به گزارش مشرق به نقل از فارس، کاظم ندافي رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت در همايش روز جهاني بدون دخانيات که امروز در تالار الجواد وزارت بهداشت برگزار شد، استعمال دخانيات را بزرگترين تهديد بشر دانست و گفت: در قرن گذشته 100 ميليون نفر و در قرن حاضر بيش از يک ميليارد نفر بر اثر عوارض دخانيات جان خود را از دست دادند.
وي ادامه داد: 3 درصد از سرطانها بر اثر سيگار و 12 درصد مرگهاي جامعه مربوط به سرطانهاي مرتبط با سيگار است همچنين در خصوص زناني که در معرض دود سيگار قرار ميگيرند، احتمال نازايي بسيار وجود دارد.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به وجود 4 هزار ماده مضر در دود سيگار اضافه کرد: 63 ماده سرطانزا به صورت قطعي در دود سيگار وجود دارد که مهمترين سم موجود در آن نيکوتين است.
وي افزود: سالانه 60 هزار نفر بر اثر سيگار در ايران جان خود را از دست ميدهند و پيش بيني ميشود اين رقم تا 20 سال آينده به 200هزار نفر برسد اين رقم از ميزان فعلي مرگ تصادفات، آلودگي هوا، ايدز و خودکشي بيشتر است.
ندافي تصريح کرد: از 60 هزار قرباني 6 هزار نفر استعمال دخانيات ندارند بلکه در معرض دود سيگار قرار گرفتهاند همچنين از اين تعداد هزار و 700 نفر کودکاني هستند که يکي از والدين آنان سيگار ميکشند.
وي با تأکيد بر هزينه زياد مصرف و درمان اشخاص سيگاري گفت: مصرف دخانيات در کشورهاي توسعه يافته در حال کاهش است که از دلايل آن هزينههاي بالاي درماني و فرهنگسازي است.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستاوردهاي ستاد اجرايي قانون جامع کنترل مواد دخاني اظهار داشت: مصرف، توليد و واردات دخانيات به صورت مداوم در حال پايش است و تمام قوانين استعمال دخانيات در محلهاي عمومي با مسئوليت مسئول آن مکان در حال اجراست همچنين درج تصوير بر روي محصولات دخاني از ديگر اقدامات مبارزه با دخانيات است.