به گزارش مشرق، فارس به نقل از فارس به نقل از روزنامه آمريکايي نيويورکتايمز نوشت: "باراک اوباما " رئيس جمهور آمريکا در سخنراني خود درباره تحولات خاورميانه و شمال آفريقا با اشاره به بحران فلسطين در چند سال اخير اعلام کرد که آرزوي دولت يهودي و دموکراتيک با اشغالگري دائمي حاصل نميشود.
وي تصريح کرد: براي چندين دهه، نزاع ميان اسرائيل و اعراب بر منطقه خاورميانه سايه افکنده است. براي اسرائيليها، اين نزاع به معناي زندگي با اين ترس است که کودکان آنها با اتوبوس يا موشکهايي که به سمت خانههاي آنها شليک ميشود کشته شوند و همچنين اين ترس وجود دارد که کودکان منطقه خاورميانه ياد بگيرند که از آنها تنفر داشته باشند و براي فلسطينيان نيز اين نزاع به معناي رنج کشيدن از حقارت اشغالگري است و اينکه نميتوانند هرگز در کشوري که متعلق به خود آنها باشد زندگي کنند. بعلاوه اين نزاع هزينه سنگينتري براي خاورميانه خواهد داشت زيرا مانع از همکاري و مشارکت که امنيت و رفاه و اختيار براي مردم عادي فراهم ميآورد، ميشود.
رئيسجمهوري آمريکا ادامه داد که براي دو سال است که دولت آمريکا با احزاب خود و جامعه بينالملل تلاش کرده است که به نزاع ميان فلسطين و رژيم صهيونيستي پايان دهد اما هنوز انتظارات برآورده نشده است، فعاليتهاي شهرکسازي اسرائيل همچنان ادامه دارد و فلسطينيان از گفتوگوها کنار کشيدهاند و جهان به نزاع ميان فلسطين و اسرائيل مينگرد و تنها هيچچيز جز بنبست در اين گفتوگوها نميبيند.
اوباما گفت: بسياري از افراد هستند که بر اين باورند که با تمامي تغييرات و شبهات به وجود آمده در منطقه، مذاکرات سازش به جلو نخواهد رفت اما من بر اين باورم که در زماني که مردم خاورميانه و شمال آفريقا از بار مسئوليت گذشته رها شدهاند، جنبش براي صلحي بادوام که به نزاع ميان فلسطين و رژيم صهيونيستي پايان دهد و تمامي ادعاها را نيز رفع کند، بيش از هر زمان ديگر ضروري است.
وي بار ديگر بر تعهد خود نسبت به صهيونيستها تأکيد کرد و گفت: تعهد آمريکا به امنيت اسرائيل غيرقابل انکار است و متزلزل نيست. اما مهم اين است که واقعيت را بگويم که وضعيت کنوني بسيار بيثبات است و رژيم صهيونيستي بايد اقدامات زيادي را به منظور فراهم آوردن صلحي بادوام انجام دهد.
وي اينگونه ادامه داد: براي فلسطينيان، تلاش براي بياعتبار کردن اسرائيل به شکست منجر ميشود، اقدامات نمادين براي منزوي کردن اسرائيل در سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر سال گذشته ميلادي به ايجاد يک دولت مستقل منتهي نميشود.
وي در خصوص عدم پيشبرد مذاکرات سازش گفت: واقعيت اين است که شمار زيادي از فلسطينيان در غرب رود اردن زندگي ميکنند، فناوري، شرايط را براي اسرائيل دشوارتر ميکند که از خود دفاع کند. منطقهاي که تحت تحولات عميقي فرو رفته است به مردمگرايي منتهي ميشود که در آن ميليون ها نفر از مردم و نه يک يا دو رهبر بايد بر اين باور باشند که صلح امکانپذير است. جامعه بينالملل از فرايند بيانتهايي که هيچ بازدهي ندارد خسته شدهاند. آرزوي دولت يهودي و دموکراتيک با اشغالگري دائمي حاصل نميشود.
اوباما در ادامه افزود: هماکنون و در نهايت به اسرائيل و فلسطين بستگي دارد تا اقداماتي انجام دهند، هيچ صلحي به آنها نه توسط آمريکا و نه هيچ کشور ديگري تحميل نميشود. اما تأخير بيانتها در اين امر مشکل را حل نميکند آنچه که آمريکا و جامعه بينالملل ميتوانند انجام دهند اين است که صريح آنچه را که در ارتباط با صلحي بادوام براي مردم فلسطين و رژيم صهيونيستي دربرخواهد داشت را بيان کنند و آن اين است که اسرائيل به عنوان دولتي يهودي و سرزميني براي مردم يهود و دولت فلسطين بعنوان سرزميني براي مردم فلسطين به وجود آيد و هر دو دولت از صلح، و حق تعيين سرنوشت و به رسميت شناخته شدن دوجانبه لذت برند.
وي تصريح کرد که اساس مذاکرات واضح است و آن زندگي مسالمت آميز فلسطين و امنيت اسرائيل است. آمريکا بر اين باور است که مذاکرات بايد به ايجاد دو دولت منتهي شود و مرزهاي دائمي فلسطين و اسرائيل با اردن و مصر وجود داشته باشد و اسرائيل نيز با فلسطين مرز دائمي داشته باشد.
رئيس جمهور آمريکا در سخنراني خود درباره تحولات خاورميانه و شمال آفريقا با اشاره به بحران فلسطين در چند سال اخير اعلام کرد مرز فلسطين و اسرائيل بايد بر اساس خطوط سال 1967 ايجاد گردد.
وي تصريح کرد "مردم فلسطين اين حق را دارند تا بر خودشان حکومت کنند و به ظرفيت هاي خود در ايجاد يک دولت مستقل دست يابند. "
اوباما با اشاره به اينکه مردم فلسطين در سال هاي اخير طعم حقارت ها و رنج اشغال را چشيده اند، تاکيد کرد: شهروندان فلسطيني هرگز در کشوري مستقل زندگي نکردند.
اوباما با اشاره به اينکه روند مذاکرات صلح در چند سال اخير ناکارآمد و بي تاثير بوده، از تداوم شهرک سازي هاي رژيم صهيونيستي در اراضي اشغالي به عنوان مانعي در روند اين مذاکرات انتقاد کرد.
اين در حالي است که رئيس جمهور آمريکا در اين سخنراني مدعي شد تنها راه حل خروج از بن بست صلح اعراب و اسرائيل، تاسيس 2 دولت در کنار يکديگر است.
دوستي طولانيمدت آمريکا و حمايت اين کشور از اسرائيل به اندازهاي باعث بياعتمادي شده که بعيد است مقامات فلسطين از اين سخنان اوباما رضايت داشته باشند و از طرف ديگر انتظار نميرود حمايت اوباما از خواستههاي فلسطين مبني بر اينکه مرزها بر اساس توافق سال 1967 ميلادي تعيين شوند، مورد حمايت اسرائيل قرار بگيرد.