کد خبر 477285
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۱

ارکستر سمفونیک تهران فصل هنری خود را با اجرای ویژه‌ای با عنوان «یادبود برای درگذشتگان حادثه منا» آغاز خواهد کرد.

به گزارش مشرق، مدیران عامل خانه‌های سینما، موسیقی‌ و تئاتر‌، رهبر ارکستر سمفونیک تهران‌ و غلامحسین امیرخانی‌ (خوشنویس پیشکسوت) از برگزاری برنامه ویژه‌ای خبر دادند.

مدیرعامل خانه موسیقی: صدای این حرکت در جهان می‌پیچد

مدیرعامل خانه موسیقی در این‌باره گفت: قرار است، 16 مهرماه برنامه‌ای برگزار شود که اهالی هنر محور این جریان هستند. این برنامه کاملا خودجوش و صنفی رخ خواهد داد و امیدواریم فریاد هم‌وطنان‌مان باشد که در حادثه غم‌انگیز منا از دست رفته‌اند.

حمیدرضا نوربخش ادامه داد: برنامه یادشده به‌صورت گسترده برگزار خواهد شد و مطمئنم که صدای این برنامه در همه جهان خواهد پیچید.

او اظهار کرد: قرار بود فستیوال موسیقی تهران و جشن خانه موسیقی در همین مدت برگزار شود؛ اما به‌دلیل وقوع حادثه غم‌انگیز منا، دل‌مان نیامد این اتفاق بیفتد و جشن را به زمان دیگری موکول کردیم.

نوربخش در پاسخ به این پرسش که با وجود برگزار شدن نشست خبری مربوط به جشن خانه موسیقی بعد از رخ دادن فاجعه منا، چرا مسؤولان این خانه تصمیم گرفتند این جشن را لغو کنند‌؟ توضیح داد: درست است، اما وقتی شرایط پیش رفت و ما بیشتر با خودمان تأمل کردیم، دیدیم از نظر حس و حال، خیلی دل و دماغ برگزاری چنین برنامه‌ای را نداریم. در واقع، هرچه گذشت ابعاد ماجرا برای‌مان گسترده‌تر شد.

وی افزود: شروع این مسأله، شگفتی و بهت به همراه داشت و هرچه بیشتر این مسأله موشکافی می‌شود‌، بیشتر به عمق فاجعه پی می‌بریم.

نوربخش درباره تاریخ جدید برگزاری جشن خانه موسیقی، گفت: با توجه به این‌که ایام سوگواری محرم و صفر نزدیک است، دقیقا معلوم نیست که جشن خانه موسیقی چه زمانی برگزار شود.

امیرخانی: متأسفانه برخی قواعد در یک کشور اسلامی رعایت نشد

غلامحسین امیرخانی نیز که به نمایندگی از هنرمندان حوزه تجسمی در نشست صبح امروز (13 مهرماه) در تالار وحدت حضور داشت، گفت: پیامی که از کودکی از قرآن مجید به گوش ما رسیده است‌، نکاتی را درباره حج دربر می‌گیرد. حج نقطه اوج رسیدن به همدلی،‌ مهربانی‌ و مهرورزی به یکدیگر است که نتیجه آن معنویت می‌شود.

این هنرمند پیشکسوت در این‌باره افزود: ما باید بدانیم به‌عنوان یک انسان، در چنین شرایطی چه مسؤولیتی داریم و چگونه باید با هم برخورد کنیم. متأسفانه این قواعد در یکی کشور اسلامی رعایت نشده است‌.

امیرخانی یادآوری کرد: جریان‌های هنری در هر جای دنیا وجود دارند؛ اما متأسفانه هدف آن‌ها کم‌رنگ شده و اهداف مقدس جای خود را به برخوردهای سیاسی داده‌اند که خودش منشأ اختلافات است.

مدیرعامل خانه سینما: با معذرت‌خواهی درگوشی، این فاجعه از یاد نمی‌رود

در ادامه این نشست، رضا میرکریمی نیز در سخنانی اظهار کرد: مسأله امروز، مسأله اخلاق است، فارغ از این‌که چه تعداد از هم‌وطنان‌مان آسیب دیده‌اند و چه بخواهیم این مسأله را ملی یا دینی نگاه کنیم، باید کرامت انسانی و اخلاق را مورد هدف قرار دهیم.

مدیرعامل خانه سینما تأکید کرد: هنرمندان همیشه کنار مردم بوده‌اند و این همگرایی بین بخش‌های مختلف وجود داشته است. این‌بار بخش‌های مختلف یعنی تئاتر، سینما‌، موسیقی و انجمن خوشنویسان کنار هم قرار گرفته‌اند و ما این را به فال نیک می‌گیریم، زیرا این‌گونه اتفاق‌ها خیلی کم رخ می‌دهند.

این کارگردان سینما در بخش دیگری از سخنانش گفت: بعضی‌ها در فضای مجازی به جای همدردی با بازمانده‌های حج، آن‌ها را محکوم می‌کنند و می‌گویند چرا عده‌ای هزینه می‌کنند و به حج می‌روند. آن‌ها بحث‌هایی را مطرح می‌کنند که منصفانه نیست و موضوع اصلی را به انحراف می‌کشد.

او با بیان این‌که بعضی‌ها این موضوع را دولتی می‌دانند و فکر می‌کنند چنین موضوع‌هایی باید از سوی بخش دولتی پیگیری شود، افزود:همدردی با هم‌وطنان‌مان وظیفه همه ما به‌عنوان انسان‌هایی است که در این نقطه از زمین زندگی می‌کنیم. ما می‌توانیم پا پیش بگذاریم و در درد مردم با هم شریک شویم، وگرنه ممکن است چنین دردهایی در ابعاد بزرگتری گریبان‌مان را بگیرد.

میرکریمی با اشاره به پیش‌قدم شدن ارکستر سمفونیک تهران برای برگزاری این برنامه، اظهار کرد: افتخار می‌کنم که ارکستر سمفونیک تهران پس از مدت‌ها تعطیلی توسط استاد بزرگ، علی رهبری دوباره شکل گرفته و این ارکستر برای برگزاری چنین یادبود باشکوهی پیش‌قدم شده است.

میرکریمی اضافه کرد: ما این فاجعه را به‌راحتی فراموش نخواهیم کرد و با معذرت‌خواهی‌های درگوشی هم این موضوع را از یاد نمی‌بریم، زیرا ممکن است دوباره تکرار چنین اتفاقی تکرار شود.

مدیرعامل خانه تئاتر: کلمه «فاجعه» حق مطلب را ادا نمی‌کند

در بخش دیگری از این نشست، مدیرعامل خانه تئاتر نیز گفت: هنر هنرمندان نشأت‌گرفته از شادی‌ها، نیازها‌، بایدها و نبایدها‌ و ... است. در این شرایط، نگاه ما نگاه دیگری است و نمی‌توانیم نسبت به اتفاقاتی که برای این جامعه و مردم می‌افتد، بی‌تفاوت باشیم.

ایرج راد اظهار کرد: در بسیاری از موارد، خیلی از مسائل رنگ و بوی سیاسی به خود می‌گیرند؛ اما ما اینجا به دور از هرگونه مسائل سیاسی، چنین حرکتی را آغاز کرده‌ایم تا جهانیان بدانند، ما در هر مسأله‌ی انسانی، همواره حضور داریم و مدافع مسائل حقوقی انسان‌ها خواهیم بود.

این هنرمند یادآوری کرد: اینجا حقوقی از دست رفته است، عده‌ای از مردم به خانه امن الهی رفته‌اند تا امنیت داشته باشند و در نهایت آرامش، نیازهای‌شان را با خالق در میان بگذارند؛ اما اتفاقی افتاده که هیچ‌کس در هیچ جای دنیا تأییدکننده آن نیست.

او افزود: کلمه فاجعه درباره این اتفاق، حق مطلب را ادا نمی‌کند؛ آن‌ها حتی از دادن قطره‌ای آب هم به مردم امتناع کردند و حتی کمکی هم به زندگان نشد تا آن‌ها ادامه حیات داشته باشند. این فاجعه دل ما را به درد آورده است.

مدیر هنری ارکستر سمفونیک: برخی فکر می‌کنند خارجی‌ها به این موضوع بی‌تفاوت‌اند

در ادامه این نشست، علی رهبری که برای برگزاری این مراسم پیش‌قدم شده است، توضیح داد: من اینجا سه شخصیت دارم؛ اول این‌که موزیسین هستم، دوم مدیر هنری ارکستر سمفونیک و سوم یک ایرانی هستم.

مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران گفت: خیلی از مردم فکر می‌کنند افرادی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، نسبت به این موضوع بی‌تفاوت‌اند و احساسی نسبت به این ماجرا ندارند. در حالی که من هفته گذشته در براتیسلاوا تماس‌های زیادی داشتم و همین‌طور در اسلواکی هم این پیام‌ها را شنیدم. در خارج از کشور، آدم‌های حساسی وجود دارند و من هرجا رفتم به این موضوع اشاره شده است.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که آیا ارکستر سمفونیک قصد تغییر دادن رپرتوار این کنسرت را دارد؟ اظهار کرد: قصد نداریم در رپرتوار تغییری ایجاد کنیم، البته در فکر هستیم اتفاقاتی بیفتد، اما هنوز تصمیم دقیقی گرفته نشده است.

اجرای ویژه ارکستر سمفونیک تهران برای درگذشتگان «فاجعه منا» 16 مهرماه ساعت 21، با تجمع هنرمندان رشته‌های مختلف در تالار وحدت برگزار خواهد شد و لابی تالار وحدت میزبان آثار هنرهای تجسمی مرتبط با این موضوع خواهد بود.


منبع: ایسنا