به گزارش مشرق، يکي از فعاليت هاي اين ستاد در کشور عراق، طح توسعه حرم امام علي(ع) در شهر نجف است، حجت الاسلام والمسلمين حسين احمدي قمي در گفتگو با 598 بيان داشت که، حرم حضرت علي(ع) کوچکترين صحن را در ميان صحن هاي ائمه عراق دارد و توسعه حرم حضرت علي(ع) به 191 هزار متر مربع از جمله فعاليت هايي است که هم اينک در اين حرم مطهر در حال انجام است که هماهنگ با اين توسعه، کاشي کاري، سنگ فرش و کليه فعاليت هاي فني و مهندسي اجرا مي شود.
احمدي با اشاره به ترميم اثر کم نظير هنري دور گنبد امام علي(ع) خاطرنشان کرد: اين اثر که بنا به گفته بسياري از هنرمندان کشور، از جمله آثار هنري نادر تاريخ معماري و هنر اسلامي است، به همت نادرشاه افشار و با هنر هنرمندان ايراني به زبان هاي ايراني، ترکي وعربي با استفاده از اشعار ايراني خلق شده است که با توجه به بي حرمتي هاي صدام به اين حرم و گذشت زمان در حال از بين رفتن بود که در حال حاضر دوره ترميم خود را طي مي کند.
اين اثر که از مفاخر هنر اسلامي و ايراني در کشور عراق است، با نظر مثبت مرجعيت اعلاي عراق، آيت الله العظمي سيستاني که دستور دادند که اين اثر تاريخي فرهنگي عراق به همان شکل سابق ترميم و نصب شود، در حال مرمت است پس از اين دستور بود که کار اصلي ستاد در مرمت اثر آغاز شد.
مدير ستاد بازسازي عتبات عاليات استان قم اظهارداشت: دو سال براي تفاهم نامه ترميم اين اثر کم نظير صرف شد و در اينجا بايد از بينش عميق و فرهنگي مرجعيت شيعي در صدور دستور ترميم اين اثر تقدير کرد.
نوع کاشيکاري و نقش و نگارهاي روي کاشي ها به شکلي است که وقتي برخي هنرمندان زبردست اين آثار را ملاحظه کردند، با اظهار تعجب از زيبايي و هنر به کار رفته در اين اثر اعلام کردند که اگر قرار بود با ليزر نيز اين چنين اثري خلق کنند، به اين زيبايي و ظرافت ممکن نبود.
گفتني است، در اين کتيبه با استفاده از شعرهاي فارسي، عربي و ترکي، يادگاري نادرشاه افشار با ذکر دلداگي اين پادشاه ايراني به مقام ولايت علوي مشاهده مي شود که نشان دهنده توجه ايرانيان به توسعه حرم هاي اهل بيت(ع) در دوره هاي مختلف بوده است.
ستاد بازسازي عتبات عاليات در استان هاي مختلف داراي نمايندگي است که دفتر قم از مهم ترين اين دفاتر است. گفتني است اين دفتر با توجه به فعاليت هاي گسترده اي که در کشور عراق انجام داده است در بسياري از اين پروژه ها با حضور مديران عراقي کاملا ذينفوذ است.