کد خبر 4960
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۶

يکي از بزرگ ترين مطالب انحرافي درباره «مسجدالاقصي» ، جابجا کردن تصوير اين مسجد با مسجدي ديگر به نام «قبة الصخره» است. تا ساليان سال ، اين مسجد به عنوان نماد شهر قدس و حتي نماد فلسطين در سراسر جهان ، خصوصا در کشورهاي اسلامي معرفي مي شد.

«مسجدالاقصي» نام مسجدي است در شهر «بيت المقدس» که در قرآن طي آيه اول سوره« اسراء» به آن اشاره شده است:
«سبْحَانَ الَّذِي أَسرَي بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسجِدِ الْحَرَامِ إِلي الْمَسجِدِ الاَقْصا الَّذِي بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنرِيَهُ مِنْ ءَايَتِنَا إِنَّهُ هُوَ السمِيعُ الْبَصِيرُ»
«منزّه‌است آن خدايي‏ که بنده‌اش را شبانگاهي از مسجد الحرام به سوي مسجد الأقصي- که پيرامون آن را برکت داده‌ايم- سير داد، تا از نشانه‌هاي خود به او بنمايانيم، که او همان شنواي بيناست.
مسجدالاقصي ، هم اکنون درسرزمين هاي تحت اشغال رژيم صهيونيستي قرار دارد و صهيونيست ها از همان آغازين سال هاي تجاوزات خود در خاورميانه ، برنامه هاي مفصلي را براي دست اندازي به اين مسجد شريف و آسيب رساندن به شان و جايگاه حقيقي آن در پي گرفتند و حتي تا مرحله تلاش آشکار جهت به آتش کشيدن آن پيش رفتند. در همين راستا ، چندين دهه است که مطالب تحريف شده و انحرافي درباره مسجدالاقصي و تاريخ آن ، در رسانه هاي ديداري و شنيداري سنتي و مدرن سراسر دنيا و خصوصا جهان اسلام منتشر مي شود. هدف از ترويج اين مطالب ، کاستن حساسيت افکار عمومي نسبت به اين مکان مقدس است تا برنامه هاي اصلي صهيونيست ها براي تخريب اين مسجد و جايگزين کردن يک «معبد يهودي» به جاي آن ، هزينه هاي کمتري داشته باشد.
يکي از بزرگ ترين مطالب انحرافي درباره «مسجدالاقصي» ، جابجا کردن تصوير اين مسجد با مسجدي ديگر به نام «قبة الصخره» است. مسجد «قبة الصخره» در فاصله بسيار کمي از «مسجد الاقصي» قرار داشته و به دليل معماري منحصربفرد و جذاب و گنبد بسيار چشمگير آن با رنگ طلايي، در نماي عمومي شهر قدس درخشش خاصي دارد. تا ساليان سال ، اين مسجد به عنوان نماد شهر قدس و حتي نماد فلسطين در سراسر جهان ، خصوصا در کشورهاي اسلامي معرفي مي شد. حتي رژيم صهيونيستي ، در تبليغات توريستي خود ، عمدتا براي معرفي «جروزالم» (بيت المقدس) از تصاوير مسجد «قبة الصخره» استفاده مي نمود. اين در حالي است که همزمان ، نهادهاي رژيم صهيونيستي ، مشغول حفاري وسيع و دامنه داري در زير ساختمان«مسجدالاقصي» و ساخت «معبدي يهودي» در آن بودند که به شدت زيرساخت اين مسجد را با سستي و خطر نشست مواجه مي ساخت. البته اين عمليات ساخت و ساز کماکان نيز ادامه دارد. (در سال هاي اوليه پيروزي انقلاب اسلامي ،روي يکي از اولين اسکناس هاي چاپ شده توسط حکومت نوپاي اسلامي ، تصوير مسجد «قبة الصخره» با زير نويس «مسجدالاقصي» به چاپ رسيد که سهم بسزايي در تثبيت چنين اشتباهي در افکار عمومي ايرانيان داشت.)



دروغ ديگري که طي چند سال اخير از سوي تبليغاتگران و حتي رهبران رژيم اشغالگر قدس دائما تکرار شده و سعي در جااندازي آن در اذهان شده است به اين قرار مي باشد:
« آيه مربوط به معراج پيامبر اسلام که در آن از مسجدالاقصي نام برده شده ، در سال ??? ميلادي يعني حدود ?? سال پيش از ساخت مسجدي با همين نام در بيت المقدس يا اورشليم نازل شده‌است و لذا جز تشابه اسمي، دلالتي بر آن ندارد و مسجدالاقصاي مورد نظر مسلمانان در جايي غير از بيت المقدس قرار دارد »
اين دروغ شاخدار عمدتا پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و محوريت پيدا کردن «آرمان رهايي قدس» در خيزش اسلامي مقاومت فلسطيني شايع شده است . هدف از طرح چنين شبهه بي پايه اي آن هم از سوي محافل غير مسلمان و حتي يهودي ، سلب تقدس اين مکان و مخدوش کردن مقبوليت مذهبي «آرمان رهايي قدس» در ميان مسلمانان است.
اصل ماجرا از اين قرار مي باشد که در روايات مستند و جامع الاتفا ق مسلمانان ، «مسجدالاقصي» نام دومين مسجدي است که توسط يک پيامبر الهي يعني «حضرت سليمان»(علي نبينا و عليه السلام) بنا شده است. اولين مسجد جهان ، توسط جد «حضرت سليمان»(علي نبينا و عليه السلام) در «جزيرة العرب» ساخته شد که «مسجدالحرام» نام گرفت. در اعتقادات اسلامي، «مسجدالحرام» رکن اصلي جهان خلقت به شمار مي رود و وجه تسميه دومين مسجد الهي، يعني «مسجدالاقصي» فاصله اين مسجد با «مسجدالحرام» مي باشد. معناي عبارت«مسجدالاقصي» عبارت است از«مسجد دور از...» که منظور ، دوري اين مسجد از «مسجدالحرام» است. نخستين بناي «مسجدالاقصي» با وفات«حضرت سليمان»(علي نبينا و عليه السلام) و نابودي حکومت نوادگان او بر فلسطين ، به تدريج ويران شد. پس از فتح فلسطين توسط مسلمانان در زمان خليفه دوم ، شخص خليفه در خرابه هاي «مسجدالاقصي» حاضر شد و دستور ساخت مسجدي جديد را صادر نمود. آن چه صهيونيست ها در شبهه پراکني هاي خود به آن اشاره مي کنند ساخت مسجدي پرشکوه و بزرگ در سال 710 ميلادي توسط «عبدالملک» خليفه وقت مي باشد که به جاي مسجد محقر و کوچکي که در زمان خليفه دوم ساخته شد بنا گرديد. از سوي ديگر ، صهيونيست ها فراموش کرده اند يا عمدا خود را به تجاهل مي زنند که مسلمانان محلي را که معراج پيامبر اعظم(صلوات الله عليه) از آن جا سفر خود را به آسمان(موسوم به «معراج») را آغاز کرده است با جزئيات و حتي نشاني دقيق در مستندات تاريخي و ديني خود ثبت کرده اند.امروزه مسلمانان به دليل ضعف مطالعات مذهبي غالبا نمي دانند که مسجد «قبة الصخره» در حقيقت بر فراز صخره اي بزرگ بنا شده است که پيامبر اعظم(صلوات الله عليه) پيش از آغاز سفرش به آسمان ، بر آن جلوس کرده اند. اين صخره که «صخره معراج» اشتهار دارد ، دقيقا در زير گنبد طلايي رنگ مسجد «قبة الصخره» واقع است و بدون آن که تراش بخورد يا تغيير شکل داده شود حفظ شده و يکي از جذاب ترين ديدني هاي بيت المقدس ، حتي براي غير مسلمانان به شمار مي رود.با توجه به فاصله ي چند ده متري بناي مسجد«قبة الصخره» با بناي «مسجدالاقصي»، اين خود دليلي تاريخي است بر آن که مسجدالاقصاي نام برده شده در قرآن ، همان مسجدالاقصاي فعلي است.
گفتني است که هر دو مسجد مذکور توسط ديواري قديمي و قطور محصور شده که در زمان حکومت عثماني ساخته شده است و تمامي اين منطقه محصور ، با نام «حرم شريف» شناخته مي شود. نظري هم وجود دارد که مسجدالاقصاي نام برده شده در قرآن به کل محوطه «حرم شريف» اطلاق مي گردد.

به قلم: فرشاد گلزار