عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق در دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين معتقد است: تلويزيون از آويني فقط يک هنرمند و مستندساز ساخته است. <BR> <BR>

به گزارش مشرق به نقل از  ايسنا، سومين جلسه طرح آزادي انديشه با عنوان «چه کسي گفت توسعه» با موضوع «توسعه از منظرشهيد آويني» در آمفي تئاتر دانشکده ادبيات وعلوم انساني دانشگاه بين‌المللي امام خميني(ره) به همت بسيج دانشجويي اين دانشگاه با سخنراني دکتر فاطمي عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق برگزار شد.
دکتر فاطمي در سخنان خود با اشاره به شخصيت شناسي شهيد آويني گفت: در جامعه امروزي ما شخصيتي که از شهيد آويني طرح شده بيشتر وي را به عنوان يک هنرمند، مستندساز و نويسنده مي‌شناسند تا يک متفکر و اين تصويري است که تلويزيون و سيما به بينندگان القا کرده است.

وي افزود: اما به تازگي در ميان دانشگاهيان رويکردي به وجود آمده که به شخصيت شهيد آويني به عنوان يک متفکر و روشنفکر پرداخته مي شود.
وي شخصيت شهيد آويني را به دو بخش قبل از انقلاب و بعد از انقلاب تقسيم کرد و گفت:آويني تا قبل از انقلاب يک روشنفکر به معناي آن روز بود اما بعد از انقلاب و آشنايي با امام خميني و انديشه‌هاي وي، شخصيت جديدي را از خود به ظهور رساند.

دکتر فاطمي با اشاره به کتاب مباني توسعه وتمدن غربي شهيد اويني گفت که اين کتاب ماحصل مجموعه مقالاتي است که شهيد آويني در دوران بعد از پيروزي ايران در جنگ و تصميم ايران براي توسعه خويش، نوشته است. آويني در اين کتاب به بحث‌هايي همچون چگونگي توسعه و لزوم حرکت به سمت آن و اهداف مورد نظر از توسعه پرداخته است؛ در اين کتاب شهيد آويني با کليت تمدن غربي موافق بوده و نظرش اين بوده که تفکيک اجزاي اين تمدن تقريبا غيرممکن است.
دکتر فاطمي در ادامه سخنان خود گفت: شهيد آويني در دوره دوم شخصيتي خويش به مرور زمان و بر اثر مطالعات و تجربيات شخصي خود به يک جمع‌بندي جديدي رسيد و مقاله «ماهيت تکنيک» را به نگارش درآورد. در اين مقاله شهيد آويني تمدن غرب را تمدني معرفي مي‌کند که قابل رسوخ و نفوذ بوده و اين قابليت را دارد که در داخل يک تمدن ديگر هضم شود.
اين عضو هيات علمي تصريح کرد: ديدگاه شهيد آويني در مورد توسعه ديدگاهي الهي و قرآن‌گرايانه است.در ديدگاه عامه اين اعتقاد وجود دارد که رشد مقدمه توسعه است در حالي که شهيد آويني معتقد است که رشد ناظر به حيات مادي و توسعه ناظر به حيات معنوي است.