کد خبر 45012
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۷:۲۷

رئيس پژوهشکده درياي خزر گفت: سالانه 122 هزار و 350 تن آلودگي نفتي وارد درياي خزر مي‌شود.

به گزارش مشرق، رضا پورغلام در گفت‌وگو با فارس در شهرستان ساري اظهار داشت: درياي خزر از لحاظ آلودگي در وضعيت بحراني قرار دارد.
وي با بيان اينکه سالانه به طور نمونه 304 تن کادميوم و34 سرب تن وارد درياي خزر مي‌شود، گفت: سالانه 122 هزار 350 تن آلودگي‌هاي نفتي وارد دريا مي‌شود.
رئيس پژوهشکده اکولوژي درياي خزر با اعلام اينکه 16 تا از مشتقات مواد نفتي سرطان‌زا است، خاطرنشان کرد: ساحل باکو پر از آلودگي نفتي است که از طريق نفتکش‌ها، مبادي و وردي و خروجي نفت، چاه‌هاي اکتشاف و استخراج که از تکنولوژي پيشرفته استفاده نميکنند، آلودگي را به درياي خزر تحميل مي‌کنند.

پورغلام با بيان اينکه 95 درصد آلودگي درياي خزر را کشورهاي شمالي و شمال غربي شامل روسيه فدراتيو، قزاقستان و جمهوري آذربايجان ايجاد ميکنند، اظهار داشت: سهم ايران نيز در اين بخش 5 درصد است‌.
وي با اشاره به اينکه آلودگي‌هاي صنعتي، شهري، خانگي و نفتي اکولوژي درياي خزر را تهديد مي‌کند، افزود: آلودگي‌هاي شهري و خانگي و ورود دترژنت‌ها (مواد شوينده و پاک کننده که در شستشوي لباس و ظروف استفاده مي‌شوند) در بعضي از ايستگاه‌ها بالا است که بايد محيط زيست با ابزارهاي که در اختيار دارد آن را کنترل کند.
رئيس پژوهشکده اکولوژي درياي خزر با اعلاام اينکه هنوز شاهد ورود فاضلاب‌هاي خانگي به رودخانه‌ها و نهايت به دريا هستيم، گفت: ده‌ها رودخانه استان با فاضلاب‌هاي خانگي آلوده شدند و اين آلودگي نهايتاً به دريا مي‌رسد.
وي با اشاره به اينکه ارزش آب بسيار بالا است، تصريح کرد: ورود دترژنت‌ها (‌مواد شوينده و پاک کننده که در شستشوي لباس و ظروف استفاده مي‌شوند) به منابع آب بسيار خطرآفرين است.
رئيس پژوهشکده اکولوژي درياي خزر در مورد آلودگي‌هايي ناشي از بخش صنعت به دريا اظهار داشت: چون نظارت‌هاي محيط زيست در اين بخش زياد است بيشتر صنايع رعايت مي‌کند.
وي با اشاره به اينکه در بخش آلودگي‌هاي بخش صنعت ورود فلزات سنگين را به دريا داريم، اظهار داشت: اين نوع آلودگي‌ها سرطان‌زا است.
وي در مورد آلودگي‌هاي بخش کشاورزي به سواحل نيز خاطر‌نشان کرد: سموم کشاورزي کلره و يک نمونه آن که شامل يک "ددت " و سموم فسفره است از منابع آلوده کننده دريا محسوب مي‌شوند.
پورغلام با بيان اينکه سه استان مازندران، گيلان و گلستان با همکاري سازمان‌هاي جهاد کشاورزي از روش‌هاي بيولوژيک براي مبارزه با و آفت‌‌ها استفاده کردند، گفت: ميزان آلودگي بخش کشاورزي در مازندران در 10 سال اخير از 10 هزار تن به 4 هزار تن رسيده است که با اين رويه آلودگي بخش کشاورزي به دريا کاهش چشمگير داشته است.
وي با تاکيد بر اينکه کاهش دوز سموم نيز در کاهش آلودگي‌هاي دريا نقش موثري داشته است، اظهار داشت: در بخش آلودگي‌هاي ناشي از سموم کشاورزي کشور ايران و جمهوري آذربايجان به دليل انجام فعاليت‌هاي کشاورزي نقش اثرگذار دارند که ايران با کاهش مصرف سموم شيميايي نشان داد که برنامه‌ريزي مناسبي براي کاهش آلودگي درياي خزر داشته است.