کد خبر 40657
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵

رژه روز ارتش با نمايش گوشه‌هايي از دستاوردها، توانايي‌ها و قابليت‌هاي ارتش جمهوري اسلامي ايران صبح امروز در جوار حرم مطهر امام خميني(ره) برگزار شد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، در مراسم رژه امروز دوشنبه، نيروهاي چهارگانه ارتش شامل نيروهاي زميني، هوايي، دريايي و پدافند هوايي ارتش بخشي از توانمندي‌هاي خود را در عرصه دفاعي کشور به نمايش گذاشتند.

رژه امروز يگان‌هاي نمونه ارتش با انجام رژه هوايي جنگنده‌هاي نيروي هوايي، بالگردهاي هوانيروز و انجام عمليات چتربازي همراه بود.

 پس از رژه يگان‌هاي نمونه پياده، يگان‌هاي محمول نيروهاي چهارگانه ارتش به ترتيب از مقابل جايگاه رژه رفتند.

در ابتداي رژه يگان‌هاي محمول ارتش جمهوري اسلامي ايران بخشي از تجهيزات مخابراتي با توانمندي برقراري ارتباطات راديويي در باندهاي مختلف و بهره‌گيري از سايت‌هاي شنود متحرک مجهز به جديدترين سيستم‌هاي تجسس، ‌رهگيري، ضبط و مراقبت که به منظور جمع‌آوري اخبار و اطلاعات مورد نياز از شبکه‌هاي ارتباطي دشمن در صنايع دفاعي کشورمان ساخته شده‌اند به نمايش گذاشته شد.

تجهيزات مدرن، امن و پايدار طراحي شده در مقابل تهاجم‌هاي ضد الکترونيکي با قابليت انجام ماموريت‌هاي تخصصي در سامانه‌هاي فرماندهي و کنترل در بخش‌هاي زميني، پدافند هوايي و دريايي، بخش ديگري از توانمندي‌هاي مخابراتي ارتش جمهوري اسلامي ايران بود که در رژه امروز به نمايش درآمد.

نمايش سلاح اخگر با قابليت شليک 4500 تا 6000 گلوله در دقيقه

در رژه يگان‌هاي محمول نيروي زميني ارتش، موتورسيکلت‌هاي چهار چرخ، خودروي تاکتيکي 14/1 تن سفير به صورت بهينه‌سازي شده، خودروي تاکتيکي رنجر و خودروي تهاجمي سبک، رمل نورد سمندر با قابليت نصب انواع سلاح‌هاي سبک و متوسط و همچنين موشک‌انداز طوفان به نمايش گذاشته شد.

يکي از بخش‌هاي قابل توجه رژه يگان‌هاي محمول نيروي زميني ارتش، نمايش سلاح اخگر بود که شامل يک تيربار شش‌لول با کاليبر 62/7 ميلي‌متر است و قابليت شليک چهارهزار و 500 تا شش هزار گلوله در دقيقه را داراست. سلاح اخگر نصب شده بر روي خودروي رنجر در کشورمان به توليد انبوه رسيده است که در رژه امروز تعدادي از آنها به نمايش درآمد.

لانچر نصب شده بر روي نفربر صياد، خودروي تاکتيکي دو و نيم تني نينوا، توپ 23 اتوماسيون نصب شده بر روي خودرو با قابليت کنترل از فواصل دور و نيز توپ 23 ميلي‌متري اتوماسيون نصب شده بر روي نفربر براق از جمله دستاوردهايي بود که در رژه امروز يگان‌هاي ارتش به نمايش گذاشته شد.

نمايش تانک ذوالفقار و تانک‌هاي بهينه سازي شده صمصام و چيفتن

در رژه يگان‌هاي محمول نيروي زميني ارتش تعدادي از تانک‌هاي اين نيرو به نمايش گذاشته شد که از جمله شاخص‌ترين آنها مي‌توان به نسل جديد تانک ذوالفقار اشاره کرد. تانک بهينه‌سازي شده صمصام و تانک بهينه‌سازي شده چيفتن نيز در رژه امروز به نمايش درآمد.

از ديگر دستاوردهاي ارائه شده در رژه امروز مي‌توان به موشک‌انداز کاتويوشا با 9 سکوي پرتاب و به صورت بهينه‌سازي شده، لانچر پرتاب راکت فجر 5، موشک‌انداز ميثاق 2، خودروي شناسايي و رزمي شني‌دار، موشک‌هاي زمين به هوا نازعات و خودروهاي رخش 8 اشاره کرد.

نمايش سامانه راداري پيشرفته مطلع الفجر و سامانه موشکي برد بلند اس 200

 حضور پرقدرت يگان‌هاي محمول پدافند هوايي ارتش که با نمايش سامانه‌هاي پيشرفته راداري، موشکي و ضدموشکي همراه بود از جمله بخش‌هاي قابل توجه رژه امروز ارتش محسوب مي‌شود.

در رژه يگان‌هاي محمول پدافند هوايي ارتش سامانه راداري نبو، سامانه راداري کاستا، سامانه راداري کنترل آتش اسکايگارد، سامانه رادار اپتيک اورليکن با نام صافات 1، خودروي رفع آلودگي درفش 7 و سامانه‌هاي رفع آلودگي به معرض نمايش گذاشته شد.

نمايش سامانه راداري پيشرفته مطلع‌الفجر از بخش‌هاي قابل توجه رژه يگان‌هاي محمول پدافند هوايي ارتش بود.

در ادامه اين رژه همچنين سامانه موشکي برد بلند و ارتفاع بالاي اس 200 بهينه‌سازي شده و سامانه موشکي پيشرفته شاهين که به منظور مقابله با موشک‌هاي با ارتفاع متوسط به ويژه موشک‌هاي کروز و نيز پرنده‌هاي بدون سرنشين طراحي و ساخته شده است به نمايش درآمد.

رژه امروز يگان‌هاي محمول نيروي هوايي ارتش با ارائه تعداد قابل توجهي پروژه‌هاي بومي همراه بود که پروژه صانع به منظور طراحي و ساخت پاد سوخت‌رسان هوايي براي هواپيماهاي شکاري، پروژه کايت به منظور طراحي و ساخت سفينه دورايستا حامل انواع مهمات قابل پرتاب به هواپيماهاي شکاري، پروژه سجيل به منظور تجهيز هواپيما اف 14 به موشک هاگ از جمله اين پروژه‌ها بود.

نمايش موشک هوا به زمين ليزري با عنوان پروژه ستار 1 از سوي نيروي هوايي ارتش

قابليت تجهيز هواپيماي شکاري F4E به موشک سطح به سطح C802 در قالب پروژه قائم، قابليت تبديل بمب‌هاي 750 پوندي به موشک  هواپيماهاي F5E در قالب پروژه ثاقب، طراحي و ساخت موشک هدايت‌شونده اپتيکي با سر جنگي 750 پوندي در قالب پروژه زوبين، طراحي و ساخت موشک هوا به زمين ليزري با عنوان پروژه ستار1 و نيز طراحي و ساخت موشک بالستيکي ميان‌برد با سر جنگي 750 پوندي تحت عنوان پروژه ياسر، از جمله توانمندي‌هايي بود که نيروي هوايي ارتش در رژه امروز به نمايش گذاشت.

نمايش پروژه عصر 67

يکي از پروژه‌هاي مهم نيروي هوايي ارتش که امروز به نمايش گذاشته شد، پروژه عصر 67 بود. اين پروژه به منظور طراحي و ساخت موشک ليزري هوا به زمين نقطه‌زن با سر جنگي 500 پوندي در نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران راه‌اندازي شده است.

رژه امروز همچنين شاهد ارائه سه پروژه مهم با نام‌هاي قاصد، قاصد 3، قدر از سوي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بود.

در پروژه قاصد، بمب هوشمند هدايت‌شونده الکترواپتيکي هوا به زمين با سر جنگي دو هزار پوندي و در پروژه قاصد 3 بمب هوشمند هدايت‌شونده با برد 120 کيلومتر و سر جنگي 300 کيلوگرم طراحي و ساخته شده است و در پروژه مهم قدر نيز بمب‌هاي سنگين دو هزار پوندي به سامانه هدايت تلويزيوني اپتيکي و موتور پيش برنده تجهيز شده است.

پروژه لانچر 99 ويژه طراحي و ساخت موشک و بمب ليزري، پروژه ريتارد، پروژه سحاب، پروژه شاهين به منظور طراحي و ساخت پهپاد ( هواپيماي بدون سرنشين) آموزشي و پروژه مهاجر ويژه طراحي و ساخت پهپادهاي شناسايي و تهاجمي از جمله ديگر توانايي‌هاي نيروي هوايي ارتش است که در رژه امروز به نمايش گذاشته شد.

نمايش ماکت ناوشکن جماران و ماکت زيردريايي غدير از جمله توانمندي نيروي دريايي

آخرين يگان محمول رژه امروز مربوط به يگان‌هاي نيروي دريايي ارتش بود که که طي آن گوشه‌هايي از تجهيزات اين نيرو به نمايش درآمد.

ماکت ناوشکن جماران، ماکت ناوچه موشک‌انداز پيکان، ماکت زيردريايي غدير، انواع موشک‌هاي راهبردي دريايي سطح به سطح، موشک دريا به دريا نور و موشک دريا به دريا نصر 1 از جمله توانمندي‌هاي به نمايش درآمده در رژه امروز يگان‌هاي محمول نيروي دريايي ارتش بود.

نمايش شناورهاي هجومي و سامانه راهبردي گسترده موشکي ساحل به درياي ولايت 3

از ديگر تجهيزات، ‌دستاوردها و توانمندي‌هاي به نمايش درآمده در رژه يگان‌هاي محمول نيروي دريايي ارتش مي‌توان به نمايش شناورهاي هجومي، ضربتي شهاب و رعد، زيردريايي السابحات 15، اژدر والفجر 2، توپ دريايي فجر 27، سامانه راهبردي موشکي خود اتکاي ساحل به درياي ولايت 2 و سامانه راهبردي گسترده موشکي ساحل به درياي ولايت 3 اشاره کرد.

 در مراسم رژه امروز ارتش جمهوري اسلامي ايران که با سخنراني رييس‌جمهور همراه بود، جمعي از عالي‌ترين فرماندهان و مقامات عالي‌رتبه نظامي کشورمان حضور داشتند.