کد خبر 42675
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۶

به گزارش مشرق به نقل از ايلنا،دکتر مجيد غيور مبرهن عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اين که نان‌هاي حجيم فانتزي نسبت به ساير نان‌هاي سنتي موجود، زمينه‌ساز افزايش قندخون افراد مي‌شود، اظهار داشت: براساس مطالعات صورت گرفته با مصرف نان‌هاي باگت قند خون افراد به ميزان دو تا سه برابر افزايش پيدا مي‌کند.
او با اشاره به اين که نان‌هاي پخت شده به روش سنتي نسبت به نان‌هاي حجيم کمتر در افزايش قندخون افراد مؤثر است، افزود: براساس بررسي‌هاي صورت گرفته نان‌هاي نازک و تنوري نظير نان سنگک کمتر از ساير نان‌ها در افزايش قند خون و در نهايت اضافه وزن افراد مؤثر است که با توجه به افزايش مصرف نان‌هاي حجيم در اين رابطه بايد اقدامات اساسي به منظور استفاده از نان‌هاي سنتي به جاي اين‌گونه نان‌ها انجام داد.
مجيد غيور مبرهن در رابطه با صنعتي شدن پخت نان و در مقابل آن افزايش نان‌هاي حجيم که در داخل فر و غير تنوري طبخ مي‌شود، گفت: با توجه به رشد روز افزون جمعيت شهرنشيني و در اين راستا افزايش تقاضا براي مصرف نان، حرکت به سمت پخت نان‌ها به روش صنعتي امري ضروري است.
اين متخصص تغذيه ايجاد نان به روش صنعتي را عاملي براي بررسي متمرکز در پخت نان دانست و اظهار داشت: با افزايش مجتمع‌هاي صنعتي پخت نان امکان بررسي و نظارت بر نان‌هاي توليد شده افزايش پيدا مي‌کند که در صورت بهره‌گيري از روش‌هاي مناسب براي پخت نان مي‌توان علاوه بر توليد نان با کيفيت از بروز مشکلات ناشي از استفاده از اين‌گونه نان‌ها جلوگيري کرد.
استاديار دانشگاه علوم‌ پزشکي خاطرنشان کرد: توجه به نان‌هاي سنتي موجود با توجه به ارزش‌هاي غذايي بالاي آنها در کنار توسعه نان‌هاي صنعتي به منظور پاسخ‌گويي نياز تمام افراد با سلايق متفاوت ضروري است.