کد خبر 468800
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶

شخصیت‌های سیاسی عراق معتقدند، زمزمه‌ها درباره مشارکت نظامیان آمریکایی در نبرد نیروهای دولتی عراق با داعش در راستای زمینه‌سازی واشنگتن برای اشغال مجدد عراق است.

به گزارش مشرق، در شرایطی که نیروهای دولتی عراق حضور نیروهای زمینی آمریکا در عراق را رد می‌کنند، اما ظواهر موجود از تلاش آمریکا برای ورود چنین نیروهایی به بهانه مبارزه با داعش خبر می‌دهد.

ناظران معتقدند، زمزمه‌ها درباره مشارکت نظامیان آمریکایی در نبرد نیروهای دولتی عراق با داعش در راستای زمینه‌سازی برای اشغال مجدد عراق در آینده نزدیک است.

این در حالی است که مقاماتی عراقی دریافت هر گونه کمکی از جانب آمریکا را مشروط به ضرورت حفظ حاکمیت عراق کرده و درباره نقشه‌های آمریکا در عراق هشدار دادند.

منابع رسانه‌ای عراق به تازگی از ورود 160 نظامی آمریکایی از کویت به پایگاه هوایی «الحبانیه» در شرق شهر «الرمادی» مرکز استان «الانبار» با تجهیزات نظامی زرهی خبر دادند.

یک مقام مسئول نظامی عراق در این باره گفت: ماهیت نیروهای جدید وارد شده به این پایگاه نشان می‌دهد که آنها صرفا برای آموزش نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی وارد عراق نشده‌اند، بلکه ما پیش‌بینی می‌کنیم که این نیروها به طور مستقیم در نبرد آزادسازی الرمادی شرکت کنند.

این در حالی است که گروه رسانه جنگ وابسته به فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که همه نبردها در عراق از سوی فرماندهی کل نیروهای مسلح رهبری می‌شود و نیروهای آمریکایی در این نبردها حضور ندارند.

در بیانیه آمده است: فرماندهی عملیات مشترک عراق اخبار حاکی از تعلیق عملیات ارتش و بسیج مردمی در الانبار را رد می‌کند.

مقامات عراق تاکید می‌کنند که هر گونه حمایت و همکاری بین المللی نباید به حاکمیت عراق خدشه وارد کند و بهانه‌ای برای دخالت در امور عراق باشد .

«حامد المطلک»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در گفت‌وگو با فارس هر گونه درخواست دولت بغداد برای ورود نیروهای زمینی آمریکا به کشورش در حال حاضر را رد کرد و گفت: اگر قرار باشد نیرویی زمینی یا هوایی از خارج عراقی‌ها را در نبرد با داعش کمک کند، باید به حاکمیت عراق ضربه نزند یا اینکه به کمک عراقی‌ها بیایند اما پس از پایان نبرد از این کشور خارج شوند.

وی افزود: امروز جامعه بین المللی باید در کنار عراق باشد، چون عراق به کمک جامعه بین المللی نیاز دارد و اگر این کار به حاکمیت عراق ضربه‌ای نزند، زیانی در آن نیست.

از سوی دیگر نگرانی‌ها درباره بهره‌برداری آمریکا از بحران عراق به قوت خود باقی است، به گونه‌ای که کاخ سفید با ارائه راه حل‌هایی تنها به دنبال تعمیق بحران عراق و پیاده کردن نقشه‌های خود در این کشور است.

«ماجد الغراوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: آمریکا می‌خواهد، ارتش‌هایی رقیب در عراق ایجاد شوند تا جانشین ارتش یکپارچه عراق شده و هسته‌های تجزیه این کشور را تشکیل بدهند.

الغراوی گفت: آمریکا از لایحه تشکیل گارد ملی عراق با هدف ایجاد ارتش‌هایی کوچک در استان‌هایی مشخص حمایت می‌کند، بنابراین در مرحله بعد، این ارتش‌ها از سوی آمریکا و غرب حمایت خواهند شد تا دولت مرکزی را تضعیف کنند و درگیری‌هایی در داخل شهرها بین فراکسیون‌های سیاسی در آن شهرها صورت گیرد.

نماینده عراقی افزود: باید لایحه گارد ملی را با طرح «سربازگیری الزامی در زمان مناسب» جایگزین کرد تا یک طرح ملی و نه طرحی مخصوص یک استان و نه استانی دیگر قلمداد شود، به گونه‌ای که اعضای آن بر اساس اصول قانونی مشخصی انتخاب شوند.

در همین حال «عبدالکریم الجبوری»، کارشناس امور راهبردی عراق نیز گفت: بعید نیست که شک و تردیدها درباره حضور نظامیان آمریکایی در عراق در راستای زمینه‌سازی واشنگتن برای موضوع دخالت زمینی در عراق است و چه بسا مجددا خواهان گرفتن پایگاهی نظامی برای نیروهای خود به بهانه مبارزه با داعش باشد.

 الجبوری گفت: مقامات آمریکایی مدتی است که از ضرورت حضور نیروهای زمینی ارتش آمریکا برای یکسره کردن نبرد ضد داعش سخن می‌گویند و نقش نیروهای عراقی و بسیج مردمی و دستاوردهای آنها در مبارزه با داعش را کم ارزش می‌خوانند.

کارشناس عراقی گفت: مخالفت آمریکا با حضور نیروهای عراقی اعم از ارتش، بسیج مردمی و غیره در نینوا و اظهارات مقامات آمریکایی درباره نیاز به نیروهای زمینی ارتش آمریکا، دروغ ادعاها را فاش و ثابت می‌کند که آمریکا مایل به ورود نیروهای خود به عراق است و در این ارتباط بر دولت بغداد فشار می‌آورد.

وی ادامه داد: چه بسا کار تا جایی پیش برود که آمریکا از دولت بغداد بخواهد بار دیگر پایگاهی نظامی را به آمریکایی‌ها به بهانه مبارزه با داعش اختصاص بدهد.

منبع: فارس