کد خبر 43549
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۲

همزمان با گراميداشت 12 ارديبهشت ماه روز معلم، بخشي از طراحي‌هاي محمود فرشچيان مربوط به ساخت ضريح مطهر امام حسين (ع) در مجموعه‌ي سعدآباد رونمايي شد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در مراسمي که صبح امروز ـ 12 ارديبهشت ماه ـ در موزه استاد فرشچيان واقع در کاخ موزه سعد آباد برپا شده بود، حسن محسني ـ مدير مجموعه سعدآباد ـ با اشاره به جايگاه ويژه استاد فرشچيان در عرصه هنر در سخناني گفت: هر هنرمندي به وقت هنر در مقام خالق و صانع ظاهر مي‌شود و کار بزرگ هنرمند ماندگار نيز زيباساختن جهان است. در اين ميان کدام اثر استاد فرشچيان را ديده‌ايد که در مسير فرار از روزمره‌گي‌ها و تکرار زندگي به آن پناه نبريم؟
او اضافه کرد: هنرمند شور، احساس و عاطفه بر مي‌انگيزد زيرا که عاشق است و به همين دليل هنرش ماندگار مي‌نمايد. از سوي ديگر هنرمند غايت‌گرا و کمال طلب است و به ويژه کدام يک آثار استاد فرشچيان خالي از اين عناصر است؟
محسني خطاب به جمع حاضر عنوان کرد: کدام يک از آثار ايشان را سراغ داريد که ايمان و باور را در خود جاي نداده باشد؟ اوج اين احساس، هنر آفريني، کمال طلبي و شور و عاطفه را امروز اينجا و در طراحي‌هاي ضريح مطهر امام حسين (ع) مي‌بينيم.
او با تاکيد بر ماندگاري اين اثر گفت: اين طرح‌ها ترکيبي از تمام صفاتي است که برايتان برشمردم و بي شک پيدا کردن چنين هنرمندي به غايت سخت است، اما امروز در کنار استاد فرشچيان ايستاده‌ايم و اوج هنرشان را مي‌بينيم. مجموعه تمام اين صفات نيز کسب مقام «استاد معلمي» است که نشانه عاشق بودن، کامل بودن و نهايت کمال طلبي است.
محمود فرشچيان ـ هنرمند نگارگر ـ نيز در ادامه اين سخنان با قدرداني از جمع حاضر گفت: همواره سعي کرده‌ام در هر راهي که وارد مي‌شوم ،هرآنچه را که در توان دارم به کار بندم و فروگذاري نکنم.
وي يادآور شد:پيشنهاد طراحي ضريح مطهر امام حسين (ع) نيز حدود 5 سال پيش از سوي آقاي محمد پارچه‌باف (رييس هيات امناي ساخت ضريح) از قم به من رسيد و طي اين پيشنهاد از بنده دعوت کردند تا طرح‌هايم را ارائه دهم.
او ادامه داد: همواره در اين سالها براي فعاليت در حوزه مذهبي بدون هيچ چشم داشتي کار کرده‌ام و اين بار نيز با پيشنهاد طراحي حرم مطهر ابا عبدالله حسين (ع) دست به مطالعه و طراحي زدم و خوشبختانه اين طرح‌ها مورد لطف آن هيات قرار گرفت و امروز به همه شما هموطنان و شيعيان سراسر دنيا قول مي‌دهم که پس از اتمام اين طرح يکي از شاهکارهاي هنر ديني و اسلامي را ببينيد.
فرشچيان خاطر نشان کرد: هيات امناي قم تمام تلاش خود را براي هرچه بهتر انجام شدن اين کار انجام داد و ما موفق شديم با قلم زني استاد خداداد زاده و خطاطي استاد موحد کار را پيش ببريم و اميدوارم طي پنج شش ماه آينده تمام ظرايف و طلاکاري‌هاي اثر انجام شود.
اين هنرمند نگارگر در بخش ديگري از سخنانش با تاکيد بر جايگاه ويژه ائمه اطهار و پيامبران در تاريخ اسلام گفت: آنها در زمان حيات پشت پا به تمام دنيا زدند، لذا امروز ضرورتي نيست که برايشان چنين کاري کنيم ،اما ما انسان‌ها با انجام چنين کارهايي مي‌خواهيم مراتب نيايش و ستايش خود را به درگاه الهي بيان کنيم و از آنان شفاعت بطلبيم.
او خاطر نشان کرد: وقتي آدمي به درگاه خدا گناه بزرگي مي‌کند، همواره روي آن را ندارد که طلب استغفار نمايد پس ما واسطه‌هايي مي‌تراشيم که به درگاه الهي ما را براي آن گناهان وساطت کند. امروز هم در طراحي‌ اين حرم مطهر اسماء الله و بخشهاي مذهبي و ديني پيش بيني شده است.
فرشچيان همچنين از طراحي ضريحي براي 72 تن شهداي کربلا نام برد و گفت: تمام اين رفت و آمدها افتخاري براي من است و هيچ توقعي ندارم و معتقدم که خداوند و حضرت ابا عبدالله کمک خواهند کرد تا اين کار به بهترين نحو انجام شود اما از همه آنهايي که در قدم اول به ما کمک کردند قدرداني مي‌کنم.
اين هنرمند با اشاره به ديگر کارهايي که پيش از اين در موزه‌اش رونمايي کرده است،ادامه داد: مدتي قبل تابلوي «کوثر» را با نام حضرت فاطمه زهرا (س) به اتمام رساندم و همچون تمام تابلوهاي مذهبي‌ام به موزه حضرت امام رضا (ع) اهدا کردم. در اين تابلو حضرت فاطمه زهرا (س) در صحراي محشر وساطت گناهکاران را مي‌کند و سه تن يعني حضرت خديجه (س)، مريم عذري و آسيه در کنار او هستند. تابلوي پرچم دار حق را نيز بعد از آن در همين موزه به نمايش گذاشتم و به زودي همراه با طراحي‌هاي ضريح مطهر به آستان قدس اهدا خواهم کرد.
در بخش ديگري از اين مراسم، کشاورز ـ هنرمند عکاس ـ که بيش از 70 ميليون تصوير از اين حرم آماده کرده خطاب به جمع گفت: از سال 1350عکاسي را با تمرکز بر عکاسي عرفاني در شهرستان‌هايي که قدمت تاريخي داشتند آغاز کردم و با وجود آنکه آن سالها کامپيوتري براي چاپ و ويرايش عکس‌ها در دست نداشتم اما چيدمان‌هايي انجام ‌دادم و کارها را توزيع کردم. پيش از سال 80 نيز با استاد فرشچيان آشنا شدم و کارهايي را به انجام رسانديم که متاسفانه بنياد همه آنها را برد. با اين وجود تلاش دارم از نور و فضا به صورت خاصي استفاده کنم و امروز براي عکاسي از حرم مطهر اباعبدالله در حضور شما هستم.
او سپس بخشي از عکسهاي خود را به حاضران نشان داد.
نادر طالب زاده ـ کارگردان ـ نيز که در اين جمع حاضر بود، با اشاره به جايگاه ويژه محمود فرشچيان عنوان کرد: همه ما به خوبي مي‌دانيم که ايشان تحولي ويژه در هنر مينياتور و به طور خاص در عرصه بين‌الملل بعد از انقلاب ايجاد کرد و تابلوهايشان سرشار از انرژي است.
در ادامه اين مراسم به بهانه بزرگداشت روز معلم لوح سپاس و يک تابلو فرش از سوي موزه سعد آباد به فرشچيان اهدا شد و فرشچيان اين تابلو فرش را براي نمايش در موز‌ه‌اش قرار داد.
در اين برنامه محسني مدير موزه سعدآباد خبر از راه اندازي موزه اختصاصي نابينايان با امکاناتي ويژه در کاخ موزه سعد آباد داد.
او در اين رابطه گفت: در راستاي راه اندازي اين موزه با استاد فرشچيان صحبت کرديم و ايشان قبول کردند که يک اثر ويژه را براي موزه خلق کنند و شروع فعاليت‌هاي اين مجموعه با رونمايي از اين اثر خواهد بود.
فرشچيان نيز در همين رابطه توضيح داد: قرار بود اين طرح براي يک تمبر ويژه موزه نابينايان طراحي شود که بنده افتخار آن را دارم بنا بر پيشنهاد موسسه نور آنرا نقاشي کنم و هم‌اکنون کار در مراحل پاياني است.
اين هنرمند خاطرنشان کرد:چندي پيش يک جوان نابينا، تابلويي را به من اهدا کرد که برايم بسيار با ارزش است و مدتي قبل در اينجا به نمايش گذاشته شده بود. در همين مراسم مي‌خواهم از مديريت موزه سعد آباد درخواست کنم تا اين تابلو را هم به موزه نابينايان اهدا نمايد.