پوری حسینی رییس سازمان خصوصی گفت: این جلسه را با سه روز تاخیر برگزار کردیم و به دلیل حساسیت بالای این موضوع نتوانستیم در تاریخ مقرر نتیجه نهایی واگذاری را اعلام کنیم. پس از بررسیهای انجام شده اهلیت متقاضیان خرید سرخابیها رد شد و این 2 باشگاه همچنان در اختیار وزارت ورزش قرار دارند.
وی افزود: شرکت نیوان ابتکار که نفر سوم در خرید باشگاه پرسپولیس بود همان روز مزایده چهارم با دقت مسئولان از دور مزایده کنار گذاشته شد. چرا که این شرکت در پاکت خود پیشنهاد مشروط داشت و قرار بر این بود که به این پیشنهاد ها ترتیب اثر داده نشود. اما از اعلام این مساله در روزهای گذشته خودداری کردیم. این شرکت به خاطر شرطی که در قیمت گذاشته بود کنار رفت.
رییس سازمان خصوصی سازی افزود: شرکت سرمایه گذاری سمند ، خریدار باشگاه استقلال در فرم تحویل داده شده شرطی را ننوشته بود اما در کنار امضا مطلبی درج شده بود و ما این مساله رو به دقت بررسی کردیم که همین امر باعث رد صلاحیت این شرکت شد و باشگاه استقلال نتوانست خریداری داشته باشد.
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی همچنین اعلام کرد: 2 ماه وقفه در خصوصی سازی دو باشگاه اتفاق می افتد و بعد از فصل نقل و انتقالات، دوباره ماجرای خصوصی سازی در دستور کار قرار خواهد گرفت. این تصمیمی شجاعانه و دشوار برای سازمان خصوصی سازی بود که البته به دلایل مختلف نمی تواند درباره عدم اهلیت خریداران دو باشگاه فاش گویی کند. با این حال این تصمیم برای آسیب ندیدن هر دو باشگاه اعلام شده تا دوره حساس انتخاب سرمربی و بازیکنان به اتمام برسد و آنگاه شرایط دوباره با حضور خریداران بررسی شود.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: برای واگذاری سرخابی ها دو ماه تنفس اعلام می کنیم اما به جهت آنکه این دو تیم آسیب نبینند و سازمان خصوصی سازی متهم به بلاتکلیف گذاشتن این تیم ها نشود، استقلال و پرسپولیس همچنان در اختیار وزارت ورزش و جوانان بوده و این باشگاهها می توانند نقل و انتقالات را با همین شکل در این فصل انجام دهند.
نکته جالب در حرف های او ابراز خوشحالی اش از عدم واگذاری پرسپولیس به دو مجموعه ایران خودرو و سایپا است، دو گروهی که پوری حسینی آنها را خصولتی (خصوصی ـ دولتی) می نامد. او گفت: از اینکه سرخابی ها به متقاضیانی که گفته می شد خصولتی هستند و ما هم علاقه مند نبودیم این تیم ها را به آنها واگذار کنیم؛ واگذار نشدند خوشحال هستم.
زمان برگذاری مزایده پنجم
جعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی در خصوص رد شدن تقاضای چهار شرکتی که برای خرید پرسپولیس و استقلال اقدام کرده بودند، اظهار داشت: شرکت نیوان ابتکار که متقاضی خرید باشگاه پرسپولیس بود، در پاکت پیشنهادی خود شرطی گذاشته بود. عملاً آنها نمیتوانستند چنین کاری انجام دهند و بابت مخدوش بودن پیشنهاد آنها به دلیل همین مشروط بودن پیشنهادشان از مزایده کنار گذاشته شد.
وی افزود: سه شرکت دیگر هم که یکی از آنها متقاضی خرید باشگاه استقلال بود و دو شرکت دیگر برای خرید باشگاه پرسپولیس پیشنهاد داده بودند، اهلیتشان به اثبات نرسید.
مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی درباره اینکه مزایده بعدی این دو باشگاه چه زمانی آغاز میشود، گفت: تا دو ماه آینده به طور قطع مزایدهای برگزار نخواهد شد تا پرسپولیس و استقلال در فصل نقلوانتقالات با قدرت حاضر شوند.
سبحانی خاطرنشان کرد: وزارت اقتصاد و دارایی به عنوان رئیس مجمع این دو باشگاه، به وزارت ورزشوجوانان اختیار تام داده تا برای این دو باشگاه اسپانسر گرفته شود، سرمربیان خود را انتخاب کنند، در فصل نقلوانتقالات پر قدرت ظاهر شوند و وضعیت خود را برای فصل آینده مشخص کنند.
مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی با تأکید بر اینکه مزایده سرخابیها در آیندهای نزدیک برگزار میشود، گفت: از ابتدای لیگ برتر پانزدهم بار دیگر بحث واگذاری این دو باشگاه را به بخش خصوصی از سر خواهیم گرفت اما این اتفاق با تعیین شرایط جدید رخ خواهد داد.
کفاشیان: نمی توانیم سرخابی ها را واگذار کنیم
در این مورد بارها گفته بودم که این موضوع امکانپذیر نیست. حتی زمانی که معاون سازمان تربیت بدنی شدم، مهرعلیزاده به من دستور داد تا این کار را انجام دهم که در پاسخ گفتم تا زمانی که قوانین مربوط به باشگاههای حرفهای در ایران تصویب نشود و حل نشود از جمله حق پخش و ... هیچ موقع این دو تیم قابل واگذاری نیستند.
ما اگر بخواهیم باشگاههای حرفهای داشته باشیم باید اول قوانینمان را درست کنیم و سپس ابزارها و سازوکارها را مورد بررسی قرارداده و آنها را اصلاح کنیم. این کار مثل این است که یک ماشین نو بخرید اما تعمیرگاه و نمایندگی و لوازم یدکی آن را نداشته باشید؛ این ماشین پس از یک مدت از کار میافتد و دیگر راه نخواهد رفت. از 14 سال پیش که در تربیت بدنی بودم گفتهام که تا ابزار این کار درست نشود، به هیچ عنوان این واگذاری امکانپذیر نیست.
دولت هم وظیفهاش است که اگر شادی مردم و آرامش روحی آنها را میخواهد و اگر میخواهد به خواسته مردم احترام بگذارد باید هزینههای این دو باشگاه را تأمین کند تا این دو باشگاه فعالیت کنند، چون فعالیت این دو باشگاه خواسته مردم است. این دو باشگاه شخصی نیستند و مردم آنها را دوست دارند پس باید حمایت هم بشوند. خصوصیسازی به حرف و عمل نیست، باید ابتدا قوانین اصلاح و زیرساختها فراهم شود و سپس به سمت خصوصیسازی حرکت کرد.