اين طرف، هر زمان اسم «سطان علي پروين» به ميان مي‌آمده، مخاطبان به ياد المان و نشانه‌هاي سنتي خاصي مثل کله‌پاچه و ديزي سنگي مي‌افتادند. سلطان خودش هم از چنين ذهنيتي لذت مي‌برد و معمولاً، به تکنولوژي روي خوش نشان نمي‌دهد. با اين حال، خود او که بارها گفته بود از «موبايل» خوشش نمي‌آيد، بعد از هدايت استيل‌آذين مقابل صباي‌قم در اسفندماه سال گذشته از روي سکوها، که منجر به پيروزي متمول قعرنشين شد، اعلام کرد به دنياي مدرن وارد شده و با تلفن همراه تيمش را کنترل کرده است!

فقيرترين پولدار سال
اين عنوان تلعق مي‌گيرد به باشگاه شاهين‌بوشهر که تماشاگرانش سال گذشته با حمل پلاکاردهايي اعتراض‌آميز نسبت به شرايط مالي و اقتصادي اين تيم، شعار مي‌دادند:«عزا عزا است امروز، روز عزا است امروز، تو شهر پولدار ما شاهين گداست امروز»

رازدارترين افشاگر
دکتر مجتبي شريفي شريفي با تحصيلات عاليه در حوزه فقه‌ومباني حقوق، هميشه در زمره مبلغان اصول اخلاقي دسته‌بندي مي‌شده است. قاضي شريفي که غير از برنامه‌‌هاي مرتبط با فوتبال، دربسياري ديگر از برنامه‌هاي اخلاقي سيما هم حاضر مي‌شده و به تبيين اصول ارزشي مي‌پرداخته، اواخر سال گذشته گاف بزرگي داد تا معلوم مي شود عمل او، گاهي درتناقض با سخنايش است. حتماً به ياد داريد که در جريان مباحثه حقوقي شريفي با يک کارشناس به نام رفيعي، ناگهان قافيه بر آقاي قاضي به تنگ آمده و او خطاب به عادل فردوسي‌پور گفت: «يادت هست زنگ زدي گفتي کريمي را براي بازي با سپاهان ببخش؟»

باشگاهي‌ترين مربي ملي سال
اين لقب تلعق مي‌گيرد به جناب آقاي مجيد جلالي که بعد از بازي پرسپوليس و فولاد، در اعتراضي شديد به حضور بازيکنانش در اردوي تيم‌ملي اميد براي بازي با قرقيزستان، ادعا کرد«توي اين فوتبال بايد با زور حرفت را پيش ببري». اما دو هقته بعد که خودش کانديداي هدايت اميدها شد، ناگهان اعلام کرد شرطش اين است که همه بازيکنان اين رده تيم‌ملي، نه يک هفته و نه يک ماه، بلکه شش‌ماه در قرنطينه در اختيار او قرار بگيرند!

جدي‌ترين شوخ طبع‌سال
علي کفاشيان که معمولاً با طنازي‌هاي به جا و بي‌جايش شناخته مي‌شود، سال گذشته در اظهارنظري حيرت‌انگيز اعلام کرد «کي ديده‌ايد که من در مورد مسئله‌اي‌، جدي نباشم؟»ماجرا از دو حالت خارج نيست. يا کفاشيان نمي‌داند «مساله» يعني‌چي، يا سر در نمي‌آورد «جدي» به چه حالتي اطلاق مي‌شود!

غم انگيزترين خوشحالي سال
بعد از شکست سنگين تيم‌ملي کشورمان برابر برزيل در يک ديدار دوستانه به ميزباني شهر ابوظبي، موجي از شور و شعف کادر فني اين تيم و مديران و مسئولان فدراسيون را فرا گرفت. آقايان چنان شادي مي‌کردند که انگار ما آن‌ها را با سه گل شکست داده‌ايم و ظاهراً دوستان انتظار داشتند تيم‌ جوان شده برزيل، تيم‌ملي را در اين ديدار دوستانه «دو رقمي» کند و بعد ستاره‌هاي آن تيم، يکي يکي خنجر از جيب‌شان در بياورند . سربچه گوش تا گوش ببرند!

پرهوادارترين کم تماشاگر سال
اين عنوان را بايد به فوتبال باشگاهي ايران داد که به رغم هواداران متعصب ميليوني‌اش، مدت‌هاست با بحران تماشاگر روبه‌رو شده و کسي از مسابقات آن ديدن نمي‌کند. در تحليل چرايي کاهش تماشاگران به طيف وسيعي از علل و عوامل از بالا بودن هزينه‌ها تا پايين بودن کيفيت بازي تيم‌هاي ايراني اشاره مي‌شود.

آرام‌ترين ياغي سال
با اهداي لوح سپاس در اين زمينه به کريم باقري که خيلي آرام و باوقار، يک دفعه رفت و تمرينات پرسپوليس برنگشت، سيمرغ بلورين آرام‌ترين ياغي سال تعلق مي‌‌گيرد به آقا مجتبي جباري که هر کجاي بدنش عيب و علت و مصدوميتي پيدا کند، محال است زبانش طوري شود و دست از جنجال آفريني بردارد!