دولتی‌ها بارها از کاهش قیمت نفت گله کرده و آن را سد راه سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود معرفی کرده‌اند، اما آمارهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نشان می‌دهد در نیمه اول امسال بودجه دولت، تحت تأثیر کاهش قیمت نفت نبوده است.

گروه اقتصادی مشرق- برخلاف اظهارات برخی مسؤولان دولتی درباره اثرات زیاد کاهش قیمت نفت در اوضاع کنونی اقتصاد ایران، آمارهای رسمی نشان می‌دهد دولت در سال جاری هیچ کسری بودجه بابت کاهش درآمد نفتی نداشته است.

مسئولان دولت در ماه‌های اخیر بارها از کاهش قیمت نفت گلایه کرده و آن را سد راه سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود معرفی کرده‌اند.

برخلاف این مواضع، آمارهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نشان می‌دهد در نیمه اول امسال بودجه دولت، تحت تاثیر کاهش قیمت نفت قرار نداشته است.

در بودجه امسال، درآمدهای نفتی دولت 53.7 هزار میلیارد تومان لحاظ شده که مطابق آخرین آمارها که مربوط به نیمه اول سال جاری است، درآمد نفتی دولت بیشتر از رقم مصوب هم بوده است.

بر اساس بودجه، درآمد نفتی دولت در نیمه اول امسال باید به رقم 26.8 هزار میلیارد تومان می‌رسید تا دولت از این محل، دچار کسری نشود.

این در حالی است که آمارهای بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نشان می‌دهد درآمد نفتی دولت در این مدت به 27.9 هزار میلیارد تومان رسیده؛ به عبارتی دولت نه تنها با کسری درآمد نفتی مواجه نیست بلکه 1100 میلیارد تومان نیز بیشتر از بودجه مصوب کسب درآمد کرده است.

از سوی دیگر محمد کردبچه مشاور رئیس سازمان مدیریت گفته که در 9 ماهه اول امسال درآمد نفتی دولت در بودجه 10 درصد بیشتر از رقم مصوب بوده است.

او به یک سایت حامی دولت گفته است: میزان مصوب درآمدها از منابع نفتی 53 هزار و 700 میلیارد تومان بود که طی 9 ماهه سال 94 این میزان 10 درصد بیش از مقدار مصوب تعیین شده است.

پیش از این نیز برخی دولتی‌ها به مقایسه قیمت نفت دولت یازدهم با دولت قبل پرداخته و مدعی شده بودند قیمت نفت در دولت قبل 147 دلار و در دولت فعلی 30 دلار بوده که بررسی‌ها نشان داد میانگین قیمت نفت دو دولت تقریبا نزدیک به هم است.

با توجه به حقایق فوق به نظر می‌رسد اظهارات مسئولان دولتی درباره کاهش قیمت نفت، بیشتر نوعی اغراق در مشکلات مالی دولت، برای کاهش انتظارات مردم برای اجرای وعده‌ها است.