کد خبر 4630
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۱

آيت‌الله مجتهدي تهراني، در شرح فرازهاي دعاي روز چهاردهم ماه رمضان با استناد به آيات و روايات علت برخي تصادفات دلخراش و مرگ‌هاي ناگهاني را بي توجهي به ارزش‌هاي الهي ازجمله نماز اول وقت دانسته‌اند.

به گزارش سرويس جامعه مشرق، در دعاي سيزدهمين روز ماه رمضان مي خوانيم: "اللَّهُمَّ لاَ تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ‏ وَ لاَ تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلاَيَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِکَ يَا عِزَّ الْمُسْلِمِين
اى خدا در اين روز مرا به لغزشهايم مؤاخذه مفرما و عذر خطاهايم را بپذير و مرا هدف تير بلاها و آفتها قرار مده به حق عزت و جلالت اى عزت بخش اهل اسلام."
آيت‌الله مجتهدي تهراني، در شرح فرازهاي دعاي اين روز به تشريح علل مواجهه انسان با بلاها و آفات مختلف پرداخته است که مشروح آن در ذيل آمده است:
خدايا من را به لغزشها مواخذه نکن ؛ آدمي گاهي دچار لغزش مي شود و ايمانش از بين مي رود گاهي خداوند بخاطر گناهان ما به غضب مي آيد، اغلب مردم بخاطر گناه گرفتار سيل و زلزله و... بلايا هستند ولي درک درستي نسبت به اين امر ندارند در قديم معروف بود که : «چوب خدا صدا ندارد.»

* آثار بي‌توجهي به نماز اول وقت
بايد به مردم اين توجه را داد که خيلي از اين تصادفات و مرگ هاي ناگهاني بخاطر گناهان اتفاق مي افتد اگر شخصي از روي بي اعتنايي نماز اول وقت نخوانده و پشت فرمان ماشين نشسته و رانندگي مي کند، نماز نفرينش مي کند و نماز نخوانده مرده است . اگر نماز را در وقتش بخوانيد خيلي از اين پيش آمد ها نمي شود .« لا تواخذني بالعثرات».
يک نماز که اول وقت نخواني آدم را بيچاره مي کتد بخاطر اينکه در روايت وارد شده که کسي که نماز را از اول وقت به تاخير بياندازد ، نماز او را نفرين مي کند و خطاب به ضايع کننده نماز مي گويد :« ضَيّعکَ اللهُ کَما ضَيَعتَني » خدا ضايعت کند همانطوري مرا ضايع کردي. ولي اگر اول وقت نمازت را بخواني نماز دعايت مي کند و مي گويد «حَفَظَک اللهُ کَما حَفَظتَني» خدا حفظت کند همانطوري که مرا حفظ کردي.
اگر نمازت را اول وقت بخواني کار و بارت هم خوب مي شود خدا به دل ديگران مي اندازد تا کارت را انجام دهند.
اگر شما جنسي را از جايي خريده ايد و بدون جهت مي خواهيد آن را پس بدهيد، و جنس خريداري شده عيب و مشکلي هم ندارد که بخاطر آن بخواهيد معامله را بر هم بزنيد، در اين موارد مستحب است که کاسب و فروشنده آن را پس بگيرد . و اين پس گرفتن را اقاله گويند.
در اين دعا از خدا درخواست اقاله مي کنيم و مي گوييم خدايا تو خود دستور به اقاله داده اي و به فروشنده گفته اي جنسي را که فروخته اي و مشتري بدون دليل باز گردانده است را قبول کن حال من هم از تو تقاضاي اقاله دارم و از تو مي خواهم که گناهانم را رايگان ببخشي به قول استاد ما : «خدايا گناهان ما را مفتکي بيامرز».
نمونه اين دعا را در دعاي کميل مي بينيد که خدايا با من اهل اقاله باش.

خدايا مرا در معرض تير بلاء قرار مده
« غرض » به معني « هدف » است زلزله و سيل... اين ها تير بلايا هستند ، قرآن کريم مي فرمايد : « وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَيْديکُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ کَثيرٍ» يعني هر گرفتاري براي شما پيش مي آيد حاصل دسترنج خودتان هست.
هر چه کشت کني همان را درو مي کني « فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَ مَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ» اگر دختر شوهر دادي و با عروست خوش اخلاق هستي مادر شوهر دختر تو هم با دخترت خوش اخلاقي مي کند همانطوري که تو با عروست رفتار مي کني ديگران هم با دختر تو رفتار مي کنند.
اگر مي بيني که باغ ميوه و مزرعه کشت و کار تو به آفت مبتلا شده است، شايد اهل خمس و زکات نبوده‌اي!

اثر پرداختن خمس و زکات
چندي پيش در يکي از شهر ها آفت آمده بود، تمام باغهاي انگور را از بين برده بود به صاحب يکي از باغ ها اين خبر را دادند ، ايشان گفتند: من مطمئنم که به باغ من آسيبي نرسيده است ، چون من اهل خمس و زکات هستم ، وقتي که به محل رفتند ديدند که همه باغ ها از بين رفته به جز باغ اين شخص .

مغازه‌اي که آتش نگرفت
در زمان رضا شاه ميداني بود، معروف به سبزه ميدان ، در يکي از سال ها شب عاشوراء با تولد رضا شاه مصادف شده بود ، و از طرف کلانتري دستور داده بودند که بايد کسبه محل شان را چراغاني کنند و اگر اطاعت نمي کردند خطرناک بود و دستگير مي کردند اهل محل ميدان را چراغاني کردند به جز يکي از کاسب هاي سبز ميدوني که امتناع کرد و فرار کرد و مدتي مخفي شده بود بعد از مدتي تمام مغاز ه هاي بازار آتش گرفت به غير از مغازه اين شخص که به احترام امام حسين(ع) مغاز ه اش را بسته بود .
در قرآن آمده است که « إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ خدا برنامه هاي مردم را عوض نمي کند مگر اينکه خودشان را تغيير بدهند.
در پايان نيز از خدا مي خواهيم به عزت خودت اين دعاها را در حق ما مستجاب کن اي کسي که عزت مسلمين از توست.