به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمود زيرکچيان زاده در مراسم آغاز بهره برداري از طرح توسعه ميدان نفتي هنگام با بيان اينکه نفت توليدي اين ميدان مشترک با کشور عمان با داشتن درجه اي.پي. آي حدود 44 يکي از سبک ترين نفت خام هاي صادراتي ايران است، گفت: ميدان هنگام از بيش از 767ميليون بشکه ذخاير نفت خام برخوردار است که با مطالعات انجام گرفته امکان افزايش توليد نفت از اين ميدان در فاز اول 16 هزار بشکه و در فاز دوم 30 هزار بشکه در روز وجود دارد.
مدير عامل شرکت نفت فلات قاره ايران با تاکيد بر اينکه طرف عماني بر خلاف جريان مذاکرات با حفاري 5 حلقه چاه و نصب و راه اندازي 20 کيلومتر خط لوله 12 اينچ به صورت مشارکت در توليد و با همکاري شرکتهايي از انگليس و امارات توليد از اين ميدان مشترک را آغاز کرده است، تصريح کرد: در حال حاضر عمان روزانه بين 6 تا 10 هزار بشکه نفت خام از اين ميدان برداشت مي کند.
وي همچنين با اشاره به برنامه ريزي براي دريافت گواهي نامه سي دي ام براي جمع آوري کردن گازهاي همراه جزيره قشم، بيان کرد: در طرح توسعه ميدان هنگام بيش از 225 کيلومتر خط لوله انتقال نفت نصب و راه اندازي شده که 83 کيلومتر از اين خطوط در زير دريا نصب شده است.
اين مقام مسئول از ثبت يک رکورد جديد براي نصب و راه اندازي حدود 3 کيلومتر خط لوله 16 اينچ در زير بستر دريا سخن گفت و تاکيد کرد: در اين پروژه يک واحد بهره برداري، 500 هزار بشکه مخازن جديد ذخيره سازي نفت، آب شيرين کن و کمپ هاي اداري و عملياتي ساخته شده است.
زيرکچيان زاده با بيان اينکه تمامي فعاليتهاي توسعه اين ميدان مشترک شامل مطالعه ميدان، ساخت، نصب و راه اندازي خطوط لوله، سازه هاي دريايي و واحد بهره برداري خشکي توسط مشاوران، پيمانکاران و سازندگان داخلي انجام گرفته است، تبيين کرد: در حال حاضر روزانه با حفاري يک حلقه چاه بيش از 10هزار بشکه نفت خام از اين ميدان توليد مي شود.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران با اشاره به برنامه ريزي براي توسعه مياديني همچون هرمز، تفتان و توسن در منطقه عملياتي قشم، يادآور شد: با بهره برداري از طرح توسعه ميدان هنگام بخشي از نفت پالايشگاه بندرعباس از محل اين ميدان مشترک تامين شده که اين اقدام موجب کاهش هزينه هاي حمل و نقل دريايي شده است.
آمادگي ايران براي تامين انرژي امارات و عمان
وي با بيان اينکه هم اکنون با وجود 20 ميليارد بشکه ذخاير نفت خام و 135 ميليارد متر مکعب ذخاير گاز طبيعي در استان هرمزگان امکان ايجاد يک عسلويه جديد در اين منطقه وجود دارد، گفت: برآوردها نشان مي دهد با بهره برداري از ميادين گازي هرمزگان امکان توليد معادل 9 فاز پارس جنوبي در اين منطقه فراهم است.
زيرکچيان زاده با اشاره به وجود بيش از 4 ميليارد بشکه نفت خام درجا و 10 تريليون فوت مکعب ذخاير گاز در جزيره قشم، اظهار داشت: با وجود اين ذخاير هيدروکربوري و با در نظر گرفتن زنجيره هاي ارزش مي توان با تبديل گاز به برق امکان صادرات انرژي را به عمان و امارات فراهم کرد.
مدير عامل شرکت نفت فلات قاره از تبديل جزاير قشم و کيش به مناطق جديد پشتيباني توليد نفت در خليج فارس نيز سخن به ميان آورد و خاطر نشان کرد: از سال 1384 تاکنون با راه اندازي خطوط لوله زيردريايي از جزيره سيري به کيش گاز مورد نياز نيروگاه اين جزيره از طريق گازهاي همراه تامين شده به طوري که تاکنون بيش از 23 ميليارد متر مکعب گاز در اين واحد نيروگاهي تحويل داده شده است.
مدير عامل شرکت نفت فلات قاره ايران با اشاره به پيشي گرفتن از عمان در برداشت از ميادين مشترک نفت، از آمادگي ايران براي تامين انرژي امارات و عمان خبر داد و گفت: هرمزگان به دومين قطب توليد گاز خليج فارس تبديل ميشود.