به گزارش مشرق به نقل از برنا، نشست خبري تشريح برنامههاي طرح ملي گراميداشت هزاره سرايش شاهنامه صبح امروز با حضور ياسرموحدفر، دبيرکل بنياد فردوسي و محمدعلي گويا، رئيس سازمان دانشجويي جهاد دانشگاهي در تالار جلسات معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي بنياد فردوسي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست خبري محمود عليگو رئيس سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي درباره برنامههاي اين سازمان و همکاري در اين طرح گفت: يکي از مهترين موضوعهايي که سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي به آن توجه ويژه دارد موضوع هويت و هويت دانشجويي است.
وي با اشاره به دبيرخانه نکوداشت مفاخر ايراني زمين افزود: در اين دبيرخانه در پي آن هستيم تا بتوانيم الگوهاي مناسبي از مفاخر ملي و ايراني را با هويتهاي اسلامي و در راستاي تمدن ايراني اسلامي براي قشر دانشجو تبيين کنيم و در ادامه اين الگوها را بسط دهيم.
عليگو عنوان کرد: در امتداد اين بسط خواهان آن هستيم تا با ايجاد يک فضاي داخلي و بومي مسائل هويتي آن را تبيين کنيم.
وي ادامه داد: گراميداشت هزاره سرايش شاهنامه که امسال با عنوان دهه گراميداشت هزاره سرايش شاهنامه در 12 استان کشور اجرا خواهد شد، دومين دور از فعاليتهاي سازمان دانشجويان در اين راستا است.
رئيس سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي با اشاره به برنامههاي سال گذشته سازمان دانشجويان توضيح داد: سال گذشته اولين دور را در 7 استان با موضوع مفاخر استاني برگزار کرديم؛ امسال نيز اين موضوع را به صورت ملي پيگيري ميکنيم و اميدواريم از سال آينده نيز اين روند ادامه داشته باشد.
عليگو در ادامه سخنان خود علت توجه به شاهنامه و فردوسي را اينگونه توضيح داد: دليل نخست موضوع هزاره، سرايش اين اثر بزرگ و ملي است و موضوع دوم در راستاي نظرسنجي و پژوهشهايي است که در دبيرخانه انجام شد؛ چرا که در اين نظر سنجي ضرورت پرداختن به فردوسي به عنوان بزرگترين شاعر عصر حاضر در ميان دانشجويان جلوه کرد.
وي در ادامه با اشاره به اين نظرسنجي ابراز کرد: در يک نظرسنجي که ميان تمام مقاطع تحصيلي در تمام حوزهها در دانشگاههاي مختلف، علاقمندي دانشجويان به شناخت فردوسي به سبب جذابيت مطرح شد در اين نظرسنجي مشخص شد 68 درصد دانشجويان، علاقمند به شناخت فردوسي هستند در صورتي که تنها 3 درصد با فردوسي و شاهنامه آشنايي دارند؛ که اين تفاوت معنادار بايد توسط نهادهاي فرهنگي پر شود.
رئيس سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي در مورد دانشگاههاي برگزار کننده اين طرح افزود: اين برنامه در دانشگاه تهران، صنعتي شريف، دانشگاه علم و فرهنگ انجام ميشود و استانهايي چون يزد، اردبيل، گيلان، خراسان جنوبي، گلستان، مرکزي، فارس، سيستان و بلوچستان در دانشگاه زاهدان اين برنامهها برگزار خواهد شد.
عليگو گفت: کنگره جهاني بزرگداشت فردوسي که از جمله فعاليتهاي بنياد ملي فردوسي به شمار ميآيد روز بيست وسوم ارديبهشت ماه آغاز ميشود که سازمان جهاد دانشگاهي و مجموعههاي ديگر در آن مشارکت دارد.
وي ضمن اشاره به اينکه اين نظرسنجي صورت گرفته در مورد فردوسي در چند دانشگاه انجام شده گفت: اين نظرسنجي تنها در مورد فردوسي انجام شده، چرا که بنا داشتيم بدانيم تا چه حد فضاي دانشگاهي خواهان ايجاد اين برنامه است. تا پيش از آغاز اين برنامه فضاي دانشگاهي را محک بزنيم، اما نکته جالب در اين جامعه آماري 200 نفره که در 11 دانشگاه تهران و شهرستان برگزار شد اين بود که 9 درصد دانشجويان از طريق رسانه ملي با فردوسي آشنا هستند.
رئيس سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي گفت: اميدواريم با الگوسازي در بدنه دانشجويي يک معيار آشنا با فضاي شاهنامه را داشته باشيم چرا که دانشجويان عدم تبليغات و اطلاعرساني را عامل اصلي عدم آگاهي خود مطرح کردند.
در ادامه اين مراسم عليگو درباره معيار انتخاب دانشگاهها گفت: طرح انتخاب دانشگاهها بر اساس درخواست خود مسئولان دانشگاهها صورت گرفت؛ چرا که نامهاي به تمام دانشگاهها ارسال شد و در نهايت با پاسخ مثبت مسئولان مواجه شديم.
وي همچنين انتشار کتابي از سخنرانيها، عکسها ومقالات را ماحصل نهايي اين طرح دانست و عنوان کرد: بخشي از خروجي در قالب کتابچهاي منتشر ميشود که محتواي آن شامل سخنرانيها، عکسها و مقالات مطرح در اين دهه خواهد بود؛ اين دهه به عنوان "آشنايي دانشجويان با شاهنامه فردوسي" مد نظر قرار گرفته که در ادامه در سال 2011 طرحهاي ديگري خواهيم داشت.
سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي در نظر دارد با همکاري بنياد فردوسي طرح ملي گراميداشت هزاره سرايش شاهنامه را در 12 استان کشور برگزار کند.