گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیلهای پیرامون آن به طور مستمر در رسانههای خارجی - اعم از غربی، شرقی و منطقهای - منعکس میشود. نگاهی به موضوعات پرداخته شده درباره ایران میتواند تصویری کلی از نقاط تمرکز این رسانهها در داخل و نحوه انعکاس و جهتدهی آن به فضای افکار عمومی در کشورهای خود و جهان ارائه دهد.
***
بمب هستهای ایرانیها شهادتطلبی آنهاست
ایران پس از دستیابی به بمب اتمی
به گزارش پایگاه امریکن تینکر، اوباما با انجام مذاکرات برای محدودسازی برنامه هستهای ایران بدترین سناریوی موجود در خاورمیانه را در پیش گرفته است. نظام ایران نشان داده است که نیازی به سانتریفیوژ برای غنیسازی اورانیوم ندارد و میتواند این کار را با کمک لیزر به صورت مخفیانه انجام دهد.
فریب متحدان آمریکا توسط کاخ سفید باعث شده است که رقابت تسلیحاتی در بین کشورهایی که از جانب ایران مورد تهدید قرار میگیرند خصوصاً مصر و عربستان به وجود آید. رژیم صهونیستی هم سامانه دفاعی قوی دارد. ولی هیچ سامانهای بدون عیب نمیباشد.
همانطور که نتانیاهو چند سال پیش هشدار داد ایران مثل شوروی سابق نیست. ایران فرهنگ شهادت دارد. مسلمانان معتقدند که در صورت شهید شدن به بهشت میروند. پس این نوعی دیگری از تهدید هستهای است.
هیچیک از دکترینهای دفاعی آمریکا با این سناریوی جدید همخوانی ندارد. جورج بوش به خاطر تسلیحات کشتار جمعی به عراق حمله کرد. او درباره وجود این نوع تسلیحات در عراق دروغ نگفت. او تنها حرفهایی را از قول آژانسهای اطلاعاتی آمریکا نقل میکرد.
اما او مورد هجمه شدید رسانهها قرار گرفت. حالا دیگر هیچ رئیس جمهوری در آمریکا جرات حمله پیشدستانه حتی علیه ایران و یا دیگر کشورهای متخاصم را ندارد.
ائتلاف جدیدی در بین کشورهای مورد تهدید قرار گرفته از جانب ایران از قبیل رژیم صهیونیستی، مصر و عربستان ایجاد شده است. ایران اقدامات زیادی علیه دشمنان خود خوانده در کشورهای سوریه، لبنان و عراق انجام داده است. ایران اخیراً با موفقیت انقلابی را در یمن به راه انداخت.
واکنش اوباما به تهدیدات ایران علیه منطقه نفتخیز خاورمیانه ضعیف و مثل همیشه پرنوسان بوده است. آمریکا کشتیهای جنگی خود را به آبهای یمن فرستاد، اما مثل همیشه درباره این اقدام دوپهلو حرف زد.
اوباما معتقد است که ایران میتواند به یک قدرت منطقهای مبدل شود. اما نباید به حرف اوباما توجه کرد. یک نظام اسلامی مجهز به تسلیحات اتمی و موشکهای بالستیک میتواند یک قدرت جهانی شود.
تمامی این فجایع سریالی به خاطر اوباما، کلینتون، و تاثیر لابی سیاست خارجی کارتر/برژینسکی است. این افراد همیشه از کشورهای مسلمان پول گرفتهاند. سیاست خارجی آمریکا برای فروش است و نتایج آن فاجعهبار میباشد.ارتش ایران، بیرقیب در منطقه
جنگندههای ایران اصلاح شده است
شبکه تلویزیونی سیانان در گزارشی از ایران گفت: ایران یکی از میلیتاریستترین کشورهای جهان است. این کشور دارای 500 هزار نیروی نظامی فعال و 500 هزار نیروی نظامی ذخیره است. مشکل بزرگ نیروهای نظامی ایران این است که بسیاری از تجهیزات ارتش ایران قدیمی و از رده خارج بوده که بخش زیادی از آن ارتقاء پیدا کرده است. دلیل آن این است که پس از انقلاب 1979 (1357) تحریمهای زیادی ضد ایران اعمال شد و ایران به تکنولوژی نظامی که در جهان وجود دارد دسترسی ندارد.
این مسئله خصوصا در نیروی هوایی ایران قابل رویت است که در این نیرو ترکیب مختلفی از جنگنده ها وجود دارد. برخی از این جنگنده ها قبل از انقلاب 57 توسط آمریکا به ایران تحویل داده شده و برخی دیگر نیز ساخت شوروی سابق است. البته هواپیماهایی هم وجود دارد که توسط خود ایرانی ها طراحی شده است. این هواپیماها شبیه به مدل های قدیمی تر آمریکایی با مقداری به روزرسانی است. اما چون ایران از تجهیزات قدیمی تر استفاده می کند به این معنا نیست که نیروی نظامی این کشور ضعیف است و در عین حال نیروهای نظامی ایران بسیار قوی هستند. علت این مسئله این است که نیروهای مسلح ایران شدیدا با انظباط و شدیدا با انگیزه است.
ایران مطمئننا دارای یکی از قویترین نیروهای نظامی در منطقه خاورمیانه بوده و تنها ترکیه و اسراییل در این منطقه قابل مقایسه با ایران هستند.
آمریکاییها دست از سر امپراتوری پارسی برنمیدارند
ایران انقلاب خودش را کنار نمیگذارد
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، اعلام توافق هستهای در لوزان این ایده را در برخی به وجود آورد که ایران وارد سیستم جهانی به عنوان بازیگری مسئول خواهد شد. اما این طرز تفکر این مساله را نادیده میگیرد که نظام فعلی ایران نشانههایی از تاریخ طولانی امپراطوری و جاهطلبیهای منطقهای پارسی را دارد.
ایران کشوری انقلابی است که میخواهد بر منطقه تسلط یابد. اما دولت اوباما امیدوار است که توافق هستهای با ایران بتواند تغییری در این کشور ایجاد نماید و تهران را متقاعد کند تا از سیاستهای سلطهطلبانه خود دست بردارد.
اگرچه گفته میشود که رویکردهای توسعهطلبانه ایران از زمان پیروزی انقلای اسلامی در این کشور شروع شد. اما، در حقیقت تاریخ این سیاستها به دوره صفویه برمیگردد که پادشاهان صفوی تلاش کردند تا حکوت شیعی را در ایران بنا نهند. در قرون بعدی، ایران کنترل خود را بر افغانستان، خلیج فارس، عراق و قفقاز جنوبی افزایش داد.
این سیاستها ادامه داشت تا زمانیکه انقلاب اسلامی با کمک شعارهای ملیگرایانه و ایدئولوژی اسلامی به پیروزی رسید. پس از جنگ تحمیلی، ایران به این نتیجه رسید که دکترین نظامی متعارف نمیتواند به تنهایی کافی باشد.
در کنار تلاشهای تهران برای صدور انقلابش به کشورهای همسایه مسلمان، رهبری و سپاه پاسداران ایران تاکتیکهای جنگ نامتقارن را در خاورمیانه ایجاد کردند.
نویسنده این مقاله ادعا میکند: ایران همیشه به آتش اختلافات فرقهگرایانه دمیده است. این کشور همچنین طرح دوستی با برخی گروههای سنی برای افزایش سلطه خود بر منطقه ریخته است. به همین منظور، تهران روابط قوی با حماس و جهاد اسلامی در غزه ایجاد کرده است.
تاریخ فقط چند مثال محدود درباره بازگرداندن این گونه کشورها به سیستم جهانی دارد. نظامهای انقلابی معمولاً امیال توسعهطلبانه خود را با دیدگاههای مذهبی مخلوط میکنند. جاهطلبیهای ایران چیز جدیدی نیست. این مساله در زمان حکومت صفویان، پهلوی و حالا نظام اسلامی وجود داشته است. نباید انتظار داشت که ایران به این زودیها اصول خود را تغییر دهد.به نفع روسها است که هوای ایران را داشته باشند
چرا اوباما میخواهد تحریمهای ایران را بردارد
به گزارش پایگاه کانترپانچ، همیشه بهتر است با حقایق شروع کنیم. و درباره ایران حقیقت این است که ایران تسلیحات اتمی ندارد و هیچگاه برنامه هستهایش انحرافی نداشته است. ایران فقط انرژی هستهای را برای اهداف صلحآمیز خواسته است. اینها حقایقی هستند که ممکن است در بین خطوط پروپاگاندای رسانههای غربی مخفی شوند. ایران گناهکار نیست. تنهای گناه ایران این است که در منطقهای وقع شده است که آمریکا میخواهد بر تمامی منابع آن تسلط داشته باشد. همه چیز به ژئوپولتیک برمیگردد و هیچ ربطی به مسائل هستهای ندارد.
تمامی رسانههایی که مذاکرات را پوشش میدهند تنها بر جزئیات مذاکرات تاکید میکنند تا وانمود کنند که ایران چیزی را مخفی کرده است و این کشور تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب میشود. این درحالیست که ایران هیچگونه کار غیرقانونی انجام نداده است و تنها به دنبال احقاق حق مسلم خود طبق معاهده انپیتی بوده است.
اصطلاح بازگشت هستهای نیز پروپاگاندای جدیدی است که رسانههای به راه انداختهاند و تنها هدف رسانهها این است که بگویند که ایران فقط چند ساعت با تولید بمب اتم فاصله دارد. موضوع هستهای اصلاً ربطی به تسلیحات اتمی مورد ادعای غرب ندارد. این تنها یک پیام دارد. مشکل اصلی این است که ایران کشوری مستقل با سیاست خارجی مستقل میباشد. واشنگتن به کشورهای مستقل علاقهای ندارد. کشورهایی که از آمریکا دستور نمیگیرند، در لیست سیاه قرار میگیرند. و این همان جایی که تحریمها وارد عمل میشوند.
اگر اخبار رسانهها را دنبال کنید با چیز عجیبی مواجه میشوید. آمریکا میخواهد سیاست خود را در قبال ایران تغییر دهد. این تحول عجیبی است. واشنگتن کشورها را تحریم میکند و برایش هم اهمیتی ندارد که آیا این تحریمها مفید هستند یا خیر. تنها هدفش ایجاد فشار بر کشورهایی است که آمریکا را دوست ندارند. پس چرا نظر آمریکا درباره ایران تغییر کرده است؟
البته که جواب منفی است. هیچکس این را باور نمیکند. تنها دلیلی که آمریکا میخواهد به توافقی با ایران دست یابد این است که چیزی در ازای آن میخواهد. آمریکا میخواهد جایگزینی برای گاز روسیه پیدا کند تا این کشور را به لحاظ اقتصادی نابود کرده و در نتیجه نقشه راهبردی خود را برای افزایش سلطه آمریکا در آسیا را محقق نماید. اوباما دارد به خوبی با ایران بازی میکند تا راهش را هر چه سریعتر به سوی آسیا باز کند.
به نظر میرسد که این کار شدنی باشد چرا که آمار نشان میدهد که با برداشته شدن تحریمها و شروع سرمایهگزاریها در ایران، این کشور میتواند 10 تا 20 میلیارد متر مکعب گاز در سال به ترکیه و اروپا صادر نماید.
به این دلیل است که اوباما میخواهد تحریمهای ایران را بردارد. او میخواهد جایگزینی برای منبع گاز اروپا پیدا کند. شکست دادن روسیه به اولویت راهبردی آمریکا تبدیل شده است. آمریکا میخواهد به هر قیمتی که شده خود را ابرقدرت نگه دارد.
مسئول اروپایی: تحویل اس-300 روسی به ایران اختلالی در روند مذاکرات ایجاد نمیکند
به گزارش پایگاه اسپوتنیک، کاترین رِی نماینده رسمی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفت که تصمیم روسیه برای برداشتن ممنوعیت ارسال سامانه پدافند هوایی اس-300 به ایران تاثیری بر مذاکرات بینالمللی درباره پرونده هستهای تهران ندارد.
وی گفت: این مساله جدیدی نیست. ما نگرانی خود را درباره این اقدام روسیه اعلام کردهایم. مذاکرات هنوز در جریان است و ما معتقدیم که این مساله تاثیری بر مذاکرات نخواهد داشت. مدیران سیاسی کشورها این هفته در نیویورک جمع میشوند تا درباره توافق نهایی با ایران مذاکره کنند.
توافق هستهای میتواند اقتصاد ایران را آزاد کند
به گزارش پایگاه الجزیره، پس از 15 سال مذاکره، ایران و گروه 5+1 توانستهاند به توافق جامع هستهای دست یابند. توافق هستهای به این زودیها نمیتواند به اقتصاد ایران کمک کند، اقتصادی که آسیبهای بسیاری از تحریمهای آمریکا و سازمان ملل متحمل شده است. در عین حال، قیمت نفت هم رو به کاهش است و نرخ تورم و بیکاری نیز در ایران هنوز بالاست. از سال 2010، تحریمهای بانک مرکزی ایران را نشانه گرفتهاند و این مساله باعث کاهش اعتبار پول ملی شده است.
توافق هستهای مسیر پایان تحریمها و ظهور اقتصاد پویای ایران را مشخص کرده است. دولت ایران به دنبال اصلاحات اقتصادی و ایفای نقش در جهان در حال توسعه است. ایران در مقایسه با کشورهای در حال توسعه و با توجه به تحریمهای بیناللملی توانسته است معیارهای توسعه انسانی را ارتقا دهد. 98 درصد از افراد 15 تا 42 سال در ایران با سواد هستند. امید به زندگی از 54 سال در سال 1980 به 74 سال در سال 2012 رسیده است. طبق آمار سازمان ملل، شاخص توسعه انسانی در ایران در سال گذشته 67 درصد رشد داشته است.
به رغم تحریمها، ایران جزو 20 اقتصاد برتر دنیا محسوب میشود. در دهه اول قرن 21، نرخ رشد ایران به حدود 5 تا 7 درصد رسید. تحریمهای سال 2010 مخرب بود، اما دولت اخیراً از رشد مثبت اقتصاد خبر میدهد.
ایران که بیشتر از همه کشورهای خاورمیانه در زمینه تحقیقات علمی سرمایهگزاری میکند پیشرفتهای سریعی در علوم پیشرفته داشته است. در حالیکه اقتصاد ایران بسیار به نفت متکی است، اما در این کشور پیشرفتهای صنعتی چشمگیری نیز حاصل شده است. در سال 2009، ایران با تولید 1.4 میلیون خودرو یازدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو در دنیا شد.
ایران پس از تحریمها باید چه کاری انجام دهد؟ اولین و مهمترین کاری که ایران باید انجام دهد کاهش وابستگی به صادرات انرژی و افزایش صنایع اشتغالزا است. از آنجاییکه سرانجام روزی ذخائر انرژی ایران به پایان میرسد، لازم است که این کشور به فکر منابع جایگزین درآمدی باشد.
اما اگر وابستگی به نفت خاتمه نیابد، اقتصاد ایران همیشه در معرض خطر بازار نابسامان قرار دارد. این تغییرات در بازار برنامهریزی بلندمدت را دشوار میسازد. بعلاوه، صنایع پتروشیمی بیش از حد به فناوری وابسته هستند. پس نمیتوانند اشتغالزایی زیادی داشته باشند.
آمریکا راه دوستی با مردم جهان را پیش گرفته است؟
رهبری کردن از طریق تعامل
به گزارش پایگاه پراجکت سندیکت، اوباما در اولین سخنرانی خود از کشورها خواست که به هم نزدیکتر شوند. او گفت: ما دست خود را دراز میکنیم. شما هم اگر میخواهید مشت خود را باز کنید. این همان سیاست خارجی مبتنی بر تعامل است که در دوره اول ریاست جمهوری اوباما وجود داشت، رویکردی که به رغم نواقص، مزیتهای بسیاری نیز در پی داشت. اوباما سیاست جورج بوش مبنی بر منزوی کردن کشورهای متخاصم را رد کرد و معتقد بود که تنها امید آمریکا این است که از طریق برقراری رابطه در فضای دوجانبه رفتار این کشورها را تحت تاثیر قرار دهد. این سیاست تعامل موفق هم بوده است: ابتدا میانمار، بعد کوبا و حالا ایران.
از همان ابتدا دولت اوباما مشخص کرده بود که تعامل هدف نهایی نیست، بلکه وسیلهای برای رسیدن به اهداف مختلف دو جانبه و منطقهای است.
توافق هستهای با ایران پیامدهای مهمی برای خاورمیانه و جنوب غرب آسیا خواهد داشت به این دلیل است که احتمال دستیابی به توافق هستهای با ایران مخالفت شدید رژیم صهیونیستی و عربستان را در پی داشته است. این توافق میتواند مسیر را برای دیگر مذاکرات دوجانبه در زمینه تعدادی از منافع مشترک از پایان دادن به بحران سوریه گرفته تا سروسامان دادن به اوضاع افغانستان هموار سازد.
صرفنظر از مسائلی که حزب جمهوریخواه در جریان انتخابات سال 2016 مطرح خواهد کرد، سیاست تعاملی آمریکا موثر بوده است و باعث ایجاد وقایعی در برخی کشورهای بسته شده است.
یک خط قرمز جدید برای ایران؟
به گزارش روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، اگر خبر رسانههای عربی را باور کنیم که حمله هوایی علیه اهدافی در سوریه انجام شده است، باید این اقدام را بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی به خوانیم.
طبق گزارشات شبکههای العربیه و الجزیره، اهدافی که روز چهارشنبه مورد هدف قرار گرفتند موشکهای اسکاد سوریه بودند. در حقیقت این پیامی برای ایران و حزب الله بود.
این سیاست در حقیقت میخواهد خط قرمز جدید و واضحی را برای ایران ترسیم کند که دست از هژمون منطقهای خود بردارد.
تا حالا، تمامی تلاشها و عملیاتهای دیپلماتیک و مخفی رژیم صهیونیستی بر برنامه هستهای ایران متمرکز شده بود. اما حالا دولت صهیونیستی از برهم زدن توافق هستهای با ایران ناامید شده است و فهمیده است که توافق در هر صورت حاصل میشود. پس این رژیم دارد برای روز پس از توافق برنامهریزی میکند، برای این واقعیت که ایران دارد خود را به عنوان یک قدرت منطقهای مطرح میکند که تاثیرگذاریش از اقیانوس هند تا دریای سرخ و از آنجا تا دریای مدیترانه گسترده شده است.
رژیم صهیونیستی برای آنکه بتواند جاهطلبیهای منطقهای ایران را کنترل نماید، باید با دیگر کشورهای نگران از قبیل عربستان سعودی، امیرنشینهای عربی و مصر ائتلافی را تشکیل دهد. و در حقیقت، همکاری و هماهنگی در محور ریاض – قاهره- تلاویو در سال گذشته بهتر شد.
با این حال، نگرانی اصلی رژیم صهیونیستی افزایش تاثیرگذاری ایران بر حزبالله است. همکاری نزدیک بین ایران و این گروه در اقدام آنها برای ایجاد پایگاهی در بلندیهای جولان نمود پیدا کرد.