کد خبر 46639
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۱

خرچنگ 40 هزار تومان، لابستر با سس مخصوص 47 هزار تومان و .... اين غذاهايي است که در ميان ضعف مسئولان نظارتي با افزايش چشمگير تعداد رستورانها و رقابت شديد ميان آنها به تازگي در ليست برخي از آنها جا خوش کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، اين در حالي است که مدير کل امور دستگاه هاي اقتصادي و پيشگيري ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز روز گذشته در مصاحبه اي مشروح خبر از ورود کنسرو خرچنگ و خوک به بازارهاي داخل کشور داد.

عباس نخعي افزود: يکي از مواردي که در قاچاق کالا بسيار موثر است حلال يا حرام بودن مواد غذايي است اما با اين حال در دو سال قبل چند مورد فروشگاه در رشت ديده شد که کنسرو خوک مي فروختند که آنها را تعطيل کرديم يا هم اکنون موضوع کنسرو خرچنگ که حرام است، وجود دارد که ميزان آن بالا نيست اما با اين حال تذکر جدي براي جمع آوري آن داده ايم و سازمانهاي بازرگاني و کميسيون هاي استاني را در جريان گذاشته ايم که با اين مورد برخورد جدي داشته باشند. اين سخنان در حالي اعلام مي شود اين غذاها در حالي در برخي از رستوران ها عرضه مي شود که در دين مبين اسلام خوردن اين نوع گوشت حرام اعلام شده است.

همانطور که مي دانيم حيوانات حلال‌گوشت ضوابط و معيارهاي مشخصي دارند در حاليکه فروش محصولات حرام دريايي، از جمله فروش گوشت کوسه و انواع لابستر و برخي از آبزيان حرام گوشت شيوع پيدا کرده و با قيمت هايي گران در رستوران ها عرضه مي شود.

در اين مسئله مردم بر اساس اعتمادي که به حکومت اسلامي دارند تصور مي‌کنند که هر چه فروخته مي‌شود حتما منع شرعي ندارد و براحتي از خوردني‌ها مصرف مي‌کنند. چرا که برخي از احکام بي اطلاع هستند.

يکي از اين رستوران دارها مي گويد: " لابستر خرچنگ نيست بلکه شاه ميگوست و خوردن آن حلال است". "لابستر نوعي موجود دريايي است، ميگو نيست و اگر از علما بپرسيد مي گويند خوردن آن مانعي ندارد و آن نوعي خرچنگ به نام کرب است که حرام است".
ديگري نيز معتقد است: "لابستر شاه ميگو است که خيلي بزرگ است تازه خرچنگ هم حلال است تا به حال از جايي به ما تذکر نداده اند".
وي در پاسخ به اينکه اينها را از کجا تهيه مي کنيد نيز مي گويد: "اگر چنگالش بريده شود حلال است از همين جنوب و بنادر براي ما مي آورند"."اگر حرام هم هست و شما اعتقادي به آن نداريد نخوريد، ما براي همه سليقه ها و ملل غذا مي پزيم".
 

حال مسئله اين است که چرا نظارتي بر رستوران‌ها و مراکز خريد و فروش مواد غذايي نمي‌شود که به راحتي گوشت خرچنگ و کوسه فروخته مي‌شود و در رستوران‌ها غذاهاي متنوعي با آن پخته مي‌شود و مردم هم با اين نگاه که در اين کشور غذاي حرامي در رستوران‌ها سرو نمي‌شود از آن استفاده مي کنند.