کد خبر 43781
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۶

شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي که قرار بود هر چهار ماه يکبار به منظور هماهنگي سياستهاي اجتماعي تشکيل جلسه دهد گويا يکسالي است که در خواب به سر مي برد بطوري که طي اين مدت هيچ جلسه اي تشکيل نشده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، يکي از مواد قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي که در سال 83 به تصويب مجلس و شوراي نگهبان رسيد، تشکيل شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي بود.

در ماده 13 اين قانون آمده است که شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي به منظور هماهنگي سياستهاي اجتماعي در حوزه هاي اشتغال، آموزش و پرورش، تربيت بدني، مسکن، بهداشت و درمان و ساير بخشهاي مرتبط با حوزه تامين اجتماعي شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي به رياست رئيس جمهور و دبيري وزير رفاه و تامين اجتماعي تشکيل مي شود و دبيرخانه شورا نيز در وزارت رفاه و تامين اجتماعي مستقر و تصميمات شوراي عالي با تصويب وزراي عضو و تاييد رئيس جمهوراعتبار دارد.

هماهنگي سياستهاي اجتماعي، تعامل با شوراي اقتصاد و ساير شوراهاي فرابخشي براي حل مسائل اجتماعي، بررسي، اصلاح و تاييد سياستهاي رفاه و تامين اجتماعي و پيشنهاد آن به هيئت وزيران، اصلاح و تاييد بودجه سالانه رفاه و تامين اجتماعي و پيشنهاد آن به هيئت وزيران از جمله مهمترين وظايف شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي است.

در ترکيب شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي نيز علاوه بر رئيس جمهور که رياست شورا را برعهده دارد وزراي رفاه، کشور، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، دفاع، کار و امور اجتماعي، مسکن، اقتصاد و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي عضو آن هستند.

همچنين سه نفر از نمايندگان مجلس از کميسيون هاي بهداشت و درمان، اجتماعي و برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان ناظر به شورا انتخاب مي شوند.

بررسي اعضاي اين شورا حاکي از آن است که تشکيل به موقع آن مي تواند در جهت برنامه ريزي امور رفاهي و اجتماعي و همچنين رفع مشکلات درماني، بهداشتي، تامين اجتماعي و رفاهي مردم جامعه مهم و مفيد باشد در حاليکه عملا اين اتفاق رخ نداده است.

در همين رابطه نماينده ناظر قوه قانونگذاري در شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي در مورد تشکيل نشدن شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي گفت: جلسات اين شورا نزديک به يک سال است که برگزار نشده و در تعطيلات به سر مي‌برد و در سال جاري نيز جلسه اي برگزار نشده و فکر مي‌کنم برگزار هم نشود چرا که اطلاع رساني نشده است.

صمد فدايي افزود: بايد جلسات اين شورا هر چهارماه يکبار و يا حداقل دوبار در سال برگزار مي‌شد اما الان يکسال است جلسات برگزار نشده است.

محسن ايزد خواه کارشناس مسائل رفاه و تامين اجتماعي نيز در اين باره گفت: عدم تشکيل چنين جلساتي به يک موضوع کاملا متعارف تبديل شده است.

وي افزود: شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي زير نظر رئيس جمهور و به رياست معاون اول وي و با حضور وزراي مهم کشور و همچنين سه نماينده مجلس به عنوان ناظر تشکيل مي شد که مدتي است ديگر تشکيل نمي شود.

به گفته اين کارشناس رفاه و تامين اجتماعي ، در صورتي تشکيل اينگونه جلسات مهم و مفيد است که تصميمات فردي در آن گرفته نشود در غير اينصورت خيلي کارساز نخواهد بود.

البته تشکيل نشدن شوراهايي نظير شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي در کشور ما بي سابقه نبوده و هر چند وقت يک بار يکي از مسئولان و يا کارشناسان از برگزار نشدن به موقع جلسات و شوراها خبر مي دهند.

شايد يکي از دلايل برگزار نشدن جلسات اينچنيني کمبود وقت از سوي وزيران و مسئولان رده بالاي کشور باشد و شايد هم کم اهميت تلقي کردن موضوعات دليل ديگر آن باشد.

کارشناسان معتقدند در حاليکه بسياري از لوايحي که در مجلس به تصويب مي رسد، هيچ وقت اجرايي نمي شود بنابراين عدم تشکيل شوراي عالي رفاه نيز دور از ذهن نيست و اينگونه موارد در کشور بسيار مشاهده مي شود.

به نظر مي رسد اصلا نبايد چنين شوراهايي تشکيل شود چرا که بعد از برگزاري چند جلسه اوليه، براي مدت طولاني جلسه اي تشکيل نخواهد شد مگر اينکه اعتراضي از سويي فردي انجام شود در غير اينصورت به ورطه فراموشي سپرده مي شود و يا اينکه بعد از مدتي اعلام مي کنند که اصلا تشکيل اين جلسات مشکلي را حل نمي کند .