در حال حاضر تبلیغات فلش های ماهواره ای در سطح گسترده ای از سایت ها و توسط ایمیل در دسترس کاربران قراردارد که این موضوع می تواند نقطه خطرناکی برای شروع یک تخریب فرهنگی و اخلاقی در جامعه باشد.

مشرق- درماه های گذشته همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش قاچاق وسایل جدید ارتباطی به کشور، گیرنده های جدیدی وارد بازار شده است که در اصطلاح به آن ها «فلش های ماهواره ای» گفته می شود، این فلش ها بنابرصحبت های کارشناسان نه تنها تهدید جدی برای جوانان به حساب می آید بلکه گسترش استفاده از این وسایل در آینده ای نه چندان دور، بنیان خانواده را هم مورد تهدید قرارمی دهد.
شاید زمانی که نمایندگان مجلس قانون ممنوعیت استفاده از تجهیزات ماهواره ای را در سال 73 به تصویب رساندند، هیچ فکرش را هم نمی کردند که 16 سال بعد نه تنها این قانون در کشور به صورت دست و پا شکسته اجرا شود، بلکه ظهور تکنولوژی جدید دایره های زنگی ماهواره را کنار زده و استفاده از شبکه های ماهواره ای برای افراد آسان تر از گرفتن سیگنال های شبکه های داخلی شود.
این روزها تنها کافی است در زمان عبور از پیاده روهای خیابان جمهوری با کمی دقت به دیالوگ های عابران و زمزمه هایی که به آهستگی در گوشتان نجوا می کند توجه داشته باشید:« فلش ماهواره ای بدم، تمام شبکه ها با فلش ماهواره ای، فلش همه کاره، فلش فلش »
پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی باعث شده که با ورود این نوع از گیرنده های پیشرفته به بازار بتوان به راحتی و بدون نیاز به دیش ماهواره و تجهیزات جانبی تمامی شبکه های ماهواره ای را دریافت کرد.
هرچند که درحال حاضر این فلش ها در بازار به قیمت بالای 3 میلیون تومان به فروش می رسد، اما تجربه ورود وسایل ارتباطی نظیر ویدئو، دیش های ماهواره ای و گوشی موبایل نشان داده که این وسایل هم درابتدا با قیمت بالایی وارد بازارشدند، اما بعد از گذشت مدتی نه تنها قیمت آنها کاهش یافته بلکه در دسترس عموم جامعه هم قرارگرفته است.
به نظرمی رسد از کناراین نوع ازگیرنده های ماهواره ای که دسترسی به تمامی سایت های کد شده و رمزدار ماهواره را آسان کرده به راحتی نمی توان گذشت، چرا که به باوربسیاری از کارشناسان دسترسی آسان و بدون ضابطه به هر نوع تکنولوژی جدید می تواند زمینه جرایم بعدی و تهدیدات اخلاقی درجامعه را فراهم کند.
سوءاستفاده از حس کنجاوی جوانان
برهمین اساس دکتراحمد معتمدی روانشناس وعضوهیات علمی دانشگاه با بیان اینکه درحال حاضرمشتری اصلی این فلش ها جوانان 20 تا 27 سال هستند به مشرق می گوید: این دسته ازجوانان همواره به دنبال تکنولوژی های جدید ارتباطی هستند.
به باورمعتمدی حس کنجاوی یک جوان برای آشنایی با جدیدترین تکنولوژی های روز باعث می شود ناخودآگاه به سمت آنها گرایش پیدا کند، به همین دلیل سودجویان از این فرصت استفاده کرده و تبلیغات گسترده ای را برای محصول خود به راه می اندازند.
به گفته این استاد دانشگاه در حال حاضر تبلیغات فلش های ماهواره ای در سطح گسترده ای از سایت ها و توسط ایمیل در دسترس کاربران قراردارد که این موضوع می تواند نقطه خطرناکی برای شروع یک تخریب فرهنگی و اخلاقی در جامعه باشد.
هشدار: خانواده ها مواظب تنهایی جوانان خود باشند
اما سرهنگ مرتضی بهرامی کارشناس انتظامی ضمن هشدار به خانواده ها درباره گیرنده های جدید ماهواره ای به مشرق می گوید: این فلش ها قابلیت استفاده در دستگاه های مختلف را دارند، به صورتی که با اتصال به یک سیستم رایانه ای و یا لب تاب می توان از آنها استفاده کرد.
به باوربهرامی، در حال حاضراین سیستم جدید هنوز آنچنان در کشورفراگیرنشده ، اما تبلیغاتی که درماههای گذشته برای این فلش ها انجام شده نشان از یک برنامه ریزی دقیق و گسترده دارد که غفلت از آن می تواند زمینه ساز آسیب های اجتماعی و ناهنجاری اخلاقی در کشور باشد.